Oscam a jeho nastavenie (s popisom - testovane v E2)

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
sf777
Pokročilý
Pokročilý

Re: Oscam a jeho nastavenie (s popisom - testovane v E2)

Příspěvek od sf777 »

viete niekto co s tymto?

2014/02/18 23:50:14 a1c2e3 c dummy (0D96&000004/0000/13EF/80:980EEBBCB5422B5B8ACD32A68E0C3F70): found (84 ms) by skylink_ice

skontroloval som to v "oscam.srvid" je tam

Kód: Vybrat vše

0D96,0624:13EF|SKY LINK|Markiza
a s tymto

2014/02/18 23:48:33        0 s ERROR: Cannot open file "/etc/tuxbox/config/oscam.provid" (errno=2 No such file or directory)
2014/02/18 23:48:33        0 s ERROR: Cannot open file "/etc/tuxbox/config/oscam.guess" (errno=2 No such file or directory)
2014/02/18 23:48:33        0 s ERROR: Cannot open file "/etc/tuxbox/config/oscam.ird" (errno=2 No such file or directory)
2014/02/18 23:48:33        0 s ERROR: Cannot open file "/etc/tuxbox/config/oscam.whitelist" (errno=2 No such file or directory)
2014/02/18 23:48:33        0 s ERROR: Cannot open file "/etc/tuxbox/config/oscam.cacheex" (errno=2 No such file or directory)
dik za typy
DM 800HDse ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 OpenATV 6.4
ZyXEL NAS326
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

sf777 píše:viete niekto co s tymto?

2014/02/18 23:50:14 a1c2e3 c dummy (0D96&000004/0000/13EF/80:980EEBBCB5422B5B8ACD32A68E0C3F70): found (84 ms) by skylink_ice

skontroloval som to v "oscam.srvid" je tam

0D96,0624:13EF|SKY LINK|Markiza
a s tymto

2014/02/18 23:48:33        0 s ERROR: Cannot open file "/etc/tuxbox/config/oscam.provid" (errno=2 No such file or directory)
2014/02/18 23:48:33        0 s ERROR: Cannot open file "/etc/tuxbox/config/oscam.guess" (errno=2 No such file or directory)
2014/02/18 23:48:33        0 s ERROR: Cannot open file "/etc/tuxbox/config/oscam.ird" (errno=2 No such file or directory)
2014/02/18 23:48:33        0 s ERROR: Cannot open file "/etc/tuxbox/config/oscam.whitelist" (errno=2 No such file or directory)
2014/02/18 23:48:33        0 s ERROR: Cannot open file "/etc/tuxbox/config/oscam.cacheex" (errno=2 No such file or directory)
dik za typy
a na zachod chodis sam a ci tiez niekoho poziadas aby ti siel vytreť riť ?
co tak precitat si readme pri katdej polozke v oscame, pripadne prelozit si tie english hlášky tupelo !!
sf777
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sf777 »

to "dlhe_pole"
Ak nechces pomoct tak ta prosm aspon neurazaj lebo si tu urobia zlu mienku o tvojej osobe nie o mojej.

Viem si prelozit co sa tam pise, len som chcel vediet ci je to v pohode alebo je to nejaky problem ktory treba radsej opravit. Zrejme si to nepochopil, no nevadi. Mozno ze to ozrejmi niekto iny a bez urazok.
caf caf
DM 800HDse ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 OpenATV 6.4
ZyXEL NAS326
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

sf777 píše:to "dlhe_pole"
Ak nechces pomoct tak ta prosm aspon neurazaj lebo si tu urobia zlu mienku o tvojej osobe nie o mojej.

Viem si prelozit co sa tam pise, len som chcel vediet ci je to v pohode alebo je to nejaky problem ktory treba radsej opravit. Zrejme si to nepochopil, no nevadi. Mozno ze to ozrejmi niekto iny a bez urazok.
caf caf

zrejme ty si nepochopil.. toto je diskusne forum nie somrak forum, cize po slovensky povedane, jednoducho si sem nemozes prist a vyblafnut svoj problem bez toho aby si si nieco nastudoval a zrovna o oscame tu je toho popisaneho mraky
oculist
satelitni prijimac: Vu+ uno 4k SE

Příspěvek od oculist »

Dobrý večer, přátelé. Mám v domácnosti dva přijímače, každý má svoji parabolu, VU+ uno má oscam 9550 jako server, v Octagonu 918HD je mgcamd jako klient. Přes bezdrátovou síť vidím v Octagonu kartu Skylink Ice zastrčenou ve VU+, ale zápisy nechodí, programy kódované. V statusu oscamu mi stále dokola jedou hlášky

2014/03/18 18:24:58 77207298 c octagon (0D96&000004/0000/3700/80:00000000000000000000000000000000): invalid (0 ms) (invalid SID)

a ve sloupci LB value/Reader je u klienta invalid(0ms)

Nějak s tím už celý týden nemohu hnout, nechci to moc roze..., taky není vyloučeno, že je i domácí sh...ing blokován, nejsem stále online. Nevěděl by někdo z Vás, kde dělám chybu?
oculist
satelitni prijimac: Vu+ uno 4k SE

Příspěvek od oculist »

Nic; smáznul jsem všechno a pojedu znova.
xxxmisko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od xxxmisko »

Ahojte!

Prepáčte za otázku, ak tu už bola.
Takže: Chcem použiť oscam ako reshare server, pričom chcem, aby mi to všetko na boxe fungovalo "automaticky". Momentálne mám nastavený reshare, ten funguje, ale zdroj, odkiaľ beriem musím mať zapísaný aj v súbore cccam.conf, a musím byť zapnutý ako klient. Rieši toto

[dvbapi]
enabled = 1 # 1 - oscam bude serverom a aj sam sebe klientom; 0 - oscam bude iba serverom
au = 1 # 1 - zapisy budu prechadzat; 0 - zapisy nebudu prechadzat
boxtype = ufs910 # ufs910 - pre E2; ipbox - PGI image v0.6 a viac; ipbox-pmt - pre DGS image
user = user # uzivatel pre pripojenie boxu na vlastny oscam
priority = # prioritne CAID (zatial nam nefunguje)
ignore = 1815,0100,0624,09C4,09C7,0D96,0D70 # ignorovane CAID

môj problém?

Teda bude mi ako server bežať oscam, ktorý automaticky po prepnutí na prémiové programy, tieto spustí bez toho, aby som mal zdroj zapísaný aj v cccam.conf a mal by som cccam ako klient? Hádam som sa vyjadril jasne, som laik, tieto pokusy robím vo voľnom čase, Ďakujem každému za pomoc a nasmerovanie
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

xxxmisko píše:Ahojte!

Prepáčte za otázku, ak tu už bola.
Takže: Chcem použiť oscam ako reshare server, pričom chcem, aby mi to všetko na boxe fungovalo "automaticky". Momentálne mám nastavený reshare, ten funguje, ale zdroj, odkiaľ beriem musím mať zapísaný aj v súbore cccam.conf, a musím byť zapnutý ako klient. Rieši toto

[dvbapi]
enabled = 1 # 1 - oscam bude serverom a aj sam sebe klientom; 0 - oscam bude iba serverom
au = 1 # 1 - zapisy budu prechadzat; 0 - zapisy nebudu prechadzat
boxtype = ufs910 # ufs910 - pre E2; ipbox - PGI image v0.6 a viac; ipbox-pmt - pre DGS image
user = user # uzivatel pre pripojenie boxu na vlastny oscam
priority = # prioritne CAID (zatial nam nefunguje)
ignore = 1815,0100,0624,09C4,09C7,0D96,0D70 # ignorovane CAID

môj problém?

Teda bude mi ako server bežať oscam, ktorý automaticky po prepnutí na prémiové programy, tieto spustí bez toho, aby som mal zdroj zapísaný aj v cccam.conf a mal by som cccam ako klient? Hádam som sa vyjadril jasne, som laik, tieto pokusy robím vo voľnom čase, Ďakujem každému za pomoc a nasmerovanie
..si uplne ale uplne mimo a pleties 5-te cez 9-viate . kazdopadne je zjavne ze chces robit reshare mozno od rusakov, tak by som ti doporucil obratit sa priamo na nich, aby pri tvojich testoch vo volnom case nevznikla nahodou situacia ze ta bloknu
xxxmisko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od xxxmisko »

dlhe_pole píše: ..si uplne ale uplne mimo a pleties 5-te cez 9-viate . kazdopadne je zjavne ze chces robit reshare mozno od rusakov, tak by som ti doporucil obratit sa priamo na nich, aby pri tvojich testoch vo volnom case nevznikla nahodou situacia ze ta bloknu
takto, rusáci ma vôbec nezujímajú. Mám skylink prémium packet - nie komplet, ale čo potrebujem, tam je. Mám 3 karty, za ktoré mesačne platím a používam ich na 5 satelitoch. Skrátka 1 karta je sharovaná na 1 satelit + beží na inom satelite. Momentálne mám karty zdieľané na ab crypto650hd vs crypto 500hd vs skytec hd jobi - ten je testovací 6-ty satelit :D. Všetko, čo chcem je, že by mi môj satelit zdieľal kartu, pričom ja by som ju resharoval (ale mám pocit, že crypto 650 blokuje reshare, možno nie, neviem). V každom prípade, na skytec hd jobi mám E2-ku, beží tam oscam ako server + cccam ako klient. Chcem mať vlastný server na e2, kde ako klienta do oscam zadám svoje prihlasovačky na 650HD, vypnem cccam klienta + zapnem v oscam reshare a zároveň mi bude bežať TV aj na E2 a zároveň to bude serve. Je jasné, čo by som chcel? Všetko na tej e2-ke. Totiž riešenie, že nastavím reshare na oscam + ešte klient cccam neviem, či je správne. možno hej, neviem, preto sa pýtam...

Pokiaľ si ochotný poradiť, ujednotiť pojmy, nasmerovať na naštudovanie, budem rád. Ide mi naozaj iba o študijné účely, nakoľko ma zaujíma, ako to vlastne funguje a či vôbec...
mydlic

Příspěvek od mydlic »

Trochu zmatek, ale...
V oscamu se vzálené karty definují jako čtečky v příslušném protokolu.
dvbapi je klient, takže ve tvém případě stačí konfigurovat čtečky, klienty přidat do users a jedeš "automaticky".
DM 500 HD, DM 500 S, a další skylinkready
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

xxxmisko
Je to velmi velmi dopletene ako si to popisal, precital som si to 2x a nerozumiem co chces.
Ak by si to popisal bodovym stylom asi tak nejak:
1. Box DMxxx hlavny oscam 2x 0D96 .... tymto oscamom chcem obsluhovat box 1,2,3 ...

bolo by to ovela lepsie
btw nie je problem reshare povolit, ale zakazat, to uz tak jednoduche nie je.
jano73
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jano73 »

Ja som to ani nedočítal. Nejaká spleť, že jeden satelit potom na druhý satelit, boh vie či je to príjimač :o skrátka guláš otázka :?:na n-tú :D
Hľadám niekoho, kto mi opraví starú poruchanú kosacku
a zavezie jedno dlhe pole hnojom.
Kto do mňa kameňom, ja do neho balvanom.
pobox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pobox »

xxxmisko píše: Všetko, čo chcem je, že by mi môj satelit zdieľal kartu, pričom ja by som ju resharoval
co chces kam resharovat ???

ak mas v niektorom prijimaci kartu, tak ostatne prijimace sa predsa pripajaju uz len k nemu !!!
(co za extra komplikacie to tu vymyslas ???)

xxxmisko píše: Mám 3 karty, za ktoré mesačne platím
ak sharujes, tak na co si platis tri karty ???

PS: dalej som to uz ani ja radsej necital ... :ROFL:
DM5XX & Original image + GP3 plugin - skin Kerni HD1 (by Gemini & advanced conf)
VuZero & Hyperion image
xxxmisko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od xxxmisko »

hoši, ďakujem za odozvu. Včera večer som niečo skúšal, zdá sa, že mi to až na pár drobností ide. V prílohe zasielam diagram, o čo sa snažím, vrátane oscam konfigurákov.

Momentálne mi nefunguje zdieľanie emu, neviem, či karta je korektne zdieľaná, resp. neviem, či treba niečo špecifikovať, keď mám na karte iba základný balík a klient si vyžiada prémiový. Oscam automaticky preverí všetky možnosti a určí, odkiaľ bude zdieľať? Podľa čoho?

Keby ste mali nejaké nápady na vylepšenie, nasmerovanie, poprípade doplnenie tých údajov, bolo by to super a bol by som veľmi vďačný. Mám tam v priečinku 5 súborov, no oscam ich používa oveľa viac a zatiaľ neviem, na čo sú.

Ďakujem
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
xxxmisko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od xxxmisko »

pobox píše:co chces kam resharovat ???
toto som nakreslil na schéme, stiahni si prosím súbor v predch. poste
pobox píše: ak mas v niektorom prijimaci kartu, tak ostatne prijimace sa predsa pripajaju uz len k nemu !!!
(co za extra komplikacie to tu vymyslas ???)
topológia siete mi to nedovoľuje. Siete sú medzi sebou preroutované, a satelity sú za NAT-om, pričom AB CR550-ka vedela v jednom momente spojenie len s 1 IP. Vtedy som to neriešil a kúpil som 3 karty...
pobox píše: ak sharujes, tak na co si platis tri karty ???
Zatiaľ nesharujem, možno budem, tu ide len a len o moje samovzdelanie. 3 karty sa platia, z dôvodov vyššie.
xxxmisko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od xxxmisko »

pri zapnutí iba emu vypíše ocsam takúto chybu:

Found 6 ECMpids and 6 STREAMpids in PMT
2014/05/13 23:00:44 50A938 c New program number: 13F1 (0D03:13F1 unknown) [pmt_list_management 3]
2014/05/13 23:00:44 50A938 c localcard (0D96&000004/0000/13F1/80:391455C6EC52B10F3E5E2D35F2A52454): rejected reader sid (13 ms) by softcam_key - STV Jednotka
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

Z toho obrazka zas vela nevieme, pises, tam ze skytec ma kartu + emu (naco je mu emu, ked ma kartu, hm...)
CB650, pises, ze ma zakladny balik a hned pod tym mas, ze 650 ma premiovy balik (ak ma premiovy, tak zakladny je automaticky).
Neviem, jak to mas s tymi sietami (nemas to v jednom LAN ??).
Inak jednu kartu s premiovym balikom by som dal do skytec a ostatne boxy by boli klienti. Dalsie karty by som nepouzival. Emu ti tiez na prd, ked mas kartu (jedine ak to chces na inych providerov, digiturk, orf atd ...)
Myslim, ze to trocha komplikujes ...
xxxmisko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od xxxmisko »

gusto1 píše:Z toho obrazka zas vela nevieme, pises, tam ze skytec ma kartu + emu (naco je mu emu, ked ma kartu, hm...)
CB650, pises, ze ma zakladny balik a hned pod tym mas, ze 650 ma premiovy balik (ak ma premiovy, tak zakladny je automaticky).
Neviem, jak to mas s tymi sietami (nemas to v jednom LAN ??).
Inak jednu kartu s premiovym balikom by som dal do skytec a ostatne boxy by boli klienti. Dalsie karty by som nepouzival. Emu ti tiez na prd, ked mas kartu (jedine ak to chces na inych providerov, digiturk, orf atd ...)
Myslim, ze to trocha komplikujes ...
gusto, takto:
máš úplnú pravdu, samozrejme je, že karta s multi balíkom bude v skytec-u, keby to bolo v ostrej prevádzke. Tu však ide iba o to, aby som sa niečo nové naučil a vyskúšal si, ako to funguje. Preto taká schéma a taká nelogická situácia.
To EMU som tam dal len a len preto, že som videl, že to tu niekto mal. Proste som to chcel skúsiť a nejde to :D
Čo sa týka karty, takisto neviem, či 1 karta zvládne obsluhovať napr. 6 mojich satelitov naraz, aby sa nejako nedodrbala.
Takisto by som chcel vyskúšať nejakú tú cache, ale neviem, ako to poriadne nasimulovať :D
BTW: tie configy sú ok, či úplne na hovno, čo sa týka toho reshare karty a klienta? Emu je na hovno, idem hľadať a čítať, aby som to rozbehol
xxxmisko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od xxxmisko »

Čaute páni!
Dnes ráno som si všimol, že na !karte! mi naskakuje timeout a oscam z karty nečíta. Čo to je za haluz? Binárka oscamu je: OSCam 1853 from yuriks
Je niečo zle v tých mojich konfigoch?
vaskos
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od vaskos »

Kolegovia

prosim Vas o pomoc. Mam HDBOX 9105+ a IRDETO (0624) kartu. Nainstaloval som Oscam cez menu prijmaca (verzia r9540) - karta ide v prijmaci viac menej bezproblemov.

Chcem vsak spojazdnit homeshare zo svojho PC kde mam DVB-S2 tunner. Na HDBOX sa to pripoji v poriadku, no skonci to s hlaskou - no usable peer. Uzivatela vidim pripojeneho v Oscame , v Oscam logu nieje ziadna chyba. Skusal som rozne verzie cccam protokolu az po 2.3.0 no nic nepomohlo.

Vopred vravim ze niesom expert v Oscame a snazil som sa studovat tu co sa len dalo , no zial na riesenie tohoto problemu to nestacilo. Cital som tiez niekde ze ciste IRDETO cccam 2.3.0 nevie - len ICE. Mozno aj to je problem ?

Dakujem za pomoc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) vaskos dne 15.květen 2014 - 14:06, celkem upraveno 1 x.
Zgemma H7S , Monoblok Quad DiWay Astra 1A 19,2 + Astra 23,5 GIBERTINI 80E AL parabola, Hydra 35 DVB-T2
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“