http://www.ulozto.cz/xHejN7g/enigma2-sk ... 22-all-ipk
Pak jsem změnil cestu k picon v nastavení HD glass16 a to na /usr/local/share/enigma2 restartoval a zatím jede
Příspěvek od daja44 »

Tak sa mi to podarilo rozbehat, stacilo dohrat chybajuce fonty a restartnut komplet box.vprint píše:Mám tu este velmi dobry skin blackGlass-HD, j.........................

k tomu softcamu se na satloadu asi nedostanu co?revis píše:oscam a softcam su u nas na satlodat. nemam enigmu zapnutu, lebo testujem hbbtv , tak neviem ani ako vypada url list.
slavo to vie robit , kto ma zaujem, moze ho to naucit. Nieje problem spravit pristup na ftp , len ten kto tam dostane pristup sa musi starat aj o aktualnost pluginov .
z povodneho ftp zmizly , dovody mozu byt vseliake, nikto my nic nevysvetlil, takze si musime poradit sami .

po úpravách stylem pokus-omyl s inspirací z jiného funkčního skinu co se týká infobaruvprint píše:Lenze ja nemam cas sa starat o ftp, mna to neuzivi, a ak si nieco sam porobim, podelim sa. To je cele. Pokial je zaujem, mozem dodat obcas nejaky material.
Edit: teraz som si vsimol este jeden problem s tym skinom, v info neukazuje ziadne udaje, takze aj tak to nie je pouzitelne.
Vše je jen o editaci souboru skin.xmlvprint píše:Tiez som sa pokusal to nejak vypokusoomylovat, ale uz som nemal cas, nenapises ako si k vysledku dospel?
S fonty je to taková zapeklitá otázka. Co se týká jejich velikosti, tak vzhledem k volnému prostoru jsou duplicity zanedbatelné. Nikdo nebude mít nainstalováno 10 skinů. Skiny co mají svoje extra fonty, tak ty se pak zase nenacházejí v systémových fontech a nastane problém. Dokonce některé skiny mají stejný název fontu, ale jinou velikost. Může i nemusí obsahovat češtinu a pak přepíše systémový font a je zaděláno na problém. Když bude mít skin font u sebe, tak by problém nemusel přijít. Nemluvím o složitějších skinech, které používají navíc ještě extra knihovny. Ale ty většinou zde nejdou rozběhnout.vprint píše:Ano, presne na to co pises som prisiel, ale je zrejme, ze si pokrocil dalej v znalostiach, pretoze vyznam prikazov pozanm len matne, chce to hlbsie znalosti. Ale aspon som nadobrej ceste, dik za nakopnutie.
Edit: ako spravny lenivec, fukol som do mojho skinu v boxe subor skin.xml a ejhle, zelenace dokolecka. Tvoj skin si nese fonty zo sebou, takze nemoze nastat situacia, ze nejaky font chyba, tak som vytvoril adresar /usr/local/share/enigma2/blackGlas-HD/fonts nahral tam default.ttf a tuxtxt.ttf a po restarte boxu funguje vsetko ako ma.
Inak je zaujimave, ake vselijake verzie skin.xml su k danemu skinu. Vsimol som si, ze v tvojom skin.xml su niektore veci uplne inak.
A teraz babo rad, ako vytvorit funkcnu verziu. V zaujme univerzality, by bolo asi lepsie, aby sa pouzival defaultny adresar pre fonty /usr/share/fonts aby zbytocne nevznikali duplicity suborov.
Na druhej strane, pri vymazani skinu z boxu zmiznu aj fonty, ktore by box inak nepotreboval.
Dalsia vec je, ci sa pouzitim ipk balickovacieho systemu odmazu vsetky subory, ktore boli nainstalovane ak pouzije uzivatel prikaz ipkg remove menopluginu. Ak by sa tak stalo, lepsie by bolo instalovat fonty do spolocneho adresara /usr/share/fonts a pripadne miesto adresara /usr/local/share/enigma2/blackGlas-HD/fonts vytvorit symlink na /usr/share/fonts
Tu ale znovu narazam na moju spominanu nevedomost, ci pri pouziti prikazu ipkg remove sa rekurzivne vymazu vsetky zmeny, ktore ipkg install urobil pri instalacii.
Vyjádřím se jen k tomuto, osobně bych zůstal u linuxového EXT2 nebo EXT3 s tím, že do windows se dá doinstalovat např. toto http://www.fs-driver.org/index.htmlmarysko píše: c)pokusal som sa nainstalovat ntfs-3g ale chybal daky kompilator a to uz je nad moje sily, tak som to vzdal.
asi najjednoduchsie bude na disku zmenit FS na fat32, ale potom nebudem schopny nahravat via ako 4GB ani spustit .mkv vacsie ako 4GB. EXT3-4 by asi bolo riesenie, ale potom nemozem USB disk pripojit k WIN7 (teda mozem ale problem bude asi s citanim/zapisom)
Zpět na „HD-BOX Enigma2 v internal flash“
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Prosilver Dark Edition by Premium phpBB Styles
Český překlad – phpBB.cz