AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od janoslama »

pouziva niekto tento prijimac Amiko Alien2 Twin tuner DVB-S2/S2 Full HD s vacsou parabolou,aspon 190cm????
Ako je na tom citlivost tunera,kedze su tam dva a cena okolo 115eur v aerial,vase skusenosti...Arabsat 30,5E, Kazsat 86,5E, Apstar 76,5E ,Astra 28,2E Britske kanaly, Nilesat 7W a ine...
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
Lasto641

Příspěvek od Lasto641 »

Zdravim,
Momentalne mam doma AMIKO 8240 (ALI3606). Ked jeden program nahravam mozem pozerat len dalsi z toho isteho TP. Co mi nie velmi vyhovuje. A tak uvazujem nad dvojtunerym prijimacom. Za 100€ sa da teraz zohnat AMIKO ALIEN 2 Twin tuner (2xDVBS2).
Chcel by som sa spytat ci je to spolahlivy stroj. Jedna sa mi len o SKYLINK z 23°E. Mam kartu ICE a tiez idem na sharing. Nahravam na ext. 2,5“ HDD. Inak nemam dalsie poziadavky. Nemam ziadne skusenosti s Linuxom. Myslite ze by som to zvladol? Pomohli by ste mi s tym niekto? Mne by stacil aj nelinuxovy dvojtunerovy prijimac ale nenasiel som taky az na Optibox Spider.
Bude mat Alien 2 lepsi obraz ako 8240 ked ma vykonejsi procesor? Dakujem vopred za Vase odpovede.
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rudolfk »

Lasto641 píše:Zdravim,
Momentalne mam doma AMIKO 8240 (ALI3606). Ked jeden program nahravam mozem pozerat len dalsi z toho isteho TP. Co mi nie velmi vyhovuje. A tak uvazujem nad dvojtunerym prijimacom. Za 100€ sa da teraz zohnat AMIKO ALIEN 2 Twin tuner (2xDVBS2).
Chcel by som sa spytat ci je to spolahlivy stroj. Jedna sa mi len o SKYLINK z 23°E. Mam kartu ICE a tiez idem na sharing. Nahravam na ext. 2,5“ HDD. Inak nemam dalsie poziadavky. Nemam ziadne skusenosti s Linuxom. Myslite ze by som to zvladol? Pomohli by ste mi s tym niekto? Mne by stacil aj nelinuxovy dvojtunerovy prijimac ale nenasiel som taky az na Optibox Spider.
Bude mat Alien 2 lepsi obraz ako 8240 ked ma vykonejsi procesor? Dakujem vopred za Vase odpovede.
Ahoj :)

Bohužel software na tomto boxu není ještě tak vyladěný jak bysme všichni chtěli - hlavně nahrávání. Nechci říkat ať si tenhle box nekupuješ nebo kupuješ, já mu ještě pořád věřím a vím, že to dlouho trvá. Ale pokud máš v rozpočtu trošku víc peněz koukni třeba na VU+.

Tenhle box má možnost dvou systému - Spark OS který není těžké nakonfigurovat a při trošku čtení zvládneš lehce i nakonfigurovat i sharing. A E2 u které dosud bohužel neexistuje úplně funkční image který by se tu hned doporučil. Tam to chce trošku víc času a hraní a chtít si s tím linuxem hrát (bez toho to nejde).

Tož tak, opravte mně prosím jestli jsem napsal békovinu :)

R.
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

Doporučil bych pořadně otestovat OpenAR-P_OE2.0_211_Alien2 , pro vsechny , kdo chteji stabilni Enigmu a Nahravani a mozna budete mile prekvapeni
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Ve Sparku 1.2.54 se me poslednich par tydnu stava ze (asi) kdyz se divam na neco na Astre19 a pak se vratim zpatky na pozemni (DVB-T) vysilani CT/Nova/Prima/NovaCinema/Barandov, tak bud zjistim ze signal vsech CT programu je velice spatny, nebo uplne vypadne a mam cernou obrazovku. Ostatni vyjmenovane kanaly chodi jak maji, tyka se to jen CT nabidky, od CT1 po CT24.

Spravi to bud ze jdu do standby rezimu, nebo vypnu a zapnu, pak je vse zase jak ma byt.

To vypadnuti CT kanalu neni vzdycky uplne, nekdy kdyz se vratim ze surfovani na ty Astre, tak je jen spatny/slaby signal, ty ukazatele L & Q ukazuji 88 & ~53 a obraz sem tam naskoci a ma bud poruchy, nebo i mizi... ale jindy kdyz neni obraz zadny, tak je Q ukazatel na nule. Znamena to ze dochazi k nejakemu utlumu kanalu CT, ale uz nikoli tech ostatnich, takze to mozna neni chyba v tom DVB-T tuneru.

Zajimalo by me co vlastne ten L ukazatel znamena, jestli Uroven (Level) signalu, protoze jsem si v panelu kde se ladi programy vsimul, ze L je na ty urovni nejakych 80+ i pro satelity na ktere nemam parabolu namirenou, a kdy je tedy Q ukazatel na nule. Prijde me proto ten ukazatel L jako k nicemu.

Snad to vypadavani signalu na programech CT prestane kdyz upgraduju na novou verzi Sparku, ale neni to tak tragicke, deje se to myslim jen kdyz na ty Astre prepinam mezi vice kanaly a pak prepnu na DVB-T.
Naposledy upravil(a) vinov dne 08.leden 2013 - 15:19, celkem upraveno 1 x.
Pero11cz
satelitni prijimac: xtrend et7000 Formuler F1

Příspěvek od Pero11cz »

mam prosbu mam nainstalovanou OpenAR-P_OE2.0_211_Alien2 a nedaří se mi zprovoznit klienta mgcamd potrebuju poradit kde stahnout toho spravneho a kam ho nakopírovat do jake složky díky moc předem za jakou koli odpověd.
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

Mas to v download sekci - taky mi to trvalo , nez jsem sehnal vhodne, odskousel a na vse prisel :-)...
Keny077

Příspěvek od Keny077 »

existuje vela druhov enigmy do aliena 2, preco napr od hdmu vie zapisovat na ntfs a pkt nevie?
viete ako by som to doladil? pouzivam PKT GM7162 TRIPLEX NEBULA v3 image
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

dr.x píše:Doporučil bych OpenAR-P_OE2.0_211_Alien2
Zitra ozkousim.
Stahnul jsem odtud

Kód: Vybrat vše

http://linuxsat-support.com/amiko-alien-2-images-e2-spark/18615-open-ar-p-e2-image-amiko-alien-2-a.html
ale nasel jsem tam odkaz na tohle misto coz je zrejme pro Aliena1

Kód: Vybrat vše

http://linuxsat-support.com/amiko-alien-shd-8900-images-e2-spark/19484-open-ar-p-e2-image-amiko-alien.html
Asi ty image nejsou upravne pro Aliena2 (ta ktera ma v nazvu Alien2 je asi o 1MB vetsi), ale pisi tam o dvou verzich gstreamer a eplayer3, ta upravena pro naseho Aliena2 je zrejme ta verze gstreamer. Nevim co ty verze znamenaji, jen to zminim jestli k tomu bude nekdo mit co rict.
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

To vinov: tu enigmu2 AR-P mame u nas v downoadu pro ALIEN 2 asi 6tou od konce :-) nemusis stahovat jinde a ja dal odkaz i tady ve foru o par postu vyse na strane 47 myslim to je
vinov
Odborník
Odborník

Re:

Příspěvek od vinov »

DocasnyBlb píše: Koho zaujimaju detaily projektu, nech cita tu :
http://code.google.com/p/tdt-amiko/

Su tam 2 verzie. Jedna s EPLAYER druha s GSTREAMER (aj pre Alien1)
Aaah, dik za nakopnuti, nejlepsi je jit primo ke zdroji :good:
Ted jen jak se muze smrtelnik rozhodnout mezi temito verzemi.

Nasel jsem na siti info o tom gstreameru, coz je zrejme videoplayer vestaveny do ty enigmy, nebo co, jeho screenshot me nijak neuchvatil, ale tam jde asi spis o funkcnost, ne o pozlatko.

Ale eplayer3 nebo jen eplayer neni nijak dohledatelny, je to takove moc genericke jmeno, bude to asi nejaky jiny prehravac.

Asi pujdu s tim gstreamem protoze tam se v downloadu zminuji o nejakem pluginu ohledne toho DVB-T-C tuneru, asi je to jen prepinani mezi temito mody, nebo ze se ten tuner da vubec pouzivat, nevim, muzu se rozhodovat jako cimrman :unknown:

Vadi me, ze kolem kazde enigmy je to takove huste, tedy jen pro zazrane gpl free source vrtulove hlavy... :P
Naposledy upravil(a) vinov dne 09.leden 2013 - 14:11, celkem upraveno 1 x.
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rudolfk »

dr.x píše:Doporučil bych pořadně otestovat OpenAR-P_OE2.0_211_Alien2 , pro vsechny , kdo chteji stabilni Enigmu a Nahravani a mozna budete mile prekvapeni
Mám možná hloupý dotaz, ale funguje v pořádku nahrávání i z druhého tuneru?

Na anglickém fóru jsem se dočetl, že úplně nejlepší je použít Oscam místo mgcamdu, aby oba tunery správně fungovaly. Neumím ještě správně nastavit Oscam, ale jakmile se k tomu dostanu zkusím to. Jen jestli to někdo již nezkusil předemnou :)

Děkuju,
R.
DocasnyBlb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od DocasnyBlb »

@Lasto641 - Amiko HD-8840 je taktiez dvojtuner s moznostou vybrat si kombinaciu tunerov.
http://amikostb.com/?q=product&id=181

@Keny077 - V PKT E2 je NSFS filesystem montovany ako RO - readonly (len pre citanie).
Predpokladam, ze je to v zaujme ochrany uz existujucich dat na pouzitom prenosnom disku v pripade padu systemu a naslednym vypnutim 'natvrdo'. Dovodom RO mozu byt aj logicke chyby na disku, alebo nestandartny format ci velkost alokacnej jednotky. Linux ako taky zapisovat na NTFS vie, ale nemusi to byt 100% spolahlive. Licenciu na NTFS drzi Mrkvosoft :-D

Ak sa vsak uzivatel rozhodne pouzivat zapis dobrovolne, moze to povolit v startovacom skripte parametrom -rw namiesto -ro v prikaze 'mount' daneho USB disku...
Teraz ta vsak nasmerovat na to, kde je skript umiestneny neviem, nehladal som to, pretoze som to zatial nepotreboval. Takmer kazdy disk mam deleny a mam na nom aj FAT32 alebo inu vhodnu particiu...
Pero11cz

Příspěvek od Pero11cz »

dr.x-díky za perfektní odkaz a za navod ted už to nak zprovozním :D
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

rudolfk píše:
dr.x píše:Doporučil bych pořadně otestovat OpenAR-P_OE2.0_211_Alien2 , pro vsechny , kdo chteji stabilni Enigmu a Nahravani a mozna budete mile prekvapeni

Na anglickém fóru jsem se dočetl, že úplně nejlepší je použít Oscam místo mgcamdu, aby oba tunery správně fungovaly. Neumím ještě správně nastavit Oscam, ale jakmile se k tomu dostanu zkusím to. Jen jestli to někdo již nezkusil předemnou :)

Děkuju,
R.
TAk ja jsem nahraval ze dvou transponderu pod MGCAMD - ovsem neslo to vzdy,asi je to i nastavenim serveru NEWCS i klienta MGCAMD a jeho configu- nekdy byla cerna obrazovka - ten OSCAM je rozhodne vhodnejsi , ale ja s nim neumim - tak s timto nepomužu:-( chtelo by to nekho vice znaleho veci.
Pero11cz

Příspěvek od Pero11cz »

tak už to šlape ještě jednou díky
mirotaso
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirotaso »

funguje v tejto enigme TELETEXT ???
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rudolfk »

dr.x píše:
rudolfk píše:

Děkuju,
R.
TAk ja jsem nahraval ze dvou transponderu pod MGCAMD - ovsem neslo to vzdy,asi je to i nastavenim serveru NEWCS i klienta MGCAMD a jeho configu- nekdy byla cerna obrazovka - ten OSCAM je rozhodne vhodnejsi , ale ja s nim neumim - tak s timto nepomužu:-( chtelo by to nekho vice znaleho veci.
Tady to hezky popisuji, jen budu mit cas to vyzkouset az o vikendu (snad) :( :) http://www.satnigmo.com/506/connect-osc ... -protocol/

R.
Keny077

Příspěvek od Keny077 »

zisiel by sa mi ten prikaz na povolenie zapisu na ntfs particiu, bol by som vdacny ;)
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

mirotaso píše:

funguje v tejto enigme TELETEXT ???
Teletext jde - 2x zlute na programu , kde vysila a neni problem - na programu , ktery nevysila se mi box blokl,ale mackal jsem toho dost po sobe :-)

PRO : Pero11cz ... neini zač:-)
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“