AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od Flugzeug »

tras píše:
Flugzeug píše:myslim ze v HDMU funguje update aj cez menu, ale nie som si isty, vzdy som ju mal len kratko na test kedze mi tam nejake veci nesedia. kazdopadne stahovanie pluginov bolo funkcne.

Odoslané z GT-I9300 cez Tapatalk 2
Cez menu mi neaktualizuje ani nestiahne pluginy, rádia fungujú. Ako inač aktualizovať image?
ak to nejde online, tak asi len flashnut novy image a nastavit.

Amiko Alien 2 Twin
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rudolfk »

Flugzeug píše:
tras píše:
Flugzeug píše:myslim ze v HDMU funguje update aj cez menu, ale nie som si isty, vzdy som ju mal len kratko na test kedze mi tam nejake veci nesedia. kazdopadne stahovanie pluginov bolo funkcne.

Cez menu mi neaktualizuje ani nestiahne pluginy, rádia fungujú. Ako inač aktualizovať image?

Přesně tak ... Myslím si, že to zatím nejde online a musí se to vždy nastavit znova. Alespoň co jsem četl je to by design. Při upgradu to updatuje jenom některý pluginy.

R.
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien Triplex 2+

Příspěvek od jouda100 »

Ve Win dát pravé tl.myši zvolit Vlastnosti -> záložka Sdílení - > Rozšířené možnosti sdílení - > zaškrtni Sdílet tuto složku. Zešedlé zbělá a zadáš název sdílené složky (vyvaruj se speciálních znaků a diakritických znamének). Vlevo dole klikni na Oprávnění. Zde přidej uživatele či edituj oprávnění pro stávajícího uživatele (zaveden v uživatelských účtech).
Na Alienu ty písmena jsou vyčleněny pro tyto jednotky a můžeš si z nich vybrat. Při zadávání síťové jednotky pak zadej CIFS, název sdíleného adresáře, IP Tvého PC či notebooku, jméno zavedené v systému jemuž jsi přiřadil oprávnění k adresáři a následně heslo tohoto účtu (doporučuji, neboť nové verze Win neakceptují bez hesla). Na závěr Inactiv změň na activ. Tím je jednotka připojena.
Amiko Alien 2+Triple;85cm-23,5E@19,2E;85cm-0,8W
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Flugzeug píše:
tras píše:

Škoda že neviem ako sa to robí. Vie to niekto? Snažím sa to zistiť, vieš to? Môžeš to napísať?
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

jouda100 píše:Ve Win dát pravé tl.myši zvolit Vlastnosti -> záložka Sdílení - > Rozšířené možnosti sdílení ...
"Tím je jednotka připojena."

Tim jednotka NENI pripojena!! [-X

Nejsem uplny zacatecnik kdyz prijde na sdileni v okenkach, ale zaroven musim rict, ze sdileni v okenkach je asi tak prijemne jako navsteva u zubare, a to s nesrovnatelne nejistym vysledkem.

Samozrejme ale nejsem expert a nerozumim tomu proc Jmeno sitoveho disku ma byt prave jen jedno z tech pismen na konci abecedy, jestli ta pismena maji cokoli spolecneho s aktualnimi pismeny disku v tom mem pocitaci, a dluzno dodat ze by me to vubec nezajimalo, kdyby to sdileni fungovalo.
Abych veci usnadnil co nejvic, nasdilel jsem cely disk (jedna se o disk pripojeny k pocitaci skrz usb a ma rezervovane pismeno H - ve sdileni jsem ho pojmenoval H, zase aby to bylo uplne jednoduche, tak aby tomu okenka (win7) rozumela). Ale nic nepomaha.

V tech Vlastnostech Sdileni je dole odkaz na 'Network and sharing center' (mam angl. okenka a nebavi me dumat jaky je cesky preklad) a tam v mistnim sdileni se me to nastaveni pro sdileni 'souboru a tiskaren' vraci porad na OFF vzdycky kdyz to dam na ON a zachranim zmeny, asi tady bude neco shnileho (mozna ze kdyz mam zaheslovany admin ucet tak to nepovoli). A abych pravdu rekl, prestava me to bavit, prave jako ta navsteva zubare.

Heslo jsem si udelal a pocitac jsem taky restartoval a takove ty obvykle veci. Mikroshaft dobre vedel proc zavedl to Homegroup sdileni (ktere nepouzivam a i to je povetsinou jak se rika na baterky, nastavoval jsem to pro jine lidi, takze to znam)

Ani se nedivim dr.x, treba mu to nejde z podobnych duvodu jako me. Jinak diky za dobrou vuli pomoci. Asi to zkusim z pocitace nove instalovaneho a pripojeneho k siti dratem. :book:
Naposledy upravil(a) vinov dne 08.únor 2013 - 23:12, celkem upraveno 3 x.
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

Dekuji jouda100 ----- Tak už jsem přišel na to , proč mi to nespojilo přes tuto Spark vychytavku- ja nemel zadano heslo pro muj Admin ucet ve Windows na PC,i kdyz jmeno jsem mel prirazeno - ale sdileni siti a slozky ve Win bylo nastaveno s nutnym zadanim HESLA a to byl cely problem .... takze je opravdu hodne dulezite budto v uzivatel uctech Win dat to heslo k prihlas jmenu ,a nebo ve sdileni siti vypnout sdileni s heslem a pak se spark spoji . Diky za vysvetleni a nakopnuti jouda100. Uz jsem se videl , jak delam ten postup od RUSU co udelali ve Sparkuz Aliena Torent clienta a UPNP zaroven :-)....
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od Flugzeug »

tras píše:
Flugzeug píše:
tras píše: Cez menu mi neaktualizuje ani nestiahne pluginy, rádia fungujú. Ako inač aktualizovať image?

Škoda že neviem ako sa to robí. Vie to niekto? Snažím sa to zistiť, vieš to? Môžeš to napísať?
tak isto ako si tam dostal tu verziu E2 co tam mas teraz.
najjednoduchsie je to asi cez plugin pod Sparkom. ked das instalovat E2 ta verzia co tam mas teraz sa vymaze (vratane nastaveni) a nainstaluje sa nova.

Amiko Alien 2 Twin
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Tak som to robil a výsledkom bolo "boso" a nasledoval nekonečný boot. Viac v http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=50738.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
hekos
satelitni prijimac: amiko alien2 triple
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hekos »

hekos píše:cau mam taky dotaz vcera jsem zapojil i druhy tuner dvb-s prvni i druhy tuner mam nastaveny na 23,5 a na kazdy tuner zvlast kabel do lnb a kdyz na jednom zapnu nahravani bo se divu pres notas a chci si prepnout na jiny kanal v telce tak mi nabehne na tv cerna obrazovka signal vsechno je vporadku aj dekodovani naskoci ze to dekodovalo ale porad tma cim to tak muze byt? pouzivam e2 nebula pkt alien2 triple tuner dik za rady asik to hodím z okna :)
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

hekos píše:
hekos píše:cau mam taky dotaz vcera jsem zapojil i druhy tuner dvb-s prvni i druhy tuner mam nastaveny na 23,5 a na kazdy tuner zvlast kabel do lnb a kdyz na jednom zapnu nahravani bo se divu pres notas a chci si prepnout na jiny kanal v telce tak mi nabehne na tv cerna obrazovka signal vsechno je vporadku aj dekodovani naskoci ze to dekodovalo ale porad tma cim to tak muze byt? pouzivam e2 nebula pkt alien2 triple tuner dik za rady asik to hodím z okna :)
Bohuzel pouzivam zatim porad jen Spark, ale chybu asi budes mit v nastaveni tuneru. (Mimochodem taky mam twin LNB a kazdy vystup svadim vlastnim kabelem do kazeho tuneru zvlast.)
Ve Sparku je to nastaveni pro dva tunery delane dost neintuitivne (spis bych se chtel vyjadrit vice sproste) - tam bys v tomto pripade sel do nastaveni a zvolil si satelit, v tvem pripade Astru 23.5 a pak bys zmackl zelene tlacitko pro Editaci nastaveni - tam v nasledujicim editacnim menu bys pak mohl k ty tvy Astre pridelit bud tuner1 nebo tuner2. Jeden z nich tam uz bude navoleny, muzes z toho menu spustit prohledat satelit a na konci zachranit nalezene programy, pak se vratit do toho sameho editacniho menu pro tu samou Astru a tam navolit tuner2 a znovu dej prohledat satelit a zachran vysledky.

Asi to jde i bez toho vyhledavani programu, proste pro tu Astru navol tuner1, exitem vycouvej a zachran nastaveni, pak se tam zase vrat a nastav tuner2 a zase exit a zachranit (opravdu je to na podelani, proto ja vzdycky rikam, ze linuxovi experti maji hlavy na ramena prisroubovane opacne nez normalni clovek :roll: ). Pak bude Alien vedet, ze muze pro dany satelit pouzit bud ten nebo onen tuner, dle potreby. Vyber se pak samozrejme deje v pozadi, plne automaticky, cili nejde uzivatelem ovlivnit. I kdyz nejspis asi jede vzdy na tuner1 a druhy pouzije jen v pripade potreby. Dalsi mozne komplikace kdyz pouzivas dekodovaci kartu je uz vec dalsiho zkoumani, ja kartu nepouzivam.

Pak si Alien sam prepina mezi tunery podle potreby, cili kdyz nahravas nejaky program a chtel bys prepnout na jiny kanal na jinem transponderu na ty samy Astre (ktery by jinak v jednotunerovem prijimaci bezet nemohl), tak Alien automaticky sam prepne na ten druhy tuner a program pobezi.

Co je zavadejici je to nastaveni, kdy mas jen jeden seznam satelitu a normalne by clovek priradil k danemu satelitu bud tuner1 nebo tuner2 (kdezto tady musis priradit tunery oba dva, ale postupne, a vypada to jako bys v tom druhem nastaveni prepsal to predesle, proto je to tak zavadejici, vzpira se to normalni logice). Idealne, aby to bylo logicke, tak bych byl ocekaval ze kdyz vlezu do nastaveni, tak tam by byl vyber mezi tunerem 1 & 2 a pod kazdym tim vyberem by pak clovek nastavil satelity pro ten ktery dany tuner. Jenze tady je to presne naopak a vzpira se to beznemu rozumu, dost dlouho me trvalo nez jsem pochopil jak to funguje.
Mozna v Enigmach je to podobne fikane a to co jsem tu napsal te nakopne spravnym smerem. :crazy:
A kdyz ne, tak treba ten muj popis pomuze nekomu kdo ma podobne problemy ve Sparku.
zdenci22
satelitni prijimac: AB Cryptobox 400HD,350HD

Příspěvek od zdenci22 »

Zdravim mam Alien 2 a E2 Nebula v3 a nejako sa mi nedari vyhladat v shoucast ine radia dam search a napisem nazov a nic mi nenajde. tie predvolene polske mi funguju.
Amiko Alien2 - OpenATV 5.3
hekos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hekos »

vinov píše:
hekos píše:
Bohuzel pouzivam zatim porad jen Spark, ale chybu asi budes mit v nastaveni tuneru. (Mimochodem taky mam twin LNB a kazdy vystup svadim vlastnim kabelem do kazeho tuneru zvlast.)
Ve Sparku je to nastaveni pro dva tunery delane dost neintuitivne (spis bych se chtel vyjadrit vice sproste) - tam bys v tomto pripade sel do nastaveni a zvolil si satelit, v tvem pripade Astru 23.5 a pak bys zmackl zelene tlacitko pro Editaci nastaveni - tam v nasledujicim editacnim menu bys pak mohl k ty tvy Astre pridelit bud tuner1 nebo tuner2. Jeden z nich tam uz bude navoleny, muzes z toho menu spustit prohledat satelit a na konci zachranit nalezene programy, pak se vratit do toho sameho editacniho menu pro tu samou Astru a tam navolit tuner2 a znovu dej prohledat satelit a zachran vysledky.

Asi to jde i bez toho vyhledavani programu, proste pro tu Astru navol tuner1, exitem vycouvej a zachran nastaveni, pak se tam zase vrat a nastav tuner2 a zase exit a zachranit (opravdu je to na podelani, proto ja vzdycky rikam, ze linuxovi experti maji hlavy na ramena prisroubovane opacne nez normalni clovek :roll: ). Pak bude Alien vedet, ze muze pro dany satelit pouzit bud ten nebo onen tuner, dle potreby. Vyber se pak samozrejme deje v pozadi, plne automaticky, cili nejde uzivatelem ovlivnit. I kdyz nejspis asi jede vzdy na tuner1 a druhy pouzije jen v pripade potreby. Dalsi mozne komplikace kdyz pouzivas dekodovaci kartu je uz vec dalsiho zkoumani, ja kartu nepouzivam.

Pak si Alien sam prepina mezi tunery podle potreby, cili kdyz nahravas nejaky program a chtel bys prepnout na jiny kanal na jinem transponderu na ty samy Astre (ktery by jinak v jednotunerovem prijimaci bezet nemohl), tak Alien automaticky sam prepne na ten druhy tuner a program pobezi.

Co je zavadejici je to nastaveni, kdy mas jen jeden seznam satelitu a normalne by clovek priradil k danemu satelitu bud tuner1 nebo tuner2 (kdezto tady musis priradit tunery oba dva, ale postupne, a vypada to jako bys v tom druhem nastaveni prepsal to predesle, proto je to tak zavadejici, vzpira se to normalni logice). Idealne, aby to bylo logicke, tak bych byl ocekaval ze kdyz vlezu do nastaveni, tak tam by byl vyber mezi tunerem 1 & 2 a pod kazdym tim vyberem by pak clovek nastavil satelity pro ten ktery dany tuner. Jenze tady je to presne naopak a vzpira se to beznemu rozumu, dost dlouho me trvalo nez jsem pochopil jak to funguje.
Mozna v Enigmach je to podobne fikane a to co jsem tu napsal te nakopne spravnym smerem. :crazy:
A kdyz ne, tak treba ten muj popis pomuze nekomu kdo ma podobne problemy ve Sparku.
dik za radu vyzkousim az prijedu domů. a dám vědět jak jsem dopadl.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Nastaveni obou tuneru, tedy ze je mas nastavene jak maji byt, se da zkontrolovat tak, ze fyzicky odpojis kabel vzadu na prijimaci z tuneru2 a pak zapnes nahravani nejakeho kanalu a ve vyberu kanalu pak zjistis, ze zpravidla nejake, mozna vetsina programu bude nedostupnych (ty s jinou polarizaci, anebo jsou na jinem transponderu).
A kdyz pak pripojis ten kabel k tuneru2 zpet, tak by po spusteni nahravani toho sameho kanalu mely byt dostupne i ty kanaly, ktere predtim byly oznacene sedym pismem jako nedostupne. To proto ze prijimac ted pouziva k jejich prijimani ten tuner2, zatimco tuner1 nahrava (jako predtim).

Doufam ze je ti jasne, ze klicove je tu to spusteni nahravani nejakeho daneho kanalu. Jedine tak ve vyberu kanalu ty polarizacne a jinak nekompatibilni kanaly zesednou a nejde na ne prepnout. Ale kdyz i po odpojeni kabelu z tuneru2 jsou vsechny dostupne, muze to taky znamenat, ze ten vyber je jedne a te same polarizace a z jednoho transponderu (to se muze stat kdyz se divas na vyber kanalu predem vybranych do Favorite skupiny, i kdyz by to byla velka nahoda, ovsem stat se to muze).

A pri manipulaci s kabelem je asi vzdycky nejlepsi, nebo nutne (nevim to uplne jiste, ale pred lety jsem takto 'omracil' tuner a vzpamatoval se jako zazrakem az po nekolika dnech...), mit prijimac uplne vypnuty kolibkou na zadnim panelu prijimace, popripade vytazenim snury ze zdi. Nejspis to vis, ale treba to bude zkouset nekdo jiny mene zkuseny a mohl by si znicit prijimac. :unknown:
hekos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hekos »

vinov píše:Nastaveni obou tuneru, tedy ze je mas nastavene jak maji byt, se da zkontrolovat tak, ze fyzicky odpojis kabel vzadu na prijimaci z tuneru2 a pak zapnes nahravani nejakeho kanalu a ve vyberu kanalu pak zjistis, ze zpravidla nejake, mozna vetsina programu bude nedostupnych (ty s jinou polarizaci, anebo jsou na jinem transponderu).
A kdyz pak pripojis ten kabel k tuneru2 zpet, tak by po spusteni nahravani toho sameho kanalu mely byt dostupne i ty kanaly, ktere predtim byly oznacene sedym pismem jako nedostupne. To proto ze prijimac ted pouziva k jejich prijimani ten tuner2, zatimco tuner1 nahrava (jako predtim).

Doufam ze je ti jasne, ze klicove je tu to spusteni nahravani nejakeho daneho kanalu. Jedine tak ve vyberu kanalu ty polarizacne a jinak nekompatibilni kanaly zesednou a nejde na ne prepnout. Ale kdyz i po odpojeni kabelu z tuneru2 jsou vsechny dostupne, muze to taky znamenat, ze ten vyber je jedne a te same polarizace a z jednoho transponderu (to se muze stat kdyz se divas na vyber kanalu predem vybranych do Favorite skupiny, i kdyz by to byla velka nahoda, ovsem stat se to muze).

A pri manipulaci s kabelem je asi vzdycky nejlepsi, nebo nutne (nevim to uplne jiste, ale pred lety jsem takto 'omracil' tuner a vzpamatoval se jako zazrakem az po nekolika dnech...), mit prijimac uplne vypnuty kolibkou na zadnim panelu prijimace, popripade vytazenim snury ze zdi. Nejspis to vis, ale treba to bude zkouset nekdo jiny mene zkuseny a mohl by si znicit prijimac. :unknown:
ja zapojuju vzdy za behu :) ale dik za radu jinak kdyz jsem mel zapojeny jen jeden tuner a mel zaple nahravani tak jsem tam mel jen na vyber z mala programu na ktere prepnut ale jakmile jsem nastavil a zapojil ten druhy tuner tak tam je ze muzu prepnut naco chci a aj se mi tam ukaze ze se zapne druhy tuner ale proste cerna obrazovka aj se rozsviti zelene CW ale proste nejde aniobraz ani zvuk... chapes ne?
hekos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hekos »

vinov: tak jsem prefleshnul enigmu a vali to uz normalne:) to je jak u telat #-o nastavil jsem to tak jak predtim a jede to :) ale dik za rady ve sparku si to udelam dle tebe
M0f0

Příspěvek od M0f0 »

no podobny problem riesim teraz ja v sparku, ked dam v casovaci zaznam na HDD tak vsetky ostatne kanaly pisu ziadny alebo slaby signal, skusim teda rozbehat druhy tuner nech nemusim pozerat to co si chcem nahrat a pozret neskor :oops:

inak blbuvzdorny navod na nahratie enigmy by nemal niekto po ruke? ci len stihnem image, rozbalim v kompe, hodim na flasku, tu zapojim zozadu prijimaca a cez plugin e2upgrade nainstalujem?
ako vlastne tie pluginy funguju, su rovnake pod spark aj pod E2 takze ked mi teraz funguje MCAS_1.0.12 bude mi fungovat aj pod enigmou? pomaly mi konci totiz 2 mesacne promo n skylinku a rad by som zachoval celkovu ponuku aj nadalej a kartu sharoval na dalsie tv 8)
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien Triplex 2+

Příspěvek od jouda100 »

Instalace pro začátečníky je určitě lepší z prostředí Sparku, aby jsi nezazmatkoval při bootu. Samozřejmostí je naformátovaná flashka na FAT32, soubory z archivu rozbalené nakopírovat rovnou na fllashku (pouze je!), zasunout do USB, zapnout plugin ve Sparku a červeným tlačítkem pokračovat, pak se řídit pokyny. Po úspěšném nainstalování vypnout přijímač zadním kolíbkovým vypínačem.

Bootování do E2 jde z některých verzí Sparku přímo (softwarově): Menu -> Systém -> Výrobní nastavení -> Boot to E2. V nejnovějším sparku tato volba není, takže to provedeš jinak (hardwarově). Zadní vypínač zapnout a trvale držet tl. OK než se na předním displeji boxu zobrazí Forc (forced boot), OK pustíme a kurzorovými šipkami (dolů, nahoru) opět na předním panelu boxu, vybíráme mezi SPAR a Enig. Vybereme tedy Enig a stiskneme OK. Začne zavádění Enigmy....

Do E2 není MCAS, ale nejdříve si rozchoď OSCAM ve Sparku, protože ty samé konfigurační soubory ti rozchodí i OSCAM pod Enigmou. Pro úplnost dodávám (jak jsem zde byl již jednou opraven), že sice existuje pod E2 SCAM, který je ekvivalentem MCASu ve Sparku, ale jeho podpora je taková nijaká. Již z toho Ti tedy vyplývá, že ne všechny pluginy, emu apod. věci fungují v obou systémech rovnoceně. Příkladem jsou některé pluginy určené pro E2 a mající příponu ipk.
Amiko Alien 2+Triple;85cm-23,5E@19,2E;85cm-0,8W
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

M0f0 píše:no podobny problem riesim teraz ja v sparku, ked dam v casovaci zaznam na HDD tak vsetky ostatne kanaly pisu ziadny alebo slaby signal, skusim teda rozbehat druhy tuner nech nemusim pozerat to co si chcem nahrat a pozret neskor :oops:
Tvuj problem bude nejaky jiny, to o cem jsem psal je ze na ty 'jine' kanaly nemuzes prepnout vubec, takze jakou maji silu signalu neprijde vubec na porad dne.

Strelil bych od boku, jen tak nazdarbuh - nepouzivas nahodou stary koaxial (RG59) ktery nebyl mineny na prenos digitalniho, natoz HD signalu? Patricny koax je oznaceny RG6

Nejspis ale pujde o mouchu toho druhu, jako napriklad me ve Sparku jde signal na nulu na vsech ctyrech CT programech v pripade ze nabootuji do Sparku do Astry 19 (DVB-S) a pak chci pustit CT z DVB-T vysilani. Restart to spravi, ovsem kdyz pak jdu na tu Astru 19 a spis dele nez kratce tam brouzdam po kanalech, tak po prepnuti na DVB-T je signal CT degradovany anebo uplne chybi (rovnez Prima Love signal mizi, ten dokonce vice (drive) nez signal CT). Zrejme je tato stanice spolu s CT na stejnem transponderu, nebo neco takoveho. A tezko s tim neco nadelat, Spark asi upravuji nejaci Rusi nebo kdo a tezko je bude zajimat nejaka CT, potazmo DVB-T problemy jako takove.
--------

K tomu chybejicimu bootovani do Enigmy z menu Vyrobni nastaveni - vubec se nedivim ze to bylo odstraneno. Tak nelogicke umisteni, tezko si lze predstavit hloupejsi, a jeste s nebezpecim, ze to nekdo spusti aniz ma instalovanou enigmu a dostane se do potizi... Takze zadne litovani ze je to pryc. Navic jit pri kazdem bootovani do enigmy do tak svym zpusobem 'nebezpecneho menu' me prijde jako naprosta hovadina.
dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.eam »

jouda100 píše:
Do E2 není MCAS, ale nejdříve si rozchoď OSCAM ve Sparku, protože ty samé konfigurační soubory ti rozchodí i OSCAM pod Enigmou. Pro úplnost dodávám (jak jsem zde byl již jednou opraven), že sice existuje pod E2 SCAM, který je ekvivalentem MCASu ve Sparku, ale jeho podpora je taková nijaká. Již z toho Ti tedy vyplývá, že ne všechny pluginy, emu apod. věci fungují v obou systémech rovnoceně. Příkladem jsou některé pluginy určené pro E2 a mající příponu ipk.
...je nejaký iný cam klient do sparku ako oscam ,
napr. xcam ako v HDboxe , oscam som skúšal ,ale nejako nie moc dobre funguje , resp. po určitej dobe začne sekať ,až obraz zostane zaseknutý ,pomôže len prepnuť na inú stanicu a späť...
ale robí to len na Markiza HD , na inej stanici rovnakej freq. nie ...to je zvláštne.
nikde som nenašiel samotný cccam do sparku.

Ď.
Visiosat Big-Bisat 6x Lnb quad , VU+ Ultimo 4K 640GB ; DM 920UHD, 1TB HDD
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

dr.eam píše:
jouda100 píše:
...je nejaký iný cam klient do sparku ako oscam ,
napr. xcam ako v HDboxe , oscam som skúšal ,ale nejako nie moc dobre funguje , resp. po určitej dobe začne sekať ,až obraz zostane zaseknutý ,pomôže len prepnuť na inú stanicu a späť...
ale robí to len na Markiza HD , na inej stanici rovnakej freq. nie ...to je zvláštne.
nikde som nenašiel samotný cccam do sparku.

Ď.
jA POUZIVAM , JE LI NUTNO VE SPARKU "MGCAMD" NEBO cccam - JE TO V PLUGINECH A DA SE TO Z MENU SPARKU I NASTAVIT - ZASE JE NA TO PLUIGIN - TAKZE STACI SI NAJIT BALICEK PLUGINU PRO SPARK - POKUD JE TAM NEMAS A PAK SI SPUSTIT JEDNOTLIVE KLIENTY A NASTAVIT TAKE PLUGINEM PRO RPIPOJENI K SERVERU
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“