jak odmazat nepotřebne kanaly

Forum pre prijimace znacky X-Trend
Arsenal832
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: jak odmazat nepotřebne kanaly

Příspěvek od Arsenal832 »

rafi píše:
Arsenal832 píše:
clasicrock píše:šipka dolu,oblíbené,menu,povolit přesun,najed na napr:skylink,dej ok,šipkou nahoru nebo dolu přesun kam chceš,ok -hotovo :)
To som aj ja tak skusal,lenze ja tam tu polozku zapnut presun nemam Ja tam mam tieto polozky pridat buket,odstranit polozku,configuration
Tak podla toho co pises si len v zozname buketov. Treba si vybrat buket OBLUBENE alebo iny a tam upravit zoznam programov. V pripade, ze nemas v ziadnom bukete program, zelenym vybrat satelit a v nom uz postupovat ako napisal clasicrock
Ale ja nechcem upravovat zoznam programov,ale zoradit bukety.Ja tam nemam polozku zapnut presun.Uz som to spravil cez dreamboxedit
nepo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+

Příspěvek od nepo »

liquere píše:Predsa v dremboxedite mozes prepnut na kanal a pozriet ci ide alebo nie.Sedis pri pc a klikas a upravujes,alebo este lepsie nieco prenosne mat pred sebou a kontrolovat na tv.....vsetko ide.
=D> to je ono!!! Díky!!!
Že to jde přepínat z Dreamboxedit jsem nevěděl. Zapínání jsem neměl v možnostech povolené.
Ariva 200 HD / ET 6500 / VU+ZERO / 28E;23E;19E;1W / Multibeam E85
Spencer
Odborník
Odborník

Příspěvek od Spencer »

Chlapi, treba si uvedomit, ze v Enigme je blbost upravovat kanaly v zozname vsetkych kanalov, lebo do tohto zoznamu si tieto masinky pridavaju nove kanaly automaticky. Preto treba pouzivat bouquety - modre tlacidlo - v zozname programov. Ak mate s tym problem , na nete su rozne settingy, staci pouzit. Osobne si myslim, ze v Enigme je to riesene genialne.
Xpeed LX3,SF8008,T 90.
tomasek123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H9.2S Openpli 8

Příspěvek od tomasek123 »

tak program je špičkový na úpravu až jsem překvapen.
jen je to na dlouho nevím kde se my vzalo asi z aliance rom družice 19,2E a s tím i programy a komplet bouquest takže to promazávám a snažím se nahradit. jen ta družice my tam dělá paseku a nevým jak komplet celou družici vymazat ale s tím se snad poperu. na co nemohu za boha přijít je jak tu už někdo řešil náhled na program jestli funguje.
kde se to přesně prosím nastavuje?
1,2M talíř
Zgemma H9.2S

Old reciever:
X-trend ET-6500 - Openvix - Hdfreak
Dreambox DM900 - Merlin OE2.5
Pepik71
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Dm 900/Xtrend ET9500/et 10000

Příspěvek od Pepik71 »

kde se to tam zapíná?
XTREND 10000 XTREND ET9500 DM900UHD DVB-S2 FBC Twin Tuner / Sony KD-65AF8 oled / UK
Pastoman
Moderátor
Moderátor
satelitni prijimac: uClan

Příspěvek od Pastoman »

uClan Ustym 4K PRO / OpenATV6.4+OS Define
uClan Ustym S2 4K OTT / OS DENYS
Nokia Streaming Box 8000 / OS Android TV 10
kit1968
satelitni prijimac: X trend ET 7500

Příspěvek od kit1968 »

Zdravím ,mám ET 4000 a jsem úplně zděšen! Nemůžu vymazat všechny kanály ? Proč si vše nemůžu seřadit od jedničky ? Proč musím vytvářet nějaké favoritní......Tohle je totální hrůza.
Chci vše smazat a navolit si sám....po jednotlivých frekvencích... Přesunul jsem dreamboxeditem do ET a stejně tam nic není....Jsem totálně na prášky...tohle vážně nejde nějak lehce ? A to ani nemluvím, že scart napojenej do tv je rovná se zelenej obraz ?? a hdmi nejede...ale vypne tv ?
Xtrend ET4000
masko52
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+,Xtrend,AbIpbox,Ariva ...

Příspěvek od masko52 »

v dreambox edite je to hračka len si poriadne naštuduj odkaz od pastomana
Proč si vše nemůžu seřadit od jedničky ? Proč musím vytvářet nějaké favoritní......Tohle je totální hrůza.
Chci vše smazat a navolit si sám....po jednotlivých frekvencích...
buket favorites ti ostať musí
že maš kanáli vo favoritnéj skupine vôbec nevadi lebo si nastav pri zap. boxu ktorí kanal sa ma spustíť ako prví prkl. ct1 a potom si ulož jednotlivé stanice podla seba pod čísla ktoré len chceš a do zoznamu kanálu sa vôbec nemusíš ani pozrieť keď ti tak vadí.
Přesunul jsem dreamboxeditem do ET a stejně tam nic není...
najprv si naskenoval zoznam kanalov v xtrende však?
A to ani nemluvím, že scart napojenej do tv je rovná se zelenej obraz ?? a hdmi nejede...ale vypne tv ?
nastav si v menu DO menu/nastavenia/system/nastavenie a/v vystup obrazu podla toho čím chceš obraz prenašať hdmi,scart atd.
Vu+, Xtrend, Ipbox, Ferguson
Obrázek
tomasek123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H9.2S Openpli 8

Příspěvek od tomasek123 »

mě spíše teď zarazilo udělal jsem aktualizace na XT 6500 a měl jsem komplet vše smazané. jen zůstali ty původní z Rom z Aliance na 19,2E musím znova projet družice a naladit kanály ale nevím proč.
1,2M talíř
Zgemma H9.2S

Old reciever:
X-trend ET-6500 - Openvix - Hdfreak
Dreambox DM900 - Merlin OE2.5
kit1968

Příspěvek od kit1968 »

No už jsem kousek dál....včera jsem myslel, že to poletí oknem v noci...jsem stará škola (1968) a fakt člověk musí změnit myšlení...tohle není klasika..pro konzervativce...a také mě naštvalo to množství kanálů (19+23+28+0,8-družice )což je fakt hodně a já měl ve starém sat.přístroji za ty roky vymazlené... mám dvě karty (T-Mobile+freesat UPC).Také mě zarazlo, že pokud ve složce poslední scan nechám programy, provedu nový scan, tak ten předešlej je pryč.Jde přesunout i v přístroji kanál z jedné složky do druhé ? No a to zapojení, zatím neřeším, ale fakt pokud napojím scart přímo do tv,je obraz celej do zelena ! ?? Pokud proženu skrze dvd rekordér je to ok ?? No a to HDMI to vůbec netuším...jen se vypne tv, ale signál na tv není...prubnu jinej kabel, ale to fakt jen hádám. Má někdo nějakej nápad ? Jo a děkuji i za pár slov ...včera v noci jsem byl pár temp srdce k infarktu na dosah...NEKECÁM. :cry:
Xtrend ET4000
masko52
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+,Xtrend,AbIpbox,Ariva ...

Příspěvek od masko52 »

Také mě zarazlo, že pokud ve složce poslední scan nechám programy, provedu nový scan, tak ten předešlej je pryč.
ak sparvíš nový scan tak si zmen pred scanovanim polozku - vymazať pred skenovaním na nie a kanály ostanú
Jde přesunout i v přístroji kanál z jedné složky do druhé ?
v zozname kanálov na určenej stanici stlač menu a tam zvoľ buď pridať stanicu do buketu alebo zapnúť presun no záleži čo presne chceš
No a to HDMI to vůbec netuším...jen se vypne tv, ale signál na tv není...prubnu jinej kabel, ale to fakt jen hádám.
Mne na xtrende trvá hláška aj 3 min "není signál pri hdmi " potom to naskočí. Samozrejme je to rozdielne pri iných image . mne to takto robí pri open pli
Vu+, Xtrend, Ipbox, Ferguson
Obrázek
kit1968

Příspěvek od kit1968 »

to masko : díky moc...vše jsem rozchodil...v nastavení...HDMI už je fukční a scart jsem navedl do rekordéru....něco budu nahrávat i na jeho hdd a něco rovnou v přístroji, což ještě musím prubnout (tedy nahrávání na usb,potažmo hdd)

ten přesun odzkouším také...to je důležitá rada....nebudu pro jeden přesun zapínat PC a pracně natahovat a upravovat....nevíte , jeli ještě někde podrobnější odkaz na návod pro práci s dreamboxedit .

Zajímavý postřeh... ladil jsem a upravoval a pak jsem se vrátil do českých stanic a černo ? restart ze zadu a vše zase jde?? ...doufám, že to nebude pořád, to by ženu asi trefilo !
Image mám také open pli . DĚLÁ TO NĚKOMU ?

CITACE
v zozname kanálov na určenej stanici stlač menu a tam zvoľ buď pridať stanicu do buketu alebo zapnúť presun no záleži čo presne chceš

Tak tohle nejde, protože přidat st do buketu tam není....pokud zmáčkneš menu je tam mimo jiné povolit přesun, povolit úpravu přehledu, přidat alternativu.....atd
Xtrend ET4000
kit1968

Příspěvek od kit1968 »

Nic takového...prostě nedokážu přesunout s posledního scanu do seznamu do kterého chci...a pokud provedu novej csan, předešlé ladění je pryč, asi mezi ostatníma...TO NENÍ NĚJAKÁ JEDNODUCHÁ METODA JAK PŘESUNOUT JEDEN KANÁL DO OBLÍBENÉ SKUPINY ?

PODAŘILO SE MI TO PŘESUNOUT ,ALE VŮBEC NEVÍM JAK, SOUVISÍ TO s těma alternativama (??) ,ale to je fak blbost....JAKÁ ALTERNATIVA , co to je ? prostě chci přetáhnout kanál z bodu a do bodu b....v jednoduchosti je síla ..ale jak to udělat znova ?
Naposledy upravil(a) kit1968 dne 01.únor 2014 - 17:42, celkem upraveno 1 x.
Xtrend ET4000
kotrmelec6819
satelitni prijimac: DM900 UHD

Příspěvek od kotrmelec6819 »

Najsamjednoduchsie je to cez Dreamboxedit - a ten navod najdes tu: http://digitalne.ellano.sk/magazin-7/item/dreamboxedit
Dreambox DM 900 UltraHD (2x DVB-S2X) 1TB HDD, Oscam, 2xAl 80cm 19,2e ,23,5e, 0,8w;
4K TV Samsung UE55KS7002; Odroid-C2 LibreELEC 8.0 - Kodi v17 Krypton; AV reciever Denon 3500H, rep. B&W 683 S2;HTM62 S2
Formuler,Xtrend,Dreamsky,Skytec,Amiko,Openbox...
kit1968

Příspěvek od kit1968 »

kotrmelec6819 píše:Najsamjednoduchsie je to cez Dreamboxedit - a ten navod najdes tu: http://digitalne.ellano.sk/magazin-7/item/dreamboxedit
No to jo, ale já chci jen přetáhnout jeden kanál !! ?? To potřebuji Silicon valley ?? :P
Xtrend ET4000
kotrmelec6819
satelitni prijimac: DM900 UHD

Příspěvek od kotrmelec6819 »

kit1968 píše:
kotrmelec6819 píše:Najsamjednoduchsie je to cez Dreamboxedit - a ten navod najdes tu: http://digitalne.ellano.sk/magazin-7/item/dreamboxedit
No to jo, ale já chci jen přetáhnout jeden kanál !! ?? To potřebuji Silicon valley ?? :P

ok, takže chod do zoznamu kanalou aby si videl toto:Obrázek
presun sa na kanal ktory chces presunut do baketu*v mojom pripade je to NOVA HD a stlac ok - objavi sa ti toto: Obrázek
chod na volbu presun do baketu a stlac ok a uvidis toto: Obrázek
no a tam si zvol do ktoreho baketu ho chces presunut a stlac ok

ak ti uz toto nepomohlo tak sorry, kup si vsetko mozne okrem linuxu s enigmou
Dreambox DM 900 UltraHD (2x DVB-S2X) 1TB HDD, Oscam, 2xAl 80cm 19,2e ,23,5e, 0,8w;
4K TV Samsung UE55KS7002; Odroid-C2 LibreELEC 8.0 - Kodi v17 Krypton; AV reciever Denon 3500H, rep. B&W 683 S2;HTM62 S2
Formuler,Xtrend,Dreamsky,Skytec,Amiko,Openbox...
kit1968

Příspěvek od kit1968 »

no tohle by mě určitě pomohlo, a moc...ALE JÁ TO TAK NEMÁM !! A to bude to proč pro Vás je jednoducho a pro mě složito :!: Problém pochopen, musím hledat jinou cestu...CENÍM SI ČASU A OCHOTY, KTEROU MĚ VĚNUJETE ! Moc dík.
Xtrend ET4000
kit1968

Příspěvek od kit1968 »

Mé prostředí... snad jen k pochopení...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) kit1968 dne 01.únor 2014 - 19:28, celkem upraveno 1 x.
Xtrend ET4000
michal47

Příspěvek od michal47 »

Stejné prostředí jenom asi nechápeš ty souvislosti. Už to tu bylo napsáno, ale jestli chceš ještě jednou tak OK. Po naskenování najdeš komlet naladěné satelity pod třemi záložkami. Vše, satelity, poskytovatel. Tvoje seznamy si vytvoříš pod položkou oblíbené. Pokud chceš přidat něco tak z naladěných programů do svých přehledů (oblíbené). Jde jen o to pochopit ten systém. Už tady bylo víc lidí co chtěli mazat naladěné programy v základním přehledu , ale to je prostě blbost.
Naposledy upravil(a) michal47 dne 01.únor 2014 - 19:33, celkem upraveno 2 x.
kit1968

Příspěvek od kit1968 »

No tak to jsem fakt prostě trotl...
Xtrend ET4000
Odpovědět

Zpět na „X-Trend ET 10000, 9xxx,8000,8500,6500,4000“