AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
H8me

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od H8me »

Ahojte,
Včera jsem zkoušel přehrávat mkvčko v 720p DTS. Do receiveru přes HDMI se posílá DTS a funguje bezvadně, akorát nevím, co s rozlišením. Do TV jde 1980x1080p 60Hz jako vstup (TV to ukazuje), ale lidi maj ve filmu protáhnuty xichty (víte co myslím :D ), spíš to vidím v nastavení Amika. Když pustím satelit i menu, tak je to bez problémů (1080p). Jde mi o to když budu přehrávat 720p film z NAS disku, tak aby se zobrazoval 1080 (asi převzorkovaný) a ne 720p s protáhlým obrazem. Zkoušel jsem taky měnit rozlišení při přehrávání, ale i když nastavím 1080, tak pořád je obraz deformovaný. Poradí mi někdo, jak to odladit? A ještě by mě zajímalo, proč jsou titulky tak hnusně zubatý jak tyto dva problém odstraním, tak to bude ultimátní domací multimediální centrum :) :) :) - předem díky za tipy a rady.
vbor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2 Triple Plus

Příspěvek od vbor »

kadko píše:Ja to moutnem cez tento plugin bez straty dát a bez problémov.
Tak bohužel. Po iniciaci tohoto pluginu mi zezelená obrazovka a nastane restart. Po restartu to chvála bohu funguje, ale na HDD se nedostanu.
Amiko Alien Triple Plus 23,5@19,2 ENIGMA2 PKT HYPERION 4 SVN-2860 / Spark 1.2.72
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2

Příspěvek od cuco11 »

vbor píše: Já mám 1,5 T disk naformátovaný do NTSF a přeformátovat jej určitě nechci, protože je z poloviny plný cenných dat. Proto hledám řešení, popř. verzi Enigmy, která by s tím neměla problém (ve Sparku to běží v pohodě).
Tak vcera som skusil pripojit moj 500GB USB3 HDD naformatovany v NTFS - pripojeny cez hddmanager - disk je pripojeny, filmy sa z neho daju prehravat ale nahravanie nefunguje. Vypise ze na tento disk sa neda zapisovat. Chyba mu podpora pre zapis na NTFS, ktovie ci sa da na enigmu naistalovat ntfs-3g to by tento problem vyriesilo
VU+ SOLO2 .::. 2×DVB-S2, 1×DVB-T .::. OpenSPA_5.0.006 .::. Motor PowerSat DG-380S .::. Parabola 105cm

Amiko Alien 2 Twin + HD-BOX FS-9105+
-->Dreamsky NXP 256HD --> SKY STAR2 --> KAON 570CX
ztomikz

Příspěvek od ztomikz »

Nechapu snahu jit do enigmy... Vzdyt ve sparku jde vse, oscqm v nem mam porad a oki, pripojeni usb disku i v ntfc bez problemu. Timeshift i nahravani ok. Android aplikace facha jak ma. Stream do pc ok. Co vic od toho chcete ze resite enigmu?

Odesláno z mého HTC One V pomocí Tapatalk 2
vbor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2 Triple Plus

Příspěvek od vbor »

Jsme kluci zvídaví a máme rádi změny. Zkoušíme, zda nám Enigma neposkytne o něco víc, víš? A tak ji různě upravujeme, doplňujeme o pluginy, boot loga apod. No a Spark máme jako základní systém, do kterého se můžeme vždy vrátit. Byla by to nuda, kdyby vše fungovalo jak má.
Amiko Alien Triple Plus 23,5@19,2 ENIGMA2 PKT HYPERION 4 SVN-2860 / Spark 1.2.72
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

ztomikz píše:Nechapu snahu jit do enigmy... Vzdyt ve sparku jde vse, oscqm v nem mam porad a oki, pripojeni usb disku i v ntfc bez problemu. Timeshift i nahravani ok. Android aplikace facha jak ma. Stream do pc ok. Co vic od toho chcete ze resite enigmu?

Odesláno z mého HTC One V pomocí Tapatalk 2
Treba normalni funkci jako je EPG mi Spark plnohodnotne neposkytne a je to k posrani ,kdyz mas 70 programu a nevis co na nich je v danou dobu , dokud na nej neprepnes a nepockas chvili , nez to EPG načte , dale prepinaní mezi naposledy sledovanými programy, musis si vyjet menu a pak nejaky zvolit - v enigme 2 jen mackas sipky "pretaceni " vpravo vlevo a ty kanaly ti naskakauji po sobe , jak jsi prepinal a muzes jich tam mit i 20 v paměti , přehrávání filmů MKV s titulky mi šlo vždy lepe a netrhaně v ARP enigma2 ,než sparku ... a to kouzlo testovaní a očekavání , co nového jde a funguje lepe, než ve sparku:-)-jak rozchodi ještě PIP - tak si u mne spark ani neškrtne - dokud neopravi aspon pip a EPG
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
kura1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ Solo 4K

Příspěvek od kura1 »

Zdravim,mozete mi niekto poradit niejaky kvalitny prehravac na enigmu ktory vie aj prepinat audio stopy a vypinat a zapinat titulky ? Jednoducho potrebujem prehravac ktory si mozem nastavovat podla seba a nie len play a stop :D Dakujem
ztomikz

Příspěvek od ztomikz »

Diky za info, ja enigmu zkousel sla oki jen mi semtam skocila zelena smrt, ale po preinstalovani sparku nemam plugin e2update nebo jak se jmenuje, nejake sem stahl ale po instalavi nefunguje enigma. Mate nekdo funkcni ktery pouzivate kdyztak prosim o upload. Dekuji. Prepinani a prace programu je asi jedine co mi ve sparku vadi vse rozhazene ap.
Edit: uz ok
kura1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kura1 »

Neviete mi niekto poradit v com to moze byt ze mi sekaju filmy cez siet ? Amiko mam prepojene s pc stahujem filmy v HD 720P ale ked pozeram tak mi po case zacne film sekat.Chcem len vediet ci to nestiha siet alebo je to iny problem.Mam nahodenu enigmu Hyperion.Dakujem
Jozef30

Re: Amiko alien shd 8900

Příspěvek od Jozef30 »

kubik1977 píše:
viper18 píše:ludia ked mi pomali nabehuje satak moze to byt softom dlho nacitava kartu aky soft mam dat aby siel ako ma
ako dlho ti nabieha pise ti boot?

ak ano daj si MENU-ROZNE NASTAVENIA-STANBY REZIM-FALSE
Ale ako kj tomu FALSE dopracujem?!

Keď dám Rôzné nastavenia,tak tam mám iba Standby Clock a ten sa dá iba zap.-vyp.
To bootovanie už riešim týždeň.
AA2 je môj prvý, a DOPORUČENÝ, SAT. Tak by som si kopol!!!
kura1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Amiko alien shd 8900

Příspěvek od kura1 »

Jozef30 píše:
kubik1977 píše:
viper18 píše:ludia ked mi pomali nabehuje satak moze to byt softom dlho nacitava kartu aky soft mam dat aby siel ako ma
ako dlho ti nabieha pise ti boot?

ak ano daj si MENU-ROZNE NASTAVENIA-STANBY REZIM-FALSE
Ale ako kj tomu FALSE dopracujem?!

Keď dám Rôzné nastavenia,tak tam mám iba Standby Clock a ten sa dá iba zap.-vyp.
To bootovanie už riešim týždeň.
AA2 je môj prvý, a DOPORUČENÝ, SAT. Tak by som si kopol!!!
Vyskusaj menu-system-rozne nastavenia....Vypnut power saving mode,zapnut tuner loop a tiez stand by clock zapnut...
staticx2

Příspěvek od staticx2 »

Zdravim neviem ci mal niekto taky problem ale v sparku mi nechce nahravat ani aktualizovat software online Skusal som vlozit usb a pekne mi ho nacita ale vobec ako keby nebolo vlozene nenajde mi nanom nic ako keby bolo prazdne ale nieje Neviete mi pomoct nemozem dat ani zachranny soft lebo ked ho nahravam tak stale mi vypise chybu a skusal som rozne usb Diky za odpoved
dyrup

Příspěvek od dyrup »

Ahoj, mám otázku ohledně tohoto stroje.
Nedávno jsem jej zakoupil a až na pár drobností jsem spokojený.
Dnes jsem chtěl zkušebně vyzkoušet free test na cardsharingserveru, ale nedaří se mi to na sparku rozchodit.
Hledal jsem různě na netu, ale nezjistil jsem zda vůbec tento card*server pod sparkem chodí.
Může mi prosím někdo potvrdit zda jede nebo nejede tento card*server na sparku nebo to mám jen blbě nastavené.
Díky za info.
zdeeenas

Příspěvek od zdeeenas »

Take jsme čerstvým majitelem tohoto stroje ale rad bych se zeptal zad muzu provest update z 1.2.53 na 1.2.65 pres USB nebo jestli musím nějak postupně. To stejne jsem dneska zkousle pripojit pres RJ45 a net bezi ale jak dam SPARK aplikaci tak ne a ne se pripojit?Nevite kde muze byt problem?Díky
Alinek

Příspěvek od Alinek »

dyrup píše:Ahoj, mám otázku ohledně tohoto stroje.
Nedávno jsem jej zakoupil a až na pár drobností jsem spokojený.
Dnes jsem chtěl zkušebně vyzkoušet free test na cardsharingserveru, ale nedaří se mi to na sparku rozchodit.
Hledal jsem různě na netu, ale nezjistil jsem zda vůbec tento card*server pod sparkem chodí.
Může mi prosím někdo potvrdit zda jede nebo nejede tento card*server na sparku nebo to mám jen blbě nastavené.
Díky za info.
Ahoj.Sharing funguje normalne,musiš jenom pohrat z nastavenim,.http://tv-nasha.ru/instructions.php?op=view&id=6 .klikni na odkaz a prelož do češtiny. :)
dyrup

Příspěvek od dyrup »

Děkuji za odkaz, budu studovat. ;)
kura1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kura1 »

Neviete nikto o kvalitnom prehravaci ktory zvladne kazdy format a titulky bez problemov ?Dakujem
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2

Příspěvek od cuco11 »

Ahoj,

v PKT 7162 E2 HYPERION V2 IMAGE mi po urcitom case prestali fungovat korektne hodiny na displeji, miesto aktualneho času sa zobrazuje čas od spustenia boxu, nevsimol som si po akej akcii sa to stalo ale viem ze to funguvalo korektne - v oboch režimoch aj pri chode boxu aj v pohotovostnom režime.
Nastavenie LCD cez BluePanel nepomaha. Viete niekto poradit, kde sa to da nastavit spravne, alebo kde inde moze byt chyba?

Dakujem
VU+ SOLO2 .::. 2×DVB-S2, 1×DVB-T .::. OpenSPA_5.0.006 .::. Motor PowerSat DG-380S .::. Parabola 105cm

Amiko Alien 2 Twin + HD-BOX FS-9105+
-->Dreamsky NXP 256HD --> SKY STAR2 --> KAON 570CX
k.o.h.u.t.
Odborník
Odborník

Příspěvek od k.o.h.u.t. »

Podivej se do nastaveni, zda mas zaskrtnutou/povolenou volbu automaticke aktualizace casu a datumu ze satelitu.
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
Gigablue Trio UHD, openATV
VU+ ZERO 4K, openATV
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------
kura1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kura1 »

cuco11 píše:Ahoj,

v PKT 7162 E2 HYPERION V2 IMAGE mi po urcitom case prestali fungovat korektne hodiny na displeji, miesto aktualneho času sa zobrazuje čas od spustenia boxu, nevsimol som si po akej akcii sa to stalo ale viem ze to funguvalo korektne - v oboch režimoch aj pri chode boxu aj v pohotovostnom režime.
Nastavenie LCD cez BluePanel nepomaha. Viete niekto poradit, kde sa to da nastavit spravne, alebo kde inde moze byt chyba?

Dakujem
Nastav si casove pasmo pre Bratislavu a dalsie,uplny restart,daj ho do pohotovostneho a chvilku pockaj hodinky naskocia.Mne to takto fungovalo.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“