Seknuty HDBOX (sekne sa na LOAD)

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu HD-BOX FS-9105+ , FS-7119HD , Dreamsky HD6
eraser17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Seknuty HDBOX (sekne sa na LOAD)

Příspěvek od eraser17 »

Zdravym vsetkych. Po dlhsom case som si isiel spravit update fw na 7119. Dal som najnovsy fw , verzia 2.11.57 , restart boxu, tovarenske nastavenia. Vsetko v pohodicke. Nainstaloval, som najnovsy MCAS , XCAM client, restart boxu a tu nastala chyba. Box sa zasekne pri starte s napisom LOAD a tym to konci. Skusal som preinstalovat fw z USB pri starte podrzanim sipky, vyzeralo to, ze sa nainstaloval uspesne, ale problem pretrvava. Neviete mi niekto poradit, ako to rozchodit?
AB IPBox PRISMCUBE RUBY,HD-BOX 7119, HD-BOX 7110,
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Re: Seknuty HDBOX (sekne sa na LOAD)

Příspěvek od revis »

ak sa dostanes do boxu cez ftp , prejdi do /var/ - zmaz komplet vsetok obsah a pootm tak isto aj obsah adresra /tmp/ . restartni a znovu nainstaluj potrebne pluginy , ale stahuj ozaj len potrebne !!!
warkiller
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od warkiller »

Ak sa to nepodari, Plan B je potom este starsie PC, RS232 kabel a pristup cez SSH terminal priamo do Linuxu v Boxe a tam vymazat prislusnu cast pamate podla HW adries, ale to treba presne vediet ako je namapovany adresar VAR v novsich boxoch, ja som to raz robil u HD-boxu 7111.

P.S.
vidim, ze s tym preplnenim VAR trpia aj novsie modely, darmo tam pridali viac RAM/FLASH, ludia si to prepchaju roznymi pluginmi aj tak ... :good:
SAT-HD:VU+DUO, HD-BOX 7119, Ariva 200HD, Tevii S660 (USB tuner),
SAT-SD: Pace MSS1000(analog), Echostar AD3600IP, Openbox X540/X820, DM500S
Paraboly s motorom:Gibertini 100cm + SG2100A+IBU,Offset 140cm + Opticum 3800+IBU, PF180cm+A/E+Invacom QDF-031
Paraboly Multifocus: Maximum E85+8xLNB
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

nie. problem su stare pluginy, ktore ostanu pri nahrani noveho sw v /tmp/ v suboroch pre recover . takze ich pri strarte obnovi + nove pluginy a problem je na svete .
rado2536

Příspěvek od rado2536 »

revis píše:nie. problem su stare pluginy, ktore ostanu pri nahrani noveho sw v /tmp/ v suboroch pre recover . takze ich pri strarte obnovi + nove pluginy a problem je na svete .
Ako sa najlepšie zbaviť starých pluginov z tmp?Mám totiž podozrenie,že presne toto je ,moja bolesť návratu z E2 do origo Fw.Na origo fw mam share z dvoch serverov anie anie rozchodiť Xcam ktorý pred nainštalovaním E2 šlape jedným dychom.Pomôže až preinštalácia sw aj komplet pluginov a niekedy až na druhý pokus a komplet vymazať var a nastavenia z vnútornej pamäte.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

mazanie uzivateleskeho adresara sa da spravit aj cez MENU , dialkovym . Je ale potrebne vymazat aj obsah adresara /tmp/ a restartnut prijimac.
eraser17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eraser17 »

FTP som skusal ako prve a nic, moc pluginov som tam nedaval, daval som jedine MCAS, XCAM client a OSCAM, instaloval som ich postupne a problem nastal az pri nainstalovani MCASU.. mam RS232, ale v tomto pripade ho neviem pouzit. Neda sa cez to nejako zmazat cela pamet v boxe a nainstalovat tam soft nanovo?
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

vieme si aj inac pomoct, len musis napisat o aky box presne ide.
eraser17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eraser17 »

HD-BOX 7119 , je v nom fw 2.11.57
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

aha.
takze si nahraj najskro tuto verziu do boxu (cez usb a channel UP pocas startu prijimaca)

:arrow: http://www.reviservis.sk/fw/7119/FAC.HD ... 2Mar23.ird

potom po nastartovani vymaz cez ftp adresar /tmp/

po restarte mozes cez usb nahrat najnovsiu verziu fw - nezabudni na vyrobne nastavenia po jej nahrani .
warkiller
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od warkiller »

revis píše:nie. problem su stare pluginy, ktore ostanu pri nahrani noveho sw v /tmp/ v suboroch pre recover . takze ich pri strarte obnovi + nove pluginy a problem je na svete .
Mas pravdu, ja sa v tom az tak do detailov nevyznam, len ked novy uzivatel ide robit upgrade FW, je rad, ze porozumie standardnemu navodu, ako to ma spravne urobit pomocou DO cez Menu a USB kluc a asi ho nenapadne liezt este do boxu cez FTP a mazat tam nejaky /tmp adresar, kde si HD-BOX "tajne" odklada nejake pluginy, tazke s tymto sa casom stretne kazdy, kto trochu s boxom experimentuje a skusa nove pluginy a FW.

Niekde som cital, ze tato myslienka s /TMP vznikla u Octagon boxov v Nemecku, aby sa po upgrade FW nemuseli znovu nahravat vsetky pluginy a nastavovat konfiguracie, ale je to taka dvojsecna zbran a kto to nepozna, moze sa mu podarit box zaseknut, nastastie to nie je az taka tragedia. :good:
SAT-HD:VU+DUO, HD-BOX 7119, Ariva 200HD, Tevii S660 (USB tuner),
SAT-SD: Pace MSS1000(analog), Echostar AD3600IP, Openbox X540/X820, DM500S
Paraboly s motorom:Gibertini 100cm + SG2100A+IBU,Offset 140cm + Opticum 3800+IBU, PF180cm+A/E+Invacom QDF-031
Paraboly Multifocus: Maximum E85+8xLNB
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

Vsetko co je genialne ,alebo genialne sialene, pochadza z nemecka. vid Hitler, pomoc grecku a podobne.
rado2536

Příspěvek od rado2536 »

revis píše:aha.
takze si nahraj najskro tuto verziu do boxu (cez usb a channel UP pocas startu prijimaca)

po restarte mozes cez usb nahrat najnovsiu verziu fw - nezabudni na vyrobne nastavenia po jej nahrani .
Ja mam hd box9105pvr,držal som sa tohto postupu a všetko prebehlo ok . Zusb som vtlačil verziu 2.10.28,následne vymaz var,vymaz tmp,potom som nainštaloval normalne posledný fw,no nemôžem nainštalovať uboot na načítanie enigmy,skratka ako by som ho pri vymazavaní tmp cez ftp zhasil,stále mi aj pri inštalácii fw ch+......skáče 6.20 a maloby 6.26.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

zmenu uboot pocas startu na tvojom prijimaci mozes spravit touto verziou fw http://www.reviservis.sk/fw/9105/FAC.HD ... 2Nov08.ird

po nahrani budes mat L6.26
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

rado2536 píše:
revis píše:aha.

Ja mam hd box9105pvr,držal som sa tohto postupu a všetko prebehlo ok . Zusb som vtlačil verziu 2.10.28,následne vymaz var,vymaz tmp,potom som nainštaloval normalne posledný fw,no nemôžem nainštalovať uboot na načítanie enigmy,skratka ako by som ho pri vymazavaní tmp cez ftp zhasil,stále mi aj pri inštalácii fw ch+......skáče 6.20 a maloby 6.26.
u poslední verze mi to též nezměnilo uboot, ten se změní u starší verze např. 2.11.34
Zgemma H9 Combo, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop MXLinux
rado2536

Příspěvek od rado2536 »

Pre ostatnych na túto tému len tolko,že neni čo dodat.Box po tomto hore napísanom návode sa chová ako vymeneý aj po prechode z E2 na origo fw.Chlapi velke Ď.
eraser17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eraser17 »

Revis: skusal som to podla tvojho navodu aj stym fw, ktory si mi doporucil. Zacalo sa to instalovat a skoncilo to hlaskou Er13 a po restartovani sa deje to co aj predtym? Nevies mi poradit nejaky dalsi krok?
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

viem - err13 znamena nespravna verzia boxtype - nesedi crc.
neviem co si mal v boxe predtym, teda aku verziu sw. skus popisat history boxu.mozno najdeme spravny postup.
eraser17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eraser17 »

v podstate v tomto boxe, bola od novoty jedna verzia origo fw, ale oznacenie si uz fakt nepametam. Teraz som prevideol upgrade na 2.11.57. samozrejme tovarenske nastavenia som pouzil, dokonca som pouzil aj vymazanie uzivatelskej pamate. O tej veci s adresarom tmp som nevedel, takze tento krok som vynechal. Nainstaloval som najnovsky MCAS (verzia odtialto z fora, ktora podporuje emu UPC), restart, vsetko v pohode. Nainstaloval som najnovsy Xcam (taktiez verzia odtialto z fora), restart a klaklo to.

Predtym v boxe bol tiez len MCAS a Xcam , ktory fungovali spolahlivo.

Este ma napadlo, nemoze to byt aj v USBcku? idem asi vyskusat nejake druhe lebo toto mi uz zoparkrat blbo aj v PC.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

jj - ak nesedi crc, je mozna aj chyba media.
Odpovědět

Zpět na „F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6“