Vaše skúsenosti z Parabola 85Fe multibeem + 5x LNB držiak?!

Odpovědět
Radkoslav2
Pokročilý
Pokročilý

Re: Vaše skúsenosti z Parabola 85Fe multibeem + 5x LNB držia

Příspěvek od Radkoslav2 »

@henry33: Ako prebehla reklamacia? Vymenili ti kus za kus, alebo ti preflashovali SW?
A stale si nam nenapisal, ci si to vyskusal cele aj na tuneri B. Uz ti to tu radili minimalne traja. Vyskusaj to prosim, dik.
VU+ Ultimo 4K: DVB-S2 + DVB-T2, 1TB HDD, R.I.P. Xpeed LX3
FTE AL 105: 13°E, 19.2°E, 23.5°E a 28.2°E
50" plazma Panasonic Viera
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

Ano vymenili mi kus za kus,ale to nepomohlo.Cele som to testoval na tunery B a nepomohlo.Mozno prichadzam na problem iba potrebujem funkcny seting,ktory by som iba naladoval do stroja.Preco to potrebujem pouzivam svoj seting a v boxe cez total commander v etc/tuxbox odmazal som satellites xml,restart box/ cez google stahol satellite xml a nakopiroval do boxu znovu a restart box.Po tom vsetkom ukone vobec sa mi nedala nakonfigurovat 23,5 ani na tunery A ani na tunery B.Mozno moj seting je vadny
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

kedze si pisal, ze di ho kupoval od firmy ellano, tak oni predavaju box plne nakonfigurovany aj s funkcnym settingom - ak ti to nefunguje s ich settingom, tak je chyba niekde inde
Vu+ Uno 4K SE [E2 - ATV], lcd4linux - SAMSUNG SPF-107H
auto update picons, ASUS router OSCam, enigma2 OSCam
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

Ano kupil som ho od ellana a to co bolo nastavene a setting vlozeny,moje nastavenie nepomohlo.Ja jednu vec nechapem kazdemu to chodi iba mne nie.
1.Mate xpeeda lx3
2.Aky image mate?
3.Tu istu parabolu pouzivate
3.Ake prepinace pouzivate?
4.Ake konvertory pouzivate?
Ja som ochotny kupit to co mate a to co vam funguje.
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

u mnohych uzivatelov najde to co hladas v ich podpise.

Ale ak ti to pomoze, tak napr. moja zostava (no ja osobne by som sa tym smerom velmi neuberal)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

Vdaka.Volal som známeho a on montuje satelity a jednoducho povedal,ak som skusal xpeeda lx3 na troch parabolách a prepinace boli rozne tak jednoducho v primaci je softwerova chyba aj ked mam druhy box.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Dat tam iny img bez settingu kohokolvek a skusit po rucnom nastaveni tunerov. trva to 15 min a nemusis riesit settingy....presnejsie povedane zoznam fav zoznamov si zalohuj d-editom a nastavenie tunerov si urob sam a rucne. To uz je ako kovbojka u teba.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

@henry33 Podla mna to riesis vsetko strasne zlozito... Prijimac si reklamoval - predpokladam, ze oni tvoj povodny prijimac urcite skusali pred tym ako ho odoslali k ich dodavatelovi na reklamaciu.

1.) Spytal si sa ich ci im fungoval ked ho skusali? (aj ked predpokladam, ze sa zavada musela prejavit ak ti dali novy prijimac - vravim AK - pretoze po tom vsetkom co si sem popisal sa aj bojim odhadnut co je pravdive a co nie).

2.) Spytal si sa ich ci testovali tento novy prijimac, ktory ti dali?

EDIT: ja osobne som tiez riesil reklamaciu cez ellano.sk (aj ked sa nejednalo o prijimac) - boli ku mne maximalne ustretovi a ochotni. Taktiez robia telefonicku technicku podporu, ktoru som ja osobne nikdy nepotreboval vyuzit, ale tu na fore som cital same pozitivne reakcie na ich technicku podporu.

Pokial im zavolas alebo napises mail, v ktorom im uvedies celu tvoju satelitnu zostavu a system zapojenia - urcite Ta budu vediet naviest - kde moze byt chyba.

Cele toto tvoje riesenie problemu mi pride velmi zdlhave a obklukou a taktiez je problem z teba dostat informacie...

KAZDOPADNE - MAS PROBLEM - RIES HO S DODAVATELOM A NAM SEM NEZABUDNI NAPISAT AKO SI TO NAKONIEC VYRIESIL!!!
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

Aj to som spravil novy image a rucne naladil kazdu druzicu nekodovane kanaly NEPOMOHLO Tak mi povecte ako je to mozne,ze mi vymenili box a date novy image,rucne naladíte kazdu druzicu a v Tunery A nastavite.......
PORT A 23,5
PORT B 19,2
PORT C 13,
PORT D 0,8W
.......................TA ISTA CHYBA...............
Horace
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Horace »

Chodí i 8 LNB, lišta držáků LNB je prohnutá přesně tolik, kolik potřebuje parabola na to, aby LNB viděly v rozsahu uvedeném v návodě. Nastavení výšky konvertoru se nastavuje pomocí skew paraboly.
Pokud se chce více, tedy aby viděla i tam kde nemá katalogové parametry, pak je tam zisk paraboly malý. Zkoušel jsem 39°E až 5°W a tam už opravdu zisk antény nestačí. 28°E až 1°W už funguje. Ideální je nastavit si parabolu někde na zemi, abys mohl běhat pohodlně kolem a pak nastavenou ji šupnout někam kde nebude překážet. Samozřejmě dbát na dokonalou svislost stožáru. Tuhle anténu nedoporučuji věšet na držáky na zeď ale na dobře kotvený stožár nebo trojnožku o minimálním průměru 48mm.
motto: Zvedněte zadky a jděte ven, do přírody, tam je to FullHD, 3D, stereo Hifi a hlavně je to ZADARMO.
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

@henry33 ....ach.... ja uz na tvoje odpovede nemam slov... - TENTO KRAT UZ FAKT DEFINITIVNE KONCIM!!!
Horace
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Horace »

henry33 píše:Aj to som spravil novy image a rucne naladil kazdu druzicu nekodovane kanaly NEPOMOHLO Tak mi povecte ako je to mozne,ze mi vymenili box a date novy image,rucne naladíte kazdu druzicu a v Tunery A nastavite.......
PORT A 23,5
PORT B 19,2
PORT C 13,
PORT D 0,8W
.......................TA ISTA CHYBA...............
A napíšeš tady laskavě jak máš nastavené ty čtyři konvertory v parabole? Máš je tam vůbec a máš DiseqC přepínač 4/1 ?
motto: Zvedněte zadky a jděte ven, do přírody, tam je to FullHD, 3D, stereo Hifi a hlavně je to ZADARMO.
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

dufoq3 Ja som bol osobne v piatok v ellane,ale nic neskusali a ani nemali druhy box tak v pondelok mi poslali druhy
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

Horace. Ako to mam nastavene??? nechapem...Kazdopadne jednoducho firma prisla namontovala dala prepinac 4/1 navolila tuner a porty a,b,c,d a vsetko funguje ci na DUO2 Dreambox 800 HD SE,VU+UNO,Dreambox 500HD,Openbox napojim Expeeda lx3 a je problem.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

A tie druhe boxy stelovala firma alebo ty?
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Horace
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Horace »

henry33 píše:Horace. Ako to mam nastavene??? nechapem...Kazdopadne jednoducho firma prisla namontovala dala prepinac 4/1 navolila tuner a porty a,b,c,d a vsetko funguje ci na DUO2 Dreambox 800 HD SE,VU+UNO,Dreambox 500HD,Openbox napojim Expeeda lx3 a je problem.
Jestli tomu dobře rozumím, tak máš 4 twin konvertory a dva přepínače DiseqC, dva kabely k přijímači, aby ti to chodilo na dva tunery. Z tebe dostat informaci je problém. Pokud tomu nerozumíš, a nedokážeš sem podat úplné informace o tvé konfiguraci antény,těžko se tady dočkáš odpovědi. Pozvi si firmu, když jsi jen koukač.
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

Firma nainstalovala iba parabolu + lnb + prepinac.Ja som iba v kazdom boxe priradil na tuner A spravne porty odskusali sme to a fachalo to.Ked som predal Dreambox 800 HD SE a dal DM500 HD iba v tunery A nastavil porty a slapalo to a tak dalej u kazdeho boxu ci VU+UNO alebo DUO2.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Tak sa dohodni s efendym, jemu leze na gule ET-1000 tak sa dohodnite vymente si to a mozno kazdy bude spokojny..... :unknown:
Martin1234
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Martin1234 »

Nejspíše konstrukční vada zdroje.
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

mmiriboy píše:Prosím nicka "henry33", aby všetky svoje problémy ohľadom svojho stb
Golden Interstar Xpeed LX3
smeroval sem:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... &start=220

Alebo nech si založí nové diskusné vlákno!

Lebo tento problém nemá nič spoločné s témou v tomto vlákne!
Vopred ďakujem, aj za ostatných členov tohto fóra za pochopenie!
:poklona:
ja uz som mu to pisal tu
dufoq3 píše:@henry33 - zaloz prosim na tvoj problem samostatnu temu - aj tak je tu uz fest bordel

A NEJAKY OCHOTNY MODERATOR BY TO TU MOHOL TROSKU PREMAZAT...
ale ako vsetci vidime - on 70% veci necita a z tych 30% co cita 20% nevnima a na 10% odpoveda a aj to svojsky a ja z tych jeho odpovedi chapem len 5%
Odpovědět

Zpět na „LNB konvertory“