vu+ uno

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
kwaso

Re: vu+ uno

Příspěvek od kwaso »

furko píše:@kwaso
Kua daj tam VTI image ten je pre začiatočníkov a cez DO a menu stiahneš všetko čo len chceš,neviem čo furt špekuluješ a keď ti to nejde daj si to spraviť predajcovi!
Dobre ze ma hned niekto neukamenuje. Clovek si kupi vec v ktorej je novacik, snazi sa nieco si urobit sam tak mam nejake otazky ako na to. Nastavenie prijmaca som robil presne podla rad z fora a podla navodov, ktoré som našiel na fóre a nefunguje mi to. Taktiež image som dal ten ktorý som si myslel že je lepší teda stabilnejší podľa návodov a vyjadrení ľudí čo ho používaju keďže sa v tom nevyznám a nemám vyskúšané. Prepačte že nie každý pri tom sedí každý deň 10 rokov aby vedel všetko naspamäť.

A ako som písal skúsim novú inštaláciu a keď to nepôjde tak je očividne problém v HW.

A myslel som si že forum je na to aby sa tu ludia pýtali a diskutovali o veciach. Asi som sa hold mýlil. ](*,)
VU+ Uno, BH 2.0.9.1
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ved ale sa pytas na veci ktore su tu uz rozobrate x-krat, pytaj sa na nieco nove a bude sa to riesit, ked pises ze si uz vsetko precital...........keby to nefungovalo, tak by to neslo aj inym,nie?Samozrejme pokial mas smolu a naozaj je vadny box treba reklamovat.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

kwaso píše: A myslel som si že forum je na to aby sa tu ludia pýtali a diskutovali o veciach. Asi som sa hold mýlil. ](*,)
ano spravne.. forum je o diskusii, to jest mas nejaku vychytavku a ja inu a diskutujeme - vymiename si nazory aplikacie, pluginy.. ty co tu robis je bohapuste somrovanie informacii, pretoze sa ti nechce citat.
kazdopadne v 1 rade by si mal oslovit toho komu si dal zarobit - to jest tvojko predajcu a az potom kopat nožičkami
kwaso

Příspěvek od kwaso »

Urcite som tu nikde nepisal ze uz mam vsetko precitane! Napisal som ze NIECO mam uz precitane. Forum je velke a obsiahle a precitat vsetko zabere nejaky cas kedze jednotlive veci sa nachadzaju aj v dost starych prispevkoch a najst tie spravne odpovede zaberie vela casu a nie kazdy si moze dovolit sediet za PC 5hodin denne. Co som tu pisal pre niekoho "somral" boli iba veci potrebne na to aby som box rozchodil a zistil ci funguje, kedze pojmy a praca s nim mi bola uplne cudzia a neznama. Kedze sa mi to nepodarilo podla navodov a rad vyskusam druhy image (mozno som pri BH urobil nejaku chybu) ak to nepojde ani tak, tak samozrejme budem box reklamovat. ale toto je uz OT.
VU+ Uno, BH 2.0.9.1
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

a s čím to máš vlastne problém ? stručne. :thankyou:
Všetko 4K
kwaso

Příspěvek od kwaso »

efendy dakujem za ochotu mas ss
VU+ Uno, BH 2.0.9.1
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

poslal som ti ss oscam+cccam-2.3.0 pre image B.H. naštartuj to a daj vedieť ako si dopadol . :good: ja idem asi v sobotu dať aj do una B.H. :smoke:
Všetko 4K
radek_dr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Zero4K-T2, image různě

Příspěvek od radek_dr »

Ale pánové, nač ta ostrá slova, vzpomeňte si na svoje začátky. A řada z Vás, kteří už linux box nějakou dobu vlastní, neměla ani možnost tu něco ke svému boxu najít, protože teprve začínal. Já byl před dvěma lety ve stejné situaci, jako kwaso, a blahořečím tomu to fóru, že jsem tomu "jakž takž" porozuměl. A když se podívám na sekci o Oscamu pro VU+ (63 stran) a nebo samostatné (350 témat) - ruku na srdce, kdo z vás to všechno prošel. Já teda ne, to se prostě nedá. A vyhledávač ne vždy najde relevantní informace, protože zejména začátečníci neví, jak dotaz položit. Tak se nečertěte a když nechcete odpovídat, tak to neřešte.

to KWASO: opravdu doporučuji novou čistou instalaci image. Pokud tvrdíš, že tam máš cccam 2x, zjevně se něco po... Sám jsem ve svých začátcích rozběhával VU+ UNO 17 hodin v kuse! do 4 hodin ráno, protože manželka se ráno vracela z nemocnice a kdyby to nefungovalo, tak mě sežere. Nakonec jsem zjistil, že čistá instalace každého nového image je nejjistější a navíc se zbavíš všelijakého balastu, který tam při svých pokusech nataháš.
VU+ Zero 4K (DVB-T2), Black Hole - poslední verze
kwaso

Příspěvek od kwaso »

Efendy dakujem nasiel som ked budem mat cas pozriem to a dam vediet skusim to rovno s novou instalaciou image.
Radek dik za radu skusim to tak..
VU+ Uno, BH 2.0.9.1
kwaso

Příspěvek od kwaso »

@radek_dr, efendy55 - napisem to sem kedze ste mi radili obydvaja. Urobil som novu instalaciu image. Dal som znova BH 2.0.9 kedze tam sa uz ako tak orientujem v menu. Po instalaci som urobil restart. Potom nastavil siet aby mi fungovalo ftp. Skopiroval som subory najskor cccam ktore mi poslal efendy presne do priecinkov v ktorych boli ulozene nerobil som v nich ziadne zmeny kedze atributy uz boli nastavene ako som si pozrel v PC po stiahnuti. Po nainstalovani my v modrom paneli ukazovalo ze su nainstalovane 2 CAMy jeden ccam a druhy nejaky commoc interface. No ani po tomto mi to neslo. Skusil som teda nahrat este Oscam do jednotlivych zloziek ako si mi poslal no ani s tym mi to nejde. TA3, CT24 mi idu v pohode. No ine programy vobec. Satelity mi naslo Astra 1KR/1L/1M/2C (19.2E) a druhy Astra 3B (23.5E) Cez tieto som daval vyhladat aj stanice tych mi naslo cez 300. Nastavenie tunera mam jednoduché
Rezim: DiseqC A/B
PortA: Astra ..... (19.3E)
PortB: Astra 3B (23.5E)
napätie a 22kHz: ano
poslať DiseqC..: nie

takto by to predsa malo fungovat tak uz neviem co treba. Kartu som skusal aj do vrchneho aj do spodneho slotu cipom dole a do zadu. Karta funguje u priatelky v pohode.
VU+ Uno, BH 2.0.9.1
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Skontroluj atributy bin suborov a scriptov v stroji, po kopirovani z PC NEMAJU 755 !!!
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

kwaso píše:... 2 CAMy jeden ccam a druhy nejaky commoc interface...
Ten Common Interface je slot pro vsunutí modulu s kartou. Tam by ses koukal, kdyby si měl kartu v modulu a ne ve čtečce. Kdyby si ho normálně nainstaloval místo kopírování, tak ses už koukal. http://www.ab-forum.info/download/file.php?id=42933 Máš ho spuštěný? http://ab-forum.info/viewtopic.php?p=552073#p552073 Zkontroluj ty atributy, jak ti radí alf.
Naposledy upravil(a) toprun dne 28.únor 2014 - 19:19, celkem upraveno 1 x.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
pele1
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od pele1 »

Máš tam stále túto kartu?
Karta.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Tak si daj iny img ked tu mas problem, aj ked neviem BH ma v softcam paneli aj common interface ??
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
kwaso

Příspěvek od kwaso »

Ok pozriem este tie atributy. Karta nie je konkretne tato ale taka ista. Je to ice karta. Cccam mam stiahnuty tu zo stranky taktiez som skusal tie co mi poslal efendy a ano spustam ho. Pozriem tie atributy v primaci a uvidim. Ak sa vymazu pocas kopirovania tak to moze byt ten problem.
VU+ Uno, BH 2.0.9.1
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Mozes mi objasnit tu poslednu vetu ?
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

práve som fleshol uno na B.H. + OSCAM a všetko šlape .hehe , zatial .......... :ROFL: CCCAM nepoužívam , ale ked som bez problémov naštartoval oscam tak cccam by tiež nemal byť problém . :good: .. tu máš cccam 2.3.0 pre B.H. daj to tam cez ftp do dresarov ako klikáš cez blu tlačítko naštartuj a musí to ísť . samozrejme dodržať postup ako ti píšu kolegovia hore a hlavne atributy na 755.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Všetko 4K
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Dyť sem mu dal odkaz na stažení do příspěvku výše.
@ kwaso: umíš aspoň změnit ty atributy? A atributy se nemažou. Jen se mění.

PS: nemáte možnost mu to někdo nastavit přes TeamViewer?
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

ale máme .... :smoke: nech sa ozve aj zajtra. :poklona:
Všetko 4K
radek_dr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Zero4K-T2, image různě

Příspěvek od radek_dr »

Ten cccam, který jsem uváděl výš, tj. s příponou tar.bz, instaluji normálně ovladačem Una, tj. nakopírovat do /temp, pak zelené, žluté a vybrat "ruční instalace BH balíčku", nainstaluje se za pár vteřin a jede. Při prostém kopírováním jsou potřeba úpravy, už proto, že Uno má spouštěcí skrypty jinde, než třeba Solo nebo Duo, novější stroje neznám. Ale tak jak píšu není třeba s tím nic dělat, jen po instalaci vybrat "modrým" místo standardního common ten cccam. Není třeba nic upravovat, měnit atributy atd.
Verzi cccamu 2.3.0 pro Uno lze stáhnout ze stránek, na které poslal odkaz liquere v příspěvku na začátku této stránky. Já ho mám od jinud, protože je původně ještě zabalen zipem (nechápu proč), ale je to to samé.
VU+ Zero 4K (DVB-T2), Black Hole - poslední verze
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“