AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od martinxp »

to bylo v predchozi verzi ktera byla zalozena na OE 1.6 - nova pkt je na OE 2.0
Zgemma H7S
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...
tvheadend, VDR, mumudvb
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

martinxp: Vďaka za ozrejmenie, zas sme o kus múdrejší. :)

Ale na inú tému teraz. V PKT pluginoch som nenašiel Sambu. Chcel by som zdielať HDD pripojený k Alienu2 na DM500s. Len nejak neviem nájsť inštalačku :x. Máte niekto skúsenosti so sambou na Aliene2?
VU+ Duo 4K, VU+ Uno 4K SE
AB Pulse 4K, dvojtuner
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
calvino

Příspěvek od calvino »

premyšľam nad kúpou tohto linuxu,najviac sa mi na ňom pozdáva že je dvojtuner za paradné peniaze,našiel som však aj kópiu DM800hd http://dx.com/p/1-0-oled-dvb-s-dvb-s2-s ... -961109285 ,pozeral som po nete a ta 800 ma super obraz,je možne čakať u amika niejaké zlepšenie obrazu od cr 500HD ktorý mám teraz,na tu 800hd amiko kvalitou obrazu nemá,alebo sa mýlim ?
ztomikz

Příspěvek od ztomikz »

Mam na vas dotaz, proc enigmu? Proc ji vubec resite? Vzdyt spark umi vse a dobre, mam na nem mesic oscam vse bez problemu, ma stream do pc i mobilu, ma ovladani androidem, bezproblemove nahravani, zkusil jsem enigmu a nechapu co by mi dala vic....
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinxp »

proc enigmu..

1 - vzpomenu si kdekoliv naplanovat nahravani tak zapnu app v telefonu a nastavim behem par vterin.

2 - Strihani nahravek

3 - Spolehlive nahravani vice programu najednou.

4- Bezkonkurencni EPG a planovani

5 - Rychlost systemu - pri spravnem nastaveni + nastaveni camu ..

6- pouzivam csfd plugin - super vec

7 - editace seznamu programu v pc a nahrani seznamu es sit.

System ma obrovskou podporu neustale se vyvyji. Je pravda ze nektere funkce vyzaduji znalosti tohoto systemu (linux)
Zgemma H7S
tvheadend, VDR, mumudvb
Furbi
satelitni prijimac: VU+ DUO2

Příspěvek od Furbi »

ztomikz píše:https://play.google.com/store/apps/deta ... mZ1bGFuIl0.
Funkcni ovladani sparku s androidu. Da se pouzit jako ovladac. I prepina programy a pousti stream na mobilu. Fajn aplikace.

Odesláno z mého One V pomocí Tapatalk 2
Appka je super. Mám pocit, že cez wifi to naozaj funguje lepšie ako originál diaľkové, s ktorým musím mieriť dosť presne na TV ( vzdialenosť viac ako 3m). =D>
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Veď práve, citlivosť na diaľkové ovládanie sa dá upraviť v každej enigme. Treba asi na 7-mych miestah v jednom config zmeniť hodnoty. Teraz mi diaľkové prepína i od steny. :smoke:
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

martinxp píše:proc enigmu..

1 - vzpomenu si kdekoliv naplanovat nahravani tak zapnu app v telefonu a nastavim behem par vterin.

2 - Strihani nahravek

3 - Spolehlive nahravani vice programu najednou.

4- Bezkonkurencni EPG a planovani

5 - Rychlost systemu - pri spravnem nastaveni + nastaveni camu ..

6- pouzivam csfd plugin - super vec

7 - editace seznamu programu v pc a nahrani seznamu es sit.

System ma obrovskou podporu neustale se vyvyji. Je pravda ze nektere funkce vyzaduji znalosti tohoto systemu (linux)
Chtěl jsem se zeptat,kde vidíš kolik ti Enigma nahrává kanálů? Ukazuje se to v tom rámečku vpravo nahoře jako u Sparku (ten nahrává max 2 kanály,tedy jen dva rámečky),nebo jen v baneru bliká červený puntík? To by mě zajímalo,protože když jem zkoušel nový Hyperion,tak mi Enigma nahrávala 3 kanály najednou.Mám velice rychlou flash zápis až 70MB/Sec.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

logan píše:Veď práve, citlivosť na diaľkové ovládanie sa dá upraviť v každej enigme. Treba asi na 7-mych miestah v jednom config zmeniť hodnoty. Teraz mi diaľkové prepína i od steny. :smoke:
Vieš nám to popísať? Prípadne poslať tvoj config?
VU+ Duo 4K, VU+ Uno 4K SE
AB Pulse 4K, dvojtuner
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Popis mám doma na PC. Do utorka som na dovolenke, potom tu napíšem postup, je to z jedného anglického fóra a osvedčilo sa!
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

Omlouvám se, ale jsem hlava zapomětlivá a zapomněl jsem jak se ve Sparku přidávají družice (chybí mě tam pozice, kterou bych chtěl doscanovat) skoušel jsem vyhledávání ale nějak bez uspěchu.

díky za info.

EDIT: tak jsem na to přišel. Jde přepsat jen posledních (tušim) 8 pozic. Nechápu, proč tam nejde přidat satelit. Tohle už uměl můj stařičkej analog před 20ceti lety. :(
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinxp »

Chtěl jsem se zeptat,kde vidíš kolik ti Enigma nahrává kanálů? Ukazuje se to v tom rámečku vpravo nahoře jako u Sparku (ten nahrává max 2 kanály,tedy jen dva rámečky),nebo jen v baneru bliká červený puntík? To by mě zajímalo,protože když jem zkoušel nový Hyperion,tak mi Enigma nahrávala 3 kanály najednou.Mám velice rychlou flash zápis až 70MB/Sec.

Zkousel jsem max 6 ale to uz mel prijmac dost na to nema vykon.
Zgemma H7S
tvheadend, VDR, mumudvb
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Zkousel jsem max 6 ale to uz mel prijmac dost na to nema vykon.[/quote]

No a právě to je proč tam výrobce dává Spark s omezením nahrávání jen 2 kanály. V enigmě je ta možnost větší,ale s nebezpečím odpálení procesoru. Už se to stalo a zaplať pánbůh že ne mě! \:D/
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Popis na zlepšenie citlivosti DO pre Enigmu2:

1. Pripojíme sa na STB cez ftp. napr Total commander
2. Otvoríme adresár ETC
3. V adresári etc budeme editovať súbor lircd.config - všetky hodnoty eps=30 zmeníme na eps=50 - je to asi 6-7x
4. Uložíme, a potvrdíme prenesenie z počítača do STB

Po reštarte enigmy bude diaľkové ovládanie reagovať aj od steny...
P.S. Nemente nič iné!! [-X Odporúčam i zálohovanie pôvodného súboru.
pascall007
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od pascall007 »

Podla jednej anglickej stranky som to zmenil na 45 ale nebolo to ono ,teraz som to zmenil na 50 aje to ovela lepsie VDAKA inac tie hodnoty som tam mal viac ako 10x
logan píše:Popis na zlepšenie citlivosti DO pre Enigmu2:

1. Pripojíme sa na STB cez ftp. napr Total commander
2. Otvoríme adresár ETC
3. V adresári etc budeme editovať súbor lircd.config - všetky hodnoty eps=30 zmeníme na eps=50 - je to asi 6-7x
4. Uložíme, a potvrdíme prenesenie z počítača do STB

Po reštarte enigmy bude diaľkové ovládanie reagovať aj od steny...
P.S. Nemente nič iné!! [-X Odporúčam i zálohovanie pôvodného súboru.
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Asi to závisí od toho, aká je to enigma - nevadí funguje to všade.
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janoslama »

Pouziva niekto tento prijimac na DX prijem???? Mam doma zatial optibox koalu,ale citlivost tunera je trocha slaba...tak by to chcelo nieco ine,a Amiko alien twin tuner, vyzera celkom sikovne,hlavne dva tunery,,ide mi hlavne o ,,C,,pasmo.....a vase skusenosti....
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

bigj66 píše:DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Aktuální počasí poskytovatel Spark Online vysílá poškozená data do přijímačů, které by mohly vést k přijímači nelze spustit při startu. Důrazně doporučujeme všem uživatelům Spark odstranit všechny vybrané města z jejich Spark menu Online Weather Forecast, aby se zabránilo těmto problémům!
Tak nevím zda je to tím co píšeš nahoře,ale dnes jsem pochoval Aliena2 triplex. Konečně jsem v něm rozchodil PKT Hyperion,oscam konečně fungoval dobře. Dnes jsem vytáhl skylink ICE kartu s dolní čtečky a zkusil jsem ji zasunout do horní-následovalo zamrznutí,nešlo to vypnout s DO ani na panelu,až kolébkovým vypínačem. Po znovu zapnutí již stb nebootuje ani do jednoho systému,jen svítí hodiny. :cry: Je ale také možné,že se shodou náhod stalo to co píšeš. Já tam měl ve Sparku dvě města v počasí. Zítra Aliena posílám na reklamaci do servisu ISAT. [-o<
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

bigj66 píše:Osobně jsem to pustil nešlo tak jsem udelal rescue :) , no a teď jsem se dočetl tohle
No já už s tím nic neudělam,mě svítí po zapnutí jen hodiny,žádná šipka nahoru,dolů nebo vpravo.To pomocí FTP nespojím. :cry:
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

Už jsem taky nevěděl co s tim. Naštěstí jsem se dostal do Enigmy, ale při návratu do Sparku stejný problém. Tak jsem vlezl na forum SPARKu se snahou stáhnout rescue a narazil jsem na opříspěvek, který radil smáznout počasí. Tak jsem to pomocí FTP udělal a už to šlape. Nedovedu si ale představit, jak si s timto mnoho lidí dovede poradit.

Musim ale uznat že je to docela mazec jak se dá snadno zlikvidovat x přístrojů po celym světě.
](*,)
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“