ENIGMA 2 / AMIKO SHD 8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
dr.ahlin

Re: ENIGMA 2 / AMIKO SHD 8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Příspěvek od dr.ahlin »

mareksy píše:
dr.ahlin píše:Zdravím,
tak jsem vyzkoušel pět různých USB klíčů a znovu stáhnul a nahrál poslední E2 od HDMU a je to stále stejné a tak vůbec netuším co s tím.

co mas za problem napis do sukromne spravi

Tak jsem sice problém s USB klíčem nevyřešil ale "maresky" mi velmi pomohl,za což mu tímto děkuji
sakuso
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sakuso »

potrebujem, poradit mam naistalovanu enigmu2, ale nejde mi spojazdnit pip- cize obraz v obraze, je na to daky plugin, alebo ako to je?????????
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

no tak s pip by som sa momentálne netrápil v tomto satelite . ja som to skúšal v nebule v-3 , openpli,hdmu a nikde to nefunguje . ale vo vu+ to ide perfektne . :P
Všetko 4K
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

sakuso píše:potrebujem, poradit mam naistalovanu enigmu2, ale nejde mi spojazdnit pip- cize obraz v obraze, je na to daky plugin, alebo ako to je?????????
amiko alien PIP nevie :wink: mozes tam mat E2 aku chces ale PIP musi v prvom rade podporovat settopbox :D
DM800HD klon - Image OpenPLI
13E + 19,2E + 23,5E + 28,2E
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
pascall007
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od pascall007 »

Zdravim ma niekto problem s dialkovym ovladanim? v sparku mi ide v pohode ale pri enigme Hiperion musim ovladac namierit presne na prijmac skusil som aj inu enigmu ale problem bol ten isty
dakujem
tatamuk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tatamuk »

Tak jsem už jsem neměl nervy a čas na to věčný ladění a nastavování. Aliena jsem strčil do skříně a koupil Xtrend ET4000, nainstaloval OpenPli 3 a musím říct, že jsem to měl udělat už dávno. Ono prostě všechno funguje tak jak má - internet, dlna, youtube, hbbtv... a hlavně aktualizace software a doplňků za pět minut vše hotovo, prostě vše co mě trápilo funguje. Tím netvrdím, že Alien je špatný, ale není stavěn na Enigmu se Sparkem jde v pohodě.
Xtrend ET4000 - OpenPli 4
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

hm , a čo čakáš za 100-euro . čo myslíš kolko s tej ceny ide pre tými čo pracujú na enigme-2 pre tento satelit ??? kolko si dal za xtrend ??? nezabudni že v tej cene máš aj podporu pre enigmu-2. . nikdy neporovnávajte alien,hdbox,a im podobné stroje s dreamboxom ,vu+, xtrendom a pod. stačí si porovnať ceny . ja som dal za dreambox 800 hd se 360 euro za vuuno -250. samozrejme som si zaplatil aj za podporu . za aliena 8900 som dal 100 euro, hdbox 7110 80 euro a pochybujem že som zaplatil aj za enigmu-2 . vo všetkých mám enigmu-2 a to čo používam šlape ako hodinky . v hdboxe mám nebulu v-3 a a ni jeden zelenáč aj v aliene som mal nebulu tiež ani jeden zelenáč . teraz tam mám openpli a tiež ani jeden zelenáč . vo všetkých mám oscam a ani raz ani jeden nepyskoval ,, kodované " . :good: používam to len ako satelit , prehrávač so sieťového hdd / pospájané na v zajom lan / žene som tam praskol archív + počasie a ostatné je mi šum a fuk . \:D/
Všetko 4K
tatamuk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tatamuk »

Jasně chápu. Já jsem začal na DM500 a vlastně jsem si další nekoupil jen proto, že se mi nechtělo platit za 800HD tolik peněz, takže jsem to řešil třeba právě Alienem, ale MIPS je prostě bezproblémový a proto Xtrend (cena 140€).
Xtrend ET4000 - OpenPli 4
mareksy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mareksy »

efendy55 píše:hm , a čo čakáš za 100-euro . čo myslíš kolko s tej ceny ide pre tými čo pracujú na enigme-2 pre tento satelit ??? kolko si dal za xtrend ??? nezabudni že v tej cene máš aj podporu pre enigmu-2. . nikdy neporovnávajte alien,hdbox,a im podobné stroje s dreamboxom ,vu+, xtrendom a pod. stačí si porovnať ceny . ja som dal za dreambox 800 hd se 360 euro za vuuno -250. samozrejme som si zaplatil aj za podporu . za aliena 8900 som dal 100 euro, hdbox 7110 80 euro a pochybujem že som zaplatil aj za enigmu-2 . vo všetkých mám enigmu-2 a to čo používam šlape ako hodinky . v hdboxe mám nebulu v-3 a a ni jeden zelenáč aj v aliene som mal nebulu tiež ani jeden zelenáč . teraz tam mám openpli a tiež ani jeden zelenáč . vo všetkých mám oscam a ani raz ani jeden nepyskoval ,, kodované " . :good: používam to len ako satelit , prehrávač so sieťového hdd / pospájané na v zajom lan / žene som tam praskol archív + počasie a ostatné je mi šum a fuk . \:D/
presne ako pišeš staci len načrieť do penaženky a kupit si priamo prijimač E2 a za aku cenu a ci to vobec využijes ,ako neviem ci niekto bude merat ci mu program prepne za 1sek alebo 2sekundy a kolko vyuzijes tu funkciu /napr. niekto si kupy mikrovlnku z grilom za 50eur a kolko razi bude grilovat hm , a mik.bez bude stat 35 eur.iba tolko .

teray ma ia tak napadlo ze xtrend 4000 . Nastavenia Enigmy ELLANO.SK:

Setting: Skylink, UPC a iné

Tuner: je nastavený na jednu družicu a to Astru 23.5E (Skylink/CSlink).

aku ku tomu davaju kartu kedze su dostupne M7 a ne,a to CI slot pokial nemaju skladom este ICE a IR
ipbox 200,400,9000HD,dreambox 500,
Amiko alien -E2 openpli,
xpeed xl - openpli
optimuss 0S2- openpli
vu uno ,vu zero
hdbox
azbox
1W,13E,19.2E,23.5
oscam,cccam,mgcamd,newcamd,
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

presne tak , enigma-2 v xtrende,vu+ ,dreamboxe je kde si úplne inde ako v lacných satelitoch . aj ked ja osobne som spokojný s enigmou v hdboxe aj v aliene , aj ked tieto satelity šlapú perfektne aj v org. softe . tieto majú zase výhodu že ked ti zachrčí enigma-2 tak za 2-minúty to prepneš do org.softu a ideš v pohode dalej . /samozrejme v dreamboxe aj v une mám tiež komplet zálohu a za pár minút to mám všetko späť / osobne to používam , len ako zálohu / aj ked som to zatial ani raz nepoužil , alebo len ked ladím nové programy / alien ,alebo hdbox sú celkom dobré stroje za tú cenu . ale org.enigma - 2 je len jedna . :smoke:
Všetko 4K
joe6pack
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od joe6pack »

efendy55 píše:... v aliene som mal nebulu tiež ani jeden zelenáč . teraz tam mám openpli a tiež ani jeden zelenáč ... \:D/
ked ti chyba zelenac, skus napr. cez menu odinstalovat oscam :D
mareksy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mareksy »

efendy55 píše:presne tak , enigma-2 v xtrende,vu+ ,dreamboxe je kde si úplne inde ako v lacných satelitoch . aj ked ja osobne som spokojný s enigmou v hdboxe aj v aliene , aj ked tieto satelity šlapú perfektne aj v org. softe . tieto majú zase výhodu že ked ti zachrčí enigma-2 tak za 2-minúty to prepneš do org.softu a ideš v pohode dalej . /samozrejme v dreamboxe aj v une mám tiež komplet zálohu a za pár minút to mám všetko späť / osobne to používam , len ako zálohu / aj ked som to zatial ani raz nepoužil , alebo len ked ladím nové programy / alien ,alebo hdbox sú celkom dobré stroje za tú cenu . ale org.enigma - 2 je len jedna . :smoke:
suhlasim stebou efendy55 cena pomer vykon ,ide tu aj o to ze bez skusania sa to neda ja som osobne vyskusal asi 12 E2 ,os od openpli,hdmu,hrenigmaII.plteam nebula,hyperion nebula,AR-P,
a mame jednu ktora bezi celkom dobre
ipbox 200,400,9000HD,dreambox 500,
Amiko alien -E2 openpli,
xpeed xl - openpli
optimuss 0S2- openpli
vu uno ,vu zero
hdbox
azbox
1W,13E,19.2E,23.5
oscam,cccam,mgcamd,newcamd,
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

stando007
satelitni prijimac: Formuler F1

Příspěvek od stando007 »

Zdravim! Dnes som zacal testovat na Amiko SHD-8900 moju prvu Enigmu - konkretne HDMU_11012_E2_spark_211_git_5461_nodebug_Diff0_gst_Flash. Zatial som celkom spokojny, oproti original Spark sa mi zda sviznejsia.
Mam vsak problem - ak nahodne stlacim modre tlacitko pocas sledovania kanalu - prepnem sa na "Radio" a ked sa chcem prepnut naspat na "Tv", tak jedina moznost je spustit niektore z radii a opat stlacit modre tlacitko alebo tlacitko "Tv/Radio". Problem teda je, ze pri nahodnom prepnuti sa z TV na Radio sa neda okamzite opatovnym stlacenim tlacitla TV/R alebo modreho tlacidla prepnut spat - je nutne najskor aktivovat niektore z radii.

Neviete ci sa to da nejako odstranit? Robi to aj na inych Enigmach? Pripadne by mozno stacilo deaktivovat modre tlacitko pri sledovani programu a ponechat ho aktivne len ked je zobrazeny zoznam kanalov (pretoze tam ma funkciu "Oblubene").

Tiez som si vsimol ze nefunguje tlacitko "FAV".
Amiko SHD-8900 SPARK
hihihi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET-8000 / ATV 5.3

Příspěvek od hihihi »

Ze seznamu rádií se dostaneš zmáčknutím tlačítka 0 zpět do přehledu TV stanic.
oso

Příspěvek od oso »

PKT Hyperion,mám tiež už druhý deň naištalovaný čo pri mojich skúsenostiach je obrovský uspech a dokonca sa mi podarilo na ňom rozchodiť aj kartu skylink a aj to neviem ako som dokazal.Ale otázka je ako sa tam dajú usporiadať kanaly?Už som aktivoval hadam všetko čo sa dalo a nič okrem toho že my skočí zelena obrazovka ked chcem prepínať medzi satelitami.Asi som stlačil niečo čo som nemal lebo to zelene tlečitko teras nesluži na prepínanie družíc ale ked ho stlačim tak sa obraz stmaví.Nevie niekto poradiť na spark sa mi to nechce prepínať.
Panasonic TX-42V10E Amiko alien2triple toroid90 19,2e 23,5e 13e 9e 4,8e 0,8/0,1w 28,2e
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

to oso:
usporiadanie kanalov si najlahsie spravis v PC v programe "dreamBoxEdit" je to uplne jednoduche a spravis si to ako potrebujes za par minut ku svojej spokojnosti :wink:
a aspon budes mat zalohu settingu pre pripad.
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
oso

Příspěvek od oso »

skušam to z tým dreamboxom cez ftp ale píše mi to v dreamboxe že mi nesedí heslo a to neviem v enigme najsť.
Panasonic TX-42V10E Amiko alien2triple toroid90 19,2e 23,5e 13e 9e 4,8e 0,8/0,1w 28,2e
oso

Příspěvek od oso »

Dakujem ake skušal som ip vypisuje v poriadku ale heslo tam dať neviem.
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

oso píše:Dakujem ake skušal som ip vypisuje v poriadku ale heslo tam dať neviem.
otvor si dreamboxedit chod do nastaveni a tam si zadaj:
ip adresu boxu
meno uzivatela: root
heslo: pkteam
a musi ti to slapat. potom si daj nacitat udaje z dreamboxu a program si natiahne setting z tvojho aliena a mozes veselo upravovat :wink: treba to len poskusat je to jednoduche a prides na to zachvilku sam :wink:
Oscam 6241
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“