Vu Solo2 diskusia

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od efendy55 »

nastav si aj druhí tuner a pôjde to . ](*,)
Všetko 4K
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Vogast píše:Vracim se opet k problemu, co se mi nepodarilo vyresit. Kdyz nahravam program, tak mam moznost nahravat jeste dalsi stanice, ktere jsou aktivni (tzn. neni seda - napr. Nova HD a Prima HD). Pokud to chapu spravne, tak vsechny aktivni stanice jdou nahravat. Jak je mozne, ze nektere stanice nahravat nejdou? V uvedenem prikladu je to napr. Prima Cool, Prima Love, Prima Cool.
Solo2 ma uplne cerstvou instalaci image VTI 8.0.0 z 28. 11. 2014, pouze jsem stahnul kanaly ze satelitu a stahnul par CAMu. Zkousel jsem menit CAMy i nastaveni tuneru, vic neumim. Nebo to takhle mate vsichni?

Please help. ](*,)
JAK? jsou tunery zapojeny? Má každý svůj nezávislý kabel? Pokud ne, není co řešit a plnohodnotně to fungovat nebude. Pokud ano, nastav si identicky oba tunery.
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
Vogast

Příspěvek od Vogast »

efendy55 píše:nastav si aj druhí tuner a pôjde to . ](*,)
Mam jen jeden tuner, proto jsem dal 2. tuner jako propojeny. Mas na mysli nastavit druhy tuner stejne jako prvni? Ted jsem to zkusil a to nefunguje...
Vu+ Solo 2, VTI, Skylink, 2 tunery - obsazen 1
VU+ Uno 4k, VTI, Skylink, 1 tuner
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ze vas hlavy neboli z tech cihel....... :D
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

a čítal si čo ti píše kolega ? ak máš s lnb len jeden kábel tak sa nečuduj že ti to nefunguje . proste pre nezávislé nahrávanie potrebuješ dva káble . ](*,)
Všetko 4K
Vogast

Příspěvek od Vogast »

w.o.l.f. píše:JAK? jsou tunery zapojeny? Má každý svůj nezávislý kabel? Pokud ne, není co řešit a plnohodnotně to fungovat nebude. Pokud ano, nastav si identicky oba tunery.
Mam jen jeden tuner. Chapu, ze s jednim tunerem nemuzu nahravat libovolny kanal, ale myslel jsem, ze muzu nahravat vsechny aktivni (tedy nesedive kanaly). V mem pripade napr. Nova HD a Prima Cool...
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

nahrávať by to malo ,ale s jedného tp pokial viem .
Všetko 4K
Vogast

Příspěvek od Vogast »

efendy55 píše:nahrávať by to malo ,ale s jedného tp pokial viem .
Takze pokud jsou aktivni kanaly mix jednoho TP a okolnich kanalu (coz tu na foru nekdo rikal), asi s tim teda nic nenadelam. Zpusobuje to totiz problem s nahravanim. Vucko mi dovoli nahravat dva a vic kanalu, ktere jsou aktivni a maji jit nahrat spolecne, ale nahraje se ten prvni - treba Nova HD a Prima Cool ne. Asi ma vetsina z Vas dva tunery, tak to diky bohu nemusite resit. Kdyby to nekomu nahodou fungovalo spravne, dejte prosim vedet, co mam kde nastavit. Treba je to prkotina.
Dikes.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

osobně mám nezávislé vstupy do obou tunerů, takže tyhle věci neřeším. Domnívám se ale, že pokud je jeden tuner nastaven a ten druhý je v režimu propojeno mělo by se jednat o loop-tedy smyčku a pak by se mělo dát nahrávat na stejné frekvenci a stejné polarizaci i více programů. Je docela dost možné, že v tuneru, který je v režimu propojeno půjdou i shodné polarizace na jiných transpodérech.
Nastavení tuneru potom má další režim tedy shodné "s" nebo "jako" nevím přesně jak se chová ten "parazitní" nepřipojený tuner v tomto režimu. Chtělo by to zkusit.
Každopádně máš určitě kabel veden do tuneru A? To je ten "více" nakraji? Potom co jsem vypozoroval, solo2 se někdy po přenastavení tuneru chová divně a ikdyž dáš uložit, někdy k tomu nedojde-je třeba dát restart.
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Vogast píše:Mam jen jeden tuner, proto jsem dal 2. tuner jako propojeny. Mas na mysli nastavit druhy tuner stejne jako prvni? Ted jsem to zkusil a to nefunguje...
Jak máš jenom 1 tuner? To mi nějak hlava nebere. Vždyť ma screenu máš tunery 2. Máš Vu+ Solo2? Pokud vím, tak to je dvoutuner. Tak jak to, že máš jen jeden? Pochopil bych, že máš singl LNB a 1 koax do boxu. V tom případě byť omezeně, musí nahrávání fungovat. (tak jak to popsal kolega w.o.l.f.)
BTW: už jsme to tu řešili, pokud se nepletu: http://ab-forum.info/viewtopic.php?p=544172#p544172
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
Vogast

Příspěvek od Vogast »

toprun píše:Jak máš jenom 1 tuner? To mi nějak hlava nebere. Vždyť ma screenu máš tunery 2. Máš Vu+ Solo2? Pokud vím, tak to je dvoutuner. Tak jak to, že máš jen jeden? Pochopil bych, že máš singl LNB a 1 koax do boxu. V tom případě byť omezeně, musí nahrávání fungovat. (tak jak to popsal kolega w.o.l.f.)
Spatne jsem se vyjadril. Mam samozrejme 2 tunery, ale jen jeden koax do Solo2. Ten je zapojen uplne vpravo, tedy do LNB 1. Omezene nahravani v ramci aktivnich kanalu by me bohate stacilo. Jenze to me prave nefunguje. Muzu zkusit zitra jeste prehodit koax do LNB2, ale jinak nevim.
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Ještě mě napadlo, někde v nastavení je volba priority tuneru. Máš tam natvrdo nastavený nějaký tuner nebo tam máš auto?
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
Vogast

Příspěvek od Vogast »

Tak asi vyreseno! Vymenil jsem zapojeni koaxu. Dal jsem ho do LNB 2 a funguje to. Diky moc za pomoc a za tipy. Treba to nekomu pomuze.
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Hurááá. A oprav si podpis, 1 tuner nemáš, že? ;)
milakl
satelitni prijimac: VU Solo2,IPBox 9900HD,AB Cr550

Příspěvek od milakl »

Ahoj, mám problém s Solo2 (VTi8.0.0), nejde mi zvuk přes HDMI, přes Scart funguje normálně. Včera mi to fungovalo normálně a dnes nic, zkoušel jsem novou instalaci a žádný pokrok. Setkali jste se někdo s tímhle problémem?? Díky za info, nebo radu.
rasto8

Příspěvek od rasto8 »

Skus druhy HDMI kabel alebo nainstaluj najnovsie drivers. V niektorom s posledných drivers boli nejake opravy ohladom audia.
Naposledy upravil(a) rasto8 dne 14.leden 2015 - 23:44, celkem upraveno 1 x.
VU+SOLO2 VTI 500GB HDD, VU+ ZERO VTI, Skylink ICE,
TV Samsung UE46ES6900, Samsung SPF-87H
milakl
satelitni prijimac: VU Solo2,IPBox 9900HD,AB Cr550

Příspěvek od milakl »

Jiný kabel jsem zkoušel, i jsem zkusil jiný satelit. Prostě mi nefunguje na Solo2 HDMI výstup.
Lisiak7
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2

Příspěvek od Lisiak7 »

Ahoj. Ako mam postupovat aby mi zobrazovalo picony. Mam vu+ solo2 openpli 4 kernel 3.3.8.

Odoslané z GT-I9505 pomocou Tapatalku
Opticum HD X403P, model: ALi-3602, SW verze: 06020200_1.1.70 EMU, HW verze: ALI-HD3-LV-VER3.0, LOADER VERSION: M3602B 1.1.3

VU+ SOLO2, Openpli 4.0 PLi-OE, Firmware version: 4.0, Driver Date: 3.13.5+20151201-r0.1, Kernel version: 3.13.5, Gui version: 2016-02-12, motor SG-2100
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Musíš si je nahrát do složky media/picon (na USB).
gobb

Příspěvek od gobb »

Chlapi potrebujem pomoc. Dnes som nastavoval nieco v User settings mojho Solo2, nejake Graphics, banalita.. Nasledne si vyziadal box standardny reboot GUI, co som spravil, box zostal vysiet, vysel aj 5 minut.. Tak som ho vypol, zapol, nerestartoval som predtym cca 44 dni po viacerych updatoch. Po znovuzapnuti mi ostava svietit HD ikona na VFD, a SNR mi kolise na vsetkych programoch, oboch druzic 19.2 aj 23.5, obraz nejde.. Vypnem STB gombikom, HD ikona zmizne (to len poznatok).. Skusil som reinstall image-u, na 7.0.1 resp. potom aj 8.0.0 Vti, vsetko ostava rovnake.. Nejake SK radio mi akurat ide, ale TV obraz vobec, signal skace. Aj ked mam napr. na Arte HD SNR59% a AGC 81%, obraz vobec nejde. Co sa mohlo stat? Uz mi jeden box takto podobne odisiel, nesiel signal na jednom konkretnom TP.. Moze byt nejaky problem s kablom co sposobi ze box alebo nieco v nom odide? Dakujem za radu.
Vu+ Solo 4K, SKYLINK ICE, ORF ICE, VTi 9.0.3., UE46F6500SSXZG, WD10JFCX 1TB
Vu+ Solo 2, VTi 9.0.3., LE40R86BDX
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“