AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Inuita
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od Inuita »

Já používám tento epg refresh a v H4 mi jde perfektně.Mám v bouketu asi 100 kanálů a 20 DVB-T.Co jsem četl na různých fórech,tak H4.5 stojí za ho..no.Vůbec ji nebudu zkoušet.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
nasgul88
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: GigaBlue Ultra HD

Příspěvek od nasgul88 »

Ne, nestoji za h.. Vsetko ide perfektne ,dokonca sa mi zda ze je rychlejsia ..jedine ten epg refresh.Dik
GigaBlue Ultra HD , OpenATV 5.3
Amiko Alien 2 Twin , PKT Hyperion v5.3 SVN-3401, Oscam 11198, Spark 1.2.80
raven_kix

Příspěvek od raven_kix »

Včera jsem si zprovoznil PKT Hyperion v4.5 SVN-3074 a připojil jsem se přes mgcamd 1.35 na server. Vše fungovalo, ale každou chvíli mi systém zamrznul. Zůstal se točit jen spinner, obraz běžel dál, ale menu se zaseklo.

Zjistil jsem, že když vypnu EMU, tak se systém neseká (nebo se mi to zatím nepodařilo, pouze jeden sek u pluginu, ale to byla nejspíš jeho vina). Říkal jsem si, že by to mohl dělat mgcamd plugin a rozhodl jsem se nastavit oscam. Byla to dřina se v těch config souborech vyznat, ale před chvílí se mi to podařilo. Připojuji se na server přes oscam (newcamd), kanály se dekódují, ale sekání se objevuje stále. Klidně při přepnutí programu, v menu, v pluginu, BluePanelu.

Krom EMU mám ještě tyto pluginy (ale sekalo se to i bez nich):
CSFD
CZ/SK archivy
Cool TV Guide

Logy oscamu neříkají nic. Log systému (enigmy) nemůžu najít. Jsem začátečník, snažím se tomu všemu porozumět, takže kdybych napsal něco špatně, tak se předem omlouvám. Děkuji za každou radu.

PS: je nějaká možnost jak OSCAM zrychlit? Při přepínání byl mgcamd určitě rychlejší.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Dej si tam hyperion 4 a máš po problémech.Já tam mám 19 pluginů a neseka se nic.Nahravam hd kanál a současně sledují jiný nahraný pořad. Zelenác ani už nevím jak vypadá. Sami poláci si na h4.5 stěžují.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
raven_kix

Příspěvek od raven_kix »

Verzi 4 jsem taky zkoušel. Divně fungoval displej na STB. Tuším, že tam svítilo pořád boot. Ale hlavě se mi tam zase sekalo EMU přes mgcamd. Ne celý statelit, ale vypadávalo dekódování. Ale dám ji ještě šanci, už umím nastavit oscam, tak to bude snad fungovat. Jaký přesně soubor v4 jsi stahoval? Díky.
generator
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF8008 4K

Příspěvek od generator »

Ten BOOT na VFD je problém nových Alien2. Mají jinou součástku na VFD. Různé image to řeší ruzně. HDMU třeba pluginem, který převezme kontrolu nad VFD (oproti systémové) a umí si s tím poradit. H4 dle fóra v OTHER pluginech, má také opravu.

http://linuxsat-support.com/showthread. ... 509&page=3

A více ještě zde:
http://www.sattvhelp.com/forum/showthread.php?t=68579
BOX: Octagon SF8008 4K OpenPLi
TV: LG 50PA6500 / LG OLED65C5
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

raven_kix

Příspěvek od raven_kix »

Mezi tím jsem zkusil znova instalovat v4.5 a možná není problém v EMU ale ve font fix v skin setup. Stalit se zasekl i bez EMU. Je nějaká možnost jak opravit písmo bez toho fixu přímo v menu?
raven_kix

Příspěvek od raven_kix »

Tak si odpovím sám :) Přehrál jsem font, který jsem našel. Písmo se opravilo, ale satelit se zasekává dál. Už tam nahrávám v4, díky za odkaz. Snad budu mít se čtyřkou víc štěstí.
raven_kix

Příspěvek od raven_kix »

Tak verze 4 zatím bez jediného zaseknutí a už mám vše nainstalované. Jen ted displej a věčné boot.

Inuita: Ty jsi se toho nějak zbavil? Prosím o radu. Hledám a zatím jsem nic nenašel. Díky.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Mě běhá display správně. Asi mám starší typ aliena.Zkus stáhnou ten plugin z PKT serveru.
raven_kix

Příspěvek od raven_kix »

Jo mám alien 2 plus. Prošel jsem všechny pluginy a podle mě to ani jeden není :). Víš přesný název?
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

raven_kix píše:Jo mám alien 2 plus. Prošel jsem všechny pluginy a podle mě to ani jeden není :). Víš přesný název?
Zkus stáhnout v other ten spark7162_dvfd_Support. To by mohl byt on.
raven_kix

Příspěvek od raven_kix »

Inuita píše:Zkus stáhnout v other ten spark7162_dvfd_Support. To by mohl byt on.
Díky moc, displej už taky funguje jak má. Tím asi kompletně přecházím na enigmu :).

Jaké můžete doporučit další zajímavé pluginy?
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

len to čo budeš používať ,ale uvedom si že tie plugini sú robené pre mips procesor ,ale fungujú aj v sh4 . treba vyskúšať a ked mu niečo nebude sedieť tak to zistíš ked sa ti s toho pogrcia :cry:
Všetko 4K
nasgul88
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: GigaBlue Ultra HD

Příspěvek od nasgul88 »

Ja pouzivam len pluginy archiv cz/sk, CSFD, CoolTv guide, IMDb, Epg Refresh a vsetko ide perfekt :)

Posrane z i9505
GigaBlue Ultra HD , OpenATV 5.3
Amiko Alien 2 Twin , PKT Hyperion v5.3 SVN-3401, Oscam 11198, Spark 1.2.80
fitor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Alien2T+

Příspěvek od fitor »

Ahoj,
přijímá někdo s Alienem2 T+ BBC programy na 27W?
Jestli ano s jakým softem?
Už jsem to postoval jinde, ale dostal jsem jen odpověď, že s E2 by to mělo chodit, nechci ale laborovat.
Dík
Alien2T+, PF 210cm Astra 28,2°E, Offset 125 + rotor 72°E - 55°W
mikee007

Příspěvek od mikee007 »

Ahoj, nemáte tu někdo na Alienu 2 dobře uchozenej Oscam4Spark plugin s tím, že používáte Skylink ICE kartu? Asi jsem hrozná lama, ale pořád se mi to nedaří rozběhnout.
Kdo to má, mohli byste mi dát k dispozici konfigurační soubory? Jsem schopen zkusit třeba experimentovat s tím, jestli čtečka v mém konkrétním přístroji není na druhé pozici než vaše a tak, ale nedaří se mi rozkódovávání z karty rozběhnout jen tak zgruntu.
Jo a ještě případně poraďte, kterou verzi Oscam pluginu používáte...

Díky moc předem!
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

a oscam si už naštartoval ?? ](*,)
Všetko 4K
mikee007

Příspěvek od mikee007 »

efendy55 píše:a oscam si už naštartoval ?? ](*,)
Nevím přesně, jak to myslíš, jestli jako ve stylu: "Když vám to už 3 hodiny nejde, zkuste to strčit do zásuvky...", tak v takovém případě odpovídám, že jsem ho už nastartoval. Já jsem zatím experimentoval tak, že jsem vždycky přes FTPko upravil konfiguráky, ve Sparku v pluginech (nebo přes web interface Oscam pluginu) plugin restartoval a pak jsem vždycky přes web interface sledoval logy, co se děje. A dokonce jsem jednou krátce tu kartu rozběhnul, takže vím, že ta moje sestava (Alien 2 + karta Skylink ICE + Oscam4Spark) to umí, ale tenkrát jsem musel odejít od notebooku a než jsem se vrátil, udělal tam "servisní zásah" náš malej synovec (klasika - nechápe nikdo, kolik úkonů, který byly potřeba ke zničení toho stavu, ten malej expert náhodně a bez toho, že by to chtěl, během pár minut udělá - a přitom ani netuší, co dělá a je to hrozná sranda). A od tý doby jsem to nikdy znovu nerozběhnul, ať jsem dělal, co jsem dělal.

Proto si myslím, že by mi konfigurační soubory (oscam.srvid, oscam.server, oscam.user, oscam.conf, oscam.dvbapi, oscam.provid, oscam.services nebo jen ty, které jsou třeba) někoho, komu to ve stejné sestavě běhá, mohly hodně pomoct...

Díky!!!
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“