RS-232C SPLITTER - otazka je konecne zodpovedana + ZAPOJENIE

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
grengi

Re: RS-232C SPLITTER - otazka je konecne zodpovedana + ZAPOJ

Příspěvek od grengi »

a co sa tyka kabla medeny, stvorzilovy tieneny, to co vacsina berie v Nayku v MI na prepoj satelitov
pistok153
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Příspěvek od pistok153 »

grengi
Skus tie STB zapojiť nejakým predlžovakom na tu istú fázu, a daj vedieť, či to bude furt brumieť. (tienenie kábla ukostriť na každy STB, teda pricínovať ho na tu kovovu RS232 peťicu)
Ono tu zvykne byť pes zakopany, stalo sa mi to už, aj ked to nieje pravidlo, ono problém toťiž nevznikne tak, že po RS to blbne, ale skor cez LNB, vznikne problém že sa ťie napeťia bijú..
Pišťok
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

zapojenie prijimačou opticum ktore som nasiel neskušal som.Skušal som zdielanie medzi opticum 7000cx a GLOBO 7010A do globa som dal najnovši soft a do 7000cx som skušal rozne softy aj ked medzi softvy čo sa tyka odozvy prepinania programou velke rozdieli neboli podla mna najlepšie išli tieto softy ktore som počiarkol na obrazku.To zdielanie takimi prijimačmi nic moc občas sa programi prepinaju rYchlo občas treba trošku počkať ako kedy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

sharing na prijimače opticum zo serverou či to funguje alebo nefunguje neviem neskušal som http://www.ijachouf.com/2009/12/25/%D0% ... 0c-%D0%B8/ http://satsis.info/forum/post/109113.html
Naposledy upravil(a) jopo33 dne 17.prosinec 2012 - 21:37, celkem upraveno 1 x.
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

No jopo, tvoja ucitelka slovenciny by sa potesila. Co slovo, to perla.
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
emo53
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od emo53 »

Kasr,
ja by som ho až tak nehrešil. Už sa to tu dávnejšie rozoberalo, on nie je rodený Slovák, ak sa nemýlim.
pistok153
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pistok153 »

@ jopo33

Ja mám FW do 4060CX z ktorým to ide ako raketa, ešte aj vo fake standby, žiadne jahuuu, ale ten FW sa musí dať do všetkých STB, ono sme to tu niekedy už preberali a nahrávať to treba iným loaderom, šak vieš.
Ono je to myslim aj tu, je to z Amico menu, ale není jedno ktorý.

PS: Vtom obrázku máš tých diód nejak málo, šak by mali byť aj na TX a RX takže 3 STB = 6 ks BAT85 diod ????
Pišťok
fuxo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fuxo »

Je ich tam presne toľko, koľko treba, už som to tu písal x krát že stačí jedna dioda na prijímač.Treba si to vyskúšať ,a nie písať nezmysly.
pistok153
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pistok153 »

Ja som ani slovko nepovedal a vyskúšať si to môžem, ja som sa len spýtal. :oops:
opticum zdielanie.JPG
PS: Ináč ani táto schéma, nieje celkom správna, pretože ak by sme vzali, že medzi každým STB a týmto výmyslom je Krížený RS, tak tie diódy, stým odporom idú presne opačne, teda ten obrázok zrkadlovo otočiť, takto to funguje iba vtedy, ak káble RS medzi STB a týmto vymislom sú priame a teda tie samce čo su znázornené v scéme sú v podstate v STB a nie prípojky toho: :arrow: dá sa to tak nazvať - akože podomácky vyrobeného splitera.

:cry: :cry: :cry:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Pišťok
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

pistok153 píše:grengi
Skus tie STB zapojiť nejakým predlžovakom na tu istú fázu, a daj vedieť, či to bude furt brumieť. (tienenie kábla ukostriť na každy STB, teda pricínovať ho na tu kovovu RS232 peťicu)
Ono tu zvykne byť pes zakopany, stalo sa mi to už, aj ked to nieje pravidlo, ono problém toťiž nevznikne tak, že po RS to blbne, ale skor cez LNB, vznikne problém že sa ťie napeťia bijú..
V domoch su spotrebiče vedšinou na tej istej faze.V tych prvych starych domoch stary hlinikovy rozvod cely dom na tej istej faze potom boli novše rozvody v medi a tieto sa delili kupelna 1 faza zasuvka zvyšne zasuvky 2 faza a 3 faza svetla a v najnovšich domoch sa ešte kuchyna deli.Ked bzuči prijimač tak zrejme zdroj odchadza mal som taki problem že bzučal prijimač a nechcel vyhladař transportery ten najvedši kondenzator v zdroji bol zly po vymene prijimač funguje normalne našiel len 2 transportery a ten najvedši elit bol zly.Išlo o jeden s prvych ortonou ešte zo starym prednim panelom.Kvalita na prijimači lietala .
fuxo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fuxo »

pistok153 píše:Ja som ani slovko nepovedal a vyskúšať si to môžem, ja som sa len spýtal. :oops:
opticum zdielanie.JPG
PS: Ináč ani táto schéma, nieje celkom správna, pretože ak by sme vzali, že medzi každým STB a týmto výmyslom je Krížený RS, tak tie diódy, stým odporom idú presne opačne, teda ten obrázok zrkadlovo otočiť, takto to funguje iba vtedy, ak káble RS medzi STB a týmto vymislom sú priame a teda tie samce čo su znázornené v scéme sú v podstate v STB a nie prípojky toho: :arrow: dá sa to tak nazvať - akože podomácky vyrobeného splitera.

:cry: :cry: :cry:
Máš pravdu nepovedal si ,ale si napísal -ďaší blud .Táto schema je úplne správna,funkčná, ale dá sa to riešiť jednoduchsie, ako som už písal predtým.
pistok153
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pistok153 »

@ fuxo
:arrow: tažko, tá schéma nieje správna, a platí to čo som napísal, o tých krížnych kábloch, vyrob si ten spliter, ako krabičku a pripoj k nemu každé STB krížnym RS káblom, a Ja ti garantujem že to nepôjde.
Tá shcéma je Správna, ak zoberieme, že tie RS konektory sú výstupy STB, ale ak by sa vzali tie RS konektory, ako Vstupy do toho "akože splitera"a medzi ne idú všade prepoje kryženym RS káblom, tak je to Zrkadlovo.
Pišťok
fuxo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fuxo »

Prečo mám niečo pripájať krížovým káblom ,treba to zapojiť, tak ako je nakreslené na schéme .Načo vyrábať nejaké krabičky ,keď dioda vpohode vojde do konektora D-sub.
mackh
Odborník
Odborník

Příspěvek od mackh »

a funguje to i tak,ze server bez karty sdili pres LAN (NET) a posila to klientum pres RS232 ?
Dik
GigaBlue UHD Quad 4K, openATV 6.4
E-85 a 4x QUAD LNB (1W, 16E, 19E, 23,5E) + SG2100 s OP 100 cm 53E az 34,5W
fuxo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fuxo »

funguje
han123

Příspěvek od han123 »

Chtěl bych se zeptat jestli je ještě funkční sdílení přes SPLITER VTR-1
sicko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: RS-232C SPLITTER - otazka je konecne zodpovedana + ZAPOJENIE

Příspěvek od sicko »

Dobry,

niekto tu pisal ohladom primaca SKymaster...

Mam od neikoho taky primac, berie to kartu ICE, ale nemam original DO. Funguje od Opticumu, skoro vsetko. Len je problem ze neviem nove stanice naladit...Cez menu sa zobrazia Prog. sprievodca, Sort Channel, Editacia, Card info...
ale nikde tam neviem najst Rucne alebo automaticke ladenie. Ani nastavenie druzic, ani Tovarenske nastavenie...

Ak niekto by vedel poradit, velmi by mi pomohlo..
Je to Skymaster DCX25

Vopred velka vdaka.
grupen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: GM 9060, GI Voyager II, Amiko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grupen »

han123 píše:Chtěl bych se zeptat jestli je ještě funkční sdílení přes SPLITER VTR-1

AMIKO HD 8150 se SW AMIKO_HD_8150_2.3.45_emu.zip,

sdílí přes RS 232 pomocí WTR 1,
server AMIKO HD 8150 nebo
server Golden Media UNI BOX 9060 CRCI HD PVR, obojí funguje dobře
GM 9060, 1,69 EMU, splitter WTR 1, GI Voiager II, Amiko 8150, motor, SkyLink
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“