AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od rudolfk »

Ahoj,

U mně fungují. Asi jsi to zkoušel, ale jestli ne zkus zmáčknout tlačítko Audio jestli to nemáš třeba na Dolby.

R.
Flugzeug píše:po update na 1.2.60 mi prestalo ist radio.
mozte mi to prosim niekto skontrolovat ci to je len moj problem alebo je to tym novym FW ?

dik.
oderfla

Příspěvek od oderfla »

Našel jsem nějaké klíče na SKYLINK jak to rozchodím na Alien 2. Mám tam oscam atd.. a používám sdílení. Jaký plugin zapnout?
CryptoBox 600HD mini,Technisat Multytenne 45
Amiko Alien 2
oderfla

Příspěvek od oderfla »

Klíče přejmenovat OK. Kam je uložit do var/keys ?
Oscam y_mod to je část pluginu oscam??
Amiko Alien 2
oderfla

Příspěvek od oderfla »

už jsem v tom dlouho nedělal jak mám upravit atributy. Kdysi jsem to dělal ale hlava děravá :o)
Amiko Alien 2
vasekberan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend 9200,Xpeed LX3,VU+4K

Příspěvek od vasekberan »

oderfla píše:už jsem v tom dlouho nedělal jak mám upravit atributy. Kdysi jsem to dělal ale hlava děravá :o)
stáhni si nějakého ftp klienta ,třeba RCC a připoj se se sat a v programu vše upravíš.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Vyborny a free ftp client je winscp.

Pohral jsem si ve Sparku s tim nahravani ze standby a vypada to, ze to funguje jen kdyz se prijimac vypne do standby na tom samem satelitu (moc nechapu ty transpondery, tak rikam satelitu) na kterem je to nahravani nastavene. Pri uspesnem nahrani se pak taky prijimac sam vrati zpet do stanby modu (pri selhani nahravani zustane bezet).

Zajimave taky je, ze po probuzeni z toho stanby modu je prijimac naladeny na kanal (asi se tomu rika 'service'?) na kterem byl uspany do stanby modu. Znamena to, ze se pro to nahravani neprepnul na ten nahravaci kanal, protoze zrejme nemusi... a z toho dedukuji, ze nastavene nahravani, aspon ze stanby modu nijak aktivne 'nic neprepina' laicky receno, takze kdyz to nenalezne zadany program v tom 'miste' do ktereho se probudi, tak nahravani selze a pak se prijimac ani nevrati do puvodniho stavu (standby).

Odbornejsi uzivatele si to omezeni muzou prelozit do presnejsi mluvy transponderu a polarizaci a tech veci (ja sice vim co je to polarizace signalu, ale jsem liny si to zjistovat abych treba nastavil nahravani programu s vertikalni polarizaci a zaparkoval prijimac z kanalu s horizontalni a zjistoval jestli pak nahravani funguje). Ja jen vim, ze nemuzu planovat nahravani ze satelitu a pak vypnout do stanby pri sledovani programu na DVB-T a naopak, napriklad. Nevim jestli to plati i kdyz je prijimac v aktivnim provozu ale naladeny jinam, jestli pak to nahrani z jineho zdroje probehne jak ma.

Jen bych podotknul, ze prese vsechno stezovani celkove jsem s tim mym tritunerovym Alienem spokojeny, i pres ty vselijake mouchy. Nahraju dnes ten novy Spark a uvidim jestli budu jeste vic spokojeny :wink:
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rudolfk »

Nová verze moc nepomůže :( To je přesně co jsem psal předevčírem. Ale jedna věc stojí za vyzkoušení. Před nahrátím si nastav, ať se na ten program přepne. Třeba minutu předem. Já si myslím, že to má co do činění s podporou druhého tuneru.

Asi to ještě chvilku potrvá než nám to bude správně fungovat :), ale taky jsem spokojený.

R.
vinov píše:Vyborny a free ftp client je winscp.

Pohral jsem si ve Sparku s tim nahravani ze standby a vypada to, ze to funguje jen kdyz se prijimac vypne do standby na tom samem satelitu (moc nechapu ty transpondery, tak rikam satelitu) na kterem je to nahravani nastavene. Pri uspesnem nahrani se pak taky prijimac sam vrati zpet do stanby modu (pri selhani nahravani zustane bezet).

Zajimave taky je, ze po probuzeni z toho stanby modu je prijimac naladeny na kanal (asi se tomu rika 'service'?) na kterem byl uspany do stanby modu. Znamena to, ze se pro to nahravani neprepnul na ten nahravaci kanal, protoze zrejme nemusi... a z toho dedukuji, ze nastavene nahravani, aspon ze stanby modu nijak aktivne 'nic neprepina' laicky receno, takze kdyz to nenalezne zadany program v tom 'miste' do ktereho se probudi, tak nahravani selze a pak se prijimac ani nevrati do puvodniho stavu (standby).

Odbornejsi uzivatele si to omezeni muzou prelozit do presnejsi mluvy transponderu a polarizaci a tech veci (ja sice vim co je to polarizace signalu, ale jsem liny si to zjistovat abych treba nastavil nahravani programu s vertikalni polarizaci a zaparkoval prijimac z kanalu s horizontalni a zjistoval jestli pak nahravani funguje). Ja jen vim, ze nemuzu planovat nahravani ze satelitu a pak vypnout do stanby pri sledovani programu na DVB-T a naopak, napriklad. Nevim jestli to plati i kdyz je prijimac v aktivnim provozu ale naladeny jinam, jestli pak to nahrani z jineho zdroje probehne jak ma.

Jen bych podotknul, ze prese vsechno stezovani celkove jsem s tim mym tritunerovym Alienem spokojeny, i pres ty vselijake mouchy. Nahraju dnes ten novy Spark a uvidim jestli budu jeste vic spokojeny :wink:
oderfla

Příspěvek od oderfla »

bigj66 píše:pro tento do var/keys klíče
binárku do var/bin atrybuty 755 spustit v menu ostatní oscamy ukonči

tak jsem to zkoušel a nic.
Amiko Alien 2
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od Flugzeug »

prajem vsetkym prijemne a pohodove sviatky!
Amiko Alien 2 Twin
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

rudolfk píše:Nová verze moc nepomůže.
Ale jedna věc stojí za vyzkoušení. Před nahrátím si nastav, ať se na ten program přepne. Třeba minutu předem. Já si myslím, že to má co do činění s podporou druhého tuneru.
Nepomůže, ale taky asi nic víc nepokazí. A navíc přináší třeba ovládáni přijímače z počítace, aspoň se tak domnívam.

Testoval jsem teď a problém není v probouzení ze standby režimu, protože když nastavím nahráváni ze satelitu a dívam se na DVB-T, tak naskočí hláška že se bude nahravat a když to nechám být, tak za par vteřin se jako default zvolí OK a obrazovka blikne a zůstane na stávajícím programu a nic se nahrávat nezačne - možná je to jak říkáš záležitost přepínání mezi tunery.

Jediná pomoc při přednastaveném nahrávání, je aby přijímač byl v 'rozsahu' těch programů, mezi kterými se má nahrávat. Jinak ručni volba nahrávání funguje, že lze začít nahrávat na satelitu a pak si přepnout třebas na jiný satelit.

Jinak přednastavené nahrávání třeba některého z CT programu na DVB-T zatímco je naladěná Prima (která je na jiném transpondéru) funguje jak ma - tv se přepne na nahrávaný program CT, a v případě, že uz byla tv naladěná na jiný program CT, tak na něm zůstane. Takže to vypadá, že kromě toho výše zmíněného přepínání vše funguje jak fungovat má a když se s tím přepínáním počítá, dá se s tím žít.
thor29

Oprava bootovania po instalacii E2

Příspěvek od thor29 »

Prikladam postup na obnovu bootovania Spark-u po skazenej instalacii E2. Treba ho pouzit ak zariadenie po zapnuti zobrazuje len BOOT a nereaguje na spustenie cez stlaceny vypinac OK s moznostou manualneho vyberu bootovania Sparku.

1. Pripojit zariadenie ku PC pomocu Null Modem RS232 kábla
2. Spustit program Putty na PC, vybrat seriove spojenie, rychlost upravit na 115200 a otvorit spojenie
3. Zapnut A2, prepinacom vzadu
4. V programe Putty sa objavi vypis spojenia a na poslednom riadku PK7105 (alebo PDK7105)
5. Po jednom nakopirovat nasledovne styri prikazy a potvrdit entrom za kazdym:
---------------------------------------------------------------------------
set bootargs console=ttyAS0,115200 rw ramdisk_size=6144 init=/linuxrc root=/dev/ram0 nwhwconf=device:eth0,hwaddr:0037:04:15:00
ip=192.168.40.83:192.168.40.19:192.168.40.1:255.255.0.0:lh:eth0:off
stmmaceth=msglvl:0,phyaddr:1,watchdog:5000 bigphysarea=6000
nboot.i 0x80000000 0 0x00100000 ;bootm 0x80000000

6. Zariadenie sa po poslednom prikaze uspesne spusti a sme v Spark-u
7. Nasledne vykonat upgrade (presnejsie downgrade) v menu Spark na verziu "1.2.51_E2_Boot_Upgrade"
8. Po uspesnej aktualizacii sa prijimac restartuje, opat vsak zamrzne na BOOT, vzadu ho teda vypneme a zopakujeme cely postup od bodu c.3 po bod c.6
9. Po nabehnuti Spark-u vykoname upgrade na najnovsiu verziu a znovu restart
10. Hotovo, Spark znovu bootuje.

Pozn.: skontrolujte si pred kazdym updatom nastavenia siete (DHCP atd.) kedze update sa vykonava online

Zdroj: http://linuxsat-support.com/amiko-alien ... oot-3.html
miroslav57

Příspěvek od miroslav57 »

Zdravím všechny a hezké vánoce a štastný nový rok.Koupil jsem si tento přístroj a jsem z něj docela na mrtvici,čeština mizerná,návod taky stojí za ,,no víte co myslím,seká se-musím restartovat a atd.,teda měl jsem už sat.přijímačů od roku 1986 docela dost ale nezlobte se na mě tohle je snad nejhorší krám ktrej se těm madarům podařil,at dělají klobásy,bude to užitečnější.Jen co jsem tady to forum trochu pročetl a koukám že jsou s tím hungarovehiclem jen problémy,no nic jdu to po svátkách vrátit a beru opět korejce.Mirek. :smoke:
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

Tak nevim , asi mám stetsí na dorý kus , protoze pri normalnim pouzivani se za 5 mesicu sekl jednou ,navod mam obsahly a dobre popsany, no a cestina v prijmaci je az na nejake pismena s hackama vpohode :-) preji prijemne svatky PS- 1.2.54 je dle mne stabilni:-)
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
mirotaso
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirotaso »

spolupraca s HDD

chcem sa spytat, potrebujem hard disc na nahravanie programov. dokaze tento pristroj hdd pri necinnosti odpojit? alebo sa bude stale tocit aj ked sa nebude prave pouzivat? alebo mam zhanat hdd co to dokaze sam, nezavisle od prijimaca???
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

mirotaso píše:spolupraca s HDD

chcem sa spytat, potrebujem hard disc na nahravanie programov. dokaze tento pristroj hdd pri necinnosti odpojit? alebo sa bude stale tocit aj ked sa nebude prave pouzivat? alebo mam zhanat hdd co to dokaze sam, nezavisle od prijimaca???
Spark podporuje spindown, disk sa prestane tocit a je nehlucny. Pouzivam 1TB WD s vlastnym napajanim a funguje bezproblemovo. Mam aliena vo ciastocnom standby a disk je tak v pripade potreby stale dostupny na sieti.
Amiko Alien 2 Twin
mirotaso
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirotaso »

dakujem za odpovede, aj tak si myslim, ze kym to nebudem mat doma a nevyskusam, tak tomu celkom verit nebudem. strasne nerad by som mal doma dalsi zdroj hluku. uplne mi staci, ze moja plazma huci vdaka ventilatorom co ju vzadu chladia :(

chcem si kupit hdd Hitachi Touro Mobile MX3 500GB / je teraz v akcii :) /, bolo by fajn, ak by niekto tu mal s nim skusenosti, ale to by som chcel asi vela.

inac vsimol som si teraz, ked nahravam n usb kluc ze mi film rozdelil na dva kusy 1.99 GB a 580MB a to som ho schvalne naformatoval na ntfs, pretoze viem, ze fat32 viac ako 4GB nezvladne, co to ma znamenat? da sa to dajako nastavit???
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

mirotaso píše: strasne nerad by som mal doma dalsi zdroj hluku. uplne mi staci, ze moja plazma huci vdaka ventilatorom co ju vzadu chladia :(

chcem si kupit hdd Hitachi Touro Mobile MX3 500GB
Když budeš chtít používat timeshift a nejspíš budeš, tak disk pojede imrvére :wink: ale když je to 2,5'¨tak není slyšet.
Myslím že se dá timeshift nastavit aby nahrával na usb klic a pak je to úplně tiché, jen se asi ten klíč to může dost opotřebovávat, velikost v GB toho kliče asi dnes není ten hlavní problém a nakonec asi ani ta cena, když časem odejde. Asi to sám zkusím, ale ne kvůli hluku, ale spíš opotřebováváni toho 2,5 palcoveho disku
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

vinov píše:
mirotaso píše: strasne nerad by som mal doma dalsi zdroj hluku. uplne mi staci, ze moja plazma huci vdaka ventilatorom co ju vzadu chladia :(

chcem si kupit hdd Hitachi Touro Mobile MX3 500GB
Když budeš chtít používat timeshift a nejspíš budeš, tak disk pojede imrvére :wink: ale když je to 2,5'¨tak není slyšet.
Myslím že se dá timeshift nastavit aby nahrával na usb klic a pak je to úplně tiché, jen se asi ten klíč to může dost opotřebovávat, velikost v GB toho kliče asi dnes není ten hlavní problém a nakonec asi ani ta cena, když časem odejde. Asi to sám zkusím, ale ne kvůli hluku, ale spíš opotřebováváni toho 2,5 palcoveho disku
co sa tyka timeshiftu tam to bude predpokladam asi rovnake vsade. mal som pred satelitom Magio a v boxe mi isiel timeshift stale. disk bez priblemov isiel vratane nahravania a prehravania 5 rokov. potom som magio zrusil aj ked disk je stale funkcny. takze az take horuce by som to nevidel. ono ked bezi HDD v nejakom kancelarskom PC 8 hodin denne niekolko rokov tak to tiez nieco musi vydrzat.
Amiko Alien 2 Twin
mirotaso
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirotaso »

timeshift ma netrapi, urcite by som to riesil cez kluc, da sa nastavit cesta kam sa ma stopa timeshiftu ukladat.

ide mi o riadne pouzivanie hdd, aby sa zbytocne netocil, ked ho nebudem prave pouzivat. moj stary topfield po 2 minutach nepouzivania hdd vypol a ked bolo treba tak ho zobudil. bol to interny 3.5". pri tomto prijimaci ale zatial som sa o takej funkcii nikde nedocital, az tu na fore Flugzeug spomina spindown, len neviem ci to funguje s kazdym diskom. existuju externe hdd, ktore maju v sebe hardwarovo, ze sa ukladaju do spanku pri nepouzivani, len mi zase napadlo ci ich alien potom dokaze vcas zobudit.

skratka chcem mat hdd funkcny vtedy ked treba a ked nic nenahravam alebo nepozeram, aby bol vypnuty, aby sa nehrial, nehucal, neopotrebovaval, nezral elektrinu...

inac pre moderatora, bolo by super keby sa rozne problemy pri jednom prijimaci riesili v samostatnych podpostoch, uz teraz je tu 45 stran a tazko sa tu orientuje
perseus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od perseus »

Zdravim mam problem ICE karta skylink mi zrazu prestala ist na aliene ---
nejde ani na spark - mcas
ani na enigme -oscam -- doteraz to fungovalo na oboch
Karta funguje na druhom prijimaci ktory nema operacny system
Zmenili sa nejako konfiguraky ? Prosim o pomoc
Odpovědět