Xtrend zkušenosti

Forum pre prijimace znacky X-Trend
Odpovědět
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Re: Xtrend zkušenosti

Příspěvek od toprun »

Bigmen píše:Zdravím všechny! Jelikož se můj dinosaurus IPBox 400 odporoučel do věčných lovišť a Dream 500s tam směruje taky, rozhoduji se, co dál. Do oka mi padl Xtrend et4000, který jsem následně vyloučil kvůli nemožnosti interního HDD. Další adept byl et 6500, který jsem vyloučil kvůli chybějícímu CI. Nyní jsem nakloněn k et 9500. Snad to má vše, co vyžaduji. Není mi ale jasná věc kolem transcodingu. IPBox i DB jsem v pohodě pouštěl do PC přes linuxový script, protože přes web. rozhraní a VLC to spíše nechodilo. Na androidu to pochopitelně nešlo vůbec. Lze streamovat video z et 9500 na android a jak je na tom stream na PC s Win7 a s linuxem?
Omlouvám se, že otravuji s takovouto otázkou, ale chtěl bych mít před koupí jasno. Tři dny nedělám nic jiného, než pročítám fóra (tvfreak, satdigitálně, ....... a samozřejmě i tady, ale jednoznačnou odpověď jsem nikde nenašel.
A další věc: Všude se psalo o výborné podpoře. Jaká je podpora nyní (přece jen to není žádná novinka).
Za odpovědi a názory děkuji!
Nechce se mi věřit, že by nefungoval na DB stream do PC nebo na Androida.
Pokud chceš kvalitu, koukni se na Coolstream Tank. Viz Revisova recenze ve volné diskuzi. Jede na Neutrinu, podpora slušná a kvalita výborná.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Coolstream tank jsem měl i já v hledáčku. U nás je ale předražený. Verzi s 2x dvb-s2 tunerem jsem schopen si v Německu sehnat pod 300€, pravidelně sleduju i fóra, kvůli zavedení verze s dvb-t tunerem, který již slibují rok, ale bohužel skutek-utek. Osobně pro mě, který má v dvb-t přes 100 volných kanálů mrtvá věc, vzdávám to, škoda.
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
Bigmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET8000, Medialink 1200s

Příspěvek od Bigmen »

Dnes jsem volal do jednoho z obchodů, že se budu informaovat na 2 bazarové kusy et9200, případně že objednám et9500. Ty bazarové kousky už nebyly. Prodejce mi et 9500 vymlouval a doporučoval et8000 a spíše ještě VU+SOLO2 a to kvůli lepšímu hw a podpoře. On ho prý má připojený k 150cm plazmě a s obrazem je spokojený. Mě se do VU, poté, co jsem si přečetl negativní názory na obraz, nechce, ale váhám, jestli et8000 či et9500. Vím, co jste mi mohli poradit, to jste mi poradili, proto nečekám žádné reakce na tento příspěvek. Píšu ho jen pro zajímavost.
Xtrend et8000, OpenPLI 8.1, OSCam: 1.20_svn Build: r11695 Compiler: mipsel-unknown-linux-gnu, HDD Seagate ATA ST1000VM002-1CT1, parabola 75 Al Girbertiny, 2 x quad Ivacom 0,2dB, Astra 3A, Thor 1
Xtrend ET7500, OpenPLi 4.0, Oscam 1.20, Build r11578,
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

ber tú 8000-ku . predsa je to novšie . :good: používaš disec ,alebo multiprepinač ?
Všetko 4K
Bigmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bigmen »

Používám multipřepínač. Tedy, v nastavení je toneburst, tak předpokládám, že jde o přepínač. Instaloval mi to televizák a já se od té doby do toho nehrabal a, ač se stydím, jsem se o to nezajímal. Když jsem flashoval stroje, vždy jsem to nastavil stejně. Kdysi jsem míval motor a rozsah družic od 83°E do 45°W, nyní v baráku mám rozvod do každého pokoje, tak motor šel do světa. Je pravda, že DM 500 má s přepínáním z Astry 3 na Thor 1 problém. AB IPBox přepínal se stejným nastavením naprosto bez problémů. Pro jistotu přikládám foto rozvodu, aby jste mě mohli vyvést z omylu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Xtrend et8000, OpenPLI 8.1, OSCam: 1.20_svn Build: r11695 Compiler: mipsel-unknown-linux-gnu, HDD Seagate ATA ST1000VM002-1CT1, parabola 75 Al Girbertiny, 2 x quad Ivacom 0,2dB, Astra 3A, Thor 1
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

máš aj UPC THOR 0,8 ??
Všetko 4K
Bigmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bigmen »

Ano, mám. Tam je asi problém ohledně toho jednoho transpondéru. O tom jsem četl v souvislosti s et10000.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

uff, tak nechcem ťa strašiť ,ale prečítaj si tu moje príspevky a skúsenosti s 10000-kou a 8000 má vraj tie isté problémy s novými tp na thore ked idú cez disec ,alebo multiprepínač , je toho viac než dosť na nemeckých forach a citujem vyjadrenie xtrendu ,, áno vieme už o tomto probléme a naši technici už pracujú na jeho odstránení " ale už to trvá vraj 3-mesiace . tiež som poslal 10000 cez predajcu do servisu a tento týžden bude už 30 dní .a je zaujímavé že nevedia / aspon čo som sa dočítal / či je problém v tuneroch alebo HW. vraj už by sa mal vrátiť tak som bohovsky zvedavý ako dopadnem . ale na priamo ,alebo cez motor nemá problém . :good:
Všetko 4K
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Bigmen píše:Používám multipřepínač. Tedy, v nastavení je toneburst, tak předpokládám, že jde o přepínač. Instaloval mi to televizák a já se od té doby do toho nehrabal a, ač se stydím, jsem se o to nezajímal. Když jsem flashoval stroje, vždy jsem to nastavil stejně. Kdysi jsem míval motor a rozsah družic od 83°E do 45°W, nyní v baráku mám rozvod do každého pokoje, tak motor šel do světa. Je pravda, že DM 500 má s přepínáním z Astry 3 na Thor 1 problém. AB IPBox přepínal se stejným nastavením naprosto bez problémů. Pro jistotu přikládám foto rozvodu, aby jste mě mohli vyvést z omylu.
Ne je to obyčejný diseqc-rellé, žádný multipřepínač, navíc není jasné, která část je Tvoje, zda všechny svody nebo nějaký díl. Užitečnější pro nějaké rady by byl snímek z menu přístroje týkající se nastavení. Dreamboxy samozřejmě žádný problém s přepínáním mezi thorem a astrou nemá, vše běhá úplně normálně a jsou možné např.v diseqc 1.1 dva způsoby zapojení s comited nebo uncomited příkazy. Má zkušenost s 500hd,800hd,800hdSe.
Bigmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bigmen »

Ano, vše je moje. Mám v parabole 2 LNB, každý má 4 svody. Z každého LNB to jde do jedné z těch krabiček a ty následně jsou sloučeny do třetí. Z této třetí krabičky 4 vývody pro 4 pokoje. V nastavení "satelitu" v DM 500s stojí: 2 satelity přes Toneburst, Astra 3A-Toneburst A, Thor-Toneburst B
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Takže abys věděl, máš lnb quad a ne quattro jak to máš v podpisu. Udělané to máš jak to máš. Pravděpodobně funkční. Já bych to ale řešil jinak. Jediné co jsi nám zamlčel :) je to, že používáš dvb-t. Na poslední fotce je slučovač Ter (dvb-t) + sat pro 4 účastníky. Tyhle slučovače mají brutální útlum, jak Ti funguje pozemní televize? Jen tak pro info? Dále až budeš mít nový přijímač nastavit to můžeš několika způsoby je to docela jednoduché nemusí to být podle tone-burst..
Osobně bych Tí doporučil zajít se na přijímače k někomu kouknout. Obraz je vždy subjektivní záležitost a u těch linuxů záleží také hodně na doladění obrazu, ale to už asi znáš.
Jinak v příhraničí máš možnost sledování i jiných kanálů v dvb-t. Takže si rovnou vyškrtni solo2 a xtrend 9200. Mají pevné tunery a nedají se měnit. Za mě jednoznačně kombo.
dreteam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dreteam »

ano, pokial sa rozhoduje medzi et9500 a et8000 tak volba jednoznacne et8000,
na nemeckom shope
et9200 - 179 Eur,
et9500 - 270 Eur,
et8000 - 280 Eur,

takze za 10 eur naviac - rychlejsi procak, viac pamete, moznost 3 tuner, ... nova generacia ... "iny zazitok"
pokial by bolo hlbsie do penazenky tak et9200 + usb DVB-T tuner,
resp. od zaciatku oktobra ma vybehnut et7500 co by mala byt zaujimava moznost z pohladu cena/vykon

co sa tyka problemu s urcitymi 8psk 0,8w frekvenciami,
tak multiprepinac + et8000 - v pohode - vsetko ide, niekedy snr nabieha pomalsie, dokonca, kedze multiprepinac nema ziadny utlm - niekedy sa prejavuje opacny problem - prilis silny signal -a treba ho ulmit
ak je problem - tak sa asi prejavuje len pri nejakom specifickom setupe, resp pri kombinacii slabych trans. + velkeho utlmu v clankoch od anteny k prijimacu
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...
hihihi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET-8000 / ATV 5.3

Příspěvek od hihihi »

Nebo obdobu ET-7500, nový Atemio AM 6200 HD Combo za 179,- EUR.
Nový mips proc. BCM 7362, dvoujádro, DVB-S2 + DVB-C/T2
http://www.sat-world.com/epages/Satworl ... ign=Idealo
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

dreteam píše:ano, pokial sa rozhoduje medzi et9500 a et8000 tak volba jednoznacne et8000,
na nemeckom shope
et9200 - 179 Eur,
et9500 - 270 Eur,
et8000 - 280 Eur,

takze za 10 eur naviac - rychlejsi procak, viac pamete, moznost 3 tuner, ... nova generacia ... "iny zazitok"
pokial by bolo hlbsie do penazenky tak et9200 + usb DVB-T tuner,
resp. od zaciatku oktobra ma vybehnut et7500 co by mala byt zaujimava moznost z pohladu cena/vykon

co sa tyka problemu s urcitymi 8psk 0,8w frekvenciami,
tak multiprepinac + et8000 - v pohode - vsetko ide, niekedy snr nabieha pomalsie, dokonca, kedze multiprepinac nema ziadny utlm - niekedy sa prejavuje opacny problem - prilis silny signal -a treba ho ulmit
ak je problem - tak sa asi prejavuje len pri nejakom specifickom setupe, resp pri kombinacii slabych trans. + velkeho utlmu v clankoch od anteny k prijimacu
nože len tak so srandy oprobuj tp :12034/30000 V 3/4 na tchore cez disec ,alebo multiprepinač . ostatné tp ako píšeš idú bez problémov :good: a ešte jeden tp blbne 12054/ 30000 .
Všetko 4K
Bigmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bigmen »

DVB-T nepoužívám. Ač Domažlice a okolí byly první, kde vypli analog, dokrytí bylo šílené. To se postupem času zlepšovalo, když začal vysílat Krašov (Plzeň) a nyní multiplex na Čerchově. Německý signál lze přijímat naprosto bez antény, protože vysílač je vzdušnou čarou 12 km a vysílá 200, 100 a 50 W (dle multiplexu). Ale fakt DVB-T tuner nepoužívam. Do vstupu mám připojenou anténu na rádio a odtud jde do všech čtyř TV zásuvek v domě. Výše uvedené zkušenosti jsou z DVB-T tuneru v PC, když jsem bydlel v paneláku a ze současnosti od souseda. I dnes mu signál při dešti někdy vypadává. Tudíž DVB-T tuner nevyužiju.
hihihi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET-8000 / ATV 5.3

Příspěvek od hihihi »

OK, tak Atemio AM 6200 HD twin, 2 x DVB-S2.

http://www.sat-world.com/epages/Satworl ... s/10014557
dreteam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dreteam »

atemio moze byt dobry stroj, ale je tu jedna vec, openpli (podpora),
kedze dnes "takmer" vsetky teamy beru zdrojovy kod od openpli a nan nabaluju svoje featury, takze sa im vacsinou podari to, ze co funguje v openpli - tak v inych image funguje mozno, resp. nefunguje (nehovorim o zakladnej funkcnosti)

takze, (podla mna) ak tu niekto nieco garantuje - tak je to openpli, v tom pripade sa vyber dost zjednodusi na 3 vyrobcov
dreambox - stare verzie predrazene, nove bez podpory
vu - ma svojich fanusikov
xtrend - ti co ho beru - vedia preco ....

@efendy55
co sa tyka 12034/30000 V 3/4 (Sport2 HD) tak cez multiprepinac Emp-Centauri na ET8000
SNR 14.4 dB dosiahne tuto uroven v intervale cca 15 sekund v postupnych cca sekundovych krokoch 4,5-7-8-10...14,4 (ma to nejaky logaritmicky priebeh - ku koncu su kroky mensie)

cez 8 portovy Diseqc je priebeh rovnaky len SNR dosiahne az 14,7 dB

taky isty priebeh ma Markiza HD na 23.5E 12110 H 8PSK SR 27500 FEC 3/4
a asi aj niektore ine 8psk frekvencie

ostatne frekvencie maju "normalny" priebeh a maximalny SNR nabehne do 1-2 sek.

ale, tato "vlastnost" nijako neznizuje uzivatelsky zazitok, prepinanie je rychle, takze pre niekoho je to uplne neregistrovatelne, resp. je to len kozmeticka zalezitost,
ale da sa verit tomu pokial ma clovek viac (utlmovych - diseqc,multi,...) zariadeni v serii tak sa tato "vlastnost" moze nejakym sposobom prejavit, (pokial sa nedokaze loknut frekvencia v urcitom casovom intervale - tak prijimac to "zabali")
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

jo jo , je to naozaj super stroj tá 10000-ka o tom potom . :good: kúpil som ho za 305-euro a to nepotrebuje žiadny komentár :Yahoo!: za tie peniaze by som určite nič lepšie nezohnal ani keby som sa posral . dokonca som k nemu dokúpil aj dvbt2 tuner / ten mám momentálne v šuplíku . :ROFL: čakám ako dopadnem v nemecku v servise vo štvrtok uplynie 30- dní . :cry: s tým tp je to presne tak ako píšeš niekedy nabehne a niekedy ani neškrtne . ja frčím na upc a preto mám obavy do budúcna ked sa upc spolčuje s t-comom a všetky tieto nové tp na nových xtrendoch naozaj blbnú . keby som tam nepozeral futbal a šport tak mi to je šum a fuk ani by som to možno nezistil . uvidím teda vo štvrtok čo dalej . ako sa vyjadria v nemecku aj ked neverím tomu že sa vráti a bude to fungovať ,ale bol by som rád keby už naozaj v xtrende na tom konečne popracovali . mám tam len multiprepínač a nič iné . #-o
Všetko 4K
Tabi
Odborník
Odborník

Příspěvek od Tabi »

Zajímavé počteníčko tady, protože jsem prodal Solo2 a vybírám nový přijímač. Můj pohled taky padnul na Xtrend 8000 kvůli kvalitě obrazu a možnosti DVB-T. Ale toho problému s diseqc se docela obávám. Do merku mi padl taky Xpeed LX3 ( porodních bolestí má asi taky dost ), ale ten zase nemá přímou podporu Open PLI, i když bude asi HW lepší než Xtrend 8000 :unknown: .

Ještě bych se zeptal jak je to s výdrží baterie v tom „kurvítku“ co je na desce proti klonování ( nebo je tam na něco jiného).
VU+ Uno 4K SE / Turbo USB tuner DVB-T2 / SSD 120GB /mechanika DVD Dell
iNEOS ZX4 / AB WiFi dongle 5dB
Toroidal T55 (28E, 23E, 19E, 13E, 9E, 4,8E, 1W, 5W)
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Tabi,
solo2 jsi prodal proč?
Odpovědět

Zpět na „X-Trend ET 10000, 9xxx,8000,8500,6500,4000“