HDBOX 9105+ mcas,firmware

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu HD-BOX FS-9105+ , FS-7119HD , Dreamsky HD6
Odpovědět
nicon
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ Uno 4k SE, Octagon Supreme

HDBOX 9105+ mcas,firmware

Příspěvek od nicon »

Dnes jsem si pořídil tento hdbox,před tím jsem měl dm500s a 7000s, chci se zeptat, kde se dají stáhnout pluginy mcas,případně jiné na rozchození skylink karty, mám firmware v2.10.94, je to na to nějak navázané,myslím verze mcas a verze firmware? jaký firmware by jste mi doporučili jako nejlepší, myslím zatím z origo firmware, Enigmu2 chci zkusit až se s přístrojem víc seznámím. V případě nahrání nového softu je třeba po flašnutí vymazat adresář tmp, nebo stačí pouze tovární nastavení? Čeho se vyvarovat?Díky
nicon
Pokročilý
Pokročilý

Re: HDBOX 9105+ mcas,firmware

Příspěvek od nicon »

Tak jsem si stáhl poslední mcas a firmware z odkazů nahoře,teď mi jde jen o to na co dát pozor zejména při instalaci firmware
nicon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od nicon »

Tak už jsem tam nahodil Firmware 2.11.57 a k němu patřičný MCAS,neb jsem se dočetl, že verze musí být z obdobného datumu a vše funguje. Obraz tedy oproti stařičkému dm500s zdá se mi bohužel o něco horší, ikdyž je to subjektivní neb na dreamboxu je obraz poněkud máznutější, zde je ostřejší,ovšem patrno vidět občas kostičky,mám nastaveno 1080p.A co se týká HD,tak mám zatím dojem, že pozemní HD je taky trochu lepší. Zkoušel jsem stáhnout Pkt Enigma2 Hyperion v3,ale nějak se mi to nedaří,rád bych vyzkoušel Enigmu2 na USB.Nemáte funkční odkaz někdo?A jaký je rozdíl mezi Enigmou na USB a Enigmou,kterou si na hraju do flash paměti přímo?
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

1080i nastav .
Klasicky fw by potreboval v nastaveni videa umoznovat zmenit rezim rgb na YUV , zial korejci to uz asi nikdy nespravia.
loader musi umoznovat hladat usb verziu pri starte - musis mat spravbu verziu loaderu .
pkt na USB a klasika vo flash je dobrym riesenim .
nicon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od nicon »

Díky a v Pkt Enigma2 Hyperion v3 to lze nastavit na Yuv? Loader tam mám 7.26, takže si myslím,že ok,akorát mi to vyhazuje chybu E093 nebo tak nějak, což jsem se dočetl,že bývá problém s usb flashkou,mám 8GB,tak musím pohledat starší 4gB jestli to půjde. Jinak myslíš že je lepší ten Hyperion nebo HDMU na tom USB?Asi to stejně vyzkouším obé:-D.Jinak obě tyto verze jsou někde dostupné vždy v poslední verzi pro HDBOX9105+ ať nemusím prolézat fora,díky
nicon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od nicon »

A ještě otázka, v případě přehrávání origo firmwaru, je třeba kromě obnovy tov.nastavení vymyzat ještě něco např ručne /tmp? To samé když budu chtít přejít z jedné usb enigmy na druhou nebo se vrátit např z PKT enigmy na origo fw je třeba něco promazat v boxu?Kde můžu zjistit kolik mi ještě zbývá ve flash paměti místa?
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

usb enigma- vsetko , aj /tmp/ je na usb - vytiahnes usb a mas premazane :)
nicon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od nicon »

Diky,jinak origo firmware se mi zda dobry,sviznejsi,jen dva problemy,rychlost prepinani je fakt pomala 3,4 sekundy a epg blbne.Zmeni se neco kdyz dam nejnovejsi origo firmware a pripadne jiny emu nez mcas,popr.jaky urychli prodlevu u prepinani programu,dikec
Odpovědět

Zpět na „F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6“