X-Trend servis Bratislava

Forum pre prijimace znacky X-Trend
Odpovědět
Ali4e
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

X-Trend servis Bratislava

Příspěvek od Ali4e »

Viete poradiť, kde v Bratislave opravujú X-Trendy? Na ET4000 nefunguje HDMI výstup.
VU+ Ultimo 4K, OpenPli 8.1, Sony Android TV 65X93J
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Re: X-Trend servis Bratislava

Příspěvek od dlhe_pole »

Ali4e píše:Viete poradiť, kde v Bratislave opravujú X-Trendy? Na ET4000 nefunguje HDMI výstup.
zabudni.. ak ti odislo hdmi tak len tvojou blbostou a u xtrendu ako aj u inych lacakov to znaci odfajceny port v procaku, pretoze cinsky vyrobca sa nejak neobtazoval mysliet na dodatocnu ochranu.
takze oprava hdmi = vymena procaku a to ta vyjde viac ako polka noveho boxu
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

niečo podobné sa stalo sestre ale na opticume-403 tiež HDMI blblo nepomohlo ani vymeniť všetky kondiki , pár dní to išlo a potom opäť to nešlo . takže nechal som ho dodýchať cez scart na crt tv a ked aj tam skončí tak pôjde do popolnice . :o
Všetko 4K
Ali4e
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ali4e »

Tiez som to poriesil cez scart na starom TV, lenze je to HD LCD a tam je rozdiel vidiet.
Takze asi takto dozije....

@dlhe_pole: trosku slusnosti pri tvojej reakcii by neuskodilo. Ako vies, ze HDMI prestalo fungovat mojou blbostou? Aha, chrobak truhlik vsetko vie....
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

Ali4e píše:
@dlhe_pole: trosku slusnosti pri tvojej reakcii by neuskodilo. Ako vies, ze HDMI prestalo fungovat mojou blbostou? Aha, chrobak truhlik vsetko vie....
to vies, to su roky praxe .. a presne Ti poviem aj co si robil. Vytahoval si pri zapnutom boxe (staci ze bol aj v stantby mode) HDMI kabel a pri zastrceni Ti to trosicku zaisktrilo a uz viac neslo....
takze kto najskor pichne do zasuvky snuru od boxu a az potom zapaja ostatne kable je blbec a je jedno ci je z hornej dolnel alebo z BRATYSLAVY
Ali4e
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ali4e »

opráš si tie svoje veštecké okuliare a nenadávaj mi do blbcov...
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

Nadavat do blbcov je nepatricne,ale opisal skutocne technologicky postup ako odfajcit HDMI bez ochrany. HDMI sa podoba na USB a kazdy si mysli,ze sa k nemu moze spravat ako k USB.
Velmi rady takto odfajcia HDMI LG telky. Tie sa v tom vyzivaju .
Ali4e
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ali4e »

Ja nie som nejaký päťročný chlapec, aby som potreboval návod na zapájanie konektorov a štýlom podobajúcim sa obmedzencovi s IQ hojdacieho koníka.

Dlhé mesiace bol box zapojený a normálne bežal. Jedného dňa už to nešlo. Zrejme nejakí šmolkovia odpájali a pripájali HDMI, keďže ja som to nebol. Ale niekto, kto vie všetko, hneď vie, ako sa to presne stalo v tomto prípade.

V pravidlách fóra je dovolené nadávanie iným užívateľom?

Poprosím admina o vymazanie tohto topicu.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

Ali4e píše:Ja nie som nejaký päťročný chlapec, aby som potreboval návod na zapájanie konektorov a štýlom podobajúcim sa obmedzencovi s IQ hojdacieho koníka.

Dlhé mesiace bol box zapojený a normálne bežal. Jedného dňa už to nešlo. Zrejme nejakí šmolkovia odpájali a pripájali HDMI, keďže ja som to nebol. Ale niekto, kto vie všetko, hneď vie, ako sa to presne stalo v tomto prípade.

V pravidlách fóra je dovolené nadávanie iným užívateľom?

Poprosím admina o vymazanie tohto topicu.

nestretol som sa s tym zeby samo od seba odislo HDMI... sam od seba v tom tvojom sunte moze odist procak, tuner a pod, ale nie HDMI port ktory je sucastou procesora... tomu musel niekto pomoct .. porob si doma poriadky a uvidis ze mam pravdu - kludne ti to mohol mlady ked zapajal playstation, pripadne zenusa pripadne partner ked utieral prach
kosacka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kosacka »

Nechci prudit, ale nejčastější příčinou víkendových výpadků síťových funkcí boxů z mých zkušeností je sobotní uklízení. BFU přitom upíše duši čertu, že absolutně nic nedělal a přesto to přestalo ject ůplně samo. Zatím jsou statistiky na 100 procentech ve vytaženém RJ45 kabelu a to má ten kabel západku.
mirob111
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirob111 »

Teraz si trochu zastanem Aliho. Podľa Murphiho zákona "čo sa môže pokaziť, to sa aj pokazí". Mal som raz problémy s poseldnými alebo predposlednými verziami Opticum 403. Po zhruba polroku prestalo fungovať HDMI. Cez scart príjmač pracoval. Tiež som si myslel ,že HDMI je odpálené.(možno aj je) . Pri ďalších pokusoch som zistil, že HDMI funguje iba pri dvoch verziách SW 1.2.84 a 1.2.88. Pri iných verziách SW to ani neťukne i keď to predtým pracovalo. Tak neviem kde je chyba, ale prijímače makajú doteraz.
mirob111
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirob111 »

Teraz si trochu zastanem Aliho. Podľa Murphiho zákona "čo sa môže pokaziť, to sa aj pokazí". Mal som raz problémy s poseldnými alebo predposlednými verziami Opticum 403. Po zhruba polroku prestalo fungovať HDMI. Cez scart príjmač pracoval. Tiež som si myslel ,že HDMI je odpálené.(možno aj je) . Pri ďalších pokusoch som zistil, že HDMI funguje iba pri dvoch verziách SW 1.2.84 a 1.2.88. Pri iných verziách SW to ani neťukne i keď to predtým pracovalo. Tak neviem kde je chyba, ale prijímače makajú doteraz.
pravyroxor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Uno 4k SE, vu+ zero

Příspěvek od pravyroxor »

Ešte by som sa zamyslel, či nemohlo dôjsť k prepätiu - vyduté kondíky na boarde / napájaní. Odporúčam prepäťovku na tieto nie lacné hračky. :shock:
pavel1978
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pavel1978 »

ja jsem to uz kolikrat vsude psal jak na parabole vsude mam velke varovani ze manipulovat s HDMI konektorem pouze pri vypnutem prijimaci pokud dojde k jeho poruse neni sance na opravu jelikoz vzhledem k rychlostem je HDMI napojen primo na procesor obcas se dava mezi HDMI a procesor nejaky cip,ale ten je vetsinou k nicemu,standartem jsem ochranne diody nejake zenerky tam nejspis budou,ale ty jsou taky k nicemu....ja uz radeji budu davat papir s timto varovanim,tak nebo tak ET4000 vydrzi jeste se me nestalo ze by odesel HDMI vystup...
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Hele ale dotaz sem psal jeste Kritof Kolumbus ....... :D
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
jarod72pm
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarod72pm »

Hmm stejně je to s podivem že satelitní krabičky nedávají propojení kabelu HDMI za chodu ,asi blbá ochrana či co, to u PC a notebooků je to běžný způsob napojení k monitoru či TV ono totiž i kabel i samotné HDMI rozhraní podporuje tzv. Hot swap (plug) neboli vyhrazený vodič pro HDP (Hot Plug Detect – detekce připojení periferie za chodu).Hold satelitní krabičky přímo napojené na procesor jsou tak dobře "vykradené" .
AB Pulse 4K Rev.2 Open ATV 7.4 Skin Xdreamy 4.7
Odpovědět

Zpět na „X-Trend ET 10000, 9xxx,8000,8500,6500,4000“