enigma2 scart

revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

enigma2 scart

Příspěvek od revis »

scart vystup v enigme pouziva kompozitny vystup , teda v jednom kanaly (rozumej vodici) je miesana jasova aj chromaticka zlozka. A to aj napriek tomu,ze v nastaveni A/V sa pre tento rezim pouziva volba:
scart
RGB .
Je to samozrejme platne len pre HDBOX 9105+ , 7119 ani cez jack3,5mm neumoznuje iny ako kompozitny vystup .
Detekcia pouziteho vystupu .
Ak je pocas bootu enigma2 pripojeny scart kabel , automaticky sa enigma2 prepne do rezimu scart - TV musi byt ale zapnuta, samozrejme.
A co nas teraz zaujima ?
Pouziva niekto scart vystup ? Na akom TV mu tento vystup nefunguje ?
Znamy je problem s crt Philips, ktory pozna defaultne len SCART - RGB . Na drahsich typoch to ide v nastaveni TV prepnut aj na kompozitny - teda SCART-kompozit , ale default aj na obrazovke hlasi RGB . Takze na philipse to ist nemusi, ak nieje moznost prepnut typ scartu v menu TV .
Su aj ine CRT (to su tie stare hrbate telky) , ktore nefunguju ?
Kto na taky typ TV narazil , dajte vediet v tomto vlakne.
Dakujem.
pep666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: enigma2 scart

Příspěvek od pep666 »

Ahoj Revis,pouzivam k 9105+ CRT Panasonic 29" a mám tento problém.Mám nastaven csart RGB.Pokud bootuju z uplneho vypnuti,najede do RGB.Vypnu do standby,pak při zapnutí najede vždy jen do CVBS.Musim pak do menu,vystup prepnout do CVBS a zpet do RGB a v ten moment se TV prepne do RGB.Presto ze ulozim zelenym,stejne pri dalsim standby TV najede jen CVBS.Myslim,ze stejne se chovala e2 v DM7020(byla takova zkusebni verze,kterou jsem taky musel rucne prepinat do RGB).Jeste ke kvalitě vystupu Scart 9105+: chodi to skvele,RGB i CVBS, ketré je jen nepatrně horší. Musel jsem si ale sletovat kabel,kde je každý vodič oddělený, extra stíněný. S původním kabelem,který má 22 drátků pěkně pohromadě to pěkné rozhodně nebylo.
dík za zájem
Nevím,jestli jsem to srozumitelne popsal,mohu přiložit video
pep666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pep666 »

...........aby i po zapnutí ze standby byl výstup v režimu RGB .........
Z jakeho standby ? z deep nebo pohotovostniho ?
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

ja mam scart s crt tv sharp a nepozoroval som tieto problemy nastastie...
pep666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pep666 »

chalan píše:ja mam scart s crt tv sharp a nepozoroval som tieto problemy nastastie...
a jsi si jistý,že ti to jede opravdu v RGB a ne jen CVBS?Na některých TV totiž nepoznáš rozdíl(nechci se tvojí CRT Sharp dotknout)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Asi je to tim ze stracet cas ladenim scartu u HD prjimace je uz trochu mimo hru, doporucuji tem co maji CRT TV aby tento sw nepouzivali. To je vse. Jen tak mimo - na moji crt tv Nokia asi 15 let stare scart u 9105+ jde normalne.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

Na ziadnej enigma2 sh4 nefunguje scart . Niekde vobec , niekde s chybou .
kookesam
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kookesam »

hello nice article for good pub hd box.
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

mmiriboy píše:Kompletný článok zverejnený na:
http://www.parabola.cz/clanky/4946/enig ... o-hd-boxy/
U tohoto článku na Parabole si myslím, že jde jen o to jak si zlepšit prodejnost v konkrétním shopu. Evidentně se jedná o PR článek.
Jestli s tím mají vývojáři (nebo možná přesněji řečeno vývojář) něco společného, tak bych se asi dost divil. Komu vadí nefunkční scart, může se vrátit k originálnímu softu, který jako jediný je oficiálně podporován dovozcem.

PS: pokud má někdo staženou verzi pro verzi 7119 z cca. 18.2.2013, kde je opraveno zobrazování kanálu na čelním displayi (ta ve startkitu je z 12.2) a nabídne mi jí ke stažení, tak ať se mi ozve na SZ, nestihl jsem si ji zazálohovat, než přestal fungovat aktualizační server. Díky
Zgemma H9 Combo, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop MXLinux
Duce
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: zopár ich mám

Příspěvek od Duce »

mne hdbox s E2 combo platino funguje , typ tv je sharp
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

mmiriboy píše:Na túto kvázi múdru odpoveď ja zas odpovedám: "kvázi veľmo múdro...":
Vývojari, skúste sa venovať niečomu, čomu skutočne aj rozumiete!!!
:poklona:
P.S. Kto daruje tv značky Nokia, potrebujem ho na odporúčanie vyvojárov pri použití nového SW, ako doplnok k svojmu stb, pretože môj tv ktorý je na tom určite z kvalitou oveľa lepšie, má menej než 15 rokov,ale je nefunkčný pri Scart prepojení!
?? Nerozumim co to meles? Jak jsem chtel jen rict ze scart jsem zkousel na LCD Samsung a CRT Nokia , kde jsem nasel chybu , tu jsem odstranil. A ze to nejde na nejake sr** od JVC me osobne vubec nevadi, urcite si ji zvlast kvuli tobe porizovat nebudu. Mas pravdu budu se venovat necemu jinemu, tomuhle opravdu nerozumim. Takze si to tady uzivejte a dalsi update vam doda mmiriboy
joberuc

Příspěvek od joberuc »

chcem podakovat JirkoviS za jeho pracu (dufam, ze niektori jednotlivci neznicia dalsi vyvoj), tiez som mal problem s HDMI na DVI monitore s touto E2, a kedze to bol problem monitora, tak to vyriesil novy monitor a je to :D.

joberuc
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

OK, nechame toho. Ostatni to urcite nezajima a me uz to nebavi, pokud neco mas posli mi to jako SZ. Zitra ty nase prispevky smazu, protoze zbytecne zneprehlednujou tema.
davidas
Odborník
Odborník

Příspěvek od davidas »

jenomze ty mas sz zakazane

me by spis zajimalo jak predelat vse kolem ..camu
ty volby co tam jsou mi moc nevyhovuji
skype = davidas-cz
Zgemma H7s, Octagon SF8008, Extrend ET8000
local - 0624 full cz-sk, 0B01 (NC+), 0650 (Orf), 1830 (HD+)
hop - 0653
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

enigma2 v hdbox internej flashke je uzasna vec a jirkovi gratulujem. urcite to ma zopar much ale ponukol sa vobec niekto ze mu s tym pomoze? nadavat a kritizovat je velmi jednoduche. ten kto chce nech si predsa kupi original dreambox tam by malo byt vsetko vyladene alebo sa mylim? kazdopadne ja som vdacny za enigmu2 pre hdbox v internej flashke a drzim jirkovi a jeho pomocnikom palce...

mam crt scart a ako som pisal funguje mi, neviem rozoznat ci cez RGB alebo CVBS, ked to v menu menim nic sa nedeje. co sa mi vsak par krat po reboote stalo ze obraz nabehol ale nemal sync cize lietal ale po dalsom reboote uz nabehol...

tiez vadi to praskanie pri prepinani jednak cez scart ale aj cez cinche... hdmi ani opticky vystup som este neskusal...

kebyze je v tom este plne funkcny oscam s irdeto kartou tak som stastny...
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

davidas píše:jenomze ty mas sz zakazane

me by spis zajimalo jak predelat vse kolem ..camu
ty volby co tam jsou mi moc nevyhovuji
Tak to ani nevim :). Co myslis predelat ?
namorr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od namorr »

Trochu "vrtnem" aj ja do tejto temy.
Skutocne nechapem, ako si niekto dnes moze kupit hd-ckovy box k starym tv. Nerozumiem tomu. Keby bolo na mne ja by som scart vystup zrusil uplne. Nepotrebujem ho.
Na druhej strane, ak aj niektory z hd-ckovych boxov ma scart vystup, moze to byt jeho plus, ale musi fungovat. Toto by ale v prvom rade mala byt starost vyrobcov a dovozcov, aby vedeli zabezpecit taky softver, aby vsetko fungovalo tak ako ma a ako je deklarovane. Bohuzial sa stalo zvykom, ze vyrobca a dovozca nevie toto zabezpecit a tak sa dorabanie deje vdaka istym jednotlivcom resp. skupinou.
Preto ak ma niekto problem s neakym fungovanim, bolo by vhodne toto pozadovat od vyrobcu a nie dozadovat sa toho od niekoho tuto s fora (aj ked neake to prepojenie jednotlivec - dovozca tu je).

Preto "upravcovia", vyvojari, testeri,... vykaslite sa na fungovanie neakeho scart vystupu, myslim ze su ine prioritnejsie veci, ktorym sa treba venovat k uplnej spokojnosti.
IPBox9900, 1xDVB-S2, HDD-500GB
Duce
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: zopár ich mám

Příspěvek od Duce »

ja si myslím že tá e2 na hdboxy je fakt dobrá, myslím že urobila daleko veäčší pokrok ako originálny fw, samozrejme najaké muchy sa nájdu a scart ako problém nevidím(som zvedaví keby tak nefungovala čítačka ale tie chválabohu funguje skvele spolu aj s cam-mi), len by som chcel vývojárom poďakovať za výbornú robotu a nech sa držia zvoleného smeru v napredovaní v zdokonalovaní tejto E2
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

JirkaS píše:OK, nechame toho. Ostatni to urcite nezajima a me uz to nebavi, pokud neco mas posli mi to jako SZ. Zitra ty nase prispevky smazu, protoze zbytecne zneprehlednujou tema.
Mas pravdu SCART je prezitok !!! Nedaj sa odradit a dalej sa venuj Enigme2... Som rad, ze niekto spravil Enigmu2 v nasich koncinach a ze je to CZ SK projekt...
Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

ale oscam s 0624 kartou nefunguje stabilne , co je obrovska skoda... co by sa dalo urobit, ako pomoct aby to fungovalo? predpokladam ze je problem v enigmackom drivery citacky nie v samotnom oscame?

tiez ci by sa dalo BER a SNR pridat do web rozhrania enigmy...
Odpovědět

Zpět na „HD-BOX Enigma2 v internal flash“