AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
11gogo11

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od 11gogo11 »

Zdravím. Viete mi niekto poradiť nemám nejaké skúsenosti s Amiko Alien 2 chcem tam nahrať nový Spark chcem prejsť z 1.2.51 na 1.2.60. Na USB kľúči si vytvorím súbor "spark" a doňho nahrám všetky veci z raru. Vložím USB kľúč do rozbehnutého ALienu 2 a vvyskočí mi tabuľka s aktualizáciou ale nezačne aktualizovať ale napíše - Nekompatibilná verzia databázy a aplikácie. Skúšal som aj iné verzie a nič. Za akúkoľvek radu Vám ďakujem.
vasekberan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend 9200,Xpeed LX3,VU+4K

Příspěvek od vasekberan »

11gogo11 píše:Zdravím. Viete mi niekto poradiť nemám nejaké skúsenosti s Amiko Alien 2 chcem tam nahrať nový Spark chcem prejsť z 1.2.51 na 1.2.60. Na USB kľúči si vytvorím súbor "spark" a doňho nahrám všetky veci z raru. Vložím USB kľúč do rozbehnutého ALienu 2 a vvyskočí mi tabuľka s aktualizáciou ale nezačne aktualizovať ale napíše - Nekompatibilná verzia databázy a aplikácie. Skúšal som aj iné verzie a nič. Za akúkoľvek radu Vám ďakujem.
Jestli máš přístup k netu tak propoj aliena s netem a v menu je ikona spark a pod ní je aktualizace sw a vybereš si který chceš už je 1.2.61
vbor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2 Triple Plus

Příspěvek od vbor »

Pro ty, kteří si zakoupili kartu T-mobile TV a AMIKO Alien 2 ji nechce načíst sděluji tuto radu (osobně vyzkoušeno):

a)
kartu od T-mobile TV vložit do čtečky čipem nahoru

b)
Stáhnout si plugin mcas 1.0.16 např. odtud:

Kód: Vybrat vše

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=13&t=41349&start=60
nebo odtud:

Kód: Vybrat vše

http://www.world-satellite.net/93841-mcas-1-0-16-a.html
rozbalit na zformátovanou flash (FAT 32),vložit do USB přijímače v zadní části a zadat OK. Po restartu zařízení najet do Menu/zapojit/najet kurzorem na Mcas a potvrdit OK a následně červeným tlačítkem. Karta se načte a u mcas zezelená původně červená ikonka.

c)
Je třeba vypnout podmíněný přístup v systému, takže:
MENU/SYSTEM/Podmíněný přístup/conax - musí být vypnuto !!!

Před tím vším je samozřejmě třeba mít vyladěnou parabolu a načtené kanály. Karta se načítá na nastaveném kanálu ČT 1. Pokud karta nenajede, restart zařízení a počkat nějakou dobu dle doporučení prodejce karty, popř. kartu vyzkoušet v jiném zařízení, zda je funkční.
Amiko Alien Triple Plus 23,5@19,2 ENIGMA2 PKT HYPERION 4 SVN-2860 / Spark 1.2.72
BladeLaChujan

Příspěvek od BladeLaChujan »

Máte někdo zkušenost s tím, že by po instalaci mcas plug-inu u Sparku se chovala Skylink karta takovým způsobem, jakoby na ní balíček MULTI vůbec nebyl aktivovaný když ale je? V jakémkoliv jiném přijímači karta kanály normálně načte. Je mi to divný prostě, kanály jsou laděný jen na jednom tuneru, frekvence, blabla, atd. nastavený správně. FTA běžej, plus základ SKYLINKU (Nova, PRIMA, atd.} běží také, ale MULTI balíček, kterej absolutně nedává smysl proč by běžet neměl, prostě neběží, jakoby nebyl zaplacen. Hlavně spousta z kanálů, který v tom balíčku jsou, tak mají stejný transpondéry jako ty spousta jinejch v tom základu běžících. :-D Vše mám nastevené jak mám mít, tedy alespoň si myslím, pak by mě zajímalo jestli to vyřeší některá přímo určitá verze toho mcas pluginu nebo zda-li potřebuju třeba nějakej přímo určitej FW, protože už jsem z toho normálně jelen. Prosím o radu...
mhalac
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mhalac »

má přijímač modulátor ?
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

BladeLaChujan píše:Máte někdo zkušenost s tím, že by po instalaci mcas plug-inu u Sparku se chovala Skylink karta takovým způsobem, jakoby na ní balíček MULTI vůbec nebyl aktivovaný když ale je? V jakémkoliv jiném přijímači karta kanály normálně načte. Je mi to divný prostě, kanály jsou laděný jen na jednom tuneru, frekvence, blabla, atd. nastavený správně. FTA běžej, plus základ SKYLINKU (Nova, PRIMA, atd.} běží také, ale MULTI balíček, kterej absolutně nedává smysl proč by běžet neměl, prostě neběží, jakoby nebyl zaplacen. Hlavně spousta z kanálů, který v tom balíčku jsou, tak mají stejný transpondéry jako ty spousta jinejch v tom základu běžících. :-D Vše mám nastevené jak mám mít, tedy alespoň si myslím, pak by mě zajímalo jestli to vyřeší některá přímo určitá verze toho mcas pluginu nebo zda-li potřebuju třeba nějakej přímo určitej FW, protože už jsem z toho normálně jelen. Prosím o radu...
Nemáš zapnutý súčasne aj oscam a v ňom tie stanice zakázané?
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
BladeLaChujan

mhalac píše:má přijímač modulátor ?
Jak zjistím jestli má modulátor, popř. co by to znamenalo kdyby měl nebo ne.
BladeLaChujan

tras píše:
BladeLaChujan píše:Máte někdo zkušenost s tím, že by po instalaci mcas plug-inu u Sparku se chovala Skylink karta takovým způsobem, jakoby na ní balíček MULTI vůbec nebyl aktivovaný když ale je? V jakémkoliv jiném přijímači karta kanály normálně načte. Je mi to divný prostě, kanály jsou laděný jen na jednom tuneru, frekvence, blabla, atd. nastavený správně. FTA běžej, plus základ SKYLINKU (Nova, PRIMA, atd.} běží také, ale MULTI balíček, kterej absolutně nedává smysl proč by běžet neměl, prostě neběží, jakoby nebyl zaplacen. Hlavně spousta z kanálů, který v tom balíčku jsou, tak mají stejný transpondéry jako ty spousta jinejch v tom základu běžících. :-D Vše mám nastevené jak mám mít, tedy alespoň si myslím, pak by mě zajímalo jestli to vyřeší některá přímo určitá verze toho mcas pluginu nebo zda-li potřebuju třeba nějakej přímo určitej FW, protože už jsem z toho normálně jelen. Prosím o radu...
Nemáš zapnutý súčasne aj oscam a v ňom tie stanice zakázané?

Nemám zapnutý současně oscam.
peterman26

Příspěvek od peterman26 »

Zdravím všechny majtele Aliena, je tu někdo kdo na něm má rozběhnutou novou Hrnigmu??? Včera jsem jí nainstaloval, ale potřeboval bych pomoct jak tam připojím USB HDD 500 GB. Enigma ho vidí jako zařízení, ale nepřipojího. Může mi někdo pomoci? Děkuji za rady
vasekberan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend 9200,Xpeed LX3,VU+4K

Příspěvek od vasekberan »

peterman26 píše:Zdravím všechny majtele Aliena, je tu někdo kdo na něm má rozběhnutou novou Hrnigmu??? Včera jsem jí nainstaloval, ale potřeboval bych pomoct jak tam připojím USB HDD 500 GB. Enigma ho vidí jako zařízení, ale nepřipojího. Může mi někdo pomoci? Děkuji za rady
Stáhni si v pluginech HDD mount manager a moutni ten pevný disk a restaruj aliena a nebo si dej MENU /system /pevný disk a inicializace
peterman26

Příspěvek od peterman26 »

vasekberan píše:
peterman26 píše:Zdravím všechny majtele Aliena, je tu někdo kdo na něm má rozběhnutou novou Hrnigmu??? Včera jsem jí nainstaloval, ale potřeboval bych pomoct jak tam připojím USB HDD 500 GB. Enigma ho vidí jako zařízení, ale nepřipojího. Může mi někdo pomoci? Děkuji za rady
Stáhni si v pluginech HDD mount manager a moutni ten pevný disk a restaruj aliena a nebo si dej MENU /system /pevný disk a inicializace

To mi právě nejde... háže mi to chybu... HDD mám sformátovaný na NTFS... HDD mount manager jsem si stáhl, ale ten ho vůbec nevidí a občas hodí zelenou obrazovku a pak následuje tvrdý restart...
mhalac
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mhalac »

který přijímač pořídit : AMIKO ALIEN 2 nebo Amiko SHD 8900 Alien ?
má síťový vypínač AMIKO ALIEN 2 tak jako Amiko SHD 8900 Alien ?
Naposledy upravil(a) mhalac dne 15.březen 2013 - 20:31, celkem upraveno 2 x.
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Ľdia môžte niekto pozrieť v ktorom image je možnosť voľby audia pri prehrávaní v plugine Archív CZSK TV? V mojom viď podpis sa to nedá.
˙oıpnɐ ʞíqɯob ǝظnbunɟ nɯoʞ
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

mhalac píše: má síťový vypínač AMIKO ALIEN 2 tak jako Amiko SHD 8900 Alien ?

má ...
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Dobrý den. Jsem tu nový člen. Mám Amiko Alien2 Triple Plus 3 dni a mohu říci, že jsem zatím velmi spokojen. Nastavení všech 3 tunerů bez problémů. Stb nahrává bez problémů dva kódované programy v HD kvalitě a ještě jeden také v HD kvalitě mohu sledovat je-li na stejné frekvenci jako jeden z nahrávaných programů (jinak jakýkoli volný) a nebo mohu sledovat 1 DVB-T-T2 program. Nic se neškube,obraz i zvuk perfektní,ale chce to vysokorychlostní USB flash,aby stačila zápisu dvou HD programů. Nechci hned na úvod vypadat jako blbec kvůli otázce,zda když upgradujete na nový Spark firmware,tak upgradujete celý firmware,tedy Applications+Plugins+Databases,nebo stačí jen Applications jak mi bylo nabídnuto po zasunutí usb do předního panelu. Mám strach,že když dám upgradovat všechno,tak se mi ztratí veškeré nastavení (kanály atd). :cry: Mám tam teď ten nejnovější 61. Také je mi divné,že tu všichni píšete,že se musí usb flash s upgradem zasunout do zadního portu. Mě to upgraduje i s předního portu. Ten zadní port je dost teplý,když vytáhnu wifi dongle amiko nano,tak se o zástrčku skoro spálím. :( Všem děkuji za případnou pomoc. \:D/
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Firmware upgraduj přímo z Alena (pokud ho máš připojenýho k netu) menu-spark-aktualizace. Vybereš si poslední a vše potřebné se stáhne a nainstaluje. Co se týká programů a tohoto nastavení, tak se nic s tímto nestane.

Co se týká toho teplého USB tak to je asi divný. Mám na to zapojen ext. HDD bez napájení a nic teplýho nemám.

Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

To: Marek. Mám tedy povolit úplnou aktualizaci,tedy i s tou novou databází? Bojím se abych nepřišel o má nastavení,kanály atd.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Dávám aktualizovat pouze software. (nikoli databazi) Pokud se ale bojíš, že o něco přijdeš, tak si nejdřív udělej zálohu a popřípadě můžeš spustit obnovu. Pokud jsem ale v záložce Software dal na dané položce (např. spark_1.2.61 Europe ) červené tl. aktualizace, tak se mě programy a jejich nastavení nikdy nepřepsaly.

mirec22

Příspěvek od mirec22 »

Neexistuje klavesnica pre android, cez ktoru by sa dalo pisat na sparku web adreasa a podobne? SparkRCU mi funguje dobe. Ešte by to chelo klavesnicu.
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janoslama »

Ako je na tom tento prijimac s citlivostou tunera??? Chcel by som ho pouzit na ,,DX,,prijem zaujali ma prave dva DVBS 2 tuneri..
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“