Enigma2 Platino pre HDBOX 9105plus

Odpovědět
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Re: Enigma2 Platino pre HDBOX 9105plus

Příspěvek od revis »

Klidek pani. Tu sa nebude vyhadzovat .
Tato cast fora bola vyhradena pre enigma2 Platino . To, ze prave startkit verziou aj skonci, ma zo zaciatku ani nenapadlo . Dalsi vyvoj enigma2 sa bude uberat inym smerom . Platino je verzia cca dvoch ludi. Z verejneho git-u , v ktorom uz nikto vyse roka nic nemenil , spravili e2 , aby sla na hdboxe.
Trochu prievanu nezaskodi .
Bude aj update ,ale e2 nerobi tym vyvojarov . Tym vyvojarov je vo Fortise a odtial vychadza mesiac co mesiac katastrofa.
Kupil som si Skytec Kleio - aby som porovnal v com su iny . Maju rovnake hovno ako my . Doslova a do pismena. Este aj ta e2 sa da nahrat na Kleio , ked sa clovek trochu vyzna . Marne veru hladam tu ich deklarovanu lepsiu podporu (okrem Kartina TV) . K dispozicii su zahranicne TV portaly - kym nezmenia prevadzkovatelia pristup .
Uplne novym prvkom Fortis podpory je vyzadovanie licencneho poplatku za Hbbtv , ktory je beztak nad sily 450MHz procesora. Mozem Vas ubezpecit, po takej vychytavke na hdboxe nemusite tuzit. Funguje sice ,ale za tu lenivost boxu to nestoji.
Jedinou zachranou je enigma2 . Takze presun, alebo posilnenie vyvoja, beriem vsetkymi piatimi. Co ale neberiem, je uvazovanie, ked boxy su uz na trhu, ci snad vyvijat e2 ano, alebo nie.
Milujem prehlasenia typu - budeme uvazovat . Na ktoreho boha som spravil sekciu pre enigma2 ?
Uvazovat mozte doma v noci v posteli . Cez den treba pisat kody na enigma2 .
dano01
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dano01 »

revis píše:Klidek pani. Tu sa nebude vyhadzovat .
Tato cast fora bola vyhradena pre enigma2 Platino . To, ze prave startkit verziou aj skonci, ma zo zaciatku ani nenapadlo . Dalsi vyvoj enigma2 sa bude uberat inym smerom . Platino je verzia cca dvoch ludi. Z verejneho git-u , v ktorom uz nikto vyse roka nic nemenil , spravili e2 , aby sla na hdboxe.
Trochu prievanu nezaskodi .
Bude aj update ,ale e2 nerobi tym vyvojarov . Tym vyvojarov je vo Fortise a odtial vychadza mesiac co mesiac katastrofa.
Kupil som si Skytec Kleio - aby som porovnal v com su iny . Maju rovnake hovno ako my . Doslova a do pismena. Este aj ta e2 sa da nahrat na Kleio , ked sa clovek trochu vyzna . Marne veru hladam tu ich deklarovanu lepsiu podporu (okrem Kartina TV) . K dispozicii su zahranicne TV portaly - kym nezmenia prevadzkovatelia pristup .
Uplne novym prvkom Fortis podpory je vyzadovanie licencneho poplatku za Hbbtv , ktory je beztak nad sily 450MHz procesora. Mozem Vas ubezpecit, po takej vychytavke na hdboxe nemusite tuzit. Funguje sice ,ale za tu lenivost boxu to nestoji.
Jedinou zachranou je enigma2 . Takze presun, alebo posilnenie vyvoja, beriem vsetkymi piatimi. Co ale neberiem, je uvazovanie, ked boxy su uz na trhu, ci snad vyvijat e2 ano, alebo nie.
Milujem prehlasenia typu - budeme uvazovat . Na ktoreho boha som spravil sekciu pre enigma2 ?
Uvazovat mozte doma v noci v posteli . Cez den treba pisat kody na enigma2 .
.... V posteli neuvažujeme ale konáme..... :D , inak s ostaným :good:
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Mam E2 v 9105+ uz od jej testovacej verzie, aktualizoval som iba raz, na combo. Box slape nonstop, naposledy som ho vypol a zapol, ked som aktualizoval, ked to este slo. To uz nejaky ten mesiac je. Ziadne zaseky, ziadne zelenace, je svizny stabilny, obraz zmrzne, len ked je problem s oscamom, a to ani nerestartujem box, ale iba oscam, co je ale vzdy iba vtedy, ak nieco babrujem s homeserverom. To aj svekra nadava.
Trochu mi chyba auto volume adjust, ale hadam nejak do smrti doklepem bez neho. Nechapem, co tam este treba dorobit. Vrtaci mozu zacat makat na vyvoji E2, ak im tam nieco chyba. V takejto podobe mozem box kludne doporucit aj deduskovi s babkou, ked dotahaju repku.
Ze niekto niekoho niekde pretiahol, je sice pre hdbox smutne, ale nie tragicke pani, treba si nalozit do taniera, co je navarene a nesolit nekorenit. Zapnut a cumet na TV, co viac treba, nechapem.
EPG funguje, Dreamboxedit tiez, openwebif jak hodinky.
Kto sa neustale spara v boxe(nose), nech si kupi dreama, alebo nech si necha narast nechty-viac vybagruje v oboch pripadoch.
daja44

Příspěvek od daja44 »

Já update nestihl, tak mám startkit enigma2 Platino - HDBOX 9105plus, vadilo mi, že jsou nesmyslné znaky na displeji, to už neřeším :) Jediné co mi vadí je, že na dvouch programech mě zlobí zvuk FilmBox HD a HBO HD, když na ně přepnu jdou potichu, zkoušel jsem všelijaké kombinace v nastavení se zvukem, podařilo se mi docílit aby to šly programy hlasitě, ale pak zas nereagovali na DO od STB tak jsem to vrátil na původní hodnoty, ( Zvuk mám zapojený přes domácí kino LG ) a nepřišel jsem na to co s tím, ostatní HD programy jsou v pořádku, hudební i sportovní u originál firmware to šlo v pohodě, ale k tomu už se vracet nebudu, převládá pozitivní dojem.

+ EPG jde senzačně
+ Přepínání je svižné
+ Zatím žádný zelenáč
+ Jde Tv Archiv, na voyo jsem nikde heslo nenašel, hledal jsem ho asi tři dny v kuse a nic, třeba mi ho někdo pošle soukromou zprávou, díky
+ CSFD
+ Jdou mi nastavit trvale hodiny na disleji
+ Jde přehrávat filmy z mého síťového disku Xtreameru u některých, ale kostičkuje obraz ( plugin Samba jsem neinstaloval, asi je už ve firmware, nebo to jde bez něj)

- Zvuk na programech HBO HD a Filmbox HD jde potichu, nevím proč, ostatní HD jsou ok, propojeno kabelem HDMI za 400,- Kč do TV a z TV do Domácího kina Optickým kabelem
- U některých filmů při přehrávání ze síťového disku kostičkuje obraz, myslím, že to je tím, že nestíhá síťovka
- Oscam občas rozkostičkuje obraz, stačí přepnout na jiný program a zpět a je to ok, ale to není Enigmou, ale oscamem, na originálním firmware jsem používal pro čtení karty Skylink ICE mcas a tam to nedělalo

Závěr, kdyby se mi nějak podařilo odstranit ten problém se zvukem těch dvou programů je pro mě tahle Enigma dokonalá, ostatní co jsem tu nepopsal tak nepoužívám, nahrávání atd. tak to ani nehodnotím.
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

ja len nechapem ked uz teda bol releasnuty update combo preco to autor stiahol? chapem ze s vyvojom skoncil alebo nemal dalsiu potrebu ale takto by to mohlo niekomu posluzit a nevyslo by nazmar :(
daja44

Příspěvek od daja44 »

JirkaS píše:
dempsey píše:....... JirkaS chce zarobiť na loaderi, to sa mu možno podarí a potom to pôjde do kytek, lebo nič viac s tou enigmou urobiť nevie
Proc zase provokujes ? Neukojil ses dostatecne na svem foru ? Kdyz s to enigmou vic neudelam je to jen moje vec a tobe do toho nic neni a na tom loadery jsem fakt vydelal balik :D
Jen dotaz, není náhodou to forum, kde je demsey doma satdigitalne? Pokud ano, tak mi je pak něco jasné :)
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

No tak vysvetli "co ti je pak něco jasné" aby sme vedeli aj my, a aby sa tu zas netrepalo dve na tri. Ak máš problém presne ho pomenuj a napíš, stáva sa to aj mne že sa cítim ukrivdený a nakoniec zistím že blbosť bola iba na mojej strane a nikde inde a hanbím sa za to a ľutujem že som si myslel ako mi ukrivdili. No daj. :D
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
daja44

Příspěvek od daja44 »

Já se moc výměny názorů neúčastním jen je čtu, asi tak.
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Ako je to vlastne, neda sa sem vycapit ta upgrade combo verzia z autorskych pricin, alebo ju nikto nema?
orionban
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Gekko HD, fw.2.10.29

Příspěvek od orionban »

vprint píše:Ako je to vlastne, neda sa sem vycapit ta upgrade combo verzia z autorskych pricin, alebo ju nikto nema?
Tiez by som privital combo verziu, preco sa to vlastne stiahlo z uploadu?
vodka
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: AB IP Box 99HD

Příspěvek od vodka »

revis píše:Navrat na klasicky sw .

na prazdny sformatovany usb kluc si nahraj tu prilozene subory .

:arrow: http://www.reviservis.sk/9105HDplus/usb_uboot.img

:arrow: http://reviservis.sk/fw/9105plus/FAC.HD ... 3Jan11.ird

vypni prijimac vypinacom vzadu .
pripoj USB kluc s dvomi subormi do USB v predu
zapni prijimac vypinacom vzadu .
ked sa objavi 9105 stlac sipku ChannelUp na prednom panely a podrz ,kym sa neobjavi na displayi napsi usb .
pust sipku hore a pockaj na nahranie loaderu .
Prijimac sa restartne .
V okmaihu ked sa objavi na dispalyi verzia loaderu L 7.xx stlac opat tlacitko ChannelUp na prednom panely prijimaca . Pockaj na napis scan , pusti sipku a cakaj na nahranie originalneho sw.
Dobry den potrebujem navrat s 9105 na klasicky sw a potrebujem usb uboot img a tu mi vypise to:Not Found

The requested URL /9105HDplus/usb_uboot.img was not found on this server.
enigma2 OpenDroid 9105+,AB IP Box 99HD
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

subor na navrat je sucastou startkit-u , preto uz nieje samostatne. takze si stiahni startkit pre tvoj box a tma ten subor najdes v podresary.
vodka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vodka »

nejak sami nedari vratit spet na 7.26
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

sak dobre, ale preco ?
nevies nahrat usb_uboot.img do prijimaca ? Nemas navod ?
Návrat na firemný fw pre HDBOX 7119 a HDBOX 9105 + .
1. Opať budeme potrebovať USB disk s formatom FAT32 .
2. Tentoraz si naň pripravíme len dva súbory .
3. Originálny FAC.HD BOX.FSxxxxxxxxxxxxxxx*.IRD súbor s fw, podľa typu prijímača a
súbor usb_uboot.img , opať podľa typu prijímača.
4. Originálne verzie, ktoré nieje potrebné rozbaľovať nájdete vždy tu:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=189&t=46973
5. Prijímač vypneme z el. siete .
6. Vložíme USB disk do predného USB vstupu na HDBOX 9105+ ,alebo zadného na HDBOX
7119.
7. Zapneme prijímač do el.siete a podržíme tlačítko ChannelUP na prednom panely prijímača ,
kým sa neobjaví nápis usb na displaji prijímača. Prijímač nájde súbor usb_uboot.img a
nahrá ho do pamäte . Trvá to len 3 sekundy . V tomto okamihu máme v prijímači originálny
loader L7.06 ,alebo L 7.26 , podľa verzie prijímača.
8. USB disk necháme stále vložený v prijímači !
9. Reštartneme prijímač a keď sa na prednom panely objaví verzia loaderu , stlačíme opäť
tlačítko ChannelUP na prednom panely . Držíme ho až do okamihu, kým prijímač nevypíše
nápis scan na displaji . Tlačítko pustíme a počkáme na zavedenie továrenského sw do
prijímača.
Po nahraní sw sa prijímač sám reštartne . Nezabudnite po úvodnej inicializácii zvoliť „Výrobné
nastavenia „ .
********************************************************************************
*Autor nenesie žiadnu zodpovednosť za prípadné škody spôsobené nesprávnym použitím jeho sw ,
alebo použitím v rozpore s týmto návodom .
*Hore uvedený postup bol testovaný na viacerích kusoch HDBOX prijímačoch a návod bol
schválený testermi, ako aj samotným autorom enigmy .
*V prípade,že Váš výsledok, v ktorejkoľvek časti postupu, nebude zhodný s tu uvedeným , je
potrebné nevypínať prijímač , ale hladať podporu pre riešenie problému na fóre. Nesnažte sa riešiť
problém metódou pokus/omyl. Pre prijímač to môže byť posledný omyl !
Pre záchranu prijímača je potrebné mať v PC nainštalovnú aplikáciu PuTTy a pripravený krížený
kábel RS232 .
********************************************************************************
PS: veľká vďaka patrí veteránovi enigmy JirkaS.
Aktualizované : 20.02.2013
vodka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vodka »

ved uz som to robil a len po jednom subory som daval prv uboot a jak som mal 7.26 po restare
tak som dal FAC.HD BOX.FS9105plus.v2.11.49.2013Mar27.ird
a este chcem sa opytat ked ma vypnuty prijimac ,uz vtedy mam pridrzat CH+ ja davam uboot,ci jak sa objavi na displ 9105.
vodka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vodka »

asi musim kvalitnejsi usb kupit
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

CHUp stlac hned po zapnuti vypinacom vzadu .
ak mas USB s FAT32 a na nom spravny subor *.IRD , zacne ho nahravat sam .
Kvalitnejsi USB disk nieje potrebny. Pouzivaj 4GB , moze byt hocijaka stara pajta.
vodka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vodka »

teraz som zmenil usb klluc vypise end restartnem a stale 9105 nezmeni na 7.26
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

vecer to spravime, priprav si kabel rs232 , putty a nainstaluj si Teamviewer.
po 19 hod mi polsi ID a heslo , alebo sa ozvi .
Federer

Příspěvek od Federer »

Ahoj Revis vedel by si mi pomôct? Nainštaloval som Enigmu Platino a neviem rozbehnúť kartu UPC freesat na Thor odkiaľ mám stiahnúť oscam pre kartu? :thankyou:
Odpovědět

Zpět na „HD-BOX Enigma2 v internal flash“