AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
lipinak

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od lipinak »

Ahoj,
prosím o radu zdejší odborníky.
Jsem čerstvý majitel Amiko Alien 2+ a chci jen zprovoznit kartu Skylink Irdeto 01 (né M7)
Jaky plugin instalovat (jakou verzi).
Díky za info
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinxp »

lipinak píše:Ahoj,
prosím o radu zdejší odborníky.
Jsem čerstvý majitel Amiko Alien 2+ a chci jen zprovoznit kartu Skylink Irdeto 01 (né M7)
Jaky plugin instalovat (jakou verzi).
Díky za info

Ve sparku mcas, v enigme oscam 6000 a vyse + patricny config....
Zgemma H7S
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...
tvheadend, VDR, mumudvb
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2 + sharing

Příspěvek od Demont »

Inuita píše: Tak kamaráde,nikdo ti tu na zlatým tácu ty tvoje pořadavky nepodá. Od toho je tu toto fórum,aby ses učil. Já mám Amiko Alien2 Triple plus už skoro rok a jak ve Sparku,tak v E2 Hyperion šlape jako hodinky! [-X Musíš si s tím trochu pohrát. Musíš si uvědomit,že to není Humax za 9000Kč,ale linux. Pokud se týče obrazu,tak já ho mám stejně kvalitní jako na 24000 Kč televizoru Samsung 600Hz.Na kanálu Discovery HD ShowCase si kolikrát myslím,že už snad ani lepší obraz být nemůže.
Tak mi nejde ani tak o zlatý tác, jako o stručnost, věcnost a fakta vedoucí k řešení. Můj příspěvek kopírovat sem bylo zbytečné, jen jsi zasral další půlstránku aniž bys podal jedinou užitečnou info, ale zato ses pochlubil, co máš doma a že Samsung má 600 Hz, což mě fakt nezajímá, když mám LG. Cítím z Tebe neochotu pomoci začátečníkovi a jen se chlubit. A v takových litaniích se právě nehodlám hrabat, než najdu 1 užitečnou informaci, protože jsm to začal číst od začítku aje to v 90% o ničem. Tak buď víš a pomůžeš, nebo se ti nechce hledat ve vlastních záložkách, ale pak se ani nechlub. Pokud Máš Samsong, tak asi víš, že v něm je upgradovatelný otevřený Linux, ke kterému jsou údajně k sehnání zdrojáky, takže se divím že nemáš už Enigmu v něm a kupovals Aliena. Mě XBMC media center ve stolním Linuxu SuSE taky jede skvěle a nemachruju, ale tohle jsem koupil pro rodinu, aby to bylo jednoduché.
Prostě mě zklamal výrobek, který po rozbalení nefunguje ani tak, jako 5x lacinější krámy. Že tam je Linux je předpoklad, že to půjde vylepšovat dalšími funkcemi, ale není to důvod k tomu, abych začínal tam, kde 5x lacinější přístroje dávno zvládají. Když jsem dal nakonec "blind scan" tak na Astře se kanály nalezly, takže se zdá že HW je v pořádku, nicméne ten SW Spark je zoufalost, graficky i funkčně při ovládání. XBMC na "stolním" (myslím PC) Linuxu je naprosto jiné kafe v komfortu ! Např. nechápu, proč ve Sparku po rozbalení cajku nefunguje YouTube... Kdyby tam výrobce napsal na krabici, že SW je fake a "vše si dodělejte doma", tak to nekupuju, nějaké základní level tam fungovat musí aspoň na úrovni té ceny (linux je zdarma a aplikace tam dodané bohužel nefungují). Existuje nejaký návod, jak tam nahrát E2 ? 95 stran číst opravdu nemohu, abych v nich našel 1 řádek s linkem na 1 návod... čas je taky velmi drahá věc a když vím, tak poradím, jinak necancám... :color: Tak možná se najde někdo ochotnější, kdo mě správně nasměruje na začátku aspoň jednou užitečnou informací, kterou vyloví za minutku ze svých záložek, a nebude mi dávat jen najevo, že si musím ochotu nejak "zasloužit" tím, že prohrabu kopec balastu "mazáků" ... Díky předem případnému ochotnému expertovi... =D>
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

Vrať to a koukej z okna budeš mít klid
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

avatar99 píše:Vrať to a koukej z okna budeš mít klid
Právě že je málo času i na koukání na TV, takže chci mít už nějaký výběr a komfort, když se ten čas nejde. Už mám postahované kde co ze sekce Download, jen potřebuji návod, jak tam nahrát Enigma. Ten bohužel nikde není k vidění... Jinak Ti díky za opravdu hodnotné doporučení. :shock:
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=41348
nie je to náhodou rovnaké aj na tvoj alien ? :Yahoo!:
Všetko 4K
pedro12
satelitni prijimac: amiko alien 2 a Ferguson HF-89

Příspěvek od pedro12 »

Ahoj
U Aliena 2 ve Sparku 1.2.69 přestalo fungovat internetové radio-Shoutcast.Nevíte někdo co stím.Dík za radu. #-o
lipinak

Příspěvek od lipinak »

Ahoj,
existuje nějaký plugin (SPARK - Amiko Alien 2) pro archivy českých a slovesnkých televizí ? (iprima,markiza atd) ?
Plugin pro HBO GO nebo VOJO ?
Díky za info
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien Triplex 2+

Příspěvek od jouda100 »

Pokud vím, tak existuje pouze do Enigmy enigma2-plugin-archivczsk, kde existuje adresář pro přídávání dalších TV (ve Vitaminu500 je to /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/archivCZSK/resources/repositories/dmd_czech/).Detail v této chvíli nemohu ověřit, jsem mimo přijímač.
Amiko Alien 2+Triple;85cm-23,5E@19,2E;85cm-0,8W
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Prosím vás, ví někdo, jaké mají být frekvence mhz a cardmhz v oscam.server pro kartu Irdeto (není to ICE, je to čisté Irdeto) CAID 0624?
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jouda100 »

Zkus 500 a 357.
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

dej -1 nastaví se sama
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

u obou -1 ?
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Jak to má být správně?

mhz=500
cardmhz=357

nebo

mhz=357
cardmhz=500
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jouda100 »

mhz=500;cardmhz=357
mvikym

Příspěvek od mvikym »

zdravím. od včerejška vlastnim amiko alien 2 a chtěl bych se zeptat jestli lze nastavit přepínání formátu obrazu. pokud je pořad v 4:3 mám obraz roztažený přes celou obrazovku a nelze to změnit. manualni přepinani formátu nic neřeší. "deformovaný" je i video přehrávané z HDD. děkuji za rady
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jouda100 »

Osobně mám nastaveno: Menu / Systém / Základní nastavení / A/V výstup / Scart - RGB;Zobrazení - 16:9;Konverze - KOMBINOVANÉ.
mvikym

Příspěvek od mvikym »

diky...u přehrávíní z STboxu to pomohlo, musim mit nastaveno "poštovni schranka" ale při přehrávíní MKV z HDD je obraz roztažený do výšky a řekl bych, že vcelku bledý obraz
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

Vyzkoušel jsem E2 HDMU a jsou tam jen 2 satelity a nelíbí se mi. Nemá někdo link na něco hezčího a funkčnějšího? Nepotřebuju 80 řádků nastavení USALS... ](*,)
Našl jsme link na údajnš super E2 ale je na zakázaném serveru :-( https://hotfile.com/dl/245698005/9c06db ... 3.rar.html Nemámto někdo staženéí, že by to sem vystavil do sekce Download?

-Jinak rozhýbat to za Sparka 1.2.48 dodaného výrobcem byl porod: NET napůl nefungoval, online update nefungoval, žádný USB stick nefungoval, až se podařilo nainstalovat Spark 1.2.69 z externího HDD (Transcend 250 GB) asi na 10-tý pokus, protože 9x předtím nestačilo napájení USB (cvakání v disku, nepřipojil se, příznak malého napájecího proudu z USB portu). Spark 1.2.69 se tváří že pojede, rozchodil se NET, Youtube, poznal "dokonce" jeden z 5 USB sticků ale to je asi tak vše... T-mobile kartu stejně nepoznává tak o ničem... Je to šílená krabice tento Alien2... :o
Naposledy upravil(a) Demont dne 07.prosinec 2013 - 12:00, celkem upraveno 1 x.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Demont píše:Vyzkoušel jsem E2 HDMU a jsou tam jen 2 satelity a nelíbí se mi. Nemáte link na něco hezčího a funkčnějšího? Nepotřebuju 80 řádků nastavení USALS... ](*,)
Hele,když jseš takovej expert na linux,tak by si snad uměl najít na tomto fóru fungující E2. Pokud se týče toho,že já se chlubím jakou mám telku,tak to nebylo chlubení,ale srovnání kvality obrazu na Amiko Alien2 s tak drahou telkou. :good: Ne že bych ti nechtěl pomoci,ale ten tvůj příspěvek mi připadal jako diktát.,,potřeboval bych za prve,za druhe atd.Tak se vzpamatuj. :oops:
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“