Výpadky ve večerních hodinách signálu

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu HD-BOX FS-9105+ , FS-7119HD , Dreamsky HD6
Odpovědět
midiborec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od midiborec »

Ahoj už par mesicu pozoruji zajimavou vec. Az ted jsem se ale dostal se vás zeptat co to muze byt...Vzdycky mezi devatou až 11 vecer začni zničeho nic vypadavat signal u určitych stanic.. Např hodne sleduji Discovery HD nebo Nat Geo HD a tam se to defakto deje. Kdyz se to začne sekat a dám třeba History HD tak tam to nedela a jede vse normalne.. Pise to neni signal a proste pochvilce to zacne zase naskakovat. Signal mám normalne 90-92%. V létě sem předelaval i parabolu protože jsem si myslel že tomu vadí ryna ktera byla nad parabolou ale nepomohlo to. Jestli se to děje přes den nemužu posoudit jelikož na tv se divam nejvice večer ale vzdycky se to deje jen vtuhle dobu a třeba jen na 10 minut a pak je vse v pořádku... Dřív to nedelavalo. Díky
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Re: Výpadky ve večerních hodinách signálu

Příspěvek od w.o.l.f. »

midiborec píše:Ahoj už par mesicu pozoruji zajimavou vec. Az ted jsem se ale dostal se vás zeptat co to muze byt...Vzdycky mezi devatou až 11 vecer začni zničeho nic vypadavat signal u určitych stanic.. Např hodne sleduji Discovery HD nebo Nat Geo HD a tam se to defakto deje. Kdyz se to začne sekat a dám třeba History HD tak tam to nedela a jede vse normalne.. Pise to neni signal a proste pochvilce to zacne zase naskakovat. Signal mám normalne 90-92%. V létě sem předelaval i parabolu protože jsem si myslel že tomu vadí ryna ktera byla nad parabolou ale nepomohlo to. Jestli se to děje přes den nemužu posoudit jelikož na tv se divam nejvice večer ale vzdycky se to deje jen vtuhle dobu a třeba jen na 10 minut a pak je vse v pořádku... Dřív to nedelavalo. Díky
pokud máš originál sw v přijímači, zadej rozšířené nastavení a překontroluj, zda máš dobře zadané údaje pro uvedený TP:
11 856 V 2/3 27 500
DVB-S2/8PSK
Pilot OFF
dále nepíšeš nic o tom jak je parabola velká, jaký máš lnb, kolik přijímačů doma.... atd
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

To ani nemusi pisat. Su urcite anomalie, ktore sa nedaju zaradit medzi bezne poruchy .
Mal som jedneho cloveka, ktoremu sa vzdy USALS motor pretocil na 0 , ked sa na budove obecneho uradu spustila vianocna koleda (kazdu stvrthodinu) . Normalne otravne to bolo .
midiborec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od midiborec »

Dřive vše stouhle prabolou fungovalo v pořádku.. Jak sem psal zkousel sem ji už doladovat a lepe to už nešlo.. Parabola mi nespadla a nevim jestli je deformovaná... Velikost nevím ale nejaka ta středni zakladni asi 80cm ? Jen me udivuje že se to deje vzdycky jen vtu dobu večer. Obcas mi jede tv i přes den a zatim sem to nespozoroval přes den... Pokud teda nepočitám bouřku. Kde to nastaveni najdu jak psal wolf ? chytame jen 23,5 je to pevna parabola a je to pro dva přijmače. Vic se vtom nejak nevyznám.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

skus opisat aktivitu na tom druhom satelite. pozeraju len vecer ?
stenly20
satelitni prijimac: ab ipbox 200S

Příspěvek od stenly20 »

Skontrolovať správny sklon LNB , skontrolovať F-konektor na LNB a prívode do sat.prístroja , fyzicky skontrolovať koaxiálny kábel ,či nieje prasknutý a zatečený od vody.
Zatiaľ som sa za svoju prax stretol aj s tým, že hlodavce (myši) rozožrali opletenie ,aj pozlátku na koaxiáli a signál sem tam vypadával ,presne tak ako píšeš.
Najcitlivejšie na silu signálu sú práve HD programy.
Ešte upozorním na jednu vec : niektorý predajcovia ponúkajú lacné šmejdy - koaxiál vyrobený z ECO plastu - po 5-7 rokoch sa úplne rosype vplyvom slnka ,mrazu a dokonca som sa stretol aj s tým , že ma prvý pohlad mu nič nebolo a keď mi to nedalo začal som ho rozrezávať,tak doslova zoxidovalo opletenie vo vnútri tak,že sa úplne rosypalo. Najkritickejšie miesto pre koaxiál je , keď je prevrtané staré okno ,tam sa fyzicky namáha a nakoniec zlomí :!:
Otázka :Kam natočiť parabolu - odpoveď : http://www.dishpointer.com
Vyplň údaje kde sa nachádzaš, zvol satelit a uvidíš smer natočenia.
midiborec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od midiborec »

Revis, na druhem satelite je aktivita takova ze tam se sleduje nova hd a podobné programy a tam to nedela ale jak sem jednou koumal tak sem byl zvedavej jestli to dela jen muj přijmac nebo i ten dole (ipbox) a tam se Discovery HD taky sekalo. Jak bude chvilka zkusim zapátrat.. Dekuju za rady a když bych neco vedel víc tak napisu.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

nastav riadne parabolu a pojde to no problem.
midiborec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od midiborec »

Revis a je nekde návod jake parametry nastavit v origo FW hdboxu na parabolu 23,5 ? nebo si myslel doladit venku ?
dubak7711
satelitni prijimac: všetko možné

Příspěvek od dubak7711 »

ano, myslel vonku
Ľudský mozog je vraj na 99% kvapalina,u niekoho bohužiaľ BRZDOVÁ.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
midiborec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od midiborec »

já se to snazil doladit podle telefonu a e2 v ipboxu takže to asi neni upln 100% ale myslim si ze to mam naladene jak nejlepe to šlo.
Odpovědět

Zpět na „F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6“