Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od hlustvisihak »

vladko

a co tak keby nechal zatvorený zobák ?

nechceš dát seting OK! ale proč nadáváš ???

pro někoho třeba není problém to sem hodit , vždy se chválíš jak chceš pomoci ,

ale zvonku to vyzerá že i v novém roce umíš enem machrovat!

:Yahoo!:
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

To hlustvisihak,samozrejme že poradím a rád,aj jemu som poradil.Keby dal na radu skúsených a nesomroval hotové zálohy nastavení,tak by vedel,že som vždy a každému radil.Nikdy a od nikoho(ani keď to bude posvätené osobne pápežom v Ríme)nedávať cudzie zálohy,nastavenia,settingy do svojho STB,nikdy.Zvykne to potom stvárať rôzne psie kúsky a potom bude sem chodiť vyplakávať,že čo mu daný STB stvára.Preto je moja odpoveď taká,akú dostal.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
Lisiak7
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2

Příspěvek od Lisiak7 »

vlado.ucho píše:To hlustvisihak,samozrejme že poradím a rád,aj jemu som poradil.Keby dal na radu skúsených a nesomroval hotové zálohy nastavení,tak by vedel,že som vždy a každému radil.Nikdy a od nikoho(ani keď to bude posvätené osobne pápežom v Ríme)nedávať cudzie zálohy,nastavenia,settingy do svojho STB,nikdy.Zvykne to potom stvárať rôzne psie kúsky a potom bude sem chodiť vyplakávať,že čo mu daný STB stvára.Preto je moja odpoveď taká,akú dostal.Nech sa darí.
V tom s Tebou suhlasim. Tiez som daval cudzie settings a robilo to neplechu. Potom som si spravil sam sken, posedel som pri obrazovke a bezi mi to doteraz.

Odoslané z môjho GT-I9505 pomocou Tapatalk
Opticum HD X403P, model: ALi-3602, SW verze: 06020200_1.1.70 EMU, HW verze: ALI-HD3-LV-VER3.0, LOADER VERSION: M3602B 1.1.3

VU+ SOLO2, Openpli 4.0 PLi-OE, Firmware version: 4.0, Driver Date: 3.13.5+20151201-r0.1, Kernel version: 3.13.5, Gui version: 2016-02-12, motor SG-2100
Joey35

Příspěvek od Joey35 »

zdravim,
stiahol som si tento firmware globo_x4_lemontree_proton_1.5.41_gisclub.tv, neviete ci je to aj pre oldremote? Chcem updatnut firmware(po prvykrat) v opticume hd x402p na nieco co ma HD menu.
hauk1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hauk1 »

Dnes nám vypadli "bezplatné" programy od s**linku, mali sme bloknutý ecm a emm emu na karte. Ako nahrám nové kódy na kartu alebo satelitu, aby sme mohli pozerať tie bezplatné programy? Bez potreby zaplatenia toho skorumpovaného "servisného poplatku"? Za každú radu vopred ďakujem.
Opticum HD x403p (FW Opticum x403p@Amiko SHD7900-8000 1.3.15.emu), starý oblý diaľkový ovládač, duo LNB monoblock (23,5°E; 19,2°E), parabola 80 cm Fe, Skylink ICE karta, LED FullHD TV SAMSUNG
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

ak nahráš nové kody na kartu tak budeš iný frajer . :poklona: podla toho na čo sa tu pýtaš tak sa do satelitov asi nerozumieš ? odporúčam ti ak chceš pozerať tv si to pekne zaplatiť ,alebo kartu predaj a prejdi na dvbt tam sa zatial nič neplatí . [-X zvykaj si a bude vraj ešte horšie pre tých čo chcú všetko a ,,sadarmo " :ROFL:
Všetko 4K
hauk1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hauk1 »

Pravda, že som do satelitov antitalent. Ale čítal som tu na fóre niečo o nahrávaní kódov cez emu softvér tak by ma zaujímalo, či sa dá niečo také aj s markízou a pod.
Opticum HD x403p (FW Opticum x403p@Amiko SHD7900-8000 1.3.15.emu), starý oblý diaľkový ovládač, duo LNB monoblock (23,5°E; 19,2°E), parabola 80 cm Fe, Skylink ICE karta, LED FullHD TV SAMSUNG
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

ak ti to pomôže tak že vraj ešte niečo ide , ale čo netuším nepoužívam to . pokial viem tak treba tam nahrať keys , ale ako a kde to stiahneš tiež neviem nikdy som sa s tým nezaoberal . ale čo viem tak už to vraj aj tak idú čo skoro odpojiť , aspoň tak sa vyhráža skylink . [-X
Všetko 4K
hauk1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hauk1 »

Pripomínam - som do satelitov antitalent. Ja sa do vašich skratiek a podobným výrazom tu na fóre nevyznám + som študent počas skúškového. Mám teraz iné veci na študovanie, nie satelitné fóra. Takže ešte raz ak by sa našiel niekto ochotný - aj cez správu nech mi napíše.
mirob111
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirob111 »

9339, edit keys, cryptoworks T&T a naťukaj správne keksy.
mysak85

Příspěvek od mysak85 »

mel by jsem dotaz, nahraval jsem firmware (kopmletni prehrani) globo_x4_amstar_sab_1.5.13_gisclub.tv (kvuli crt tv)
cca po pul hodine se zacne trhat a kousat zvuk a na televizi se neda divat, vyzkousel jsem nekolik firmwaru (cca 10), vymenen scart kabel, prijimac vyzkousen na lcd tv a tam to zacalo po chvilce take, puvodne jsem myslel jestli treba neni antena pootocena spatne protoze vubec v prijimaci nechytam satelit na pozici 19,2° ale v lcd tv se satelitnim tunerem jde vsechno bez problemu, mobonlok mam na dva satelity a na pripojeni 4 tv

kdyby nekdo vedel jak pomoci budu za to vdecnej
jeste programy prijimam ze skylinku, karta irdeto a taky nejdou naladit vubec kanaly co vysilaji v mpeg4 v prijimaci
dekuji
maiden

Příspěvek od maiden »

Mne prešlo rukou už viacej týchto prijímačov s touto závadou.Jeden som si nechal na pokusy a zatiaľ beží bez nejakých problémov.V prvom rade som urobil upgrade cez RS232 a dal som tam po rôznych pokusoch nakoniec tento:globo_x4_black synaps_gi_1.5.40_gisclub.tv.Ešte som pre istotu naletoval ten elektrolyt na LAN, ako je tu niekde na fóre popísané, lebo ho používam na zdieľanie a hlavne prídavné chladenie na procesor.Zatiaľ iba zvonku na hornom kryte prichytený malý ventilátor 40x40mm/12v presne nad procesorom a pripojený je na 5V cez USB.
V+Zero,Amico MiniHD SE,Samsung LE40C650
mysak85

Příspěvek od mysak85 »

zkusim upgrade pres ten kabel rs232, víc ted nedokazu jelikoz mam na 3 mesice ruku v orteze, mozna pak zkusim dat tam vetracek, jinak firmware jsem instaloval i s tim ze jsem udelal po nainstalovani tovarni reset a vse ladil a nastavoval znovu.

ale jeste by mne zajimalo jak tam nastavit signal z druhy ruzice a hlavne jak sprovoznit hd a mpeg4 kanaly ktery ani druzice na 23,5 nenajde i kdyz zadam spravnou frekvenci
mysak85

Příspěvek od mysak85 »

Zapomnel jsem dodat ze ty kanaly a satelit nejde nastavit pouze na opticomu, ale kdyz to nastavim na tv se satelnim tunerem, tam to jde bez problemu

Tady jsou screeny jjak z tv, tak z opticomu

Screeny zde v odkazu

https://picasaweb.google.com/1022007103 ... tNastaveni
jmurin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Rôzne

Příspěvek od jmurin »

Na 23,5 E nastav DiSEqC1.0 na 2/2 a na 19,2 E na 1/2 a máš po probléme.
mysak85

Příspěvek od mysak85 »

Vyzkousel jsem prohodit ten diseq, bohuzel to nenaslo zadny kanaly a satelity coz vubec nechapu, jinak mohl by mne prosim nekdo navest kde hledat jak udelat update pres kabel rs232? Na ten kabel jsem koukal na aukru, ale nevim kterej presne koupit :-(
mysak85

Příspěvek od mysak85 »

Diky, jeste se zkusim domluvit primo s antenarem at se podiva na spravne otoceni anteny
Jinak firmware instaluju primo odsud ze sekce pro tebhle prijimac, vzdycky jsem prechazel akorad na novejsi verzi od amstar a nikdy nebyl problem, vim ze jednu dobu jsem chytal hd a mpeg4 kanaly ale pak jsem prohodil twinblock na novejsi model co ma vystup na 4 tv a hd uz jsem nechytnul na prijimaci (v tv lg funkcni bez problemu)

Jinak s tim portem bude problem, nesezenu pocitac co bude mit seriovy port, mam 6 let starej notebook a bohuzel s usb, spise by jsem potreboval redukci ze seriovyho portu na usb (jestli teda nejaka takova bude)
mysak85

Příspěvek od mysak85 »

Parada, dik moc za pomoc, snad to cely klapne a bude fungovat :-)

update 30.1
tak nakonec jsem nahral soft z stranek
http://www.decoderhd.com/sat/globo/Ali3602_220mm/
je zajimave ze z tohoto fora jsem zkousel nekolik verzi firmware a kazda po chvilce zacala blbnout.

verzi 1.4.34 amstar a trhani obrazu prestalo, sice porad nechytam hd programy ale to se snad vyresi az se pootoci antena, sice to chcili potrva protoze kvuli tem vetrum venku se s tim zatim nic neda delat :-(
pistok153
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Příspěvek od pistok153 »

mysak85
Vieš niekedy, čím novšia verzia, tým blbšia verzia :D :D :D
Pišťok
hass
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý