Nabídka:Zapojení větřáčku do DM800

Diskuse k přijímači Dreambox DM-800 HD
406
satelitni prijimac: DM7000,Ariva 200hd

Re: Nabídka:Zapojení větřáčku do DM800

Příspěvek od 406 »

Tak jsem si tak osadil vetracek 50X50 a chladi pekne.Zapojil jsem ho na dva piny, ktere se nachazi na levo vedle tuneru na zakladni desce dm 800.
Kdyz box vypnu do satndby, tak se vetracek pekne vypne :-)

Cena 95kc :-)
Naposledy upravil(a) 406 dne 28.duben 2014 - 21:22, celkem upraveno 1 x.
DM 800HDse V2 hdGlass, GSU, newnigma2 sim 2.2, DM 700S Geminy, Ariva 200 hd 2.05B7
patch (největší skvost), parabola 105 Al, motor SG2100, Led TV 55F6500, AVR Marrantz
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

406 píše:Tak jsem si tak osadil vetracek 50X50 a chladi pekne.Zapojil jsem ho na dva piny, ktere se nachazi na levo vedle tuneru na zakladni desce dm 800.
Kdyz box vypnu do satndby, tak se vetracek pene vypne :-)

Cena 95kc :-)
hoď sem foto, pls a napětí??
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
406
satelitni prijimac: DM7000,Ariva 200hd

Příspěvek od 406 »

Ahoj Wolfe.

Zde mas foto a popripade i video.
Pro pripojeni jsem pouzil tento kabel, ktery se pouziva k cd-rom do stolniho PC. Dva piny jsem urizl a naletoval kabely z vetracku.Treti kabel z vetracku jsem nechal nepripojeny (bily). Napeti nemam jak zmerit, ale DM je mene nez vlazny.Chladi to perfektne.

https://www.youtube.com/watch?v=zdvixau ... e=youtu.be
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DM 800HDse V2 hdGlass, GSU, newnigma2 sim 2.2, DM 700S Geminy, Ariva 200 hd 2.05B7
patch (největší skvost), parabola 105 Al, motor SG2100, Led TV 55F6500, AVR Marrantz
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

406 zdar a díky moc za pružnou reakci
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
Satmaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Satmaster »

Ja ked som kupoval moju 800vku cca pred 5 rokmi,tak som drbol ventilator z pc zdroja na sasi nad tuner. Dream zije doteraz...
Obrázek
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Samozrejme že riešení je oveľa viac ako tu boli vymenované.No niekto sa tu sakramentsky míli ak si myslí,že v dreame nie je až tak veľa čo chladiť.Ze sa hreje procák je všeobecne známe,hreje sa aj tuner,aj čítačka s kartou.Ak nemá procák ani pasívny chladič,tak to má spočítané a za taký by som nedal ani 10€,lebo sa čoskoro upečie.No ja montujem ventilátorčeky na rámik pre HDD-7x7 cm a výškou max.15 mm,dobrý je aj 6x6 cm na 12V.HDD treba montovať externe mimo STB a aj napájať z USB konektora.Odspodu sa dávali chladiace ventilátorčeky pre notebook na 5V z USB konektora,ale vnútorné chladenie všetkého vo vnútri STB je najúčinnejšie a už som takto upravil desiatky DM-800.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

@salora
Nic rozumnejsie nevymyslis. A to ,ze sa Ti zda ,ze prudenie je dostatocne je mylny dojem.
Jednoducho tam daj ventilator a nespekuluj.
Idealne zacat na 40x40 týchto ventilatorov je nepreberne mnozstvo.
Ak nic nechces nechat na nahodu tak tam daj rovno ako vlado.ucho odporuca 70x70.
Osobne by som HDD do tohto boxu nedaval.
A ak uz HDD tak cez USB ci eSata mimo skrinku.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
limček
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: uClan 4K Pro

Příspěvek od limček »

Moja osobná skúsenosť s týmto je taká, pôvodný malý ventilátor som vyhodil a potom som to mal zapojené na 3-4 spôsoby, aj ako popisuješ ty, ale najviac sa mi osvedcil ventilátor 8 cm priemer napojený na zadný alebo vnutorný USB port (je tam 5V na 1. a 4. pine) a musíš nájsť taký ventilator, ktorý sa ti roztočí pri 5V. Mne to ide doteraz asi 6 rokov a Dm800HD je chladný a nehlučný. Ešte som ventilátor položil opačne, aby vzduch vysával zo STB von do hora. Jediná vada je estetická, ale to mi absolutne nevadi, občas prečistím vetrák (jednotlivé lopatky od prachu a ideme dalej) a to mám interný HDD a DM800 je klon.

Asi toľko.
uClan 4K Pro, oscam 1.20 stable, 1TB ext HDD, parabola 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E (Eurobird)
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

Ja predpokladam ,ze je tu moznost pripojenia ventilatora aj na 12V.
Tych 5v je pouzitych preto ze 12v ventilator sa toci pri 5v na svojom minime a tym je dosiahnuta jeho nizka hlucnost.
Aj autor sam to tak popisuje. Kazdopadne by tych 12V nemalo tranzistoru ublizit.
Tych 12v mozes pouzit z pinu na napajanie HDD.
A ako tu bolo spravne podotknute tak ventilatory s 12v napajanim treba pre variantu napajania iba 5v vyberat. Nie kazdy ventilator je schopny na 5v reagovat.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

Ak sa nemylim tak plug fancontrol je iba pre SE verziu ktora je v zaklade osadena ventilatorom.
A nechces mi hadam tvrdit,ze tvoj dream nema konektor pre napajanie hdd. Navyse tych 5v vies pouzit z usb. Tie dva krajne piny na usb su napajanie 5v. A predpokladam, ze original ma tiez vnutorne tzv. servisne usb.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

A co Ti brani pouzit potom 12V ventilator s odporom? Do PC (Noctua) sa uplne bezne pouzivaju "redukcie" s odporom a taky FanSpeed s tym nema najmensi problem. A predpokladam ,ze ani toto zapojenie v tomto topic by nemuselo. ten tranzistor sluzi vlastne ako "spinac" cize odpor by na jeho funkcnost nemal mat vplyv.
A dalej existuju aj 3M obojstranne pasky na lepenie heatsink priamo na procesory ci ine cipy.
Nevidel som sice to video a ani sa nechystam. No pouzitie obojstranných pasok nie je vôbec scestne hoc aj ich pouzije na malu plochu "hrotov" chladica.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

Vlastním:
GigaBlue HD x1