Vu Solo2 diskusia

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
klapaciuss

Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od klapaciuss »

wodoo píše:
efendy55 píše:skús sa trochu pohrať s lnb , alebo s parabolou na najlepší možný signál na vu solo-2 . to agc máš dosť slabé , alebo prekontroluj spoje na kábloch .
Mám podobný problém. Tj. Vypadávanie obrazu nie satelitného signálu na 4 mesačnom VU+ Solo2. Pre objasnenie vyskúšal som už snáď všetky dostupné images. Vymenil 3 HDMI káble. Samozrejme som to otestoval na troch rôznych LCD televízoroch: Philips, Sony, Samsung.
Stále to isté náhodne cez HDMI obraz vypadne, cez SCART funguje OK čo je ale pre HD Box neprijatelné. Prehrávam po sieti z iného boxu MKV a tak isto náhodne vypadne obraz.
Mne s toho vychádza HW problém. Nestretol sa niekto s podpobným problémom. Asi to odnesiem naspäť do predajne.
Jak máš nastavený HDMI výstup? Pokud na 1080p, zkus dát 1080i. Pokud problémy ustanou, pak je problém v nestabilitě HDMI propojení. Příčinou může být nekvalitní HDMI kabel, příliš dlouhý kabel, EMI rušení nebo i závada HDMI výstupu přijímače.

Stojí za to vyzkoušet i nejnovější drivery pro Solo2 přímo od výrobce.
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

porad sa s predajcom, alebo autorizovanym servisom. vyzera to na reklamaciu. co nie je zas nic nemozne. elektronicke suciastky nie su dokonale. staci jeden studeny kontakt, zahriatim boxy sa rozpoji a je to. skus si len vysledovat, ze kedy to robi, aby si to vedeli v servise nasimulovat, pripadne urob video a je to.
moze to byt aj slabsim chladenim - napr. box je v skrinke, na nejakom dalsom pristroji a, horsie pridi vzduch a prehrieva sa nejaka menej kvalitna, alebo ciastocne poskodena suciastka. v servise to polozia na stol v klimatizovanej dielni a nemusi sa im to prejavit aj za dva dni.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
wodoo

Příspěvek od wodoo »

Rozlíšenie mám na 1080i, káble ako som uviedol som vymenil 3. 0,75m a 1,5m HDMI kábel nemá
s kvalitou 1080i absolútne problém. Ešte budem laborovať kedže je to nový box. Chladenie to to tiež nebude. Box je položený na skrinke sám a telka je na konzole na stene. Kedže som tam mal snáď všetky image čo som uviedol v driveroch to asi tiež nebude. Momentálne VTI 6.0
Naposledy upravil(a) wodoo dne 05.srpen 2013 - 17:13, celkem upraveno 2 x.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

stale to moze byt studeny spoj, aj ked pravdepodobne nie ovplyvneny zahriavanim boxu. alebo zly kondenzator a pod.
reklamacia jednoducho. netreba sa toho bat, stane sa.
zo statistickeho hladiska, sa to aj obcas musi stat.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
joloSK

Příspěvek od joloSK »

Ahojte.

Takze po problemoch som zaniesol prijimac na reklamaciu. Spraval sa nasledovne.
Uz som dosiel do toho stavu, ze po nahrati FW, napr. origanalneho, box fungoval v pohode, dalej som urobil zakladne nastavenia a pri skenovani 3 druzic, uz ani nedobehlo cele skenovanie a doslo k totalnemu zamrznutiu, kde pomohol jedine restart vypinacom. Prijimac nasledne uz ani nenabehol. Az po niekolkych hodinach sa dal znova pustit, ale zas len an urcitu dobu. Aj nahratie FW bolo komplikovane, az na niekolky pokus. Bolo uplne jedno ci som tam mal origin obraz, alebo BH, alebo ATV, alebo VTI. Takze asi nejaky studak, alebo nieco podobne.

Som zvedavy co s tym urobia.
Naposledy upravil(a) Anonymous dne 05.srpen 2013 - 21:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Presunute, zlucene
mili_100

Příspěvek od mili_100 »

Prosím o pomoc, neviem naflašovať do VU+solo iný img, ako Black hole 1.7.9. Kde chcem dať aktuálnejši od 2.0 až po 2.5 nič sa nedeje, pritom VTI 5.0 tam išla bez problémov ako originál img.Skúšal som to niekoľko krát, ale bez výsledku. Môže mi prosím niekto poradiť??
masko52
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+,Xtrend,AbIpbox,Ariva ...

Příspěvek od masko52 »

a robíš to spravne ?
je to prelozene z angl. jazyka

Formátovanie USB flash disk na súborový systém FAT32.

1.. Na USB flash disku vytvorte priečinok a pomenujte ju vuplus v tejto zložke vytvorte ďalšiu zložku a pomenujte ju sólo.

2.. Stiahnite USB verziu obrazu a Unrar. Teraz poslať boot jadro a koreňový súbor do sólovej zložky.

3.. Vložte USB flash disk do predného portu USB. Potom na tej zadnej strane sólo stlačte tlačidlo reset.

Keď Solo VU začať indikátor pohotovostného režimu sa rozsvieti. Mali by ste vidieť LED svetlo na vaše blikajúce USB. To ukazuje, SOLO je čítanie z USB kľúčenky.

Po chvíli uvidíte, LED na USB prestane blikať. Keď sa to stane, znamená to, že SOLO je naprogramovaný zo svojej internej pamäti po prečítaní jednotku USB.

Keď sa váš indikátor pohotovostného režimu sa rozsvieti na zeleno bliká proces je u konca a vy môžete odstrániť USB kľúč.

Stlačte tlačidlo reset na zadnej strane znova a Solo nabootuje do enigma2 procesu inštalácie.
Vu+, Xtrend, Ipbox, Ferguson
Obrázek
mili_100

Příspěvek od mili_100 »

Presne tento postup, až na to restartovanie cez zadné tlačítko, jednoducho ho po naflašovaní vytiahnem zo siete a o chvíľu zapnem. Ako som už povedal, VTI alebo originál img ide v pohode, len black hole od 2.0 a vyššie nejde. To znamená, po flašovaní sa rozbliká zelená kontrolka, reštart a tmavá obrazovka....
masko52
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+,Xtrend,AbIpbox,Ariva ...

Příspěvek od masko52 »

mas spravne image niektore image black hole sa nechcu instalovat ak predchadzajuci image bol s multibootom ,

- na konci kazdeho pripevku na stiahnutie je upozornenie (warning....)
priklad:

WARNING: This Image has the latest drivers and CAN NOT be installed in multiboot.
The image MUST be installed in flash.
Black Hole does not support images not installed in flash. toto je pri verzii 2.0.5 galaxy

Warning: due to Kernel update and structural changes the Personal Backup of previous Black Hole images are not compatible with the 2.0.3 version.

atd .
Vu+, Xtrend, Ipbox, Ferguson
Obrázek
mila001

Příspěvek od mila001 »

Chtěl bych se zeptat, nejde mi v Atila hd zprovoznit obraz místo toho oranžového okna. Děkuju za radu.
tarmac
satelitni prijimac: Dreambox DM900, VU+ Solo2

Příspěvek od tarmac »

Prosím o pár rád ohľadom nadstavenia boxu -
1. začnem tým, ako nadstaviť parametre tunera B na nezávisle nahrávanie a sledovanie 2 kanálov. Je to môj prvý satelitný prijímač a doma je pár dní : mám LNB twin, 2 samostatné koax. káble do boxu, image BH 2.0.1., kartu skylink M7.
2. nejde mi nahrávať na usb kľúč - skúšal som otestovať len 1-2 min. záznam , usb som v boxe naformátoval a urobil mounting - teraz je tam mount/media/usb, stroj ho vidí ... Treba urobiť nadstavenie ešte niekde inde ? Nevadí kapacita usb len 16 MB ?
Zatiaľ nahrávam na starý HDD rekordér Panasonic.

pár hodín som presurfoval, ale naraz je tých info veľa a roztrúsených , preto diky za radu..
VU+Solo 2, openBH, DM900
CanisAureus

Příspěvek od CanisAureus »

tarmac píše:Nevadí kapacita usb len 16 MB ?
Pokud to není překlep, tak to problém bude...
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

@ tarmac:
Dneska už k boxům nedodávají návody? http://ab-forum.info/viewtopic.php?p=477593#p477593
1. Tuner B: Equal to: mode to use the same configuration as that of Tuner A.
karta Skylink M7 jaká? ICE nebo Irdeto?
Dej si tam aspoň BH 2.0.3
2. musíš si nastavit cestu pro nahrávky. Jinak na 16 MB toho moc nenahraješ.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

ano, tiez si myslim, ze box ti pravdeopdobne uplne odmietne nahravat na kluc s takou malou kapacitou. box si pravdepodobne pred nahravanim skontroluje, kolko tam je miesta a ak velmi malo, tak ani nezacne. 16MB je kapacita na asi 15-30s nahravky pre HD kanal. Ak si teda nastavil aj 1 minutu nahravania, co je asi minumum, tak to je proste malo. A mozno aj pre SD kanal to bude malo.
Inak s nahravanim, ci uz na kluc alebo pripojeny disk by nemal byt problem.
Ak planujes castejsie nahravat, tak sa oplati investovat do interneho disku. Na bazari zozenies s trochou stastia aj 320GB za nejakych 20-25 eur. co nie je vela vzhladom na cenu boxu. a usetri ti to vela starosti.

Inak tiez by som sa spytal, preco tam mas BH 2.0.1? najnovsi je 2.0.5. Teda predpokladam, ze si box len prednedavnom kupil, mal si dat hned najnovsi img.

A co sa tyk toho tuneru, tak najjednoduchsie je nastavit tuner B rovna sa tuner A a musi to fachat. Teda pokial tam nemas motor, diseq prepinace a podobne serepeticky.
tarmac
satelitni prijimac: Dreambox DM900, VU+ Solo2

Příspěvek od tarmac »

BH 2.0.1 mi nainštaloval predavač, ktorý má doma rovnaký box. Keď bude viac času , preinštalujem na vyššiu verziu. Karta je M7 výmena- Irdeto.
VU+Solo 2, openBH, DM900
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

M7 Výměna je ICE nikoliv Irdeto, na tu stačí CCcam 2.3.0. Ale karta ti zřejmě jede. Takto mám nastavené nahrávání já (Menu-Nastavení-Systém-Cesta pro nahrávky):
screenshot1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
adisk

Příspěvek od adisk »

Zdravim po dlhsom case. Mam tri otazky:
- Neviete niekto do akeho suboru sa ukladaju nastavene casovace? (samozrejme aj adresar kde ten subor najdem) ?
- Kde je nastavena adresa odkial stahuje prijimac pluginy a ostatne (aktualizacia zoznamu balickov) ?
- Da sa vstavany HDD rozdelit na dve particie, jedna na nahravanie a druha napr. na zalohu filmov?
Image mam VTI 6.0
Dik
Vu+Solo 4K VTI, Vu+Solo2, VTI
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

borci mám menší problém s d.o. na sole-2 / samozrejme baterky nové a dokonca aj druhé d.o. s una + 2 x univerzálne d.o . / a blbo mi reaguje na satelit ,ale len pri zapnutom tv / plazma panasonic / musím viac krát stlačiť niekedy d.o. kým zareaguje solo-2 na povel / pred tým som mal v obývačke uno a tento problém som nemal / takže ked vypnem plazmu d.o. ide perfektne bleskovo reaguje ked ju zapnem tak to zase blbne . mám podozrenie že sa mi bijú signály medzi solo2 a panasonicom tv . existuje nejaké riešenie ako s tohto vykľučkovať ???? :thankyou: :thankyou:
Všetko 4K
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

teoreticky, kedze princip do funguje na infracervenej diode, teda svetlo v infracervenom spektre, tak ovplyvnovanie inym elektromagnetickym ziarenim je minimalne. mam na mysli elektromagneticky signal na radiovych frekvenciach - mobily, wifi a pod.
kde mas ten box umiestneny? kedze infracervene ziarenia je tiez prejavom tepla, teda cim je teleso teplejsie, tym viac ziari v infracervenom spektre, tak moze byt prijem signalu z do ovplyvnena tepelnym ziarenim tej tv. ale to by musel byt ten box nejak nad, resp. za tv, kde je to teplo z plazmy najvacsie. ale aj to sa mi moc nezda, ze by to mohlo az tak vplyvat.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

plazmu mám zavesenú na stene a pod tv mám skrinku kde mám vedla seba dreambox 800 hd se a solo 2 . / pred tým som tam mal namiesto sola2 uno a tento problém som nemal nikdy / včera som ho prefleshoval do VTI 6,0 a pre tým som tam mal BH takže podla mňa a čo som skúšal tak problém není ani v boxe ani v d.o. ale v tom čo píšeme . takže ako to poriešim ??? / hehe ,len mi nepíšte že mám kúpiť novú tv ,alebo satelit / [-X :thankyou:
Všetko 4K
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“