AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od avatar99 »

jmeno/heslo :arrow:
root/pkteam
root/HDMU
root/amiko
root/alien
root/root
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

bobo6969 píše:kde zjistim jakou verzi enigmy2 mam? ona uz tam byla nainstalovana. to by bylo super kdybys mi mohl pomoct s tim logingem do alienu
Zkus v tom tvém image najít možnost INFO o přijímači,nebo možnost ACTUALIZATION/FIRMWARE/Check actualization. Tam by se ti měla objevit verze E2. Ještě mě napadlo stiskni na DO tlačítko FIND,nevím možná se ti objeví po levé straně obrazovky Info a úplně nahoře je název a verze E2. Je to ale bez záruky,protože na každé E2 jsou nastavena tlačítka jinak. Dej pozor na ty pluginy,ne do každé E2 jsou stejné,musíš hledat pro tvou image. Jestli se dostaneš přímo na server toho image (modrý panel/pluginy/plugin browser/zelené tlačítko download plugins),tak si je stáhni přímo po síti.
Jinak není problém si tam nainstalovat svou enigmu dle svého výběru. \:D/
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
bobo6969

Příspěvek od bobo6969 »

Takze chlapci a devcata. Nejdrive chci podekovat avatar99 protoze jedna kombinace user/pass byla spravna... Dekuji.

A ted co se tyce verze me Enigmy 2. Tady je par screenu z obrazovky. Snad to pomuzes.
Obrázek
Hardware
Obrázek

Kdyz najedu do pluginu tam uz jsou tyhle:
Obrázek
Kdyz zmacknu dole zelene tlacitko ztahnout pluginy tak se mi objevi tohle:
Obrázek
V zadne z techto sekci neni treba plugin pro youtube ktery hledam ale i tak kdyz dam ztahovat jakykoliv plugin tak mi vzdy pri stahovani skoci tento error
Obrázek
I ma enigma2 vypadala jinak nez odkaz na youtube video vyse. Da se nekde na jednom miste najit ruzne enigmy2 s nahledy nez si ji nahrajete a take s komentari jak dobra nebo spatna je? A to same s pluginama s nahledem a k cemu slouzi? A jeste jedna malickost, ve slozce Plugins/Picons jsou snad vsechny satelity ale 23,5 Astra tam neni tak nemam ani moznost ztahnout ikony ke kanalum.

Chtel bych si nahrat sve vlastni pluginy a ty co tam mam a jsou k nicemu tak ty odstranit.

Dik za pomoc. Nevim jestli jednodussi a rychlejsi by nebyla komunikace na skype popripade se mi podivat do boxu pres teamviewer.

Dekuju
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Tezko ti radit jakou e2 nainstalovat. Ty tam ted mas HDMU,ktera mi nevyhovovala,neni na ni 100% spolehnutí. Pro někoho ale je zase vyhovující. Me se nejvíce osvedcil Hyperion3. Jedu na ni uz 3 měsíce bez problémů :Yahoo!: Mam nastaven epg refresh plugin,takže vidím co na kterém kanálu dávaji nejméně týden dopředu. Natáčí bez problémů klidně 3 HD kanály,funguje youtube,archiv cs/sk,media player formátů mov i mkv a spousta dalších užitečných věcí.

Hlavně pozor při instalaci E2-musí to být image pro čip 7162 :!: :book:
Naposledy upravil(a) Inuita dne 25.prosinec 2013 - 16:36, celkem upraveno 1 x.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

bobo6969 píše:Inuita promin zapomnel jsem to dopsat. Nejedu pres spark ale pres Enigmu 2. Takze hledam aktualni plugyny pro enigmu 2. Co se tyce toho prihlaseni tak ten dotycny co mi to nastavovat tak mi tenkrat rikal cituji: USER JSME NEVEDELI, PROTO NEMAS MGCAM, ALE MUSELI JSME DAT OSCAM. HESLO PRO PRISTUP JE VYPALENO PRIMO V IMAGE. No ale vubec nevim kde to heslo hledat protoze nevim o jakem image je rec. Kde najdu ten image s temi udaji. Popripade dalo by se ze bys mi vlezl pres teamviewer do pc a nasel to?

Dik
Jestli si se už spojil přes síť do Amika,tak jmeno a heslo do oscamu by si měl mít ve var/keys/oscam.conf Nevím to na 100%,neboť nemám HDMU :)
já to tam mám takto:

[webif]
httpport = 8888
httpuser = amiko
httppwd = amiko
httprefresh = 5
httpallowed = 0.0.0.0-255.255.255.255
bobo6969

Příspěvek od bobo6969 »

no prihlasim se jen pres dreamboxedit ale tam muzu jen upravovat kanaly. Kdyz se ale zkousim pripojit pres FileZilla Server tak tam mam zadat IP adresu boxu. ta je v poho. Pak port a heslo ale tady se nemuzu pripojit primo do systemu. a jak jsi psal ze pouzivas ten Hyperion 3 neni nekde nejaky odkaz na video tutorial at se muzu podivat? \nerikam ze mi ta enigma 2 nevyhovuje ale uz jsem na youtubu videl lepsi nez mam ja ale nebylo tam jaka enigma to byla.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Zkus se připojit přes Total Commander. Tutorial hyperionu jsem také nenašel. Hyperion má hodně pěkných skinů,určitě by sis vybral. :wink:
balkii

Příspěvek od balkii »

Zdravim Vas, mam E2 pkt hyperion 2640 mod by SeNsUi a pri prepinani kanalov mi pukne v reprakoch. V sparku to nerobi. Da sa nieco v nastaveniach zmenit alebo je to imagom E2?
tomasek123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H9.2S Openpli 8

Příspěvek od tomasek123 »

zdravím,
mám dilema :D
přemýšlím o novém boxu a narazil jsem ne tento alien 2 a nebo Optibox-EVO-E3-HD
jaký by jste my poradily.který má lepší kvalitu obrazu

děkuji

PS: alien a alien 2 je jen rozdíl v dual tuneru?
1,2M talíř
Zgemma H9.2S

Old reciever:
X-trend ET-6500 - Openvix - Hdfreak
Dreambox DM900 - Merlin OE2.5
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

Zdravim; poprosil bych o jednu radu. Po kazdem zapnuti (Spark), jse mi na malou chvili objevi hlaska (chybne pripojeni na net). Vse ale funguje jak ma (Yotube, Hbbtv atd). Sila signalu je na maximum (5 carek). Ve verzi 1.2.65 mi to neukazuje. Jen posledni dve aktualizace 68 a 69. Tak jestli to nekomu neukazuje to same, abych mel jisttu, nez jse obratim na provozovatele. Moc dekuji.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

tomasek123 píše:zdravím,
mám dilema :D
přemýšlím o novém boxu a narazil jsem ne tento alien 2 a nebo Optibox-EVO-E3-HD
jaký by jste my poradily.který má lepší kvalitu obrazu

děkuji

PS: alien a alien 2 je jen rozdíl v dual tuneru?
Máš pravdu.Alien2 má většinou 3 tunery ,dva satelitní a jeden DVB-T a Amiko Alien2 Triple plus má dokonce DVB-T2. :good:
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

mmiriboy Ano jedu pres wifi. Takze diky za odpoved, uz to resit nebudu. Cau.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Inuita píše:Tezko ti radit jakou e2 nainstalovat.
Kdyz vidim ty potize i s urcenim enigmy, tak bych myslel aby radsi zustal o toho co ma, jen treba zmenit skin a tak.

Ale byla tu uz zminka o dani k dispozici zalohu enigmy, coz by mohla byt uplne jednoducha zalezitost udelani zalohy stavajici enigmy a nahrani te poskytnute.

Kdybys byl ochotny, tak bych taky mel zajem. Mam Aliena2 triple tuner s DVB-T a mam motor coz bych uz donastavil. Spis jde o to, aby to zaloha byla kompatibilni.

Ale mozna ze kdyz nepouzivam zadnou kartu a neprovozuji ani klienta ani server, tak bych tim nahranim zalohy moc neziskal co si lehce muze i nezdatny uzivatel nastavit sam? Jaky na to mas nazor? Diky.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Zálohy zásadně neposkytuji,neboť tam mám nastavena ID a hesla do PC a na různé servery. To je taková práce po instalaci čisté E2 si vše nastavit.Mě to zabralo 1 hodinu. :smoke:
lomax

Nastavení Diseq E2

Příspěvek od lomax »

Pls, už jsem zoufalý. mám naistalovaný HDMU 11809 a za boha živého nemůžu natavit diseq. Mám t90 a 6 družic. Ve sparku to jde krásně.
Natavení ve sparku:
A 23,5 D/2
A 19,2 B/2
A 28,5 B/1
Thor 0,8 A/2
HB 13 C/1
Eurobird 9 1/1

Můžete mi pls někdo poradit jak na to v Enigmě?
Mám tam diseq 1.0 a nastavení družic
lnb1 19,2 input 6
lnb2 23,5 input ?
lnb3 28,5 input ?
lnb4 13 input ?
lnb5 0,8 input 4
lnb6 9 input 3

Takhle to funguje, ale nevím jaké vstupy dát na zbytek. když jsem tam něco nastavil a nechal to proskenovat tak mi to nic nenašlo.

Díky za každou radu

Jop a ještě jeden dotaz, kam mám dát seznam družic stažený z netu, abych měl možnost zobrazení více družic?
Vu+ Duo2 VTi 6.0.5
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

A aký diseqc prepínač máš (výrobca)? Používam 2x 8portový EPM Centaury, niekde mám uni, niekde twin LNB a všetko ide nastaviť v protokole 1.1
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Inuita píše:Zálohy zásadně neposkytuji,neboť tam mám nastavena ID a hesla do PC a na různé servery. To je taková práce po instalaci čisté E2 si vše nastavit.Mě to zabralo 1 hodinu. :smoke:
Máš pravdu, citlivé dáta sa nedávajú... Ale rád by som videl, ako by si u mňa za 1 hod. nainštaloval komplet enigmu2 i so skenovaním 11 družíc :D
lomax

Příspěvek od lomax »

logan píše:A aký diseqc prepínač máš (výrobca)? Používam 2x 8portový EPM Centaury, niekde mám uni, niekde twin LNB a všetko ide nastaviť v protokole 1.1
jop, tak ten tam mám taky. na a19 a 23 mám quad, pak 2 twiny a zbytek jsou singly.

takže to mám natavit na 1.1:(příklad A19)
toneburst žádný
diseqc příkaz input 6
Rychlý DiSEqC ne
opakovat sekvenci ne
pořadí příkazů committed, uncommitted, toneburst
uncommitted DiSEqC input 6
DiSEqC opakování ne

jenže v porovnání se sparkem je jinak obsazení portů
Vu+ Duo2 VTi 6.0.5
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Tak, tak nejako a hneď dať test na nejaký 1 transpondér, či to ide.
nomatch

Příspěvek od nomatch »

Můžete mi prosím někdo poradit nebo dát odkaz na to, jak na AMIKO ALIEN 2 spustím Enigmu?
Bláhově jsem se domníval, že dual boot znamená, že se mi to po každém startu zeptá, jestli chci Enigmu nebo Spark.
Spustil se samozřejmě Spark, což mi nevyhovuje...
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“