IQON Force 1 - predstavenie.

Diskusia a download pre prijimače IQON Force s OS Enigma2
Odpovědět
jozco313
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: OPTICUM 9500 HD + 7100 CX

Re: IQON Force 1 - predstavenie.

Příspěvek od jozco313 »

Ja ventilátor nepočujem , zapnutý je (alebo mal by byť) , teplota cpu je max 74 stupňov , zamŕzanie som nepostrehol , stále mám nahodený openatv 4.2. K tomu trhaniu videa , neviem čo si skúšal ty , obyčajný blueray rip mi ide plynulo bez trhania ale skús spustiť nejaké testovacie video ktoré ma vysoký bitrate (40mbs) a sleduj ako sa ti bude obraz ako keby rozpadať. Ja som s ním nadmieru spokojný , či už s kvalitou obrazu , stability atď.
Iqon Force 1 (E2 OpenATV), Opticum 9500HD (fw. Edision) , AB Cryptobox 550HD (fw. Patch)
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Mascha69 píše:
liquere píše:Na aute si demontoval chladic? Vonku je zima uz netreba......... :D Ten ventilator tam nie je len aby zapchal dieru....... ](*,)
Lenže aj pri zapnutom ventilatore to bohvie ako neklesne mozno o +-5 °C pri cca 50% otačkach pri ktorych uz dost je počut...

Aky plugin mas na ovladanie ventilatora? Ono je to trochu dan za vykonnejsi procak a mensiu krabicu, napriek tomu ze zdroj dali mimo. Ale az ho bude mat viac ludi mozete porovnavat. Aj ine stroje maju vysoke teploty, urcite si sa uz dosital o tom aj inde.....
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Mascha69

Příspěvek od Mascha69 »

liquere píše:
Mascha69 píše:
liquere píše:Na aute si demontoval chladic? Vonku je zima uz netreba......... :D Ten ventilator tam nie je len aby zapchal dieru....... ](*,)
Lenže aj pri zapnutom ventilatore to bohvie ako neklesne mozno o +-5 °C pri cca 50% otačkach pri ktorych uz dost je počut...

Aky plugin mas na ovladanie ventilatora? Ono je to trochu dan za vykonnejsi procak a mensiu krabicu, napriek tomu ze zdroj dali mimo. Ale az ho bude mat viac ludi mozete porovnavat. Aj ine stroje maju vysoke teploty, urcite si sa uz dosital o tom aj inde.....
No to presne neviem lebo mam openatv 4.3 a tam je to priamo v menu/informacie/o prijimaci a tam teplota cpu. Śvagor ten ma Vu Solo2 ktory by mal mat taky isty procak a jemu ukazuje okolo 45°C a pritom tam nema taky chladic ako u iqon ,preto ma to prekvapuje prečo to ma take vysoke teploty.
Showbox S300,Ferguson Ariva 200,Vu+ Duo
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

pohraj sa s nastavením ventilátora . pravdepodobne to máš zle nastavené . ešte skús si stiahnúť plugin fancontrol2 pre tvoj box ak existuje .
Všetko 4K
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

ATV ma v sebe plugin tempfancontrol, ten predsa musis mat v menu prijimaca. Okrem toho je na feed-e fancontrol2, aj ten mozes vyskusat. Ten ma v sebe aj test kde ti ukaze min a max otacky, len musis nastavit ventilator 3-4 pinovy tam mas aj pokec k tomu. Alebo jednoducho menit hondoty v tom co ma v sebe ATV a vysledovat kedy je to optimalne, nemusi byt vzdy pri vysokych otackach, niekedy je lepsie menej.
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Brandy20
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: X403, 9600, 4060, X810, S300

Příspěvek od Brandy20 »

Uz mal niekto moznost porovnat kvalitu obrazu s iným prímačom najlepšie Xtrendom?
Aktualne Octagon sf8008 supreme , ostatne uz len minulost -GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec Kleio -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 4/5W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

myslíš že by naozaj trhol v v tejto disciplíne xtrend ??? :ROFL: jediný bazmek čo to dokázal a mal som ho doma bol coolstream s neutrinom . :good:
Všetko 4K
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Keby sa pisalo 2 roky o nieco inom ako xtrende, co by malo ten najlepsi obraz? Ved su to rovnake procaky, len marketing pracuje...... :D
Ludske oko je omylne, staci zmenit niekedy skin a uz je obraz horsi alebo lepsi......
Brandy20
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: X403, 9600, 4060, X810, S300

Příspěvek od Brandy20 »

Neviem ci by stacilo keby bol porovnatelný, a neviem ci to že majú ten istý procesor, staci, malo by to mat este aj video. resp. nejake GPU, inac by vsetky mipsel primace boli na jednej obrazovej urovni a to urcite niesu.
Naposledy upravil(a) Brandy20 dne 11.prosinec 2014 - 21:22, celkem upraveno 1 x.
Aktualne Octagon sf8008 supreme , ostatne uz len minulost -GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec Kleio -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 4/5W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)
Mascha69

Příspěvek od Mascha69 »

liquere píše:ATV ma v sebe plugin tempfancontrol, ten predsa musis mat v menu prijimaca. Okrem toho je na feed-e fancontrol2, aj ten mozes vyskusat. Ten ma v sebe aj test kde ti ukaze min a max otacky, len musis nastavit ventilator 3-4 pinovy tam mas aj pokec k tomu. Alebo jednoducho menit hondoty v tom co ma v sebe ATV a vysledovat kedy je to optimalne, nemusi byt vzdy pri vysokych otackach, niekedy je lepsie menej.
Ano je tam ten plugin v ktorom sa daju nastavit len otacky a to tak ze to je spravene v krokoch od 0 po myslim 255 a dalej ake otacky budu v pohotovostnom stave...funcontrol2 som zatial nenašiel vo feed-e .Ale mam taky pocit ze ten ventilator je chyteny od nova lebo tak čudne chrapšti neviem to inak popysat.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Tam su rozne drivery a img. Ale zelezo je casto to iste, len v inej krabicke a inac sa to vola.
Mascha69

Příspěvek od Mascha69 »

Mascha69 píše:
liquere píše:ATV ma v sebe plugin tempfancontrol, ten predsa musis mat v menu prijimaca. Okrem toho je na feed-e fancontrol2, aj ten mozes vyskusat. Ten ma v sebe aj test kde ti ukaze min a max otacky, len musis nastavit ventilator 3-4 pinovy tam mas aj pokec k tomu. Alebo jednoducho menit hondoty v tom co ma v sebe ATV a vysledovat kedy je to optimalne, nemusi byt vzdy pri vysokych otackach, niekedy je lepsie menej.
Ano je tam ten plugin v ktorom sa daju nastavit len otacky a to tak ze to je spravene v krokoch od 0 po myslim 255 a dalej ake otacky budu v pohotovostnom stave...funcontrol2 som zatial nenašiel vo feed-e .Ale mam taky pocit ze ten ventilator je chyteny od nova lebo tak čudne chrapšti neviem to inak popysat.
Beriem spat pri bližšom skúmani som zistil že ventilator je v poriadku a to "chrapštanie" sposoboval plech proste vibrácie od ventilátora...Teplotu som vyriešil tak že som dal nad chladič ventilátor a uchytil káblikmi čiže je ako keby vo vzduchu nad chladičom...teploty klesli zhruba o 15-20 °C .. 48-55 v zátaži .Čo sa tyka videa samsung oceanic tak potvrzujem je tam mierne kostičkovanie ale obraz plynulý...
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinxp »

Ja posilam na reklamaci. kazdou chvili se mi zamrzne. Pouziva nekdo oba tunery ( 2 x LBN) ?
Zgemma H7S
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...
tvheadend, VDR, mumudvb
Jijirka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jijirka »

martinxp píše:Ja posilam na reklamaci. kazdou chvili se mi zamrzne. Pouziva nekdo oba tunery ( 2 x LBN) ?

Co to znamená zamrzne? Zastaví se obraz i hodiny? Případně se objeví spinner?

Mám ET8000 (OpenATV) a tu a tam se mi něco podobného také stane. Pak zkusím verzi OpenATV o týden později a vše chodí jak má.
VU+ ULTIMO4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery FBC 2 x 4 SAT + 2 x DVB-T2/C
Dříve také a VU+ SOLO4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200, Showbox 300/700, Openbox 820/810,...
P.S.: Šíleně se nudím, a tak tady prudím!!!
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

na extrende-8000-ke ti v openatv zamrzne ???
Všetko 4K
Mascha69

Příspěvek od Mascha69 »

Jijirka píše:
martinxp píše:Ja posilam na reklamaci. kazdou chvili se mi zamrzne. Pouziva nekdo oba tunery ( 2 x LBN) ?

Mám ET8000 (OpenATV) a tu a tam se mi něco podobného také stane. Pak zkusím verzi OpenATV o týden později a vše chodí jak má.
Napr. ked som skusal openatv 4.2 build openatv-4.2-force1-20141211 tak mi zamrzol resp zelenu smrt hadzal pri restartovani a nasledom spusteny a tak dokolecka vkuse ,dal som build openatv-4.2-force1-20141209 a hla vsetko šlape ako ma ,cize nie vzdy najnovsy build je aj nastabilnejši.
Jijirka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jijirka »

efendy55 píše:na extrende-8000-ke ti v openatv zamrzne ???
Ano, naštěstí jen tu a tam. Když je software OK tak to běhá třeba i 2-3 týdny bez zatuhnutí. Když se ale software nepovede, tak to zatuhne třeba i za pár hodin.
Nedávno jsem testoval OpenATV 4.3 a tam mi to prostě zatuhlo už po pár hodinách.

Samozřejmě to nemusí být problém jen v OpenATV. Mám tam nainstalované ovladače pro 3x USB tuner (viz podpis) a hodně používám AutoTimer. V něm mám někdy stovky položek a to všechno může mít vliv na OpenATV. (V poslední době si i Autotimer dělá co chce - mám nastaveno nahrávání z DVB-T a on si klidně naprogramuje nahr. ze sat. tuneru a přitom DVB-T je volný)

Naštěstí měním image 2-3 krát týdně a při problémech se vracím k image, které mám na USB v záloze a které běhá OK.

Tady to zřejmě potrvá pár týdnů až měsíců než vychytají hlavní problémy. Xtrend ET9000 a i ET8000 měli ze začátku také potíže.

Ale já se alespoň nenudím.....
VU+ ULTIMO4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery FBC 2 x 4 SAT + 2 x DVB-T2/C
Dříve také a VU+ SOLO4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200, Showbox 300/700, Openbox 820/810,...
P.S.: Šíleně se nudím, a tak tady prudím!!!
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ked je zelenac je aj log, treba im ho dat. Xtrendov je kopec u nich, takze tam skor da niekto log a chyba sa riesi. Cim menej nejakej znacky je na trhu, tym menej ludi ma problem a este aj z toho mala, ked im nikto neda log, caka sa dlho. Jednoducha matematika.....
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

openatv používam dosť často ,ale ani si nepamätám kedy mi to hodilo zelenáč . :good: ale je pravda že tam nepchám koko..... ale len tri plugini čo používam vo všetkých boxoch a tiež používam usb-dvbt v une,sole2 aj xtrende ,ale len núdzovo , nenahrávam takmer vôbec ,ale pip beží takmer pernamentne ešte timeshift používam občas ,ale ani raz mi to nikdy zatial nezamrzlo pri mojom používaní , prehráva sa takmer denne s hdd po sieti bez problémov ,ale každý box má svoj inter.hdd . prepína sa u nás tiež viac než dosť na všetkých satelitoch a tiež mi to nikdy nezamrzlo :smoke: nie že by som preferoval toto image ,ale vždy sa k nemu vrátim aj ked skúšam v xtrende všetky image a to dosť často . backup nikdy nepoužívam ,vždy na všetkých satelitoch prehrávam okrem setingu a configu všetko na komplet . :smoke:
Všetko 4K
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinxp »

Jijirka píše:

Sekne se - musi se vypnout ze site. Uz je odeslan na reklamaci, je to vadny kus.
Zgemma H7S
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...
tvheadend, VDR, mumudvb
Odpovědět

Zpět na „IQON Force“