Golden Interstar XPEED LX1 - LX2

Odpovědět
antoni_sk
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: LX1,LX2,Voyager1,Anaconda+

Re: Golden Interstar XPEED LX1 - LX2

Příspěvek od antoni_sk »

áno, mám dve paraboly... Jedna moja na ktorej je twin monoblock 19,2+23,5 (pre spáleň a obyvačku)
druhá svokrina na ktorej je twin LNB, momentálne na Thor, ale bude sa otáčať na 23,5 (pre svokru a jeden volný) z ktorého teda môžem zapojiť 2.tuner
No ak by bol len jeden zoznam tak je to OK, ale moc sa mi to nezdá...
Golden Interstar LX1 + LX2 (ATV5.1), Golden Interstar Voyager 1, Optibox Anaconda+, Opticum X403
Satmaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Satmaster »

no ked sa ti to kurva nezda a bavis mudreho tak si to chod realne vyskusat
Obrázek
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

antoni_sk píše:áno, mám dve paraboly... Jedna moja na ktorej je twin monoblock 19,2+23,5 (pre spáleň a obyvačku)
druhá svokrina na ktorej je twin LNB, momentálne na Thor, ale bude sa otáčať na 23,5 (pre svokru a jeden volný) z ktorého teda môžem zapojiť 2.tuner
No ak by bol len jeden zoznam tak je to OK, ale moc sa mi to nezdá...
Samozřejmě že budeš mít jen 1 "seznam". Tunery se budou přepínat podle potřeby. Např. z jedneho transponderu na 23,5 budeš nahrávat z tuneru "A" a na další z jiného tran. se budeš dívat z tuneru "B"
Octagon 8008, různé image v multibootu
Zgemma H7.S image openATV
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

přesně tak,
navíc v informační liště uvidíš ten aktivní tuner označený. Pokud bys měl jen 1 tuner, tak při nahrávání např. z programu Markíza (sd) uvidíš výrazně podbarveny v seznamu kanálu jen ty programy, které jsou na patřičném transpodéru 11836H. Zbytek bude jakoby šedý nevýrazně podsvícený. Pokud je aktivní zapojení obou tunerů plnohodnotné, vidíš aktivní tedy výrazně zbarveny všechny kanály.
Jinak uvažuješ složitě a myslím, že z neznalosti věci, jak je vidět i nesprávně. Je zbytečné otáčet i tu druhou parabolu na 23°E. To nemá žádný smysl.
Smysl má v Tvém případě dokoupit monoblok pro 4 účastníky. Tu druhou parabolu nechat jak je-na Thoru. Dnes je dobré, pokud má člověk nějakou alternativu.
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
antoni_sk
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od antoni_sk »

Posledným dvom za info ďakujem...
Golden Interstar LX1 + LX2 (ATV5.1), Golden Interstar Voyager 1, Optibox Anaconda+, Opticum X403
pallinko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Wetek Play

Příspěvek od pallinko »

Trochu sa hram :D
Obrázek
Wetek Play
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

Ako funguje ten multiboot u Egami?
1. Rozumiem správne, že môžem mať dva image a prepínať medzi nimi?
2. Jeden z tých dvoch image musí byť Egami, alebo môžem mať napr. OpenHDF + OpenATV?
3. Kam sa inštaluje ten druhý image? Na USB, HDD, alebo do flash?
Vďaka.
VU+ Duo 4K, VU+ Uno 4K SE
AB Pulse 4K, dvojtuner
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

wanthom píše:Ako funguje ten multiboot u Egami?
1. Rozumiem správne, že môžem mať dva image a prepínať medzi nimi?
2. Jeden z tých dvoch image musí byť Egami, alebo môžem mať napr. OpenHDF + OpenATV?
3. Kam sa inštaluje ten druhý image? Na USB, HDD, alebo do flash?
Vďaka.
1. Ve flash musíš mít Egami
2. Multiboot nainstaluješ na USB nebo HDD
3. Pak můžeš v multibootu nainstalovat až 9 různých image a po restartu si vybíráš který spustíš
antoni_sk
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od antoni_sk »

Tak som sa zaradil do klubu majiteľov LX1... zapojený, zatiaľ len image a nastavenie z ellana.
Prvé čo ma trošku prekvapilo je obraz... priznám sa čakal som viac... teda aspoň podstatne lepší ako pri Anaconde+. Hlavne čo sa týka ostrosti. HD programy sa mi nezdajú úplne super, aj ked je to možno kvalitou signálu, nemecké HD z astry 19 vyzerajú lepšie ako napr. Markíza HD. Ale na starej Opticum X403 sa mi aj tak zdal obraz najostrejší...
Neviem či to nie je aj HDMI káblom, lebo som kúpil aj nový HDMI ktorý v popise e-shopu mal byť 1.4, ale na príbale káblu som tento údaj nenašiel... Káble je navyše pomerne tenký oproti sytarším HDMI káblom čo mám doma... Páči sa mi ovládač , ktorý je príjemných rozmerov, príjemné pogumované tlačítka s nízkym zdvihom.
Prekvapilo ma aj že pri tomto image sa mi po stlačení OK neotvorí zoznam kanálov ale len spodný infopanel o programe...
No nič, to boli len prvé dojmy, idem sa hrať s image a novým satelitom... :)
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

antoni_sk,
obraz si samozrejmě můžeš doladit v Menu myslim konkretne se to i jmenuje doladeni obrazu. Jinak to je subjektivní záležitost závislá na hodně faktorech. Vliv má i volba image a skinu.
Funkce dálkového je částečně možné přenastavit taky v menu systém uživatelské rozhraní nebo tak nějak, nejsem zrovna u boxu.
Podle toho jak jsi tuřešil tunery jsem měl za to, že kupuješ model lx2.
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

antoni_sk píše:...Prekvapilo ma aj že pri tomto image sa mi po stlačení OK neotvorí zoznam kanálov ale len spodný infopanel o programe...
A proč by se měl otvírat seznam kanálů? Na to máš na DO tlačítka Chanel + a -.
Po instalaci pluginu multiquickbutton si můžeš namapovat tlačítka jak ti už napsal kolega. Ale mi právě vyhovují tlačítka tak jak jsou.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
antoni_sk
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od antoni_sk »

no z ellana je tam nahratý asi image openHDF, aj ked v tomto článku (http://digitalne.ellano.sk/magazin-7/it ... gory_id=17) píšu že posledná verzia by mala byť na základe openATV a myslím že je tam aj starší kernel ako 4-ka.
Ten zoznam kanálov bol nastavený na tlačítko TV ale už som to prehodil. Práveže v menu HDF som nnašiel žiadnu položku finetuning alebo niečo podobné ako som videl v HDMU alebo PKT.
Jediný dosť veľký problém vidím v tom že ked prepínam programy cez tlačítka CH je, že mi programy prepína po dvoch - teda napr. z 3 na 5,7,9 atd. To isté smerom dolu - preskakuje vždy jeden program...
Pre LX1 som sa nakoniec rozhodol kvôli tomu že doteraz som nemal nejakú potrebu druhého sat. tunera a navyše mám v TV aj DVBT, takže si viem prehodiť v prípade denného nahrávania na TV.
Páči sa mi diaľkové že naraz zapne a vypne aj TV aj STB, nemusím sa trápiť s HDMI CEC.
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

[quote="antoni_sk"]no z ellana je tam nahratý asi image openHDF,

Jak "asi nahraný openHDF" přece vidíš co ti za image bootuje, další zjistíš v menu/informace.
Já bych si image zazálohoval a nahrál některé nové. V přiloženém screenu vidíš co to ukazuje mě když přehodím na openHDF /používám EgamiBoot/
HDF.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

antoni_sk píše: Jediný dosť veľký problém vidím v tom že ked prepínam programy cez tlačítka CH je, že mi programy prepína po dvoch - teda napr. z 3 na 5,7,9 atd. To isté smerom dolu - preskakuje vždy jeden program...
toto bude pravdepodobne problem toho, ze mas nastavene prepinanie kanalov na dane tlacitko aj v menu prijimaca a aj cez plugin multiquickbutton (v jednom z nich to vypni) - tiez som na toto raz narazil
Vu+ Uno 4K SE [E2 - ATV], lcd4linux - SAMSUNG SPF-107H
auto update picons, ASUS router OSCam, enigma2 OSCam
pilgrim76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: GI LX2

Příspěvek od pilgrim76 »

K tomu PIP. Ja si myslim ze je to len otazka softu ci to dokaze alebo nie. Na vitamine mi isiel PIP aj s jednym tunerom takze tu to musim tiez rozbehat.
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

no podla mna LX1 a LX2 nemaju podporu pre PIP vobec (ale mozno sa mylim)
Vu+ Uno 4K SE [E2 - ATV], lcd4linux - SAMSUNG SPF-107H
auto update picons, ASUS router OSCam, enigma2 OSCam
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Je to otazka cipu alebo driverov, pokial to cip nepodporuje ani v driveroch sa to nevyriesi. Porovnavat je tazko s inym boxom, to takto nefunguje.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

V posledních image openHDF je již nainstalovaný HotKey Settings, kde si múžeš namapovat prakticky jakékoliv tlačítko, takže instalovat další multiquickbutton plugin je zbytečný.
Dle recenze Ellano.sk
PIP:

Prijímač nedisponuje funkciou PIP (obraz v obraze).
pilgrim76
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pilgrim76 »

Tak dik vyzera to ze mate pravdu a PIP proste nebude.
pilgrim76
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pilgrim76 »

Este ma napadlo ci by nebolo mozne spravit nejaky plugin + soft pre android multimedialny player a vyuzivat na pozeranie na druhom TV. To by teoreticky slo nie ?
Odpovědět

Zpět na „Golden Interstar“