AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
vinov
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od vinov »

Jestli jsi mel pri koupi 1.2.58 a dokonce MCAS plugin, tak bych podezrival ze te prodali vraceny box kteremu nekdo vytlacil tu ctecku dovnitr. Moc se me nezda ze by vyrobce uz nahraval 1.2.58, to spis to tam nekdo doma nahral a pak vratil v reklamaci, mozna kvuli ty ctecte a v obchode to asi poradne nebo spis vubec nezkontrolovali. Jestli muzes, jdi ho vymenit.

To trhani mkv jsem ted resil, aspon pro 720x576 SD a bylo treba snizit bitrate, v mem pripade bohate staci 700 Kbps.

Alien me zatim zamrznul jen parkrat, dost zridka (mozna jednou za mesic kdyz jo s tim neco narabim) na to aby me to nejak vadilo, taky se me asi dvakrat stalo ze zamrznul, ale po asi pul minute zase povolil kdyz jsem ho nechal sedet.
Na astre 19.2 je kanal D17 a kdyz na nej prepinam, tak me taky naskoci ta hlaska o slabem signalu, ale obraz pak vzdycky vzapeti naskoci.
Jinak se me taky stalo pri prechodu ze satelitnich kanalu na terestrialni vysilani kdy vsechny CT1, 2, 4 a 24 kanaly nemely ani obraz ani zvuk, ale Nova a Prima a Barandov bezely, ale to vzdycky spravi restart a zas tak moc casto se to nedeje aby me to nejak moc vadilo. Mluvim o Sparku 1.2.54
Naposledy upravil(a) vinov dne 02.leden 2013 - 1:22, celkem upraveno 1 x.
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od Flugzeug »

1.2.54 mi nezamrzol nikdy
1.2.58(se) som nepouzival kvoli nesynchronnemu zvuku
1.2.60 mi mrzne pri prepinani ale po testovani mam podozrenie ze to sposobuje EPG prepnute do 7-denneho prehladu. mam pocit ze tu taha viac dat a ked prepinam viackrat po sebe, jednoducho zblbne...

inak som si vsimol ze 1.2.60 ma o cca 10MB mensiu velkost ako predosly fw. ktovie cim to je
Amiko Alien 2 Twin
DocasnyBlb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od DocasnyBlb »

Chyby v aktuálnej verzii 1.2.60:
--------------------------------------------------------------------------------------
Prepnutie na prázdny alebo dvojprogram (Minimax, CSfilm/CSmini) spôsobi vytuhnutie boxu alebo znefunkční tunery. Ak sa dobre pamatám, robí to aj 1.2.54. Pomôže fyzické vypnutie!
Loop: s tunerom 2 môžete prepínať na iné pasmo - s výsledkom "No signal"
Chýba možnosť vypnutia 2. DVB-S2 (ak chcete použiť iba Tuner1)
EPG nie je nahrávaný.
Prehľad v PVR-zložke: zle zobrazené Record-Time a dĺžka súboru (ukazuje plný EPG-time, nie skutočnú dĺžku)
Zastavené prehrávanie občas nemôže pokračovať!
Tlačidlá FAV alebo SAT v priebehu záznamu vypisujú absurdnú správu "dont do it"
Stlačením tlačidla Power - pohotovostný režim počas záznamu, bude záznam automaticky zastavený pred vypnutím!
Zobrazí sa dialogbox, ale predvolená hodnota je "YES - Zastaviť záznam"!
Ak to nechcete, musíte stlačiť NO + OK do 5 sekúnd! Treba zmeniť predvolenú hodnotu na NO!
Počas záznamu nemožno použiť portál a Operu!
FAV-Button je neaktívny pri aktívnom HbbTV.
Teletext, musíte potvrdiť / vybrať jazyk zakaždým, aj keď ste si vybrali preferovaný jazyk v menu.
Spindown nefunguje, keď je HDD v ext3-Formate! Funguje s NTFS a FAT32!
HDD vo formate NTFS je montovany ReadOnly - len na čítanie!
Ak Timer-Record je v sheduleri kratší ako 5 minút, Box sa nezobudí nahrávať.
"EPG Now" ukazuje zlé EPG-Data & Timeline kanálov, ak EPG nie je aktualizovaný pre daný TP.
Ak stlačíte "TV / Radio" dvakrát, firmware sa nastaví na FAV-List "ALL"
Ak používate "Recall" na návrat do kanála iného FAV-Listu, firmware sa nastaví na Fav-List "ALL"
Nastavenie "SPDIF: Auto" pri AC3 signále v TV režime a prepnutie do Mediaplayera (aj portál, YouTube, ...), sposobí žiadny zvuk pri stereo-stope na SPDIF. Zvuk len pri AC3-Signale!
Časovač nastavený v EPG tlačidlom "RECORD" je zakázaný, ak používate sieťové úložisko (funguje iba s pripojeným USB-Mediom).
Hlasitosť je príliš vysoká!
Predpoveď počasia: dni v týždni sú nesprávne zobrazované.
Ak nahrávate dva streamy HD, box je stále veľmi pomalý.
Web rozhranie: ak sa pokúsite pripojiť, Spark väčšinou spadne
Youtube nefunguje, pripadná voľba prehrať spôsobí vytuhnutie boxu.

PS: krátkodobý - No signal - pri prepínaní kanálov pravdepodobne spôsobuje vadný setting (duplicitné záznamy). Mimochodom 1.2.61 EU sa zdržal, ale má byť každú chvíľu On-line.
mirotaso
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirotaso »

to v E2 - PKT Nebula nie je TELETEXT ???
mirotaso
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirotaso »

DocasnyBlb píše:Chyby v aktuálnej verzii 1.2.60:

PS: krátkodobý - No signal - pri prepínaní kanálov pravdepodobne spôsobuje vadný setting (duplicitné záznamy). Mimochodom 1.2.61 EU sa zdržal, ale má byť každú chvíľu On-line.

"duplicitne zaznamy" ake?? kde??
oso

Příspěvek od oso »

Mne nejde vôbec youtube ani opera.teraz som dal naspeť 1.2.54 a stále nič.ked to dam na portal tak to mrzne a obrazovka mení farby.ešte by som sa chcel spýtať ako sa spúšťa tv kartina?
Panasonic TX-42V10E Amiko alien2triple toroid90 19,2e 23,5e 13e 9e 4,8e 0,8/0,1w 28,2e
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

oso píše: ako sa spúšťa tv kartina?
To by me taky zajimalo. Mam ale dojem ze jde o nejakou ruskou tv?

Povsechne si myslim, ze spojovat tv s internetem, myslim medialne, je pomylenost, at se na to divam tak nebo onak, je to historicky omyl, aspon do te doby, dokud nebude identicky standard pro pocitacove a televizni obrazovky. To by ovsem asi znamenalo plosne zdrazeni tv protoze by to pak byly v podstate pocitacove displeje. A nez se to stane, tak je me vcelku u zadni casti tela ze ta cast Aliena nefunguje.

Jo, a diky z info o v1.2.60, zustanu radsi u ty v1.2.54 i kdyz me laka to webove rozhrani. Enigmy ho maji hadam funkcni? To bude nakonec asi to co me nakonec k enigme dotlaci. V enigme1 jsem ho dost pouzival.
DocasnyBlb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

@vinov
Zoznam chyb, ktory som tu pripojil obsahuje prelozene nazory/oznamy roznych uzivatelov. Nie su to len moje postrehy... Napriklad co sa tyka WEB rozhrania, mne box nevytuhol pocas prihlasenia ci pouzivania ani raz. Stream videa sa mi ale taktiez nepodaril ani raz. Len to prepne program, co vsak neznamena ze opakovanym hranim sa po case vytuhnutie nesposobim...
Na ovladanie/nastavenie boxu to snad pouzit pojde a v E2 to funguje bezproblemovo...
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rudolfk »

Mně v tom seznamu třeba chybí to:
  • * že box špatně nahrává
  • * že při použití druhého tuneru je nahrávka sekaná (používám emu a moc rád bych věděl jestli ostatním s kartou to funguje v pořádku)
  • * že občas úplně náhodně box najednou zpomalí, to když dám na obrazovku vypsat EPG a pak to zpomalení docela dlouho trvá
  • * že není zatím žádná správně odladěná E2 kde by dva tunery správně fungovaly
Tak jak jsem četl podrobnosti o Spark verzi 1.2.61. opravuje se tam API pro Youtube (to je proč to pořád pořádně nejede a pár online věcí, ale základní funkčnost žádná).

Přitom nechci moc :( já od toho potřebuju jenom ať fungují všechny tunery co mám a lze z nich v pořádku nahrávat, veškeré online věci nepotřebuji :( To už umí skoro každá "krabička".

R.
DocasnyBlb píše:@vinov
Zoznam chyb, ktory som tu pripojil obsahuje prelozene nazory/oznamy roznych uzivatelov. Nie su to len moje postrehy... Napriklad co sa tyka WEB rozhrania, mne box nevytuhol pocas prihlasenia ci pouzivania ani raz. Stream videa sa mi ale taktiez nepodaril ani raz. Len to prepne program, co vsak neznamena ze opakovanym hranim sa po case vytuhnutie nesposobim...
Na ovladanie/nastavenie boxu to snad pouzit pojde a v E2 to funguje bezproblemovo...
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

rudolfk píše:Mně v tom seznamu třeba chybí to:
  • * že box špatně nahrává
  • * že při použití druhého tuneru je nahrávka sekaná (používám emu a moc rád bych věděl jestli ostatním s kartou to funguje v pořádku)
  • * že občas úplně náhodně box najednou zpomalí, to když dám na obrazovku vypsat EPG a pak to zpomalení docela dlouho trvá
  • * že není zatím žádná správně odladěná E2 kde by dva tunery správně fungovaly
Tak jak jsem četl podrobnosti o Spark verzi 1.2.61. opravuje se tam API pro Youtube (to je proč to pořád pořádně nejede a pár online věcí, ale základní funkčnost žádná).

Přitom nechci moc :( já od toho potřebuju jenom ať fungují všechny tunery co mám a lze z nich v pořádku nahrávat, veškeré online věci nepotřebuji :( To už umí skoro každá "krabička".

R.
presne: nechceme tak moc. staci ked budu fungovat zakladne veci popisane na krabici a v manuali...
Amiko Alien 2 Twin
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

web interface mi nikdy nevytuhol, ale box ignoruje akekolvek nastavenie cez web a stream mi bezi len na nekodovanych programoch... cize - neuspokojive
Amiko Alien 2 Twin
mirotaso
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirotaso »

mne stream ide v pohode aj kodovane programy. inac v enigme je to super, mozem sucasne pozerat jeden na telke, iny na pc a dalsi na druhom pc !

podarilo sa mi odstranit problem s hlaskou "slaby signal" pri prepinani. dal som tovarenske nastavenia a kompletne nanovo naladil stanice vsetko bezalo cely den super...

nastavil som nahravnie z jojky, vypol do false stanby a odysiel z domu. po navrate bol pristroj VYTUHNUTY a samozrejme nic nenahral!!!

tak fakt neviem cim to je, mohol by to byt aj vadny kus, lenze s enigmou mi nikdy nevytuhne, ta ma ale ine nevyhody co ma tiez poriadne s...
oderfla

Příspěvek od oderfla »

Je možne zapnout aby svítil čas ve stb.
CryptoBox 600HD mini,Technisat Multytenne 45
Amiko Alien 2
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

oderfla píše:Je možne zapnout aby svítil čas ve stb.
kde presne to chces zapnut ?
mne na displeji STB stale svieti cas.
Spark 1.2.60 ma v menu/rozne nastavenia/cas v standby/ moznost zapnut/vypnut tak si to tam pripadne skus povolit aby ti svietil aj pri vypnutom STB.
Amiko Alien 2 Twin
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

Spark 1.2.61 je online

EDIT:
- youtube funkcne
- EPG stale rovnako na figu
- pocasie stale ukazuje zle dni
- pri pokuse prihlasit sa do web portalu zakazdym vytuhne aj ked doteraz isiel ciastocne aj stream kanalov
Amiko Alien 2 Twin
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

Tak se uz hodinku snazim marne natlacit do ALIENA2 tuto image :-( Podařilo se to někou a jakým zpusobem, mi zatim hazely chyby jak pres E2 upgrade , tak pres Vypnput a OK+Zap-proste budto TTO, nebo pres SPark mi to haze jen BOOT a nic :-(.

OpenAR-P_OE2.0_211_Alien2
New version.
With numerous changes.
And with all the changes in tdt-duckbox.
New version of the plug-in VFD-Icon.
Fixed driver hdmi-cec aotom.
Fixed problem with "no free tuner."
Added NetworkBrowser
And many other fixes.

http://www.hdfreaks.cc/index.php?page=A ... ce13fb3596

PS: Od tohto teamu som testoval prvy image E2 na Alien2. Ak ho upravili dobre, uz sa tesim na test...

:Yahoo!: :Yahoo!: Vyřešeno - je to špatny soubor - je vetši než original ...stahujte tady http://www.hdfreaks.cc/index.php?page=A ... ce13fb3596
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
DocasnyBlb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Hmm, ten moj link v sekcii download je v poriadku a stiahnuta binarka taktiez. Znova som to skontroloval!
Niekde musis mat chybu :-)

Koho zaujimaju detaily projektu, nech cita tu :
http://code.google.com/p/tdt-amiko/

Su tam 2 verzie. Jedna s EPLAYER druha s GSTREAMER (aj pre Alien1)
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

A tak asi nejaka chyba pri stahovani toho souboru :-(, diky za info ... Jinak ten image testuji a vypada dost stabilne . Klienta Newcamd-mgcamd to zvlada dobre, EPG je lepsi nez na SPARKU - nahrava ze standby pres EPG - Pridat časovač- dobře -na zacatku nahravani jsou ovsem mirne artefakty, kdyz nahrava 2 programy ,nez se to ustali. Cesky toto image umi zatim nejlepe co jsem videl . Ani jeden zasek a prepinani DVB-S rychle, DVB-T pomale , PIP to skoro vubec neumi :-( ... MKV přehrava . Obraz DVB-S dobry , Obraz DVB-T je mirně zhoršeny .
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

SPARK v1.2.61: je prosim v tomto Spark IMAGE - Boot to E2 ???............ v 1.2.58e tato funkce je a v 1.2.60 uz neni,tak by mne zajimao , jestli to tam vratili
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

Boot to E2 tam nie je.
Niekde na inom fore som cital ze tato moznost bola odstranena na ziadost Fulansoft a pravdepodobne sa uz nevrati.
Amiko Alien 2 Twin
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“