AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od Marek_marek »

logan píše: Marek:
Nastavovanie FAV ide. Menu - prvá voľba nie správa obľúbených. V danej FAV musím mať aspoň 1 stanicu, potom s ňou môžem narábať. To je premenovať a posúvať. Najjednoduchšie dávam stanicu ktorá sa mi páči cez OK, žlté tlačítko, hneď som na FAV, tu OK, výber skupiny a 2x OK mi potvrdí a uloží stanicu do danej FAV.

Díky :) takhle to funguje. Nechápu tedy ovšem potom položku správa skupin u které jde pouze spravovat první skupinu.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

SparkEditor1,7 nevie pracovať so súborom XML ktorí mi vytvoril FW 1.2.61. Píše mi to "ERROR! Can not:open sat.XML.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien Triplex 2+

Příspěvek od jouda100 »

Zkoušel jsi SparkEditor 1.7.1. Já nyní nejsem u STB, abych to vyzkoušel.

"Tady je předělávka Spark Editoru verze 1.7, kterou jsem předělal pro kompletní přehled okna programu v PC na obrazovce při minimálním rozlišení 1152 x 864 pixels.

Ještě jsem opravil chybu, kterou měla originální verze při ukládání settingu sat_t.xml pozemních kanálů, nyní ukládá správně."
Amiko Alien 2+Triple;85cm-23,5E@19,2E;85cm-0,8W
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Marek_marek píše:
logan píše: Marek:
Nastavovanie FAV ide. Menu - prvá voľba nie správa obľúbených. V danej FAV musím mať aspoň 1 stanicu, potom s ňou môžem narábať. To je premenovať a posúvať. Najjednoduchšie dávam stanicu ktorá sa mi páči cez OK, žlté tlačítko, hneď som na FAV, tu OK, výber skupiny a 2x OK mi potvrdí a uloží stanicu do danej FAV.

Díky :) takhle to funguje. Nechápu tedy ovšem potom položku správa skupin u které jde pouze spravovat první skupinu.

A skúsil si v menu,programy, správa obľúbených dať v tom tretom poli vpravo kde máš obbľúbenú skupinu tlačidlo FAV? Objavia sa ti všetky skupiny, vyberieš svoju a nastavuješ.
Naposledy upravil(a) logan dne 27.leden 2013 - 8:35, celkem upraveno 1 x.
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Neskusil :D Už to jde. Já se porad ridil tim co je na obrazovce a ne cudlema na do :D

Díííííky =D>

logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Rád som pomohol, ešte vysvetlím pre všetkých, čo používajú spark, prečo sa mi veľmi páči spôsob nastavovania FAV skupín a úprava poradia staníc v nich:
V menu, programy správa služieb chcem v nejakej FAV, kde je povedzme 100 programov posunúť 10 programov na prvé miesta. Každý si nájdem, dám na ňom OK, urobí sa fajka-t.j. označi sa, idem šípkou dole a hľadám ďaľšiu stanicu - označím a idem na ďalšiu atď. Ak ich mám označené, idem doprava na posuv, dám OK a už šípkami HORE a DOLE posúvam celú skupinu 10 programov na svoje miesto - tam po stisnutí OK sa "usadia" a môžem po jednom ešte medzi nimi meniť poradie. :)
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Áno, to mi uľahčilo orientovať sa v Aliene. :)
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

No já jsem rád, že se nic nerozhází, když třeba vymažu nějaké programy. Před Amikem jsem měl Golden media a tam když se vymazaly nějaké programy tak se celé nastavené FAV rozhodilo o smazané pozice. Proto jsem FAV do nedávna vůbec nepoužíval.

rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

HDMU E2

Příspěvek od rudolfk »

Nevím jestli jste si toho všimli, ale už pár dní zase kompilují image HDMU E2 pro 7162. http://www.hdmedia-universe.com/image/images.html

DVB-C tuner stále ještě zlobí (stejně si myslím, že to je asi v Čechách pasé), ale jinak všechno ostatní jede. Já jdu instalovat :)

R.
kozak

Příspěvek od kozak »

testuji HDMU a všiml jsem si že mediacentru nejde u nejakych MKV zvuk
Ma nekdo stejny problem ?
vinov
Odborník
Odborník

Re: HDMU E2

Příspěvek od vinov »

rudolfk píše:DVB-C tuner stále ještě zlobí (stejně si myslím, že to je asi v Čechách pasé), ale jinak všechno ostatní jede. Já jdu instalovat :)

R.
Kdyz se mluvi o DVB-C, znamena to zaroven DVB-T? Protoze ja kabel nemam, ale pozemni prijem je pro me absoutni kriterium se kterym image stoji nebo pada.
dzumi157

Příspěvek od dzumi157 »

Aké sú vaše uživateľské skúsenosti s týmto stb vo vzťahu k reshare, konkrétne uvažujem o cascadingu z cardshara.tv do mojich dvoch ďalších prijímačov. Pýtam sa na tento prijímač, lebo zvažujem kúpu takého stb, ktorý by mi robil casgading bez nejakých problémov.
HDBox FS-9105+, Ariva 202e, Deep 2010HD, 28,2e-23,5e-19,2e-13e-4,8e-1w, Parabola Multifocus 85cm
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Marek_marek píše:No já jsem rád, že se nic nerozhází, když třeba vymažu nějaké programy. Před Amikem jsem měl Golden media a tam když se vymazaly nějaké programy tak se celé nastavené FAV rozhodilo o smazané pozice. Proto jsem FAV do nedávna vůbec nepoužíval.
Ale pozor, ak zmažeš program v skupine "Všetky programy", ktorý je v niektorej FAV, zmaže sa i v tej FAV! Vo FAV sú len akoby odkazy na základné naladenie... Vo FAV môžeš mazať bez obáv.
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: HDMU E2

Příspěvek od rudolfk »

vinov píše:
rudolfk píše:DVB-C tuner stále ještě zlobí (stejně si myslím, že to je asi v Čechách pasé), ale jinak všechno ostatní jede. Já jdu instalovat :)

R.
Kdyz se mluvi o DVB-C, znamena to zaroven DVB-T? Protoze ja kabel nemam, ale pozemni prijem je pro me absoutni kriterium se kterym image stoji nebo pada.
Musím se přiznat, že T tuner jsem ještě nezkoušel. Nicméně jak jsem četl jejich fórum tak tam ještě problémy u Amika je když ho máš jen z twin tunerem /triple má být ok, ale nenašel jsem proč/, na řešení se intenzivně pracuje (prakticky každý den tam je nová verze).

Včera jsem uchodil nahrávání, po chvíli, protože mně nechtěl zase najít disk, tak jsem ho musel znovu namapovat.

Tady zatím poslední verze:
http://images.hdmedia-universe.com/inde ... _Flash.zip
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

logan píše:
Marek_marek píše:No já jsem rád, že se nic nerozhází, když třeba vymažu nějaké programy. Před Amikem jsem měl Golden media a tam když se vymazaly nějaké programy tak se celé nastavené FAV rozhodilo o smazané pozice. Proto jsem FAV do nedávna vůbec nepoužíval.
Ale pozor, ak zmažeš program v skupine "Všetky programy", ktorý je v niektorej FAV, zmaže sa i v tej FAV! Vo FAV sú len akoby odkazy na základné naladenie... Vo FAV môžeš mazať bez obáv.

To je v pořádku...ale u toho GI to dělalo, že když jsi smazal jiný program než ve FV, ale v pořadí třeba 222 a tys měl FV za pozice 224 tak vymazáním se posunul na pozici 223, ale ve FV ti zustal z pozice 224 takže uplně jinej program.

Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od Flugzeug »

kozak píše:testuji HDMU a všiml jsem si že mediacentru nejde u nejakych MKV zvuk
co mam ja otestovane, tak cca 60/40 zvuk nejde, ked vypnem mediacenter a zapnem nanovo, zvuk nabehne. robilo mi to aj pri AVI aj pri MKV.
Amiko Alien 2 Twin
jerry9871

SPARK - konfigurovatelna tlacitka DO

Příspěvek od jerry9871 »

Zdravim vsechny,
koupil jsem tento STB (triple plus) pro rodice asi pred ctrnacti dny a resil jsem jeden zasadni problem:

Mam sestavu HD projektor + analogova TV. Projektor se pousti prilezitostne na filmy, jinak jede TV. STB ohuzel neumi generovat PAL vystup (576i) a HDMI (1080p) soucasne (kvuli tomu jsem ho koupil) :(

Pri nastaveni STB na 576i sice jede PAL, ale HDMI vystup je rovnez v 576i, tudiz nepouzitelny. Zkousel jsem vseliake verze enigmy, ale tam je to stejne a navic poradne nefunguje DO. Vystupni format se da prepinat tlacitkem AV output na DO. Nicmene, toto tlacitko je nutne stisknout asi 12x (cykluje mezi formaty). Krome vystupniho rozliseni je nutne pro zobrazeni na televizi nastavit pomer stran 4:3 a na projektor 16:9. Pri nastaveni "auto" se totiz zcela nelogicky nastavi pomer stran podle rozliseni kanalu, ktery je zrovna naladen, nikoliv podle vystupniho rozliseni.

Po zapnuti STB televize nic neukaze, pokud byl STB nastaven pred tim na 1080p. Bylo nemyslitelne vysvetlovat rodicum, ze musi 12x zmacknout tlacitko AV output a potom jeste prepinat pomer stran v menu, ve kterem jsou pro ne miniaturni necitelna pismenka. Moznym resenim bylo nejakym zpusobem "prekonfigurovat" nevyuzite tlacitko na DO, aby se jim dalo prepinat mezi HD a SD.

Spark je ovsem closed source a v prijimaci k tomu neexistuji zadne konfiguraky, ktere by definovaly tlacitka na DO. Vsechno je natvrdo napsane v aplikaci YWAPP.EXE - mapovani tlacitek, dokonce i nazvy html souboru ktere jsou ve webovem rozhrani! opravdu nevim, kdo toto pise (.exe v linuxu...) Mrknul jsem na API pro psani pluginu do Sparku... Spark posila plugine eventy pomoci linuxoveho IPC z DO, ovsem pouze oknu, ktere ma fokus, coz je nepouzitelne, protoze potrebuju, aby tlacitko fungovalo za kazdych okolnosti. Neuspesne jsem take patral po zdrojacich k plugine "Android RCU Plugin", ktera evidentne musela mit vyresenou alespon druhou cast - jak Sparku zdelit, kterou funkci na DO uzivatel pomoci telefonu stisknul.

Nakonec mi doslo, ze budu muset pouzit tvrdy reverse-engineering. Nastesti pod vsi tou zasterou je poctivy linux. Zapatral jsem v /dev/input a nasel zarizeni event0, ze ktereho, jak se zda, se sype 16 bytu pri kazdem stisku tlacitka a 11. byte je cislo stisknuteho tlacitka. Pro komunikaci se Sparkem nezbylo nez pouzit webove rozhrani... Napsal jsem skript, ktery cte z /dev/input/event0 udalosti z DO a pri stisku "F3" naemuluje pomoci wgetu pristup z prohlizece a nastaveni pozadovaneho parametru :D Skript jde samozrejme upravit pro nejruznejsi pouziti. Na nevyuzita tlacitka z DO si muzete ted povesit cokoliv.

http://prometheus4.com/share/amiko/fswitch.sh

Pro instalaci je treba zkopirovat skript nekam do prijimace (napr. /root/) a nastavit automaticke spusteni po bootu (napr. ./fswitch.sh & ve startovacim skriptu /root/autorun.sh pred zavedenim YWAPP.EXE)

Az na tento 'detail' a dost zdlouhavy boot je s timto STB spokojenost. CCcam sdileni jede bez problemu....
Naposledy upravil(a) jerry9871 dne 30.leden 2013 - 12:21, celkem upraveno 4 x.
kozak

Příspěvek od kozak »

Dík to vyzkouším
titulky taky nebezi co ?

Flugzeug píše:
kozak píše:testuji HDMU a všiml jsem si že mediacentru nejde u nejakych MKV zvuk
co mam ja otestovane, tak cca 60/40 zvuk nejde, ked vypnem mediacenter a zapnem nanovo, zvuk nabehne. robilo mi to aj pri AVI aj pri MKV.
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

kozak píše:Dík to vyzkouším
titulky taky nebezi co ?

Flugzeug píše:
totulky z MKV necita, ale ked ich das vedla filmu v SRT formate (bud vycucnute z .mkv alebo solo stiahnute) tak ich bez problemov zobrazi.
Amiko Alien 2 Twin
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

Amiko Alien 2 Twin
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“