AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
lubosbrod
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Golden M.Unibox 9080
Kontaktovat uživatele:

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od lubosbrod »

Dej do Googla Open ATV. Tam si stáhni jakej chceš je jich hodně každý den nový.
Golden Media Unibox 9080 softwer 1.5.12. Lemontre originál- nebo 1.4.34 sp .Parabola 110cm .Motor Digipower.Konvertor Golden Interstár.Golden Media Unibox Triplex. Enigma Open Pli ARP.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

Všetko 4K
dudo123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dudo123 »

ahojte

neexistuje nejaky plugin do alien 2 spark kde by som nastavil alien ako server na zdielanie karty skylink v domácej sieti ?
dík za odpoved
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

ále existuje napr. oscam . máš to aj tu na fore stiahni ,nainštaluj, naštartuj , nastav a pozeraj . :ROFL:
Všetko 4K
dudo123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dudo123 »

prepáč otravujem pošli mi prosím link ja tomu ešte velmi nerozumiem mám ju tri dni :D
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

Všetko 4K
nasgul88
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: GigaBlue Ultra HD

Příspěvek od nasgul88 »

V download sekcii uz nova Pkt Hyperion v4.5 na stiahnutie..testujte
GigaBlue Ultra HD , OpenATV 5.3
Amiko Alien 2 Twin , PKT Hyperion v5.3 SVN-3401, Oscam 11198, Spark 1.2.80
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Aj openATV uvoľnuje 4.3, pre niektoré iné prijímače až je na ich stránke.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
generator
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF8008 4K

Příspěvek od generator »

V pátek jsem otestoval OPENATV nějaou verzi 4.2 ze čtvrtka.
Instalace přes HDMU proběhla v pohodě, nastavil jsem vše potřebné (rotor, a/v výstupy atp.)

Hned mě zarazila jedna věc: volné SD kanály jako ČT24 TA3 a Óčko se cukaly (vysvětlím):
Video výstup mám nastavený na 1080p/60Hz. Na tomto mi jedou zatím všechny setop boxy, PC, a jiná "smart" zařízení. Zmíněné kanály šly, ale; obraz byl oproti HDMU přišerný, mázlý, někde jako kdyby fragmentoval do zhluku bodů (ne kostičkování). Co bylo, ale k vzteku, tak bylo cukání obrazu. Každou vteřinu se obraz na moment zastavil, jako kdyby vynechal nějaké snímky.

Druhá věc.
Nahodil jsem Softcam Feed, stáhnul OSCAM 99??, přesunul sovje konfiguráky a na obraze tma. Kouknu přes manu přístroje na info a byl tam "can't connect Error". Zkusím web rozhraní oscamu a tam jelo vše v pohodě. Karta se načítala, v logu žádný error, prostě letní pohodička :).

Bohužel mám televizi na koukání a né na šťourání, takže jsem obnovil zpět ze zálohy HDMU.

HD kanály z astry 19.2 šly v pohodě. Jenom tak trochu nevěřím info liště, která ukazovala i u fullhd kanálů pouze 720 rozlišení. Ověřil jsem si z webu, že stanice vysílají v 1080, což ukazuje i HDMU.

Dále pak nemohu potvrdit, že by OpenATV mělo nějak viditělně lepší obraz. Mžoural jsem na to z dály, z blízka a v HD je to pro lidské stejné. Co objeví makro fotografie, nebo optická sonda, to netuším :)

SD je, jak jsem psal, nekoukatelné. Možná bug v konkrétní verzi, nebo se neumí poprat s 1080p/60Hz, ale to mě nezajímá :)

Jinak Metrix rozhraní a možnosti nastavení jsou u openATV o generace vpředu, než u HDMU. Nebýt podivného chování SD kanálů, nefunkčnosti softcamu a nějakých nedodělků (třeba část menu je ENG a část GER), tak bych to rád používal, ale bohužel není čas to odladit. 90% času to používá manželka a opravdu nemohu rozrejpat přístroj a nechat to tak. :)

Konec hlášení v ruském jazyce.
BOX: Octagon SF8008 4K OpenPLi
TV: LG 50PA6500 / LG OLED65C5
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

netáraj , v sobotu som u mami fleshol triplex na najnovšie openatv a nič také čo tu píšeš som nezbadal . všetko prebehlo na prvý šup a bez akých kolvek problémov. :Yahoo!: :good: ide tam len 23,5 a 0,8 cez disec . nastav si to na 720p alebo 1080i a 50-hz a pôjde to v rámci svojich možností . na to si ako prišiel fleshovať to cez HDMU ??? [-X / a nie napr.cez spark / a nastavenie na 60-hz ??? ](*,) nahral som tam oscam ide ako server na vlastnú kartu a nemá to probléma . nože si to skús poriadne nastaviť a ver tomu že to pôjde ako hodinky . :poklona:
Všetko 4K
generator
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od generator »

Aha, "netáraj" ... tak se mi to celý jenom zdálo. :)

Ekvivalent:

Q: "Včera se mi cestou do práce komplet vydělala Fábie. DTC nevypisuje chyby, ale nejde nastartovat"
A: "Netáraj, dnes so došiel na svojej Fabke do roboty v proiadku, tak si to zkůs poriadně nastaviť"

Dankéééééé!! :)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

nemáš zač, ale ubezpečujem ťa že tento box ide v openatv aj hdmu to čo používam ako hodinky a dokonca aj v org.softe / ale ten je len ako záloha / mám ho rok a ani raz či v openatv alebo hdmu nezamrzol neseká nič podobné nerobí . takže v tvojom prípade si s tým asi nevieš poradiť a všetko správne nastaviť ,ale to je už tvoja vec a tvoj problém . ja ťa určite presviedčať nebudem a keby to bolo tak ako píšeš tak by už dávno triplex letel s okna von a určite by som ho nedával mame . ide tam jeden tuner DVB-S2 DVBT je tam oscam ,foreca a cool-tv nič iné sa tam nepoužíva . a určite nemiešaj config s hdmu s openatv okrem services,dvbapi,users. základ je nainštalovať oscam a spustiť ho potom si samotný config uprav ako potrebuješ :poklona:
Všetko 4K
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Presne tak, openATV ide v našich boxoch perfektne. Generátor - to čo ťa vedie nastavovať výstup na 60Hz? Veď to je pre američanov... Nastav si 720p alebo 1024i ale na 50Hz! Nič tým, že dáš na 60Hz nezlepšíš skôr naopak, prepočítava sa to späť na našu normu 50Hz :!:
Všetko je to medzi stoličkou a...
Edit:A ešte nastaviť 1024p!!! Nikto to tak nevysiela - hlavne že tvoj box to tak určite pošle von!!!... :wink:
Naposledy upravil(a) logan dne 08.prosinec 2014 - 11:50, celkem upraveno 1 x.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

no dúfam že to už pochopil kde leží problém ........... ](*,) [-o<
Všetko 4K
generator
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od generator »

Mluvil jsem o 1080p ne o 1024i.
A při 60Hz moje televize ukazuje ostrý obraz. U 50Hz je obraz mázlý. Proto 60Hz. Je mi jedno jak kdo vysílá, vidím co vidím.
Při 50Hz z PC/androidTV nepřečtu drobné fonty, při 60Hz přečtu. Zatím se to tak chová na všem co připojím k TV a má možnost nastavení na 60Hz.

Ale to je jedno, když nemáte potřebu radit a chcete jenom stírat, tak se chovejte jak chcete. Primárně jsem ani radu nehledal, pouze jsem shrnul stav.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

tebe je to jedno kto ako vysiela ale satelitu a tv to jedno nie je , preto vidíš to čo píšeš to ti nikto neberie ,ale tebe asi nikto neporadí .lebo si asi ani nechceš dať poradiť , ale to je tiež tvoja vec nikto s nás ťa presviedčať nebude že to máš zle nastavené ............
Všetko 4K
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Generátor - nepleť tu PC a iné zariadenia s STB!! PC - to je o niečom inom s jeho grafickou kartou a jasné že tam je 60Hz lepšie!!!!!
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

openATV a VIX majú obraz perfektní ako Spark. Efendy55 ako píšeš openATV nemrzne ale zelenáče má v súvislosti s EPG. Slovenčina alebo Čeština do menu openATV sa cez FTP dá nainštalovať a potom je to image pre Aliena2 s najviac preložením menu čo som dosiaľ v Alienovi2 mal.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

nehádam sa , ale v sobotu aj v nedelu som ho skúšal aj s epg a ani raz sa s toho nepogrcal . foreca,cool tv,csfd fungovalo perfektne . skúšal si zmeniť skin ? ja som tam dal nobile ten ukazuje perfektne v chanel liste aj epg programov na ktoré klikneš :good:
Všetko 4K
nasgul88
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: GigaBlue Ultra HD

Příspěvek od nasgul88 »

Uz niekto testujete pkt hyperion 4.5?? Aky pouzivate refresh epg, pretoze epg refresh nepracuje tak ako vo verzii v4.

Posrane z i9505
GigaBlue Ultra HD , OpenATV 5.3
Amiko Alien 2 Twin , PKT Hyperion v5.3 SVN-3401, Oscam 11198, Spark 1.2.80
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“