AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
polulin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od polulin »

To je v pořádku, ale měl by sis uvědomit, že tady nejsi na supportu firmy Amiko, ani prodejce, u kterého jsi to zakoupil. Tady jsi na diskuzním fóru, takže se podle toho chovej.
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

Inuita píše:Prosím Admini vymažte Demontovo příspěvky. [-o<
???
Zklidni nerva, popisuju jen praktické zkušenosti člověka, který si koupil tuto krabici v očekávání, že bude fungovat aspoň to, co je namalováno na krabici... Nevidím důvod tyto praktické zkušenosti mazat a potencionální další zájemce nevarovat... Zatím mi nikdo nevyvrátil, že jde o obchodní podvod. Pokud jsi prodejce takových shitů, pak bych tvé zběsilé reakce chápal, jinak ne... Varovat před špatným výrobkem je zcela legální aktivita. Pokud tvrdíš, že to je dobrý výrobek, a existuje pro něj softwarové řešení, dej někam ke stažení Tvou zálohu kompletní instalace, nalinkuj to, dej k tomu postup, jak to nahrát, pokud to nejsou jen 2 bootovatelné soubory e2jffs2.img a uImage . Vyzkouším, pokud máš pravdu, budu se tu dlouze a hluboko omlouvat všem jednotlivě... OK ?
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

polulin píše:... Tady jsi na diskuzním fóru, takže se podle toho chovej.
Ano, snažím se tu diskutovat o problému. Bohužel tu není zatím nikdo schopný/ochotný ho konkrétně řešit. Ale už vím, že pokročilý Inuita má 60 let :Yahoo!:

Ty máš Alein2 a ve Sparku Ti funguje USALS ? Pak se Tě ptám: V jaké verzi Sparku se ti podařilo USALS nastavit pro zeměpisnou polohu Střední Evropy? Jaký model USB sticku ti spolupracuje s Alienem2 jako bootovatelný?

Máš Hyperion 3? Pak se ptám: V jaké verzi a jak lze editovat programy v "Oblíbených" ? Kde lze tu verzi, která Ti funguje stáhnout a jaké nastavení zvolit?

A odpovídej přesně prosím jen pokud víš jistě, ne pokud předpokládáš, myslíš, asi ...stylem "Stáhni si mou verzi..." To zvládnu i sám, předpokládat a na tom jsem i dojel...

Ještě jsem se dočetl o verzi E2 "Neutrino", která prý "spokojenost" . Trochu netechnické hodnocení. Takže kdo ji má: Funguje tam USALS, editace kanálů a aspoň YouTube??? A lepší je žádná odpověď než blbá... Když nevíš, tak neodpovídej... OK?
polulin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od polulin »

Pouze a jen urážíš. Obrať se na toho, komu jsi zakoupením toho stroje dal vydělat.
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

polulin píše:Pouze a jen urážíš. Obrať se na toho, komu jsi zakoupením toho stroje dal vydělat.
Sorry že tě pravda uráží, tak sem nechoď, zatím jsme od tebe nečetl jedinou užitečnou informaci...
... Již se ráno stalo.... a dodavatel Alienu2 začal komunikovat e-mailem a situaci řeší... \:D/
polulin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od polulin »

No tak vidíš. Dočkal jsi se.
L0th4r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od L0th4r »

Ahoj, nevite co by mohlo zpusobovat obcasne zrneni tv pri HD programech, ale jen kdyz dam napr. info nebo menu,kdyz neco delam a na pozadi mi bezi HD program.Samotny HD bez menu bezi v poradku. Myslel jsem, ze to bude procesorem,ale ten ma max.zatizeni 40% pri HD napr.12 000kb/s
Dela to je obcas, ne porad.Hyperion v3
video: PANASONIC TX-P65ST50, MEDE8ER MED600 X3D/WP, VU+ Uno 4k VTI 13.0.9
audio: Ceeroy 8090, h/k hkts 60, Marantz 2220b, h/k 171, Pioneer n-50
Mira.cz
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira.cz »

Demont

tak to tady čtu a celkem hustý.
Pokud něco chceš tak si to tady najdi. Opravdu se ptáš na to co je tu zodpovězeno několikrát , ale zdá se mi že prostě nechceš chápat. Hold seš asi tupec co se rád dohaduje.
Pokud neumíš s tímto satelitem zacházet tak ho dej pryč a kup si něco jiného.

a poněkolikáté

já používám dreamboxEDIT a spokojenost.
Usals a nastavení motoru je jiná liga, pro tebe asi nedostupná dle tvého vyjadřování.

:poklona:

Jo a do Neutrina ty se radši nepouštej to oravdu nepochopíš.
MULTIFEED 13E - 19,2E- 23,5E-28,2E ----server on ubuntu-13.04-server-i386-Argolis SmarGo SmartReader Plus, přijímač: Vu Zero-OpenPli 4, Vu Zero 4k - Vti ,Axas His 4K Combo-openATV
Mira.cz
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira.cz »

L0th4r píše:Ahoj, nevite co by mohlo zpusobovat obcasne zrneni tv pri HD programech, ale jen kdyz dam napr. info nebo menu,kdyz neco delam a na pozadi mi bezi HD program.Samotny HD bez menu bezi v poradku. Myslel jsem, ze to bude procesorem,ale ten ma max.zatizeni 40% pri HD napr.12 000kb/s

Je to pravděpodobně skin . Skus si stáhnout v pluginech třeba skin SimpleHD ten mi jede bez problémů.
MULTIFEED 13E - 19,2E- 23,5E-28,2E ----server on ubuntu-13.04-server-i386-Argolis SmarGo SmartReader Plus, přijímač: Vu Zero-OpenPli 4, Vu Zero 4k - Vti ,Axas His 4K Combo-openATV
L0th4r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od L0th4r »

Mira.cz píše:
L0th4r píše:Ahoj, nevite co by mohlo zpusobovat obcasne zrneni tv pri HD programech, ale jen kdyz dam napr. info nebo menu,kdyz neco delam a na pozadi mi bezi HD program.Samotny HD bez menu bezi v poradku. Myslel jsem, ze to bude procesorem,ale ten ma max.zatizeni 40% pri HD napr.12 000kb/s

Je to pravděpodobně skin . Skus si stáhnout v pluginech třeba skin SimpleHD ten mi jede bez problémů.

Tak skin nepomohl,zkusil jsem jich vic i ten Tvuj, signal a kvalitu mam taky v poho kolem 80%
video: PANASONIC TX-P65ST50, MEDE8ER MED600 X3D/WP, VU+ Uno 4k VTI 13.0.9
audio: Ceeroy 8090, h/k hkts 60, Marantz 2220b, h/k 171, Pioneer n-50
Mira.cz
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira.cz »

L0th4r píše:
Mira.cz píše:

Tak skin nepomohl,zkusil jsem jich vic i ten Tvuj, signal a kvalitu mam taky v poho kolem 80%
Tak v tom případě neumím pomoct. ješte bych skusil změnit rozlišení ale to sou jenom moje dohady.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

@L0th4r
Co máš za oscam? Já to teď zkoušel při nahrávání dvou HD kanálů a jeden jiný koukám a v pigu nic,žádné vlnění.CPU průměr 50%. Nemazal jsi něco cos neměl.zjistil jsem,že některé věci v Hyperionu jsou podivně provázané.Smázl jsem plugin(už nevím který a přestal mi přenos sítě UPNP. já vím,že už máš asi vše pracně nastavené,ale udělej si zálohu nastavení kanálů a reinstaluj.
Naposledy upravil(a) Inuita dne 12.prosinec 2013 - 16:45, celkem upraveno 1 x.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

polulin píše:No tak vidíš. Dočkal jsi se.
No nedočkal, tím že někdo odepíše, že něco "řeší" se nic nemění, dokud řešení nepředloží a neověřím že funguje. Zatím ladím ve Sparku satelity tím stylem, že přepnu parabolu na Amiko HDmini, tam si natočím parabolu na příslučný satelit, přešroubuju koax do Alien, tam povypínám všechny Diseq a USALS a ladím ... a pak totéž s další družicí atd... Fakt obrovská zábava, Sparkem zatím nejsem schopen přetočit motor z jedné pozice na druhou, když nejde nastavit souřadnice USALS. Spark by mohl být řešením, i když mě vytáčí malé okénko menu někde uprostřed velké obrazovky do kterého se nevleze ani celý název stanice, který nesmyslně roluje, zatímco na okrajích je na každém ještě 20 cm volnéoho místa... Celkem 50% nevyužité plochy obrazovky, ale zato rolování názvů po prodlení v malých chlívečkách... to zas vymyslel debil... Opravdu "geniální" grafika oprásknutá z nějakého laciného SD přijímače... Editace kanálů tam naštěstí funguje stejně jako v Amikách bez Linuxu, ale bez USALS to půjde stejně pryč, k čemu by mi byl motor...
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

Mira.cz píše:Demont Hold seš asi tupec co se rád dohaduje....
Další "pokročilý", kadidát na veterána, který neumí číst... Ztráta s času s Vámi, chlapci, když slepý slepého vede, oba do jámy padnou... Krom osobních urážek neumíte nic... jen žvanit a opakovat nesmysly...
Ano jsem tupec ta jsi génius s plnou hubou keců o tom že tu vše je... Ale že to jsou lži a žvásty, odporující realitě, to ti asi nedochází... Jen kecy s ifgnorací faktu, že Hyperion3 v sobě nemá editopr kanálů... Běž do řiti, Díky...
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

už som to tu niekde písal všetky tieto lacné satelity ,, nikdy nepôjdu v enigme2 ani na 70% " oproti enigme2 org. ktoré používajú dreambox ,vu+, xtrend a podobný level . kedže mám bohaté skúsenosti s lacnými aj drahými satelitmi tak viem o čom píšem . proste sa zmierte s tým že za tých 100 euro tam nikdy nedostanete hlavne v podpore / enigma2/ ako za 200 euro a vyššie kde v tej cene ste si zaplatili aj za tú podporu . proste tieto stroje idú celkom slušne aj v org.softe / to je ich priorita/ preto sa výrobca zameriava hlavne na soft . enigma2 je len ako bonbonik ktorý je občas horký a nechutí mu ,ale zodpovedajú cene . čo myslíte prečo trochu skúsenejší majú doma dreambox, vu+, xtrend a podobné mašiny tým samozrejme netvrdí že aj tam niečo nefunguje . s nickom mareksym sme síce v aline 8900 osobne odskúšali všetky enigmi2 čo pre tento stroj boli a vždy sa tam dosť toho našlo čo nefungovalo ,ale ruku na srdce ,, za tie peniaze ide celkom slušne " ,len mu treba venovať viac času a hlavne skúšať rôzne image a mať s ním samozrejme ako také skúsenosti , každý kto chce enigmu si niečo nájde . ak si to kupujúci nedá komplet nastaviť u predajcu tak je potom s toho zúfalý ak je to jeho prvý linux . tiež som od jedného pána kúpil takto hdbox-7110 a po dvoch týždnoch študovania po forach ho nevedel ani naladiť , jedine na čo prišiel ako zapnúť a vypnúť . ked som sa ho spýtal prečo ho predáva tak mi povedal že ,, linux to je už nad jeho sily " ja osobne už doma frčím okrem toho hdboxu len v enigme2 org. alien som už daroval mame . komplet som ho nastavil v sparku aj v openpli a mama ani netuší že má nejaký linux ,ved ani nevie čo to je pokial jej ide bez problémov .
Všetko 4K
frostik

Příspěvek od frostik »

Demont píše:... píšu to už po 5-té, že já tam tu nabídku nemám (Hyperion 3 ! Skin snad memůže miít vliv na obsah nabídky a funkcí, skin je grafika! Nebylo to ani v základním RED po instalaci). ...
To tlačítko MENU je na dálkovém ovladači a zobrazuje další menu na obrazovce. Jenom na obrazovce ho nenajdeš.
Mira.cz
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira.cz »

WP_000691.jpg
Demont píše:
Mira.cz píše:Demont Hold seš asi tupec co se rád dohaduje....
Další "pokročilý", kadidát na veterána, který neumí číst... Ztráta s času s Vámi, chlapci, když slepý slepého vede, oba do jámy padnou... Krom osobních urážek neumíte nic... jen žvanit a opakovat nesmysly...
Ano jsem tupec ta jsi génius s plnou hubou keců o tom že tu vše je... Ale že to jsou lži a žvásty, odporující realitě, to ti asi nedochází... Jen kecy s ifgnorací faktu, že Hyperion3 v sobě nemá editopr kanálů... Běž do řiti, Díky...

A co je tohle????
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

efendy55 píše:... všetky tieto lacné satelity ,, nikdy nepôjdu v enigme2 ani na 70% " oproti enigme2 org. .... enigma2 je len ako bonbonik ktorý je občas horký a nechutí mu ... v aline 8900 osobne odskúšali všetky enigmi2 čo pre tento stroj boli a vždy sa tam dosť toho našlo čo nefungovalo ... ja osobne už doma frčím okrem toho hdboxu len v enigme2 org. alien som už daroval mame . komplet som ho nastavil v sparku aj v openpli a mama ani netuší že má nejaký linux ,ved ani nevie čo to je pokial jej ide bez problémov .
Tak za toto Ti efendy dávám 100 bodů a palec nahoru, protože to je konečně upřímné přiznání skutečnosti, jak se věci mají ! =D> Alien v ceně 130 Euro jsi dal mame jako náhradu za Amiko HD mini, které by stálo 30 Euro, protože tě asi sral, proč jinak... a po veškeré péči, studiu a snaze se chová sotva jako to Amiko HD mini, občas se musí restartnout atd... ... To je hořká pravda o těchto "laciných" linuxových krabicích, která měla zaznít hned, když jsem sem vlezl, mohl jsem to vrátit už před týdnem v pátek, nebo na základě čtení tady to vůbec nekupovat. Když vím, že to nepojede, tak do toho nepůjdu. Chystal jsme to pro náročného zákoše v rámci dodávky většího celku (domácí síť server atd...) ale když píšeš, že ani dreambox, vu+, xtrend nejsou 100 % spoelhlivé, tak mu to budu muset rozmluvit i v té dražší kategorii. To je typ lidí, kteří jsou naprosto netolerantní (já jsem kamarád proti nim), něco si vyhlédnou, chtějí to (3 tunery HD na 1 dálkové ovládání) a očekávají 100% funkci, kterou vyžadují, jsou ochotni mi za to zaplatit, když to půjde, ale když se to bude sekat, hodí to po mě při 3. zaseknutí... Chtěl jsem to i pro sebe (2. kus až se s tím seznámím) ale vidím že běžím proti zdi s touto značkou a že ani 2x tak drahé podle Tebe nejsou garantem 100% funkce. Takže půjdu od toho. Je to oblast hobby, ne profi a ti lidi jsou zvyklí, že otočí knoflíkem a vyteče káva, když je to kávovar otočí klíčkem a někam dojedou na čas, když je to auto... Myslí si, že i satelit musí fungovat, když lusknou dálkáčem... Já je chápu ale tento obor to bohužel ještě neumí... Honba za inovacemi nedovolíi časově dokončit předchozí projekty a pak stojí vše za hovno... To by tu mělo být zlatým písmem. Ale díky efendi, žes to napsal. Je to závěr, ke kterému jsem došel i já a je to upřímná a pravdivá reference na tyhle Linux mašinky. Jsem fanda Linuxu na stole a v serveru, kde mi jede stabilně už roky... Mám Media center XBMC v Open SUSE 12.3 a je stabilní. Bohužel pozná jen 1 z mých 4 tunerů různých výrobců, kdysi jsem je kupoval pro Windows. Mám tam Techisat SkyStar HD PCI kartu, Avermedia dvoutuner DVB-T PCIe kartu a externí USB čínský noname SAT HD tuner DM04 + nějaké DVB-T USB sticky. Co chybí jsou ovladače tunerů, jen ten Číňan se chytá. Druhá cesta by byla nejdřív se podívat na podporované tunery a pak je koupit. Ale to už je tu offtopic, tak budu pokračovat v jinám vláknu, kde bude SAT na Linux PC... :wink: Bylo mi ctí pánové zde pobýt a jsem rád, že jsme se dopracovali k výsledku, i když je nepříznivý pro tento STB Alien2 . Ale je pravdivý a ušetří mnoha dalším lidem nervy a peníze... Takže dík za všechno všem ! Já bych se v tom patlal ještě týden, než bych došel ke stejnému výsledku. Půjdu goglovat ty Linux ovladače pro SAT a TV karty, určené původně pro Windows...
:thankyou:
polulin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od polulin »

Demont píše:Chystal jsme to pro náročného zákoše v rámci dodávky většího celku (domácí síť server atd...) ale když píšeš, že ani dreambox, vu+, xtrend nejsou 100 % spoelhlivé, tak mu to budu muset rozmluvit i v té dražší kategorii. To je typ lidí, kteří jsou naprosto netolerantní (já jsem kamarád proti nim), něco si vyhlédnou, chtějí to (3 tunery HD na 1 dálkové ovládání) a očekávají 100% funkci, kterou vyžadují, jsou ochotni mi za to zaplatit, když to půjde, ale když se to bude sekat, hodí to po mě při 3. zaseknutí...
No a jsme doma. Zkasíroval bys ho pak sám, že ??? Ne, tohle fórum opravdu slouží k něčemu jinému, než k poskytování supportu SAT prodejcům. Hezký zbytek dne vinšuju.
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

:arrow:
avatar99 píše:Vrať to a koukej z okna budeš mít klid
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“