Enigma 2 Platino pre HDBOX 7119

Odpovědět
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Enigma 2 Platino pre HDBOX 7119

Příspěvek od revis »

V download sekcii je pripravena public verzia Platino pre HDBOX7119

:arrow: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=215&t=50827

po nainstalovani najskor nastavujte tuner !

diskusia a pripomienky sem prosim .
testeri nech ma kontaktuju cez sz, pre nich mam pripraveny upgrade_kit, alebo nech prejdu na klasicky sw a potom mozu pouzit startkit !
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Enigma 2 Platino pre HDBOX 7119

Příspěvek od pecou »

V upgrade software v přijímači je od samého počátku co jsem ho nainstaloval, že je aktualizační server v rekonstrukci (nebo něco podobného, nesedím nyní u sat), když se na tu položku najede, píše to v informacích změny k 9105+
Zgemma H9 Combo, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop MXLinux
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

ano, pripravuje sa , takze su tam stare info.
piril
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od piril »

Jaky je rozdil mezi oscam_mg a bez toho mg??
|X-Trend ET 6500|E2 Openpli|23.5E,19,2E,1W|Seagate Free Agent GO 320GB|Samsung UE48H6400|
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

oscam mg znamena, ze v oscame j evypnute dvbapi a pouziva sa iba ako cardserver, emuluje mgcamd .
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

Takže opět pár postřehů na které jsem narazil, týká se to v tomto případě pluginu cutlist editor.
Tento plugin je dosti nestabilní, dochází u něho z zatuhnutí boxu, začne se točit zeměkoule a pomůže jen hard reboot boxu. Též je tam opět problém s mapováním tlačítek. Nefunguje tlačítko exit a jiná. Ukončit plugin lze jen přes tlačítko help a tam dát ukončit editor.
Mapování tlačítek u hdboxu mi je všeobecně záhadou.

Zobrazování nápisu nebo čísla na předním displayi. Pro nápisy je to dost omezené, takže k tomu není co dotat. Když v nastavení zvolím zobrazení číselných předvoleb kanálů, tak ty se zobrazují, ale nepravidelně mi to k číslům kanálu přidává náhodně buďto písmena nebo číslice. Např předvolba 8 se zobrazí "8 d" nebo "8 I". Je to zcela náhodné co se zobrazí k předvolbě a není to vždy při každém přepnutí.
Zgemma H9 Combo, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop MXLinux
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

pecou píše:Takže opět pár postřehů na které jsem narazil, týká se to v tomto případě pluginu cutlist editor.
Tento plugin je dosti nestabilní, dochází u něho z zatuhnutí boxu, začne se točit zeměkoule a pomůže jen hard reboot boxu.
jj vyhodim ho, casem to naladime
Též je tam opět problém s mapováním tlačítek. Nefunguje tlačítko exit a jiná. Ukončit plugin lze jen přes tlačítko help a tam dát ukončit editor.
Nerozumim popis to podrobne, jaky plugin ? mapovani je v /usr/local/share/enigma2/keymap.xml
Zobrazování nápisu nebo čísla na předním displayi. Pro nápisy je to dost omezené, takže k tomu není co dotat. Když v nastavení zvolím zobrazení číselných předvoleb kanálů, tak ty se zobrazují, ale nepravidelně mi to k číslům kanálu přidává náhodně buďto písmena nebo číslice. Např předvolba 8 se zobrazí "8 d" nebo "8 I". Je to zcela náhodné co se zobrazí k předvolbě a není to vždy při každém přepnutí.
jj vim opravim je to tim ze je spuste scrolovani na nazvu programu a nevypne se pri zobrazeni cisla.
Dik za postrehy neni jeden clovek schopen otestovat vsechny funce enigmy.
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

JirkaS píše:
pecou píše:Takže opět pár postřehů na které jsem narazil, týká se to v tomto případě pluginu cutlist editor.
Tento plugin je dosti nestabilní, dochází u něho z zatuhnutí boxu, začne se točit zeměkoule a pomůže jen hard reboot boxu.
jj vyhodim ho, casem to naladime
Též je tam opět problém s mapováním tlačítek. Nefunguje tlačítko exit a jiná. Ukončit plugin lze jen přes tlačítko help a tam dát ukončit editor.
Nerozumim popis to podrobne, jaky plugin ? mapovani je v /usr/local/share/enigma2/keymap.xml
jj vim opravim je to tim ze je spuste scrolovani na nazvu programu a nevypne se pri zobrazeni cisla.
Mapování zrovna v případě toho cutlist editoru, pokud se do něj dostanu, tak z něj nelze odejít přes EXIT ikdyž v nápovědě je, že exitem se ukončuje. Alespoň se z toho pluginu dá odejít přes tu nápovědu (HELP). Podobný případ nefunkčního tlačítka EXIT mám u pluginu ServiceEditor, ikdyž je tam to tlačítko namapováno, tak nefunguje. Musel jsem si namapovat jiné, např. STOP, abych plugin ukončil.
To je v pořádku, rád se podělím o nalezené chybky. Čím více bude firmware vyladěn, tím lépe pro všechny. Proto jsem se rád zůčastnil testování před vydáním oficiální verze. Pokud na něco narazím, napíšu to sem, aby se o tom vědělo.

PS: kdy lze očekávat funkční enigma update pro 7119 ? Rád bych vyzkoušel i neutrino. Ve zkušební verzi tam ta možnost byla. Nyní je update "v rekonstrukci".
piril
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od piril »

U filmu a klipu kde to predtim bezelo v pohode mi to ted kostickuje.Nestiha to,coz je divne.
|X-Trend ET 6500|E2 Openpli|23.5E,19,2E,1W|Seagate Free Agent GO 320GB|Samsung UE48H6400|
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

piril píše:U filmu a klipu kde to predtim bezelo v pohode mi to ted kostickuje.Nestiha to,coz je divne.
Co nestiha ? Popis to podrobne.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

PS: kdy lze očekávat funkční enigma update pro 7119 ? Rád bych vyzkoušel i neutrino. Ve zkušební verzi tam ta možnost byla. Nyní je update "v rekonstrukci".
Je to tam.
piril
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od piril »

JirkaS píše:
piril píše:U filmu a klipu kde to predtim bezelo v pohode mi to ted kostickuje.Nestiha to,coz je divne.
Co nestiha ? Popis to podrobne.
Ted to nestiha prehravat.Kostickuje to filmy a klipy v avicku.To mi predtim nedelalo.Nebo je lepsi nahrat jiny prehravac nez tam je?
piril
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od piril »

JirkaS píše:
Je to tam.
Ktery pouzit pro update? Podle toho Change logu je ve vsech trech to stejne,jen v tom poslednim bude asi Neutrino.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

COMBO je enigma2 + Neutrino .
piril
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od piril »

JirkaS muzu poprosit jestli to neni moc slozite oprasit tu verzi pro 7110 aby to slo pre USB? Dekuji moc.

Nebo jeste zkusim ze satfora,ale nevim jestli ta neni moc stara.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

ta zo satfora sa instaluje manualne, cez script.
piril
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od piril »

revis píše:ta zo satfora sa instaluje manualne, cez script.
To ja vim,ja se jen ptal Jirky,jestli oprasi starou verzi tak jak psal a udela i na 7110 verzi pres USB.
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

piril píše:
revis píše:ta zo satfora sa instaluje manualne, cez script.
To ja vim,ja se jen ptal Jirky,jestli oprasi starou verzi tak jak psal a udela i na 7110 verzi pres USB.
Myslím, že zde JirkaS přímo napsal, že starou verzi pro 7110 a 9105 opráší a zaktualizuje. Předpokládám, že tak učiní, když to napsal, ale až po doladění E2 pro 9105+ a 7119. E2 se neustále pro SH4 vyvíjí, takže si to po čase určitě zaslouží nějakou tu aktualizaci.
Třeba u 7110 nelze nastavit 50Hz u 1080p, u těchto nových verzí ta volba je. Vzhledem k tomu, že je hardware stejné, tak v novější verzi enigmy to bude možné.
Myslím že první verze HDMU taky neuměly 50Hz a novější už to zvládají.
japop
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: HD-BOX 7119

Příspěvek od japop »

Nevíte jak je to s uptatem na combo verzi na platino+neutrino ? Stále mi to hlásí problém se serverem.
HD-BOX 7119
japop
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: HD-BOX 7119

Příspěvek od japop »

Možná hloupá otázka. Když dám v Platinu tzv. tovární nastavení, do jakého stavu se to zrestartuje ? Smažou se pluginy a samba ?
HD-BOX 7119
Odpovědět

Zpět na „HD-BOX Enigma2 v internal flash“