AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
vasekberan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend 9200,Xpeed LX3,VU+4K

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od vasekberan »

michaelhome píše:Pánové sypu si popel na hlavu :shock: , tak jsem tam E2 po pár pokusech dostal. Bohužel to nebylo ani Flashkou ani formátováním ale tím, že jsem flashku připojoval zepředu. Flashka musí být připojena zezadu, myslel jsem, že by to mohlo být jedno. ](*,) . Každopádně vám moc děkuju za rady :thankyou:
No neřekl bych ,já enigmu instaluji jen v předním usb,na 90 % máš špatnou flešku (měl jsem nějakou none a taky si to dělalo co chtělo)dal jsem kingston a vše jede.Zadní port usb skoro u každého sat má větší napětí než přední usb.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Tak jsem se nechal ještě jednou zlákat na Enigmu,dal jsem tam poslední HDMU. Graficky je to pěkné,a to je také vše. S wifi se mi to nespojilo vůbec. Málem mě to zničilo drahou vysokorychlostní flešku Kingston za 1700 Kč. Musel jsem pak tvořit nový oddíl a formátovat,abych ji zachránil. Takový galimátiaš v seznamu programů jsem neviděl. Tlačítko na přepínání tunerů SAT nefunkční,červená dioda ve stanby nesvítí,možná to jde někde nastavit,ale to se mi nechce zdlouhavě hledat. #-Pip jsem nerozjel vůbec,zamrzlo to a restart. Pořád mi není jasné co na té Enigmě vidíte. Ten Spark je přece daleko přehlednější. Nebo to máte opravdu jako hračku? :wink: Já tedy zůstávám u Sparku,neboť se mi nechce zničit přístroj.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Inuita píše:Tak jsem se nechal ještě jednou zlákat na Enigmu,dal jsem tam poslední HDMU. Graficky je to pěkné,a to je také vše. S wifi se mi to nespojilo vůbec. Málem mě to zničilo drahou vysokorychlostní flešku Kingston za 1700 Kč. Musel jsem pak tvořit nový oddíl a formátovat,abych ji zachránil. Takový galimátiaš v seznamu programů jsem neviděl. Tlačítko na přepínání tunerů SAT nefunkční,červená dioda ve stanby nesvítí,možná to jde někde nastavit,ale to se mi nechce zdlouhavě hledat. #-Pip jsem nerozjel vůbec,zamrzlo to a restart. Pořád mi není jasné co na té Enigmě vidíte. Ten Spark je přece daleko přehlednější. Nebo to máte opravdu jako hračku? :wink: Já tedy zůstávám u Sparku,neboť se mi nechce zničit přístroj.
Pluginy, ako archív tv atď, ale aj Spark je dobrí ak iba sleduješ tv. Ale tie reštarty v nebule nemám iba ak robím úpravy v plugine. Pre iba pozeranie je Spark možno aj lepší.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

Keby ten Spark mal možnosť meniť skin, lebo hlavne ten zoznam kanálov a informačná lišta sú hrozné...
VU+ Duo 4K, VU+ Uno 4K SE
AB Pulse 4K, dvojtuner
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinxp »

Alien a klony nejsou pro ty co s enigmou zacinaji. Ja zacinal z neutrinem , pak enigma1 - 2 .
Je to muj prvni sh4 , protoze drive byly na sh4 enigmy totalni bastly.Ted po letech zkusenosti si
umim enigmu prispusobit i na alienu svym potrebam a musim podotknout ze je velice stabilni a rychla jako na dm800,.
Zgemma H7S
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...
tvheadend, VDR, mumudvb
cimrosek

Příspěvek od cimrosek »

zdravím vás,dnes jsem objevil tento přijímač a za ty peníze by se mi moc líbil.
vyzkoušíte mi tu někdo(třeba to dvou nebo třítunery umí standartně tak se omlouvám za neznalost).
Zda by uměl mojí představu klidně i jen ve sparku jako klient newcamd a to takto:

v letě není navečer na televizi čas,tak nastavit na každodenní nahrávání od sedmi večer do pulnoci současně3 programy, sattuner1-nova,sattuner2-prima,dvbttuner-čt1.

Přijít v devět večer a začít se koukat a libovolně mezi nimi přepínat vracet se v nahrávce sledovat ji a při reklamě přetočit dopředu a aby stále všechny tři tunery stále nahrávali.
Byl by to takový permanentní timeshift od sedmi do pulnoci na třech kanálech s možností sledovat kterýkoli i s pohybem v záznamu.
No a pak jednou za pět dní záznam smazat,i když vlastně záznam timeshiftu v přistroji nezustává když by se to nastavilo přes něj nebo ano?
Zvládá tento režim takto třítuner nebo aspon dvoutuner s režimem dvou programu nova+prima?
Díky moc za info když to nezvládne tak zustanu u jednotuneru
Jo a ještě se chci zeptat na toto,lze se na jeden program koukat na tv a na jiný po síti na tabletu nebo jeden na tabletu a druhý na pc.?
Dva sd kanaly po síti by mohl zvládnout,hd-čka asi ne .Stream po síti by měl umět od Sparku1.2.60
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

cimrosek píše:... nastavit na každodenní nahrávání od sedmi večer do pulnoci současně3 programy, sattuner1-nova,sattuner2-prima,dvbttuner-čt1.

Přijít v devět večer a začít se koukat a libovolně mezi nimi přepínat vracet se v nahrávce sledovat ji a při reklamě přetočit dopředu a aby stále všechny tři tunery stále nahrávali.
Byl by to takový permanentní timeshift od sedmi do pulnoci na třech kanálech s možností sledovat kterýkoli i s pohybem v záznamu.
No a pak jednou za pět dní záznam smazat,i když vlastně záznam timeshiftu v přistroji nezustává když by se to nastavilo přes něj nebo ano?

Jo a ještě se chci zeptat na toto,lze se na jeden program koukat na tv a na jiný po síti na tabletu nebo jeden na tabletu a druhý na pc.?
Timeshift funguje tak, ze se nahrava kanal ktery sledujes, pokud prepnes na jiny kanal, timeshift se vyprazdni a zacne se od prepnuti nahravat ten kanal na ktery je prepnuto. Takze o timeshift prijdes kdykoli prepnes kanal. Ja nekdy kdyz jsem nenahraval ale chci zachovat neco na co jsem se dival, tak disk odpojim od satboxu a pripojim k PC a tu nahravku z timeshiftu si vytahnu ven z toho direktorare timeshift. Nahravky maji jinak format ts, ale timeshift trp, coz je ale hodne podobne ts formatu.

Dalsi omezeni je, ze timeshift ma maximum 2.5 hodiny, ve skocich 10, 30, 60, 150 min., pak kdyz to nechas bezet dal nez ten nastaveny cas, tak se ta nahravka zacne v nejakych 'balikach' ci usecich umazavat zepredu a pak muze byt tezke takovy bufer zachovat, jako prekodovat do ts nebo mp4 atd. protoze program hlasi ze je soubor nejak zmrveny, asi to bude tim nastavovanim kdyz se zacne odmazavat ten zacatek buferu. Jinak v puvodnim direktorari se s tim spark dovede vyrovnat a ukaze ten cely nastaveny cas, kde muzes posouvat vcelku solidne. Ale o vsechno prijdes jakmile prepnes na jiny kanal.

----------
Po siti tu uz dva lidi napsali, ze jim Alien zamrzne kdyz se do nej pokusi nalogovat z prohlizece po zadani IP adresy. Me to nezamrza a uz me to bezelo - ted uz to nebezi, asi neco s vlc prehravacem, ktery musis mit nainstalovany, me se ted ukazuje jen ta ikona vlc namisto obrazu, ale driv to bezelo. To rozhrani v prohlizeci (FF je lepsi nez IE) je ale takove humpolacke a ma to urcite mouchy, asi jako beta program.
Jde vlastne o ovladani prijimace z pocitace, cili prepnes kanal v prohlizeci a prepne se zaroven v tv. Takze je to pro lidi kteri se chteji divat na tv na pocitaci z jine mistnosti a zaroven si prepinat programy mysi, ale pokud je zaroven zapnuta tv tak tam bezi to same co na PC a kdyz nekdo prepne Aliena pouzitim DO, tak se te prepne i program na PC... cili je to plne spjate.

Jinak zvladne nahravat i tri programy najednou, ale musis mit slusny disk, ne nejaky pomaly, 2.5" je lepsi.
( =>> OPRAVA - jen dva nahravat a jeden timeshitovat !! a kdyz dva nahravaji a timeshift je zapnuty, nejde spustit zadnou predeslou nahravku !! <== )
Taky kdyz Alien bezi cely vecer a surfujes a nahravas a pouzivas timeshift, tak se muze stat, ze se veci trochu zpomali a pri nahravani dochazi k malym vypadkum ve zvuku, i obraz muze byt periodicky trochu zmrseny v te nahravce, dokonce se me stalo, ze v nahravce v pravidelnych intervalech chybela asi vterina nebo dve zaznamu, to uz bylo na hrane sledovatelnosti :cry: cili pred nahravanim vice kanalu je lepsi cerstve restartovat aby se vsechno usadilo. Celkove mam z Aliena dojem, ze je hardwerove tak trochu na hrane, ale to se da ocekavat od 'levneho' prijimace. Mozna kdyz das 10 az 15 tisic za trituner, tak to nejakou tu rezervu mit bude a nejake psi kusy takovy prijimac nepriskrti. :P
Pral bych si, aby alien mel moznost interniho disku s lepsim rozhranim nez USB2 (anebo eSATA), anebo aby ethernet byl 1GB, proste jak rikam, chtelo by to nejakou rezervu, jinak je tak trochu jako kdyz nalozis do auta tretiho pasazera a premyslis jestli neni moc tlusty a auto pak treba jede nejak pomaleji do kopcu a tak.

Muzes tedy nahravat ty triprogramy od 7 do 12, ale myslim ze musis vypnout ten timeshift, jinak je to timeshift a dva dalsi nahravat, tedy tri jakekoli zaznamy maximum (==>>Oprava - nahravat jdou jen dva, treti jde jen timeshiftovat!<==) .

A pro HD je dobre mit spis ten lepsi, nez horsi disk. Nevim ted jestli by melo smysl hodit do usb krabicky ssd, jestli ta rychlost neni hlavne zalezitost toho usb rozhrani, nevim. V systemu je moznost otestovat si disk, ntfs je dobry format, nevim jestli fat32 by byl na nahravani rychlejsi, ale pak je to omezeni velikosti souboru na fat32 formatu...

Behem toho nahravani se na to nahravane muzes zaroven divat a prepinat mezi temi tremi kanaly a mezi jinymi taky, pokud jsou polarizacne kompatibilni a na stejnem transponderu. Ale nemuzes previjet zpet dokud nahravani neni vypnute (previjeni behem nahravani funguje jen pro ten timeshift). Pak ty nahravky existuji jako stala nahravka v souborech a musis prepnout na prehravani souboru a tam ty nahravky najit a spustit a muzes previjet sem tam (nejlepe vyvolat info a pak sipkami na kolibce doprava a doleva, to je nejrychlejsi). Samozrejme pak muzes ty nahravky lehce smazat.

Timeshift bezi i kdyz prepnes do nahravek. Jinak nepouzivam zadneho klienta, jako treba ten zmineny newcamd, ale to mozna v tomhle nehraje roli?

A pokud budes porizovat aliena, tak dle meho nazoru jedine trituner? DVB-T je dobry ze ti da moznost nezavisleho nahravani - nezavisleho od tech S tuneru. A plno lidi porad ma tu starou antenu a ty tunery jsou vsechny asi dost citlive, cili dvb-t bude fungovat i v oblastech se slabsim signalem. A cenove je ten treti tuner uz malickost
Naposledy upravil(a) vinov dne 07.duben 2013 - 16:57, celkem upraveno 1 x.
Roshtak

Příspěvek od Roshtak »

Zdravím, prosím o radu... Stáhnul jsem si a nainstalovat hrnigma-slp-secondedition. Nejsem ale schopný rozběhat kartu skylink irdeto. Kanály jsem naladil,ale nejde obraz ani zvuk. Díky za pomoc.
Roshtak

Příspěvek od Roshtak »

Hmm... to jsem si i říkal :roll: Ale jsem začátečník a prokousat se tím množstvím studijního materiálu tady na foru mi bude chvilku trvat. Tajně sem doufal, že mi někdo pomůže stylem tohle stáhni nastav přes tohle tyhle parametry a máš hotovo... :( No nic jdu strávit mládí čtěním fora... :P
rshibal

Příspěvek od rshibal »

Ahoj,
používám aktuální Spark 1.2.61
a od začátku mě nefunguje "uživatelská příručka", přitom online aktualizace funguje a i disk v místní síti jsem si nastavil a nahrávám na něj.

Dále pod položkou "Web TV" nemám nic, musí se tam "něco" dohrát???

předem díky
Roshtak

Příspěvek od Roshtak »

bigj66: To samozřejmě chápu... Každopádně díky za odkaz. Tam už snad nastuduju co a jak.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

rshibal píše:Ahoj,
a od začátku mě nefunguje "uživatelská příručka", přitom online aktualizace funguje a i disk v místní síti jsem si nastavil a nahrávám na něj.

předem díky
Ten online manual tam neni, ani FAQ ani eBook a Config, to asi byla moc velka ambice, nebo mozna nekdy se rozhoupou a zacnou to vyuzivat, nevim. Jedine co tam funguje je pocasi, message a upgrade soft. - Mimochodem, vi nekdo co je ta databaze 'SMM RU + DE'? Je to neco jen pro rusky a nemecky trh, nebo co to vlastne je?

"Web TV" jestli myslis to v Networking, tak tam se me zobrazi nejaky prehravac, ale obraz je cely useknuty po leve strane, takze ho cast nevidim, dole vlevo vidim 'Add' a kdyz zmacknu cervene tlacitko, ktere tam asi u toho Add je oznacene, akorat ho nevidim, tak naskoci menu, kde se asi musi zadat URL krome jineho, takze nejdriv asi musis znat nejake misto na siti s adresou, kterou si sem napises a budes odtud streamovat tv...

Jinak ta Kartina a Novoe tv jsou na predplatne? A jak se maximalizuje okenko prehravace youtube videa? Mozna je treba mit pripojenou mys aby slo kliknout na tu ikonu maximalizace na menu toho prehravace?
Ono asi vubec ta prace s temihle vecmi vyzaduje mit pripojenou klavesnici a mys.
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

Na WebTV jsem našel odkazy jen na Ruských forech. Dá se tam sehnat soubor, který se nahraje do Aliena a pak se ti objeví kanály obsažené v tom souboru. Záleží co najdeš. Můžou být čtyří a nebo taky čtyřicet. Laboroval jsem s tim asi třikrát. Nahrálo se mi tam asi 50 programů, ale vadou na kráse bylo to, že to třeba po týdnu přestalo fungovat a hurá mohl jsem zase stahovat a nahrávat a stále dokola. Mě to přišlo že to byla (nebo je) obdoba EMU a s tim související výměna klíčú, ale zde se jedná o IPTV Každá ta stanice se dá nastavit (heslo adresa atd.)

Tak skus se poohlídnout po Ruských forech. Jiný jsem bohužel nenašel. Teď už to už ani stále neaktualizuji, protože jednak ta kvalita neni žádná hitparáda a za druhé se dala většina sledovat ze satelitu a v lepší kvalitě. Možná by se to vyplatilo v případě nějakého zajímavého kanálu, ale to jsem bohužel nenašel.

Toď asi z mého pohledu o WebTV
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

vinov píše:
rshibal píše:Ahoj,

předem díky
Ten online manual tam neni, ani FAQ ani eBook a Config, to asi byla moc velka ambice, nebo mozna nekdy se rozhoupou a zacnou to vyuzivat, nevim. Jedine co tam funguje je pocasi, message a upgrade soft. - Mimochodem, vi nekdo co je ta databaze 'SMM RU + DE'? Je to neco jen pro rusky a nemecky trh, nebo co to vlastne je?

"Web TV" jestli myslis to v Networking, tak tam se me zobrazi nejaky prehravac, ale obraz je cely useknuty po leve strane, takze ho cast nevidim, dole vlevo vidim 'Add' a kdyz zmacknu cervene tlacitko, ktere tam asi u toho Add je oznacene, akorat ho nevidim, tak naskoci menu, kde se asi musi zadat URL krome jineho, takze nejdriv asi musis znat nejake misto na siti s adresou, kterou si sem napises a budes odtud streamovat tv...

Jinak ta Kartina a Novoe tv jsou na predplatne? A jak se maximalizuje okenko prehravace youtube videa? Mozna je treba mit pripojenou mys aby slo kliknout na tu ikonu maximalizace na menu toho prehravace?
Ono asi vubec ta prace s temihle vecmi vyzaduje mit pripojenou klavesnici a mys.
Zvětšení videa v youtube tlačítkem ZOOM na DO
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
bonfo

Příspěvek od bonfo »

Zdravím.Som čerstvý(štvťročný :) ) majiteľ Alien 2 a ešte všetko neovládam, tak sa spýtam tu.Je možné zdieľať kartu v domácnosti zo satelitným prijímačom Openbox X-560?Niečo som vyčítal že pluginy sa po vypnutí vypínajú, takže Openbox musím nastaviť ako server a Alien 2 ?

Ináč prístroj je podľa mňa celkom v pohode, nahrávanie z dvoch kanálov funguje (Spark 1,58. prístroj som kúpil z Elano.sk už nakonfigurovaný)), zatiaľ sa nesekol...
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Jestli mas do Aliena privedeny internet, tak si aktualizuj na posledni 61 verzi, ta aktualizace se da rici ze je bezproblemova, neni se ceho obavat, ani ze o neco prijdes.

@Inuita Dik za info o Zoom na DO pro youtube.

@Marek_marek S tou web tv je to jako s celym internetem, jde sice sledovat tv v prohlizeci, ale ty odkazy jsou zrejme nejake piratske a po case prestavaji fungovat a dohledavat to je i horsi nez ta aktualizace klicu jak jsem ji pred asi dvema roky provadel v enigme1

Proste ta webova tv jakehokoli druhu je takova amaterska vec, ani ta kvalita obrazu tam nebyva, i kdyz ma clovek internet tlusty jako nohu. :)

Nechapu proc jeste nedoslo ke slouceni technologie obrazu pocitacu a televize, cili kdyz si otevru Operu v tom Alienu, proc je ta kvalita grafiky tak uboha, naprosto neprijatelna, mozna bych to pouzil v nejake naproste nouzi abych se dostal z nejake diry, jako kdyz si zmrsim pocitac a nemuzu na internet a potrebuju si precist nejaky navod na webu kam pres pocitac nemam pristup, nebo neco takoveho.

Mimochodem momentalne pouzivam jako monitor 24" LCD pocitacovy monitor jako tv a docela to jde, ale ten internet pres tv i kdyz mam pocitacovou obrazovku je mizerna obrazova kvalita. Clovek by si rekl, ze kvalita trpi tim ze tv maji jiny standard a musi dojit k nejakemu prekonvertovani, a ze kdyz mam PC display, ze na tom budu lepe, ale houbeles.
Mozna je to tim, ze ten monitor je starsi a nema HDMI vstup, pouzivam kompozitni video vstup. A obraz nemam pres cely monitor, protoze pak kvalita trpi, nejlepsi je 1:1 a vetsinou mam vsude okolo cerny okraj, jen kdyz je obraz 4:3 tak je v plne vysce a mam cerne pruhy jen po stranach. Dost jsem si s tim musel pohrat, nez jsem nasel prijatelne nastaveni, musi to byt souhra nastaveni v Alienu a v menu toho monitoru, nebylo to uplne jednoduche musim rict, ale vysledek je slusny, jsem s tim spokojeny.
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

Dal jsem novou verzi a nějak jsem (z mého pohledu) nezjistil co je nového.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

V popise je táto zmena:

Release Notes for v1.2.63:
New Features:
- Added WiFi driver for DWA-125 & DWA-140 WiFi devices
- Added support for HLS & UDP streams inside the WebTV function
- Added support for DVB-T2 Multi PLP

Improvements:
- Updated Opera Virtual Keyboard
- Improved CrossEPG (CrossEPG is now able of fetching 7 days EPG in the background)
- Expanded Timer slots from 8 to 50
- Updated Finnish OSD language
- Improved font for Arabic characters
- Improved oveall stability

Fixes:
- Resolved an issue in the Weather Forecast function causing it to find false cities
- Fixed the LCN number handling on the DVB-T / DVB-T2 / DVB-C standards
- Resolved an issue causing the sound to be late on Radio channels
- Resolved an issue causing small audio/video freezes when switching between Audio tracks
- Fixed a signal issue while scanning DVB-T2 channels
rshibal

Příspěvek od rshibal »

díky za odpověď k "on line" službám

Spark jsem si aktualizoval na 1.2.63

Ještě mám otázku ke CrossEPG, jak to používáte??

.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Tak konečně jsem dokonale spokojen. Nový Spark 63 je absolutně SUPER =D> Nájezd zvuku po přepnutí z TV na Radio kanály opraven! =D> Ale hlavně si v nahrávkách software pamatuje,kde jsem skončil!!! :Yahoo!: Smekám klobouk před tvůrci Sparku. :thankyou:
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“