E2 do internal flash

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu HD-BOX FS-9105+ , FS-7119HD , Dreamsky HD6
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Re: E2 do internal flash

Příspěvek od vprint »

Dik. Ale vcul ma napadlo, co ma matalo nejak vzadu v mozgovni, ze preco vlastne JirkaS robil novu enigmu, ci by nebolo v prvej faze rychlejsie skusit Nebulu tak jak je a sustredit sa na tu zmenu ubootu?
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Enigma neni problem. Problem je ze prvotni prepsani bootloaderu pres seriovou konsolu. Sice to trva tak 10 sec ale kdo neumi muze uvest box do stavu kdy pomuze jen jtag.
joberuc

Příspěvek od joberuc »

Tiez by som sa rad pridal ako tester pre 7119, testoval som verziu pre 7110, ktora bola super, ale uz nemam 7110, tak by som to rad potestoval pre 7119, skusenosti s prepisovanim uboot cez serial mam, kedze som to robil pre 7110. Jirkovi dakujem vopred za jeho pracu, ktoru pouzivaju moji rodicia na 7110 a prajem vsetko dobre do Noveho roku.

joberuc
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

vprint píše:Dik. Ale vcul ma napadlo, co ma matalo nejak vzadu v mozgovni, ze preco vlastne JirkaS robil novu enigmu, ci by nebolo v prvej faze rychlejsie skusit Nebulu tak jak je a sustredit sa na tu zmenu ubootu?
jirka robi svoju verziu
nebula bude funkcna asi tak za rok a optimalizovna pre iny region . zijeme v cz/sk , nie v polsku,alebo v nemecku.
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

No ved nevadi, nebula je nebula, ale ja na nej slapem zatial, tej zmeny ubootu sa nebojim, hovorim, ze box je moj, na hranie, dostal som predcasne pod stromcek, takze pokial je to mozne, JirkaS, poprosil by som o instrukcie, niekde tu som aj cital navod, ale neviem, ci je ok a pouzitelny aj pre 9105 a samozrejme aj samotny uboot. Ja nez sa do niecoho noveho pustam, dokladne sa pripravim.
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

JirkaS píše:Enigma neni problem. Problem je ze prvotni prepsani bootloaderu pres seriovou konsolu. Sice to trva tak 10 sec ale kdo neumi muze uvest box do stavu kdy pomuze jen jtag.
V současnosti používám hdmu, dříve jsem používal pkt. Můj box HDBOX 7119 používám na pokusy, není to hlavní přijímač v domácnosti. S PKT nebyl tak velký problém, ale víceméně mně štvalo, že teletext není český, jinak vše vcelku ok. Nyní jsem zkušebně přešel na HDMU, kde teletext běží OK česky. Ikdyž jejich výchozí skyn zbytečně zpomaluje box, dá se z jejich zdrojů stáhnout jiný, který není tak náročný. S bootloaderem bych asi problém neměl, pokud bude dostatečně popsán postup. Nějaký konkrétní postup jsem zaregistroval na jiném fóru pro starší verze 7110 a 9105, ale to nebudu komentovat, nejsem k tomu oprávněn. V každém případě pokud bude uveřejněný postup pro 7119 a 9105+ by bylo vhodné dát k dispozici návod na případnou kritickou opravu přes JTAG ikdyby to bylo jakkoli komplikované pro laika.
Zgemma H9 Combo, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop MXLinux
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

jtag na boxy mame , ak bude treba modul na jtag aj s kablom zapoziciam .

jtag :arrow: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=210&t=48054
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

no dobre, uz len ten uboot a ako na to, nejak tak? http://masu.6f.sk/index.php/Sti7110-boot
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Vyzera to, ze sa asi nejak nepohneme.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

pohnemme - ide to poslat postou, potom dam aj rezult, kde robil chybu .
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Skor som mal ny mysli ten u-boot a nieco o postupe, ako na to. Na J tag ti to tou postou potom poslem :-D
honzikovo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od honzikovo »

Ahoj je něco nového ohledně změny bootloaderu a interní E2? Díky
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Ne, neni a nebude. Zase sme naleteli. Nez bude neco nove, bude tento box stara sracka.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

trt . Vyvoj e2 je dobrovolny. Nemozes nikoho nutit, aby ti spravil na pockanie enigmu do flash . Jirkova enigma vo flash funguje,ale ja sam som mu povedal, kym nebude total blbovzdorna instalacia, nema vyznam to sirit. To mnozstvo problemov , pri inak jednoduchej instalacii , ale narocnej na absolutnu presnost , nestoji za znicenie boxu . Jedine, co sh4 enigmy chtivy uzivatelia nevedia, je dodrzat absolutne presne postup, ktory napise tvorca enigmy, aby sa dal nahrat do boxu . Ked to raz nedokazu, musia cakat.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

vprint píše:Ne, neni a nebude. Zase sme naleteli. Nez bude neco nove, bude tento box +stara sracka.
Jeste vydrz pristi tyden mi prijde 9105+ a jak udelam bootloader tak to pustime ven.
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Sorry za ten ton, ale zabral :D Keby som vedel, Jirko, tak by som ti poslal vlastny box, 9€ do CZ rad zaplatim.
revis, mam to na hranie, keby to poserjem, mas kseft.
pobox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pobox »

inac mne to tusim ani nevadi ze to mam z USB - dokonca naopak, asi mi to takto dost vyhovuje

pouzil som rychli USB a E2 mi celkom rychlo nabieha (po zapnuti prijimaca)

velmi sa mi paci aj to, ze po dokonceni instalacie (naladenie stanic, roztriedenie, spojazdnenie EMU, ...) si toto vseto odzalohujem uplne obycajnym skopirovanim toho USB klucika do PC

taktiez ak budem potrebovat rozbehat dalsi takyto prijimac, predpokladam ze si opat vystacim s takymto uplne obycajnym kopirovanim a rozbeham ho uz behom par minut (uz bez ladenia stanic, triedenia, ...) - jednoducho s tej obycajnej zalohy
DM5XX & Original image + GP3 plugin - skin Kerni HD1 (by Gemini & advanced conf)
VuZero & Hyperion image
pobox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pobox »

tak ma este napadlo, aby som zas nahodou nejak nepodcenil aj tu "Flash verziu"

napr. pri takych modeloch ako je FS7119 s jednym USB sa "Flash verzia" moze zist ako sol
lebo ked si obsadim USB-ecko nejakym klucikom s USB image, tak napr. taky HDD tam uz asi nepripojim
Naposledy upravil(a) pobox dne 15.leden 2013 - 11:43, celkem upraveno 2 x.
DM5XX & Original image + GP3 plugin - skin Kerni HD1 (by Gemini & advanced conf)
VuZero & Hyperion image
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

preco ? ja mam na USB1 4GB kluc s enigmou a na USB2 500GB disk ntfs . akurat, kde by som dal pripadnu wifi, uz neviem .
marmik

Příspěvek od marmik »

usb hub
Odpovědět

Zpět na „F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6“