Xtrend zkušenosti

Forum pre prijimace znacky X-Trend
Odpovědět
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Re: Xtrend zkušenosti

Příspěvek od efendy55 »

presne tak , openpli sa viac venuje stabilite satelitov ako pluginom . z vlastnej skúsenosti viem že niektoré plugini proste nesedia tomuto image ved ked si pozriete čo ponúkajú online k stiahnutiu tak nič moc a dokonca sú tam už niektoré poriadne staré . mne osobne to vôbec nevadí ,ale čo čítam fora tak borci čo na tomto frčia už majú problém niektoré plugini spojazdniť . kdežto iné týmy sa snažia tieto plugini aktualizovať na najnovšie verzie to je zase super pre tých čo si na to potrpia . nastavenie openpli a openatv to je už iné kafé .openpli samozrejme vedie :smoke: , jednoduché ,rýchle a stabilné . :good: openatv alebo hdfreaks tiež si dovolím tvrdiť stabilné ,ale náročnejšie na nastavenie a pre začiatočníka španielska dedina ked ani nevie kde čo v menu hladať a nastaviť .openatv neponúka priamo po fleshi softcam plugin , my trochu skúsenejší už vieme ako na to . :ROFL:openatv hdfreaks ani nie je až tak náročné na nastavenie a inštalovanie pluginov online ako potom hladať v zložitom menu kde čo sa presne nastavuje . práve ma napadlo nedávno som nicka mareksyho / to je tiež borec na E2 / musel podrobne navigovať cez skype ked prešiel s openpli na openatv old na une . bol s toho totálne v prdeli ,takže doslova za ručičku som mu popisoval kde čo v menu nájde a ako čo nastaviť . keby som ho nepoznal tak si myslím že prvý krát vidí E2 a je to borec ktorí mi pomáhal s E1 a fleshom satelitov cez rs-232 učil ma s oscamom atd. ale openatv už bolo nad jeho sily ,samozrejme naučil by sa to bez problémov len by musel niečo t tom :book: a skúšať a hladať v menu . iné je ked ti to niekto hned ukáže ,alebo vie kde čo hladať a nastaviť . je to proste len o skúsenosti s konkrétnym image ,nič iné . :poklona:
Naposledy upravil(a) efendy55 dne 26.prosinec 2014 - 8:57, celkem upraveno 1 x.
Všetko 4K
Jijirka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jijirka »

efendy55 píše:presne tak , openpli sa viac venuje stabilite satelitov ako pluginom .
Souhlas.

Mě osobně na OpenATV právě sedí to že fungují USB tunery a pokud nainstaluji softcam tak je práce v podstatě hotová. A to včetně vzhledu, skinu, tlačítek,.... Snad jen EMC mohlo zůstat v základu.

Další plugin drobnosti jako CSFD, titulky, čeština,.... už už nejsou nijak podstatné pro samotný další bezproblémový chod přijímače.
VU+ ULTIMO4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery FBC 2 x 4 SAT + 2 x DVB-T2/C
Dříve také a VU+ SOLO4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200, Showbox 300/700, Openbox 820/810,...
P.S.: Šíleně se nudím, a tak tady prudím!!!
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

Já bych řekl že poslední image ATV,HDF, PLi jsou stabilní a obrazově prakticky stejné. Pro mě je velká výhoda openHDF HotKey Setting kde si prakticky každé tl.DO nastavíš jak si zvyklej bez nutnosti větších znalostí a přepisování keymap.xml. Včera jsem známému nastavoval "vánoční dárek" ET 10000 a on se nakonec rozhodl pro toto image.
Octagon 8008, různé image v multibootu
Zgemma H7.S image openATV
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Řek bych že hotkey je právě dílo OpenPLi teamu a tady je vidět ,že většina těch image vychází právě z OpenPLi. :D Nakonec všechno co je open tak by se mělo navzájem prolínat a nápady jednotlivých teamu pak jsou ku prospěchu všem.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

tiež preferujem momentálne v xtrende hdfreaks pred openatv. namapovanie tlačítok na d.o je super vec . škoda že takúto možnosť neponúka openatv. hdfreaks má tiež v posledných image bugi bugi v nastavení displeja ide okamžite do kolien ,ale podarilo sa mi s toho vyklučkovať . :ROFL: dokonca používam s openpli skin displej čo mne osobne najviac vyhovuje má to poriadne konské písmena hodín v standby mode ,nemá to chybu . =D> v openatv už nie je možnosť prepínať programy v PIP-ku cez číselné tlačítka čo mne osobne dosť chýba v hdfreaks aj openpli to funguje bezvadne . v oboch image používam skin KRAVEN -HD nemá to chybu . :good: ](*,) takže mám momentálne taký gulaš hdfreaks a openpli a čo je hlavné ani jeden krát sa mi s toho nepogrcal . :smoke: všetky usb-dvbt fungujú v oboch image bezvadne . :Yahoo!:
Naposledy upravil(a) efendy55 dne 26.prosinec 2014 - 14:55, celkem upraveno 1 x.
Všetko 4K
jarod72pm
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarod72pm »

Tak já letos na podzim zkoušel několik image na ET4000 některé jsou dobré některé míň ale obecně jsou všechny provozu schopné a každý si určitě vybere,subjektivně podle Mě bych to řadil přibližně takto :
1. HDMU = perfektní HD i SD obraz ,jednoduché menu v základu instalováno mnoho věcí
2. HDF = nejlepší HD obraz ,SD obraz je subjektivně horší jak u openPli ,menu OK
3.openATV = vyvážený HD vs SD obraz,některé věci nutno doinstalovat a aktivovat ,menu OK
4.openPLI = HD+SD solidní , hodně věcí nutno doinstalovat ,jednoduché menu _OK
5.VIX a XTA = solidní obraz jinak je na tom podobně jako ATV

Skin jednoznačně HD Kraven s xpicons 220x132

všechny image se jevili stabilní jen u openPli jsem občas pozoroval výpadek softcamu pomohl jen restart image ale věřím tomu že se na tom pracuje a bude doladěno.

Všechny image se stále vyvíjí proto jsem zaznamenal při doladění obrazu zelenáče a při některých funkcích EPG což je jen otázka času doladění a stability.

Protože přístroj používám výhradně k sledování obraz/zvuk bez doplňujících funkcí sdílení,rozšíření pluginů o počasí atd pouze sem tam nahrávání pořadů berte to prosím z rezervou.
AB Pulse 4K Rev.2 Open ATV 7.4 Skin Xdreamy 4.7
Bigmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET8000, Medialink 1200s

Příspěvek od Bigmen »

Tak se pomalu po večerech seznamuji s OpenPli. No, je fakt, že je to moje první E2. Oproti E1 je všechno někde poschovávané. Včera jsem někde narazil na možnost zobrazovat http až po přihlášení. Hned jsem to neudělal a od té doby hledám, kde ta položka byla. Rád bych se na web rozhraní připojoval po zadání jména a hesla.
A ať hledám, jak hledám, nikde jsem zatím nenašel funkční vysvětlení, jak zprovoznit youtube a archivy televizí.
A další, snad neřešitelný problém, je zprovoznění Thoru! Ať zadám jakýkoliv transporder, není nalezen. Na jednom jsem změnil SR ze 28000 na 27500 (neexistující transporder) a naladil jsem ten, kde je HBO HD, (UPC) Retro Music apod. Ale jiný transpordér nenaladím. Je to boj
Xtrend et8000, OpenPLI 8.1, OSCam: 1.20_svn Build: r11695 Compiler: mipsel-unknown-linux-gnu, HDD Seagate ATA ST1000VM002-1CT1, parabola 75 Al Girbertiny, 2 x quad Ivacom 0,2dB, Astra 3A, Thor 1
Xtrend ET7500, OpenPLi 4.0, Oscam 1.20, Build r11578,
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

máš špatný setting nebo soubor satellites.xml
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
Bazito
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bazito »

Ahoj, koukám že tady hodně lidí chvíli skin KravenHD.
Nainstaloval jsem si ho na HDMU image, vypadá opravdu dobře.
Jen jedna otázka, kde seženu picony pro tento skin??
Do teď jsem používal hdglass 16 a tam byla možnost stáhnout picony rovnou v nastavení skinu.
Bohužel u KravenHD tuto možnost nevidím.
Díky za odpověď.
Vu+ Uno4K SE | VTI 15.0.0
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Rucna praca , forum tvojho img, ine stranky na webe alebo mozno nejaky plugin hdmu, pokial maju take.......
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
jope
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jope »

Nejaké picony máš tu http://www.ab-forum.info/download/file. ... 276,Metrix aj HDMU.
V downloade pluginov máš plugin piconmanager,pohľadaj.
Zero 4K
Bigmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bigmen »

Takže už mi archivy jedou a oproti předinstalovaným jich je daleko více.
Dokonce jede i Thor. Problém byl v nastavení prohledávání družice. Seděl jsem u toho do 2:00.
Opravdu je Xtrend pořádná mašina. Momentálně se peru s mountnutím interního HDD k DM500. Jako obvykle bych začal úpravou souboru exports v et8000, ale nikde ho nevidím. Býval ve složce etc. Zde to bude asi jinak.... Je někde nějaký návod?
Xtrend et8000, OpenPLI 8.1, OSCam: 1.20_svn Build: r11695 Compiler: mipsel-unknown-linux-gnu, HDD Seagate ATA ST1000VM002-1CT1, parabola 75 Al Girbertiny, 2 x quad Ivacom 0,2dB, Astra 3A, Thor 1
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

prečo ideš na to tak komplikovane ??? ](*,) prehladaj sieť a ked ti ho najde tak sa jednoducho pripoj . :good:
Všetko 4K
Bigmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bigmen »

no, nenajde. Vidí počítače s win, ale DM500 ne. Zadal jsem ho ručně. Ale nevidím ho jako připojený.
Edit: trvalo to déle, ale nyní je vidět

Ale nic platné. Mountnout disk k DM se mi nedaří. Hodím dotaz do příslušné sekce.
Pastoman
Moderátor
Moderátor
satelitni prijimac: uClan

Příspěvek od Pastoman »

Myslím že akoprve musiš nastaviť Sambu v et8000 abysi mohol moutnuť hdd ku DM.
Konfig najdeš v etc/samba/samba.conf
Nastavenie samby si daj do googla.
uClan Ustym 4K PRO / OpenATV6.4+OS Define
uClan Ustym S2 4K OTT / OS DENYS
Nokia Streaming Box 8000 / OS Android TV 10
Bigmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bigmen »

Díky za radu! Sítím moc nerozumím, google něco vyhodil, půlku z toho pochopil, ale nechápu, k čemu mi bude Samba u Xtrendu, když v DM nejede. Kdysi to makalo i bez Samby. Stačilo jen upravit exports a pak přes web.rozhraní nastavit cestu. Čím chytřejší stroje, tím blbější hlava. Tady ve web.rozhraní nikde tuto možnost, stejně jako možnost streamu videa nevidím. Další problém je v možnosti zaheslování web.rozhraní. Asi jsem si vzal moc velké sousto :(
Pastoman
Moderátor
Moderátor
satelitni prijimac: uClan

Příspěvek od Pastoman »

uClan Ustym 4K PRO / OpenATV6.4+OS Define
uClan Ustym S2 4K OTT / OS DENYS
Nokia Streaming Box 8000 / OS Android TV 10
dreteam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dreteam »

exports sa nastavuje pri nfs zdielani, to znamena ze do xtrendu treba dohrat nfs server plugin, a v dm potom nastavit klienta
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...
vlastvs499
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K

Příspěvek od vlastvs499 »

Rozbal přílohu a přes FTP nakopíruj NFS server do /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions.
Změň atributy všech souborů na 755.
Po restartu najdi v menu mezi pluginama tento plugin, otevři jej a nastav, co chceš sdílet.
Pokud tam nebude přesně to, co chceš (je tam několik variant), dopiš jinou plnou cestu do plugin.py a pyo, je to uprostřed, najdeš to snadno a můžeš dopsat cestu k jakékoli složce na tvém disku tak, jak se k ní proklikáš třeba v Total commanderu přes FTP.
Pak restart.
Jdi do DM a zadej to umístění do síťových připojení a do cest pro nahrávání. Hotovo.

Stream videa do pc z web rozhraní:
Nainstaluj si třeba VLC player nebo player, co umí přehrát streamované video.
Přepni na web rozhraní na program, který chceš streamovat.
Vpravo na řádku této stanice je obrazovka, klikni na ni.
Stáhne se soubor stream.m3u.
Hoď jej do VLC playeru a začne přehrávání.
Pokud nezačne, nemáš přepnuto na stanici, ze které jsi stáhl stream.m3u.
Jestli máš ve windows nastaveno automatické otevírání tohoto typu souboru, otevře se ti win media player sám hned po stažení m3u, ale otevření v něm trvá dost dlouho, na rozdíl od třeba právě VLC.
Jinak cokoli ohledně web rozhraní si nastav v pluginu OpenWebif.

Pokud bys chtěl nahrávat z toho Dreama "na dálku" na Trendův disk, do stejné složky jako NFS server nakopíruj Partnerbox z přílohy. Smaž box, co je tam zadán (přímo v Trendu najdi plugin Partnerbox v pluginech a uprav), nastav tam svůj DM dle IP, zadej příslušnou Enigmu.
Pak budeš přímo z EPG Trenda zadávat nahrávání z DM na disk Xtrendu na dálku (na prvním řádku po zadání časování budeš mít na výběr z dostupných přijímačů), v EPG se budou tyto vzdálené události označovat modře, nahrávání přímo XTrenda červeně.
Podmínkou jsou stejné názvy stanic na obou přijímačích, takže pokud je upravuješ, musíš na obou, plugin by to na vzdáleném přijímači nenašel.
Seznamy můžou být různé.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zero, DM7080HD, DM920
minestra
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od minestra »

jarod72pm píše:Tak já letos na podzim zkoušel několik image na ET4000 některé jsou dobré některé míň ale obecně jsou všechny provozu schopné a každý si určitě vybere,subjektivně podle Mě bych to řadil přibližně takto :
1. HDMU = perfektní HD i SD obraz ,jednoduché menu v základu instalováno mnoho věcí
2. HDF = nejlepší HD obraz ,SD obraz je subjektivně horší jak u openPli ,menu OK
3.openATV = vyvážený HD vs SD obraz,některé věci nutno doinstalovat a aktivovat ,menu OK
4.openPLI = HD+SD solidní , hodně věcí nutno doinstalovat ,jednoduché menu _OK
5.VIX a XTA = solidní obraz jinak je na tom podobně jako ATV
Díky za výčet, který mě při tom blbém počasí inpiroval, abych to samé zažil na vlastní ET4000...
Jde jen o diskuzi, respektuju názor výše ;-)
1. HDMU - obraz stejný jako OpenPLi4.0, osekané ovládání, nešikovné
2. HDF - nejpropracovanější img, výborná síťařina, skvělé možnosti nastavení obrazu, prima možnosti volby keymap, ovládání si každý vybere, doladí podle svého
3.openATV - má jinou (ale podle mě ne špatnou) strukturu menu, na kterou bych si rychle zvykl, také keymap, velmi dobrý, přirozený obraz. Na http://images.mynonpublic.com/openatv/n ... pen=et4x00 jsem ale neměl štěstí, stáhl jsem verzi mezi svátky a na té nešel zvuk (viz něm. fora) a pak 1.1.2015... stáhl 2 pluginy a 2x pak "ladění selhalo", po připojení disku a testu nahrávky "modráč"
4. jsem zpět na OpenPLi4.0, které nemá tak dobrý obraz, ale zelenou jsem tam od koupě v říjnu neviděl ;-)

Stál bych o tip verze OpenATV, která nepadá a přijme (i když nerada) HDD FAT32 a HDD NTFS, což OpenPLi umí, zvládá, díky za odkaz. :D
Mutant HD51 multiboot: ATV 6.4-7.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w
Odpovědět

Zpět na „X-Trend ET 10000, 9xxx,8000,8500,6500,4000“