AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
bore67
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od bore67 »

Tak po hodině stále svítí U LD., dal jsem restart a opět NULL a FAIL. Asi už pomůže jen Jtag co? ](*,) ](*,) ](*,)
vbor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2 Triple Plus

Příspěvek od vbor »

efendy55 píše:no ak vám to pomôže tak prehliadač funguje na sole2 a une bezvadne . :good: ked som to skúšal ,ale nepoužívam to , na takéto srandy mám predsa pc . nemá náhodou alien fleshku 512-ku ??
Supr odpověď. Místo kupování jiného stb jsem myslel, že dohledám plugin s WEB Browserem. Bohužel se mi to nedaří.
Amiko Alien Triple Plus 23,5@19,2 ENIGMA2 PKT HYPERION 4 SVN-2860 / Spark 1.2.72
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

skús pozrieť na ich stránke či sa vôbec s niečím takým zaoberajú . ak to tam nemajú tak o tom pochybujem že to pôjde v tom image .
Všetko 4K
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

dipol100 píše:Při nahrávání pořadu a při jeho současném zpožděném přehrávání se mi občas přehrávání na pár sekund zastaví a vlevo nahoře pobíhají čárky, že je přístroj zřejmě "přehlcen" a za pár sekund přehrávání pokračuje, ale bohužel pak v nahrávaném pořadu chybí právě ten kousek, který odpovídá přesně době, ve které se přehrávání zastavilo. Jakoby v jednu chvíli nestíhal nahrávat a přehrávat současně, přitom mám v nastavení volbu, že má nahrávání prioritu. Neví někdo, jak nějakým nastavení eliminovat tento problém? Zvětšit nějakou cache, nebo něco podobného?
V souvislosti s výše uvedeným prosím někoho, komu funguje na Enigmě s kartou Irdeto CAID 0624 nahrávání pořadů bez problémů, jestli by mi nezodpověděl následující otázky:

1) Máš zapojené oba DVB-S2 Tunery každý zvlášť do LNB (mám LNB Dual Quad - Astra 19,2 na Diseq B Astra 23,5 na Diseq A), nebo je máš propojené přes smyčku LOOP z jednoho LNB?
2) U nastavení Tunerů máš u Tuneru C nastaveno, že je stejný jako B, nebo u něj máš nadefinované satelity stejně jako u Tuneru B?
3) Na kartu Irdeto používáš Oscam nebo něco jiného? Jakou verzi?
4) Jak velký HDD na nahrávání máš a jak zformátovaný? (Ext3/4, NTFS...)
5) Co všechno jsi přibližně nastavoval v BlueScreen po instalaci nové image?
6) Jakou používáš Image
7) Lze nějak odinstalovat CrossEPG?

Nepřebírá při spuštění Enigma nějaká nastavení ze Sparku? Respektive, když nastavím ve Sparku, že ve vypnutém stavu nemá zobrazovat hodiny, nezobrazují se potom ani při Bootování Enigmy, tak jestli mi nějaké nastavení ve Spark neovlivňuje potom nahrávání v Enigmě.

U nahrávání Cirkus Bukowski, se mi včera po 15 min a pak cca každých cca 5 min nahrávání na cca 15 sec. zastavilo a to mám v CrossEPG všechno na ne, ale přesto to s EPG asi souvisí, zdá se, že je to přibližně v časech, kdy se pravděpodobně Epg mění. Netuší někdo, co bych ještě mohl vyzkoušet?
vbor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2 Triple Plus

Příspěvek od vbor »

efendy55 píše:skús pozrieť na ich stránke či sa vôbec s niečím takým zaoberajú . ak to tam nemajú tak o tom pochybujem že to pôjde v tom image .
Internet je plný enigma2-plugin-extensions-webbrowser, ale všude je uvedeno, že pro DreamBox. Velikost kolem 13 MB by vyhovovala, cesta instalace do /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/ by byla stejná jako u Hyperionu. Myslíš, že budu dost riskovat, když to nainstaluji? Nerad bych dostal zelenou kartu a opět vše přeinstalovával a nastavoval.
Amiko Alien Triple Plus 23,5@19,2 ENIGMA2 PKT HYPERION 4 SVN-2860 / Spark 1.2.72
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Na to aby nebolo treba všetko nastavovať je záloha, nabootovať spark a vrátiť zálohu.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Protože mi spolehlivě Enigma nenahrává, rozchodil jsem oscam na Spark, ale nedaří se mi spustit přehrávání právě nahrávaného filmu, podle návodu při nhrávání filmu stačí stisknou play a začne se nhrávaný film přehrávat, mě se ale když mám aktivní TimeShift začne nahrávat a souběžně přehrávat aktuální program, nikoliv přehrávat nahrávaný film. Pokud mám TimeShift vypnutý, tak při stisknutí nezačne dělat vůbec nic. Je chyba v návodu, nebo to novější verze Spark neumí a šlo to jen u nějaké starší verze?
Ještě prosím o radu, jak spojujete jednotlivé části nahraného filmu?
Moc dík
frry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od frry »

Spojuji to jednoduše v TSSplitter
TSSplitter.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

Spojuji v Totalcomaderu
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

A při tom spojování ty přípony filmu změníte jak?
Funguje vám to přehrávání právě nahrávaného filmu?
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

1.ts 2.ts 3.ts ...........
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Funguje ti to přehrávání právě nahrávaného filmu?
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:Funguje ti to přehrávání právě nahrávaného filmu?
Přehrávání nahrávaného filmu mi jde normálně v Hyperion3. já používám tlačítko Folder,kliknu na nahrávaný a jede. Crossepg plugin jde normálně odstranit v pluginech REMOVE PLUGIN a nabídne ti,které pluginy jdou odstranit. Dal jsem si tam plugin Epg refresh a mám pokoj. Po zapnutí Epg popis u 98% kánálů :smoke: Nevím,ale asi si i epg refresh ukládá soubor na stejné místo jako předešlé crossepg. Tedy u mne HDD/Crossepg/epg.dat. Konečně jsem vyladil Hyperion3 dle mích představ a nyní v tomto stavu musím říci,že je lepší než Spark. :good: Hlavně si cením toho,že si pamatuje veškerá timer nastavení i když je bez proudu. V tom mě Spark zklamal.Vypnul-li jsem ho zadním vypínačem a nebo vypli proud a musel jsem nahrávání nastavit znovu- ](*,)
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Já myslel, jestli funguje přehrávání právě nahrávaného filmu ve Sparku, v Enigmě ví, že to jde, ta mi vyhovuje ve všem, ale bohužel mám problém s tím, že občas něco nenahraje a hlavně se mi pozastavuje nahrávání i přehrávání na pár sekund kvůli nějakému zahlcování. Ty jsi odstranil crossepg z Enigmy? Předtím ti to nahrávalo bez problémů? Žádné zasekávání? Jak velký máš HDD a v čem zformátovaný?

Předem moc dík za odpověď na všechny mé otázky
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:Já myslel, jestli funguje přehrávání právě nahrávaného filmu ve Sparku, v Enigmě ví, že to jde, ta mi vyhovuje ve všem, ale bohužel mám problém s tím, že občas něco nenahraje a hlavně se mi pozastavuje nahrávání i přehrávání na pár sekund kvůli nějakému zahlcování. Ty jsi odstranil crossepg z Enigmy? Předtím ti to nahrávalo bez problémů? Žádné zasekávání? Jak velký máš HDD a v čem zformátovaný?

Předem moc dík za odpověď na všechny mé otázky
Tak ve Sparku současné nahrávání a sledování právě nahrávaného programu 100% nefunguje. Žádné zasekávání s crossepg. V Hyperionu3 mám USB vysokorychlostní fleš Kingston,která zvládne až 135MB/sec zápis v modu USB3 a 30MB/sec v modu usb2.Formátováno v Acronis disc Director na Ext3. NTFS mi to nevzalo. Včera jsem nahrával současně 4HD kanály! 97% vytížení procesoru.Vše natočeno v pořádku.Mám tam 16 pluginů,skin Pli-HD-mod- Marcino,PIG povolen.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Tak to už neví, co s tím mám, měl jsem tam Hyperion3 a žádnej plugin, jen Crossepg a ještě vypnuté, HDD USB3 na ext3 a nahrávání se sekalo, už mě napadá snad jen, že za to může Irdeto karta, ale při sledování bez nahrávání žádný problém není vidět, tak to asi vyhodím, ve Sparku se to neseká, ale zase je to nepoužitelný, nedokáže se to ani vypnout, když to přestane nahrávat.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:Tak to už neví, co s tím mám, měl jsem tam Hyperion3 a žádnej plugin, jen Crossepg a ještě vypnuté, HDD USB3 na ext3 a nahrávání se sekalo, už mě napadá snad jen, že za to může Irdeto karta, ale při sledování bez nahrávání žádný problém není vidět, tak to asi vyhodím, ve Sparku se to neseká, ale zase je to nepoužitelný, nedokáže se to ani vypnout, když to přestane nahrávat.
Tobě se nevypne po nahrávání ve Sparku? #-o Kolik si měl v E2 % zatížení procesoru při tom sledování nahrávaného programu? Zkoušel si tam místo HDD dát usb flešku. Četl jsem někde na zahraničním foru,že fleška je pro nahrávání vhodnější než rotující disk.Jestli ani to nepomůže tak to vidím na hardwarový problém. Jestli jsi někde blízko servisu,dej si ho přezkoušet.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Ve Sparku se mi po nshrání naprogramovaného pořadu většinou nevypne. V E2 se zatížení procesoru při tom, když se pozastaví při nahrávání na těch cca 15 sec, nedá zjistit, protože v tu chvíli v podstatě nereaguje, při běžném nahrávání to musím zjistit, až tam nahraju nějakou image, teď se snažím alespoň "zestabilnit" Spark. Na flash jsem to nezkoušel, dobrý nápad, ale i tak je divné, že mi to dělá na dvou různých USB3 HDD od různých výrobců a na dvou stejných přístrojích. Jeden jsem kvůli tomu vrátil, protože jsem si myslel, že je vadný a on to dělá i druhý. Prostě asi v image něco nenastavím tak, jako ostatní, nebo to možná souvisí s tím, že já nepoužívám sharing, ale Irdeto kartu od T-Mobile, nebo tím, že mám možná jako jeden z mála zapojené oba tunery každý zvlášť do Quad dual LNB, nebo už prostě nevím, ale stále si myslím, že to souvisí s tím epg. Do servisu s tím asi nemá cenu chodit, když to dělali oba přístroje, každý od jiného prodejce.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Inuita píše:
dipol100 píše:Tak to už neví, co s tím mám, měl jsem tam Hyperion3 a žádnej plugin, jen Crossepg a ještě vypnuté, HDD USB3 na ext3 a nahrávání se sekalo, už mě napadá snad jen, že za to může Irdeto karta, ale při sledování bez nahrávání žádný problém není vidět, tak to asi vyhodím, ve Sparku se to neseká, ale zase je to nepoužitelný, nedokáže se to ani vypnout, když to přestane nahrávat.
Tobě se nevypne po nahrávání ve Sparku? #-o Kolik si měl v E2 % zatížení procesoru při tom sledování nahrávaného programu? Zkoušel si tam místo HDD dát usb flešku. Četl jsem někde na zahraničním foru,že fleška je pro nahrávání vhodnější než rotující disk.Jestli ani to nepomůže tak to vidím na hardwarový problém. Jestli jsi někde blízko servisu,dej si ho přezkoušet.
Mohl bys mi prosím napsat odkaz přímo na verzi, kterou tam máš, abych měl alespo%n základ tutově správně? Dík
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:Ve Sparku se mi po nshrání naprogramovaného pořadu většinou nevypne. V E2 se zatížení procesoru při tom, když se pozastaví při nahrávání na těch cca 15 sec, nedá zjistit, protože v tu chvíli v podstatě nereaguje, při běžném nahrávání to musím zjistit, až tam nahraju nějakou image, teď se snažím alespoň "zestabilnit" Spark. Na flash jsem to nezkoušel, dobrý nápad, ale i tak je divné, že mi to dělá na dvou různých USB3 HDD od různých výrobců a na dvou stejných přístrojích. Jeden jsem kvůli tomu vrátil, protože jsem si myslel, že je vadný a on to dělá i druhý. Prostě asi v image něco nenastavím tak, jako ostatní, nebo to možná souvisí s tím, že já nepoužívám sharing, ale Irdeto kartu od T-Mobile, nebo tím, že mám možná jako jeden z mála zapojené oba tunery každý zvlášť do Quad dual LNB, nebo už prostě nevím, ale stále si myslím, že to souvisí s tím epg. Do servisu s tím asi nemá cenu chodit, když to dělali oba přístroje, každý od jiného prodejce.
Já mám také do každého tuneru kabel zvlášt od Quad LNB,kdybych to tak neměl nešlo by mi natáčení 4 kanálů najednou.Tím to nebude. máš tam úplně nejnovější Spark 69?
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“