Xtrend zkušenosti

Forum pre prijimace znacky X-Trend
Odpovědět
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Re: Xtrend zkušenosti

Příspěvek od efendy55 »

na une som sa tiež spálil / nešli žiadne programy HD na upc v žiadnom image / ale za dva týždne už všetko fungovalo bez problémov . aj tak som potom kúpil solo2 a nelutujem . xtrend sa snaží stíhať dreambox, VU+ ale s týmito problémami mu to nejako dosť dlho trvá kým to napraví ,napr.xtrend-9000 čo som čítal po forach . dúfam že toto nebude tak dlho trvať ináč je to super stroj . :good:
Všetko 4K
slavoo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ Uno 4K SE - 1TB HDD

Příspěvek od slavoo »

Mate tiez skusenosti z posunutym zvukom u vsetkom (myslim tym i u vsetkych programov cez SAT) co ide prehrat na Xtrende ? Neviem ci je to vada kusu ale uz mi to začína liezť na nervy.
Vu+ Duo 4K SE - HDD KINGSTON SA400S3, image VTi 15.0.02
SAT PARABOLA GIBERTINI OP85LW Alu.
Multifeed na 2xLNB Gibertini + 2xLNB Amiko Premium Twin L-203

-SkyLink 23.5e,19.2e-
TV LG OLED55C11
easyspider
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od easyspider »

Prejdi na openatv.
VU+ UNO 4K SE
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

u mna na 10000-ke všetko OK. momentálne tam mám openatv . :good:
Všetko 4K
slavoo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ Uno 4K SE - 1TB HDD

Příspěvek od slavoo »

Takze pred tym ste stym mali problem na inom image ?
Vu+ Duo 4K SE - HDD KINGSTON SA400S3, image VTi 15.0.02
SAT PARABOLA GIBERTINI OP85LW Alu.
Multifeed na 2xLNB Gibertini + 2xLNB Amiko Premium Twin L-203

-SkyLink 23.5e,19.2e-
TV LG OLED55C11
easyspider
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od easyspider »

Áno robil mi to OPENPLI ale aj XTA. Na OPENXTA a OPENATV je to OK.
VU+ UNO 4K SE
jarod72pm
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarod72pm »

U xtrend et4000 OpenPli 4.0 jsem pouze na receiveru(propojen optikou) trochu doladil(5 ms )ale pro všechny kanály to jede stejně a zvuk neutíká ani nezpožďuje ! Jsem plně spokojen
AB Pulse 4K Rev.2 Open ATV 7.4 Skin Xdreamy 4.7
jarod72pm
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarod72pm »

OpenPli 4.0 - bezproblémová rychlá instalace včetně rozjetí Skylink na ICe 01 bezproblémů už při instalaci E2 vše rychlé jednoduché přehledné prostě OpenPli v jednoduchosti krása.

OpenATV 4.2 instalace v pohodě ,feed v pohodě ,trochu složitější uživatelské nastavení zbytečností ,nejde běžně rozjet Skylink na ICE 01 jako u openpli je nutný zásah do systému složek a přepisování hodnot ! obraz subjektivně naprosto stejný jako openpli
při doinstalování jedné z funkcí EPG vyskočil zelenáč (asi stále nestabilní E2)
Jijirka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jijirka »

To: jarod72pm
Vidím to obráceně.
OpenATV - nainstaluji feed, a pár věcí a vše funguje tak jak má.

OpenPLI - Musím nainstalovat 2x tolik pluginů, a pořád ještě toho polovina chybí. Nefungují USB tunery, a to je docela ostuda!!!! Skin je jak z minulého století.

Zřejmě je to věc názoru, A to je na tom tak hezkééé!!!!!!
VU+ ULTIMO4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery FBC 2 x 4 SAT + 2 x DVB-T2/C
Dříve také a VU+ SOLO4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200, Showbox 300/700, Openbox 820/810,...
P.S.: Šíleně se nudím, a tak tady prudím!!!
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Tak to, ze je tak trochu schovany ten cam feed a nie je ofiko podpora na niektorych forach (uz asi vacsina) k danemu img, ma pravne dovody. Lebo tam ziju v pravnom state. S tym musi kazdy kto ide do linuxu pocitat, alebo si kupit nieco ine.
Nie ze sa to neda najst, len treba trosku aj hladat a aspon zaklad sa naucit ftp aby clovek vedel minimalne nico niekam kopirovat alebo mazat. Bez toho sa neda, to treba akceptovat, myslim ze linux poskytuje dost inych vyhod, ktore vyvazia cas investovany do osvojenia si aspon toho minima......
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
pavel1978
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pavel1978 »

Ja to vidim tak ze OpenPLi je nejlepsi firmware pro linuxove satelitni prijimace vse je logicke uz i jednoduche nezatezuje to procesor to je k tomu skinu myslim ze 99.9 procent lidi nepotrebuje aby mu tam kdyz prepne kanal behala nehala nejaka silena grafika,ktera je k nicemu dalsi kouzlo openPLi je v tom ze po jeji instalaci je prijimac cisty bez jakykoliv pluginu,vse se instaluje pres modre tlacitko a o vcetne USB driveru DVB-T nechapu proc driver DVB-T je uz nainstalovat ve firmware opet zbytecne zatezuje procesor,co jsem testoval USB tuner na ET4000,tak to slapalo v pohode a dokonce fungoval i bargraf pro tento tuner pomoci ktereho se nastavuje kvalita a sila signalu...po OpenPLi me prijde jeste zajimava HDMU o ktere tu nikdo moc nepise,ale tam je o tom ze pro nektere treba XPEED neni k dispozici nova OpenPLi takze to resim HDMU,ktery je opet jednoduchy,vsechno logicke ovsem ja do HDMU davam softcam menu z OpenPLi nevim proc by mela byt volba emulatoru nekde jinde,nez v polozce menu u CI/Softcam jako tomu je u ostatnich firmware,kde me da nekdy praci vubec najit kde se tato moznost naleza...
Jijirka píše:To: jarod72pm
Vidím to obráceně.
OpenATV - nainstaluji feed, a pár věcí a vše funguje tak jak má.

OpenPLI - Musím nainstalovat 2x tolik pluginů, a pořád ještě toho polovina chybí. Nefungují USB tunery, a to je docela ostuda!!!! Skin je jak z minulého století.

Zřejmě je to věc názoru, A to je na tom tak hezkééé!!!!!!
Jijirka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jijirka »

TO: pavel1978

Celkově s vámi nesouhlasím. A to je tak asi vše co s tím mohu dělat!!!!

Například nechápu proč instalovat manuálně několikrát více pluginů do OpenPLI a doufat, že si sednou a nebudou dělat problémy. Když už to někdo nainstaloval a vyzkoušel za mě.
A to ani nemluvím o tom, že OpenPLI nemá auto script myrestore.sh na instalaci nové image.

Na druhou stranu např. image Full HDF to je zase hodně přehnaná instalace, která v Čechách moc nefunguje.

P.S.: A pokud jde o skin tak na že by u OpenPLI byl vysloveně špatnej, ale koukat na něco jen o málo lepšího než měla Enigma 1. To se mi hnusí.

Ale ať si každý prostě vybere co mu lépe sedne.
VU+ ULTIMO4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery FBC 2 x 4 SAT + 2 x DVB-T2/C
Dříve také a VU+ SOLO4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200, Showbox 300/700, Openbox 820/810,...
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

souhlas s uživatelem Jijirka,
každému vyhovuje něco jiného a nutit mu to nebo ono, protože já nebo někdo jiný s tím má dobré zkušenosti je nesmyslné. Každý si musí prošlapat svou vlastní cestu, odzkoušet nějaké Image a poučit se ze svých chyb. Každopádně ale nemůžeme linuxovému přijímači např. vyčítat to, že nemá skylink ready čtečku a na první šup se v něm nerozjede skylink karta bez našeho přičinění! To určitě není objektivní podnět k posouzení té které Image nebo skinu.
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
jarod72pm
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarod72pm »

Dneska jsem si dal tu práci odzkoušet openATV ale po 3 hodinách jsem se vrátil zpět k OpenPli
u ATV prvotní instalace chybí Softcam nutno doinstalovat a spustit,základní skin metrix je hranatá nafouklá hrůza bez líbivosti(něco jako přechod z win7 na win8 graficky děs běs)navíc každý další skin má rozhozenou velikost do krajů a musí se řešit přes menu doladěním velikosti písmen fontu nemožnost zvětšení piconů atd no katastrofa,při instalaci u openpli vyberete jazykový balíček a neřešíte odmazání jako u openATV proč to tam je???(už jenom kvůli zabírání místa)-->
v základu neskutečný binec v instalovaných rozšířeních některé věci jsem musel pracně odmazat protože kolidovalo s favoritní složkou programů kdy jsem si sestavil vlastní seznam programů a uložil do favoritní složky a po odinstalaci default seznamu ATV vše komplet zmizelo no prostě hloupost navíc menu kde se museli ručně měnit pozice programů,v menu zbytečné položky nemožnost v A/V doostřit obraz tudíž kvalita obrazu tak jak je nastavena v openATV je subjektivně horší jak po doladění v OpenPli !!!Menu v některých věcech nepřeloženo což u OpenPli jen vyjímečně,OK tlačítko nemožnost zobrazit infobar ale vyskakují dvě lišty či grafické EPG nebo přepínání do přehledu který se spouští dalším tlačítkem!
Při potvrzení favoritní složky při aktivaci nevyskočí seznam programů ale opět složka a je nutno ji znovu potvrdit, mám pocit že openATV je spíše takový paskvil pro silné nervy a velice rád jsem se vracel k opravdu přehlednému jednoduchému OpenPli který je uživatelsky daleko jednodužší se stejnou ne li lepší kvalitou obrazu !
Jijirka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jijirka »

Neumět něco nastavit v "MENU" to je problém, ale obávám se že ten problém není v přijímači, nýbrž sedí na židli před satelitem. Já muhu mít podobný problém jen obráceně s OpenPLI.

P.S: Velikost písma, fontu, nastavení tlačítek, bouquuetu, .... vše je v MENU.

Ale alespoň si člověk může vybrat a ostatní do toho mohou jen kecat. :P
jarod72pm
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarod72pm »

Jijirka píše:Neumět něco nastavit v "MENU" to je problém, ale obávám se že ten problém není v přijímači, nýbrž sedí na židli před satelitem. Já muhu mít podobný problém jen obráceně s OpenPLI.

P.S: Velikost písma, fontu, nastavení tlačítek, bouquuetu, .... vše je v MENU.

Ale alespoň si člověk může vybrat a ostatní do toho mohou jen kecat. :P
V tom přehledném menu jsou takové blbosti co jsou vyloženě navíc a zbytečné a pak jenom otravují a blbnou to P.S mi kupodivu nefungovalo s návaznosti na skin metrix ale to asi nevíš jinak by jsi takovou hloupost nepsal.Ano vybral jsem si OpenPli a udělal jsem dobře protože nepotřebuju nic složitého a graficky hnusného ale v jednoduchosti je krása ,problém není v člověku ale v image a to dost viditelný a nepochopitelný.

Ještě jedna věc - neustále tu vystupuješ jako rádoby autorita že ostatní píšou lži a ty jsi ta jediná pravda - piš příště tvůj pohled ,já původně psal své poznatky a dojmy TY jsi kritizoval Mě jako neschopnou osobu což je rozdíl snažíš se tu o hádku a nedokážeš pochopit že druzí mají jiný názor (tohle většinou dělají pubescenti a nevyzrálí jedinci) ,umění diskuze je respektovat názor druhých i když tobě se to nelíbí a podle toho se zkus chovat děkuji.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

To mas asi nejake spesl ATV, lebo to co pises je vsetko v poriadku. Funguje to desattisicom ludi, len tebe nie. Ale ved pouzuival PLI aj to je v pohode img, VIX tiez niekomu lepsie sedi.V ATV je vela nastaveni preto, aby si to kazdy mohol prispodobit podla seba, ale nikto ta nenuti ich pouzivat. Len prosim ta nepis blbosti ...........ked chyba preklad mozes sa do toho pustit. To ti ma nemec prekladat? Dolezite tlacitka si mozes predefinovat podla seba, len problem je ze to neurobi niekto za teba,ze? Preco by si mal nieco robit ked si len uzivatel? No a kolko si zaplatil za openATV? Oni to robia tiez ako hobby, tak co vlastne reklamujes?
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Pro ty, kteří by se rozhodovali, zda zkusit image ATV by se po přečtení některých příspěvků musely zježit vlasy na hlavě a rovnou by ho zavrhli.
Ono to ale tak není a doporučuji ho vyzkoušet (je možné, že někomu nebude vyhovovat, ale dalším vyhovovat může). I v tomto image stejně jako u jiných, se dá obraz nastavit, nemusí se nahrávat defaultní seznam programů, to nedělám u žádného image, ale může se použít vlastní již vytvořený apod.

liquere počkej, jak to teď schytáš. :D
Dělat překlad? Neblázni, příliš pracné. :wink:
BTW: je ke stažení tady na fóru.
http://ab-forum.info/viewtopic.php?p=588098#p588098
http://ab-forum.info/viewtopic.php?p=584385#p584385
Naposledy upravil(a) toprun dne 26.listopad 2014 - 13:32, celkem upraveno 2 x.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Preboha a co ? Nikoho som neurazil, nenadaval, do nicoho nenutil. Ale nech mi nikto nepise veci ktore roky pouzivam a nemam rozhodeny obraz,ani skin,tlacitka mam podla svojho vkusu,fav zoznamy pouzivam svoje, obraz sa da stelovat do nemoty,co este ? Ked si oznacim subory na zalohu ani len camy nemusim instalovat ani ked robim online flash, nie len obycajnu aktualizaciu.Ale aj tam, oznacim co nechcem aktulizovat a je vymalovane........vsetko ide, maju pekny navod pre zaciatocnikov, videa ako sa co steluje. Ako fakt kto chce este viac zadarmo? Nakoniec ja nemam nic proti PLI ani inym img .......ale nepisem o nich ked mne osobne sedi ATV, niekomu BH, inemu VTI,hotovo bodka. :smoke:
Pepik71
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Dm 900/Xtrend ET9500/et 10000

Příspěvek od Pepik71 »

Za mě openATV number ONE. :Yahoo!:
XTREND 10000 XTREND ET9500 DM900UHD DVB-S2 FBC Twin Tuner / Sony KD-65AF8 oled / UK
Odpovědět

Zpět na „X-Trend ET 10000, 9xxx,8000,8500,6500,4000“