AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Inuita
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od Inuita »

Tak to tu na tomto vlákně vypadá jako,,sám se ptám,sám si odpovídám". :lol: Poslední dobou se mi stává,že když kliknu buď na epg,nebo na epg cool,tak je tam výpis jen na některých kanálech. Abych viděl další musím se na ně přepnout. Skoro všichni na foru nadáváte na epg ve Sparku,ale ten mi toto nedělá,vždy hned vidím epg na všech kanálech. Další chybkou na kráse Hyperionu je to ,že nenajede obraz a zvuk po probuzení z deep standby. Musí se přepnout kanál. To také Spark nedělá. Myslím,že to dělá oscam. Škoda,že v E2 nejde mcas. :cry: Každou radu vítám.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

V Enigme je plugin CrossEPG, tam je to potrebné nastaviť, ale nejak detailne som to neskúmal. Tuším to funguje tak, že si to stiahne z netu, a malo by to sa dať nastaviť aj na určitú hodinu, ale to si možno mýlim s iným pluginom. Každopádne stojí za to preskúmať možnosti toho pluginu. Tuším sa tam dá vybrať aj SK/CZ programy... Napíš na čo si prišiel, ja veľmi nemám čas s tým laborovať...
VU+ Duo 4K, VU+ Uno 4K SE
AB Pulse 4K, dvojtuner
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Jsem na verzi Sparku 1.2.61 kterou mam nekdy od ledna tohoto roku, ted jsem sel do Menu - Spark stahnout si novou verzi 1.2.65 nebo jaka je ted ta posledni, ale vubec se me to nemuze nalogovat. Pritom internet me funguje, dival jsem se na portalu na apps a ty me funguji, podle vseho me tedy internet funguje spravne. Musim v tom pripade stahnout tu novou verzi rucne a nahrat ji z usb klice? Minule verze jsem vzdy nahral primo ze serveru Sparku.
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Áno, 1.2.68 dať na usb, ak máš butovanie do sparku, tak ti stačí dať USB kľúč so Sparkon do zadného USB portu a naštartovavať vypínačom vzadu STB s podržaním tlačítka OK. Potom daj šípku doprava a začne naťahovať nový Spark z kľúča. Iste vieš, že nie každá fleška funguje...
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

ja som narazil na problem s hyperion emigma a mgcamd 1.35 ze necital z oscam serveru kt. bezi na pc z karty irdeto... mgcamd 1.33 cita ale casom sa obraz zastavi a treba prepnut... so sparkom toto chodi dobre ale ja by som radsej enigmu, neporadi niekto v com to moze byt?
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Mne toto robilo s oscamom_ymod48. V nastavení EMU (dlhšie podržať modré tlačítko), bolo treba prepnúť mapovanie c01 to ca0 myslím na enabled, treba vyskúšať. Ďalej som to neskúmal, ale bude to asi zlou konfiguráciou oscamu...
Naposledy upravil(a) logan dne 18.listopad 2013 - 8:32, celkem upraveno 1 x.
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

tym oscamom co mi bezi na servery to urcite nieje kedze so sparkom ako klient na rovnakom boxe alebo dm500s ci ipbox200s mi to bezproblemov chodi... skusim to mapping... aku verziu mgcamd pouzivas? 1.33 ci 1.35?
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

Inuita píše:Tak to tu na tomto vlákně vypadá jako,,sám se ptám,sám si odpovídám". :lol: Poslední dobou se mi stává,že když kliknu buď na epg,nebo na epg cool,tak je tam výpis jen na některých kanálech. Abych viděl další musím se na ně přepnout. Skoro všichni na foru nadáváte na epg ve Sparku,ale ten mi toto nedělá,vždy hned vidím epg na všech kanálech. Další chybkou na kráse Hyperionu je to ,že nenajede obraz a zvuk po probuzení z deep standby. Musí se přepnout kanál. To také Spark nedělá. Myslím,že to dělá oscam. Škoda,že v E2 nejde mcas. :cry: Každou radu vítám.
preco neostanes na sparku? mne v sparku odvtedy co vie posielat zapisy cez mgcamd bezproblemov chyba uz len jedna vec a to ze cez web nevidim silu signalu, snr a ber... enigma to ma...

ten mcas v hyperion fakt nechodi? a co teda pouzit na ice ci ird kartu? diki
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinxp »

Tak to tu na tomto vlákně vypadá jako,,sám se ptám,sám si odpovídám". :lol: Poslední dobou se mi stává,že když kliknu buď na epg,nebo na epg cool,tak je tam výpis jen na některých kanálech. Abych viděl další musím se na ně přepnout. Skoro všichni na foru nadáváte na epg ve Sparku,ale ten mi toto nedělá,vždy hned vidím epg na všech kanálech. Další chybkou na kráse Hyperionu je to ,že nenajede obraz a zvuk po probuzení z deep standby
na skylinku je to bezne u vsech prijmacu ... chyby v EPG ... na UPC je to v pohode .
Zgemma H7S
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...
tvheadend, VDR, mumudvb
MagnaWoX

Příspěvek od MagnaWoX »

Dobré ráno,

já používám EPG refresh a co je na všech kanálech vidím hned, kromě ÓČKA, ale to mě moc netrápí :)

Chtěl bych se, ale zeptat, je nějaká možnost nastavit v enigmě nahrávání pluginů na ext. disk? Nikde nemůžu nic najít. Hledal jsem totiž nějakéj web browser a jediný co jsem našel měl 58 MB...

Používáte nějaký prohlížeč, případně jaký, mám Hyperion v3.

Děkuju za rady :thankyou:
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

chalan píše:
Inuita píše:Tak to tu na tomto vlákně vypadá jako,,sám se ptám,sám si odpovídám". :lol: Poslední dobou se mi stává,že když kliknu buď na epg,nebo na epg cool,tak je tam výpis jen na některých kanálech. Abych viděl další musím se na ně přepnout. Skoro všichni na foru nadáváte na epg ve Sparku,ale ten mi toto nedělá,vždy hned vidím epg na všech kanálech. Další chybkou na kráse Hyperionu je to ,že nenajede obraz a zvuk po probuzení z deep standby. Musí se přepnout kanál. To také Spark nedělá. Myslím,že to dělá oscam. Škoda,že v E2 nejde mcas. :cry: Každou radu vítám.
preco neostanes na sparku? mne v sparku odvtedy co vie posielat zapisy cez mgcamd bezproblemov chyba uz len jedna vec a to ze cez web nevidim silu signalu, snr a ber... enigma to ma...

ten mcas v hyperion fakt nechodi? a co teda pouzit na ice ci ird kartu? diki
Já jsem se před měsícem sice zařekl, že už mi žádná E2 do stb nevkročí,ale poté jsem se nechal zlákat na Hyperion3 a jsem zatím moc spokojen. Už jen kvůli tomu, že Hyperion si pamatuje nastavení všech timerů i když není pod proudem,tedy myslím když vypnou proud. Ve Sparku stačilo 5 minut a mohl jse nastavovat timery znova!!! :cry: Dále ti Spark nenatočí víc kanálů než dva. Hyperion zvládne klidně 4. :good: Streamování do PC a tabletu v Hyperionu perfektní,klidně koukám na jiný kanál, než běží na stb! :good: Jediné co mi vadí na Hyperionu je to, že po probuzení z deep standby nenaběhne obraz ani zvuk a musí se přepnout kanál. Toto je zásadní chyba a nesmí se zapomenout před vypnutím stb přehodit na jiný kanál než ten který bude timerem natáčet první v pořadí,protože po probuzení stb nenatočí logicky nic. :twisted: To samé se ale stane i když se natáčí ze stejného kanálu 2x po sobě. Tam někde polští soudruzi udělali chybu. :lol: Další chyba je v nastavení pluginu record infobar,kde jde nastavit,že při startu timeru má stb přejít do standby a po natočení přejít do deep standby. To nefunguje.Stb startuje do normálního sledovacího módu a po natáčení v něm nadále zůstává. Start do standby módu nejde nastavit ani v blue panel.Stb na nastavení nereaguje.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Prosím o pomoc s Amiko Alinen Twin. Někdy mi naprogramovaný časovač nenahraje celý pořad, ale jen začátek a někdy vůbec nic. Zjistil jsem, že je to následující hláškou, která se objeví a od té doby nenahrává i když nahrávání bliká, ikonka znázorňující nekódování Irdeto je místo zelená červená (zpodní řádek s typy dekódovacích karet CW, I ...) a na displeji se zobrazí hláška "Žádná data na transponderu! (Vypršel časový limit čtení PAT)". Neví někdo prosím co udělat, aby ten limit nevypršel? V podstatě je černá obrazovka a nejsou přijímána žádná data, pokud přepnu na jiný kanál a zpět, tak už to zase běží.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

logan píše:Áno, 1.2.68 dať na usb...
Dik, dnes se do toho pustim. Sice jsem tu zaznamenal nejake to stezovani ze v1.2.68 lidem zpomalila prepinani kanalu, nebo snad cele ovladani pres DO, ale mozna je to jen subjektivni, anebo ne kazda instalace tim trpi. Nekdy takove zpomalovani vyresi nahrani noveho nastaveni.
---
Tak hotovo, nahral jsem to z Menu-System-Upgrade - Upgrade from USB a fungovalo to bez problemu.

Vse se zda fungovat jak ma, zatim se me nejvic libi jak se po zmacknuti OK a kolibkou doprava zobrazi EPG pro sledovany kanal a ze se da prohlednout EPG pro jine kanaly, aniz je nutne na ne prepnout. Taky ze OK vyvola info o programu a ze tim popisem jde listovat pomoci kolibky a OK ho zase zavre, nic takoveho v te verzi 61 myslim neslo, jestli se nemylim. Nemam rad to listovani popisem programu pomoci P+ P-, protoze to tlacitko je umistene moc daleko a nesikovne.
Naposledy upravil(a) vinov dne 18.listopad 2013 - 13:39, celkem upraveno 1 x.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Nevíte někdo co udělat,aby v hyperionu po startu naběhl hned obraz a zvuk a nemuselo se přepínat na jiný kanál. To je přece základní funkce fw,aby se po zapnutí mohl hned koukat,nebo ne? Kdybych věděl co to způsobuje. zkoušel jsem různé druhy oscamů a je to stejné. V EMU manageru v card server má něco být? Já tam mám server not active.
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

Inuita píše:Nevíte někdo co udělat,aby v hyperionu po startu naběhl hned obraz a zvuk a nemuselo se přepínat na jiný kanál. To je přece základní funkce fw,aby se po zapnutí mohl hned koukat,nebo ne? Kdybych věděl co to způsobuje. zkoušel jsem různé druhy oscamů a je to stejné. V EMU manageru v card server má něco být? Já tam mám server not active.
skusal som standby, deep standby a restart a nabehol mi zvuk aj obraz... ale ja mam mgcamd... pouziva niekto mgcamd? alebo uz vsetcia aj ako klienta davate oscam?
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

chalan píše:
Inuita píše:Nevíte někdo co udělat,aby v hyperionu po startu naběhl hned obraz a zvuk a nemuselo se přepínat na jiný kanál. To je přece základní funkce fw,aby se po zapnutí mohl hned koukat,nebo ne? Kdybych věděl co to způsobuje. zkoušel jsem různé druhy oscamů a je to stejné. V EMU manageru v card server má něco být? Já tam mám server not active.
skusal som standby, deep standby a restart a nabehol mi zvuk aj obraz... ale ja mam mgcamd... pouziva niekto mgcamd? alebo uz vsetcia aj ako klienta davate oscam?
Prosím tě a máš configy na skylink ICE horní čtečka? já nevím jak bych měl mgcamd nastavit a co kam kopírovat. Díky
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

mgcamd je len klient ten ti kartu neprecita... mne bezi oscam na pc s citackou a mgcamd alien2ky sa nan pripaja...

ale mne ten mgcamd na hyperione mrzne ci uz 1.33 alebo 1.35 s mapingom ci bez... ked prepnem spark tak ide ako hodinky...

na hyperione 1.33 zmrzne za cca 15-30 sek. a 1.35 ani s niektorymi programami nejde, pritom zapisy korektne posiela... toto sa mi osobne este nestalo na ziadnej enigme a mal som aj hdbox s enigmou, dm500 ipbox 200s... som z toho dost smutny lebo som chcel enigmu... oscam je nakonfigurovany sto percent dobre, s inymi boxami chodi ok :(

PORADI NIEKTO? dakujem
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Má někdo jako já problém s nahrávání na Amiko Alien Twin? Někdy mi naprogramovaný časovač nenahraje celý pořad, ale jen začátek a někdy vůbec nic. Zjistil jsem, že je to následující hláškou, která se objeví a od té doby nenahrává i když nahrávání bliká, ikonka znázorňující kódování Irdeto je místo zelená červená (spodní řádek se zobrazenými typy dekódovacích karet CW, I ...) a na displeji se zobrazí hláška "Žádná data na transponderu! (Vypršel časový limit čtení PAT)". Neví někdo prosím co udělat, aby ten limit nevypršel, nebo v čem je problém? V podstatě je černá obrazovka a nejsou přijímána žádná data, pokud přepnu na jiný kanál a zpět, tak už to zase běží.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Tak když jsem stáhl oscam server a do var/emu přidal svoje configi,tak po restartu nenaběhl obraz ani na jednom kanále,ani na nekodovaných.Musel jsem v EMU dát oscam server STOP a restart oscamu a pak to běží,ale stejně se zaser neukáže obraz po probuzení z deep standby. Jsou dvě řešení ,nechat stb pořád v normálním stanby (pohotovost) a nebo jít zpět ke Sparku. ](*,) Máte někdo jiné řešení?
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Inuita píše:Tak když jsem stáhl oscam server a do var/emu přidal svoje configi,tak po restartu nenaběhl obraz ani na jednom kanále,ani na nekodovaných.Musel jsem v EMU dát oscam server STOP a restart oscamu a pak to běží,ale stejně se zaser neukáže obraz po probuzení z deep standby. Jsou dvě řešení ,nechat stb pořád v normálním stanby (pohotovost) a nebo jít zpět ke Sparku. ](*,) Máte někdo jiné řešení?
Zdá se,že jsem to vyřešil. Nahodil jsem oscam ymod_48 a ten startuje cca.20sec po bootování. :Yahoo!: To bohatě stačí,aby se první kanál nahrál správně. Někde jsem tu na foru četl, že oscam ymod nefunguje bez souboru oscam.keys,ale já ho tam nemám a funguje to! :good: Měl jsem předčasnou radost,že mi Hyperion nahrává 4 kanály současně, on je opravdu nahraje,ale jen ručním rec tlačítkem,pokud chci timerem,tak vezme současně jen 2 :cry: Našel jsem další chybu. Po startu se stb nepřipojí automaticky na síť :twisted: Musím dát v blue panelu restart sítě. To pro mě není až tak podstatné,jako jedno velké plus a to,že Hyperion nezapomene timery když je bez proudu. :poklona:
Hodím vám sem ten oscam ymod 48,aby jste se nemuseli přihlašovat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“