Pripojenie sieťovej jednotky

Forum pre prijimace znacky X-Trend
slavoo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ Uno 4K SE - 1TB HDD

Pripojenie sieťovej jednotky

Příspěvek od slavoo »

Ako mám pripojiť v domácej sieti sieťovú jednotku (priečinok z PC vo Windows_8) na mojom boxe ? V nastaveniach: Menu/Nastavenie/Systém/Network/NetworkBrowser/ vidím svoj PC resp. názov domácej siete ale nedarí sa mi nan pripojiť. Priečniky ktoré chcem mountnuť mám v PC zdielané v domácej sieti ale uživatelské heslo nemám žiadne. Je v tom problém ? nechcem zadávať heslo pre Windows.
Vu+ Duo 4K SE - HDD KINGSTON SA400S3, image VTi 15.0.02
SAT PARABOLA GIBERTINI OP85LW Alu.
Multifeed na 2xLNB Gibertini + 2xLNB Amiko Premium Twin L-203

-SkyLink 23.5e,19.2e-
TV LG OLED55C11
michal47

Re: Pripojenie sieťovej jednotky

Příspěvek od michal47 »

Asi je to o nastavení win8. Zkoušel si se připojit k pc z jiného pc? Pokud vyžaduje heslo, tak se to dá ve win vypnout.
slavoo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od slavoo »

Pripojenie ineho PC nieje problém ale z boxu nemám šancu. Ide to vôbec niekomu ? Vo Windows 8 zdielanie chránené heslom mám vypnuté!

-SkyLink 23.5e,19.2e-
TV LG OLED55C11
jaoco
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jaoco »

Proste tam musíš dať meno a heslo do win, ináč ti to nepôjde. Vo win8 možno práve zapnúť to heslo a zadať do boxu - neviem nemám win8.
slavoo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od slavoo »

myslis zaheslovat PC ako uzivatelské kontá (Administrator) alebo heslo ktore vygeneruje system na zdielanie domácej siete ako prikl. Cl7i*9*p*r a pod. ?
Ak myslis to heslo na zdielanie a uživ. meno tak to tiež nejede... :(

-SkyLink 23.5e,19.2e-
TV LG OLED55C11
jaoco
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jaoco »

Tak potom neviem, mám XP skúsim na win7.
nepo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+

Příspěvek od nepo »

Taky se do Win7 nemůžu dostat, budu vděčný za nějakou radu. :(
A ještě bych potřeboval doporučit nějaký jednoduchý přehrávač. V Mediaplayeru je spouštění s playlistem strašně zdlouhavé.
Chci normálně procházet složky a jedním kliknutím spustit soubor.
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

Co je na mediaplayeru zle?
Nastav si zakladny priecinok media, predtym si v nom vytvor napriklad zlozky filmy, hudba..., kde prelinkujes priecinky s hudbou, filmami... z hdd(aby si sa zbytocne nepreklikaval cez hdd)...
A môzes skusit aj dreamexplorer, ale tam zas nie je komfort(pre teba nevyhoda) playlistu.
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
michal47

Příspěvek od michal47 »

Tak nakonec se mi to povedlo připojit, ale že s tím bude taková práce jsem nečekal. Nejblbější na tom je že winxp se připojí automaticky a najde si i sdílené adresáře. Tohle jsem čekal i od win7 ale marně. Nakonec se mi to povedlo přes uživatele a heslo, jak už tu někdo psal. No ale hlavně jsem si to musel nastavit v xtrendu ručně.
nepo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od nepo »

Já vidím pořád jen počítače v síti. Do složek se nemůžu dostat. Nejde mi to ani s heslem, ani bez hesla. :(
Myslím, že je chyba ve Win7. Komu se má povolit přístup v nastavení sdílení ve Win7?
michal47

Příspěvek od michal47 »

V enigmě to musíš nastavit ručně. Je tam průvodce který ti po skenování najde pc a nakonec ti nabídne i zadání username a heslo. I když to vyplníš tak se ti už neobjeví žádný adresář pod pc. Musíš přidat připojení adresáře ručně z menu a pokud je vše jak má tak by mělo být připojení aktivní. síťová připojení - přidat nový připojovací bod. Tam dáš - povolit - CIFS - IP - adresář ve win - jméno - heslo. Pokud je to správně tak to bude fungovat.
Ve win7 jsem si vytvořil nový účet s jménem a heslem xtrend a sdílenému adresáři povolil uživatele xtrend pro čtení.
Protože jsem hledal na netu jak to nastavit tak jsem zkoušel i vyměnit tu domácí síť za pracovní ,ale nemám vyzkoušeno jestli i to je nutné. Stejně tak je možné že to bude fungovat i bez hesla, ale zatím nebyl čas to vyzkoušet.
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

Rovnako na mobile mam sambu zaheslovanu a tiez pri network brouser po zadani username a password nezabralo-rucne som musel pridat pristupovy bod.
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
nepo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od nepo »

Tak připojovací bod jsem přidal podle michal47, ale stále sdílenou složku nevidím.
Jak přesně má být zapsána položka "sdíleno serverem jako"? Celá cesta jako ve Win, nebo jen název složky, nebo...???
michal47

Příspěvek od michal47 »

Název složky
nepo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od nepo »

Díky všem za rady, ale stále sdílené složky nevidím. :(
Postupoval jsem i podle tohoto http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=145&t=40840
A pořád stejné, v ostatních pc doma sdílenou složku vidím, v ET6500 ji nevidím.
satmol

Příspěvek od satmol »

Ahoj a nechceš si nainstalovat do PC AllShare Play 2.1.0.12031 od Samsungu.To co si nasdílíš vidíš potom všude kde potřebuješ smart TV,sat,telefon,tablet atd. Možná by ti to pomoohlo vyřešut tvuj požadavek
XTrend ET4000 image Openpli4.0 skin PLHD,750MHz, motor SG2100,skylink ICE
Showbox S700 , Humax 8100,parabola 85 AL , LNB 0,2db
michal47

Příspěvek od michal47 »

nepo píše:Díky všem za rady, ale stále sdílené složky nevidím. :(
Postupoval jsem i podle tohoto http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=145&t=40840
A pořád stejné, v ostatních pc doma sdílenou složku vidím, v ET6500 ji nevidím.
Mě to chodí tak musí i tobě. Zkusil jsem projít ten tvůj odkaz a je tam řečeno to samé co tady.
Je potřeba rozlišit win xp a win7. Nenašel jsem tam že by někdo detailně popsal postup pro win7. Co je důležité pro win7 je to nastavení jména a hesla.
Co ti není jasné? Nastavíš si nového uživatele ve win7. Třeba xtrend s heslem xtrend. Pak vybereš pod běžným uživatelem adresář ke sdílení. Nastavíš mu sdílení pro uživatele xtrend.
V boxu dáš vyhledat síťová připojení. Najde ti to pc s win7. Tam si zapamatuješ ip adresu. Přidáš ručně připojovací bod. cifs, jméno adresáře, ip, jméno a heslo (xtrend).
A musí to chodit.
ondrej9
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ondrej9 »

Viete mi poradiť či sa dá spraviť aby sa zariadenia pripájali (mount) stále na rovnaký device, konkrétne sloty stále na tie isté, napr interný hdd na sda1, usb na sdb1. Potrebujem aby som mal na sda1 interný hdd, ak pripojím usb, tak po výpadku prúdu je to prehodené. Mám PLI image, X-trend 9000.
ondrej9
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ondrej9 »

Ďakujem, presne to som potreboval.
Odpovědět

Zpět na „X-Trend ET 10000, 9xxx,8000,8500,6500,4000“