Ad1) Kvalitu jsme srovnal subjektivně jako ty, faktem je že Spark nemá základní funkce k doladění jas/kontrast... E2 to má, snad s tím půjde něco udělat, aby to bylo aspoň jako v Amiko Mini HD za 800 Kč...Inuita píše: Hele,když jseš takovej expert na linux,tak by si snad uměl najít na tomto fóru fungující E2. Pokud se týče toho,že já se chlubím jakou mám telku,tak to nebylo chlubení,ale srovnání kvality obrazu na Amiko Alien2 s tak drahou telkou.Ne že bych ti nechtěl pomoci,ale ten tvůj příspěvek mi připadal jako diktát.,,potřeboval bych za prve,za druhe atd.Tak se vzpamatuj.
Jinak XBMC media center z desktopu Linux je asi tak xicht, který bych očekával od Aliena s patřičnou E2. Žádná zbytečná složitost, dobrá čitelnost menu na HD i SD, dostatek mediálních funkcí jak za SAT, tak i lokálního disku a internetu, trošku slušný skin. Zatím vídím na Alienu 2 extémy:
1. Spark primitivní aplikace co dohromady nic neumí,
2. E2 HDMU, napůl strojový kód kde se vývojář fakt vyřádil co do zamtení uživatele a zasral to tunou zbytečných položek, naprosto nepřehledné, jen v USALS je snad 80 položek k nastavení proboha proč? Někomu jeblo? Takže jdu vyzkoušet modifikovaný hyperion... Jinak Ti "díky" za neochotu, jak vidíš, brzy se k cíli dohrabu sám, nikdo není nenahraditelný...
Až budu u cíle, tak to snad popíšu na 1 stránku, jak z prodejního shitu udělat příjemný spolehlivý přijímač, nikde to tu k nelezení není...