Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od hlustvisihak »

hoj ty vyučený specializovaný najchýtrajší mechanik- elektronik

nech sa ti v tom machrovaní darí !

:x

8)

zasa napiš :smoke:
wasrman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wasrman »

VRICANM píše:zdravím,
mám prijímač opticum X403p. Po zapnutí hl. vypínača svieti na display-i 00.00 , nesvieti kontrolka zapnutia, nejde nič ovládať s DO ani tlačitkami na pristroji. Po otvorení prijímača, kondíky sa zdajú byť OK, napätia zo zdroja 5V, 12V, 22V OK. Po pokuse o nahratie FW cez RS232 (Upgrade 2.0.0c), sa vypíše hláška : Set stb memory error. Skúšal som viacero loaderov bez výsledku.
Poradí niekto pred popolnicou?
Zkus to tímto http://www.ab-forum.info/download/file.php?id=69045 a dej tam http://www.ab-forum.info/download/file.php?id=69044
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

EromUpgrade_ALIHD3602.rar
(pod)vodník
dobre radí
přidám taky něco
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vamo6929
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vamo6929 »

Original Sharp 7903 Tuner Lying Type for openbox skybox S10 S12 M3 Q3 orton 403 skybox f5 f5s satellite receiver
Sharp 7903 Tuner is an new model , it already replace Sharp7306A Completely
Free ShippingtoSlovakia (Slovak Republic) via China Post
€ 5,04 / piece
komu treba nový sat tuner na X403 mala by to byť náhrada za pôvodný....doprava zdarma :D
Edit 3.12. včera mi ho poslali,kedy asi príde(chinapost). :?:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) vamo6929 dne 03.prosinec 2014 - 11:26, celkem upraveno 1 x.
pstruh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pstruh »

Zdravim Vas,
Mam problem s prijimacom x403p, fungoval bezchybne cca 4 roky, uz asi 3 tyzden pozorujem ze prijimac sa niekedy vobec nezapne a na displeji svieti stale ON. Ked to niekedy nabehne programy idu len niektore, potom zacne vypadavt signal pripadne nejde iba zvuk. Po reboote je to znova to iste, svieti ON a cierna obrazovka. Niekde som sa tu docital ze by stacilo vymenit kondenzator pri zdroji ? Len neviem ci je to moj pripad. Mam x403p z novej varky s kondenzatorom pre LAN. Doteraz ziadny problem.
Neviete mi niekto poradit co stym ? Alebo lepsie je to vymenit za novy prijimac?
Vdaka
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

To pstruh,môže to biť závada zdrojovej časti.Nestačí vymeniť 1 kondenzátor,ale treba všetky naraz,nie je všetko pravda čo sa niekde dočítaš.Inak by to bola fušerina,čo by sa ti vypomstilo.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
kingmt

Příspěvek od kingmt »

Dobrý den, nemáte někdo setting skylink po 13.1.2015
Díky
Kyselinka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kyselinka »

Ahojte,
nemate niekto offline kluce pre skylink?
Trosku sa v tom neorientujem, kde stahnut. Ked som napisal do nespravnej sekcie, tak sa ospravedlnujem.
Dakujem.
VU+Zero4K | OpenATV 7.6
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

Kyselinka píše:Ahojte,
Trosku sa v tom neorientujem, kde stahnut. Ked som napisal do nespravnej sekcie, tak sa ospravedlnujem.
Dakujem.
Kyselinka píše:Ahojte,
Dakujem.
našel by jsi to i na tomhle fóru !

pokud ti stačí ČT a STV !

[-X
dvbt
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dvbt »

pstruh píše:Zdravim Vas,
Mam problem s prijimacom x403p, fungoval bezchybne cca 4 roky, uz asi 3 tyzden pozorujem ze prijimac sa niekedy vobec nezapne a na displeji svieti stale ON. Ked to niekedy nabehne programy idu len niektore, potom zacne vypadavt signal pripadne nejde iba zvuk. Po reboote je to znova to iste, svieti ON a cierna obrazovka. Niekde som sa tu docital ze by stacilo vymenit kondenzator pri zdroji ? Len neviem ci je to moj pripad. Mam x403p z novej varky s kondenzatorom pre LAN. Doteraz ziadny problem.
Neviete mi niekto poradit co stym ? Alebo lepsie je to vymenit za novy prijimac?
Vdaka
Moze to suvisiet zo zdrojom ale aj flash pamet najskor je poskodeny boot loader zavadzaci subor pri starte da sa to opravit cez jtag ale nefunguje to dlho a zas sa to domrvy dalej zakladna doska pod ali procesorom je upecena a moze vznikat studeny spoj tak ze vymena sat je ta lepsia volba.
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

Presne tak ak to nevyjde s tym zdrojom co je asi najschodnejsia cesta tak vymena je dobre riesenie tieto low-end prijimace nevydrzia to co volakedy napriklad Humaxi.
Jezis kristus z hrobu vstal na vianoce mi Qviarta dal
dvbt
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dvbt »

vensan píše:Presne tak ak to nevyjde s tym zdrojom co je asi najschodnejsia cesta tak vymena je dobre riesenie tieto low-end prijimace nevydrzia to co volakedy napriklad Humaxi.
to boly stroje na svoju dobu ale aj stali lowaky ja dal za humax 5500 18900 sk
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

Je to mimo temy no nebyt mpeg4 tak z skylink vredy modulom alebo hocakym inym fachcia dodnes.
Jezis kristus z hrobu vstal na vianoce mi Qviarta dal
pidzei

Příspěvek od pidzei »

mam kartu skylink irdeto so zaciatocnymi cislami 1020, kupenu a aktivovanu pred par dnami. skusal som ju na technisate a vsetko naskocilo hned, ale na opticum x403p mi okrem stv a ct nic neodkoduje. vyskusal som nahrat niekolko roznych FW z tohto fora, zaroven ju vzdy reautorizovat, ale ani raz sa nic nezmenilo. viete mi niekto poradit, ako to rozbehnut? dakujem
emo53
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od emo53 »

Ak je na tej karte malými pásmenami pod čipom napísané Irdeto01, tak Ti to nepôjde, musel by si použiť dekódovací modul.
pidzei

Příspěvek od pidzei »

dakujem za odpoved. je to taka karta ako pises. uz som sa potom aj dopatral k tomu, ze asi ina moznost nebude. ale este som dufal, ze len o nej neviem. ale tak mam to aspon potvrdene. este sa teda spytam, hocijaky CI modul skylink ready by mal teda fungovat s tou kartou a mojim STB a nejakym z tu uverejnenych poslednych FW?
emo53
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od emo53 »

Zober prijímač, zájdi za predajcom (nie podajcom) a u neho to odskúšaj. Ja som nemal možnosť to odskúšať
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

řekl bych že ti neodkóduje NIC , schválně zkus to ČT nebo STV bez karty ?!

určitě to pojede v EMU , proto zkus vypnout EMU v menu CA nastavení čtečky a uvidíš?

a nemáš náhodou obal od té karty ??? pokud je tam v pravo nahoře červené pole s nápisem Karta Standart HD M7 tak máš smůlu (je to velice pravděpodobné )
pojede jen v modulu , co já vím již série 10064.....jsou tohodle typu.

jinak X 403 bere Irdeto zcela běžně a bez problémů !
hass
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hass »

Nazdar moze niekto uploadnut aktualny zoznam kanalov na 403 opticum?idem jednemu "preladit" a rad by som to šupol rychlo nech idem do prdele od neho.dik
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Vie niekto poradit, aky problem moze byt na x402p (firmware 1.4.98, monoblok), ked Skylink aj nemecke kanaly z Astry 19.2 idu normalne, SD aj HD,
len Markiza HD sa zasekava a stvorcekuje? Kvalita signalu na vsetkych kanaloch je 70 - 76 % (viac sa mi nepodarilo nastavit), na Markize HD je najviac 71 %, casto aj pod 60 %, ale stvorcekuje to aj vtedy, ked je kvalita 70%. Okrem toho na CT 2 HD nejde vobec zvuk. Dakujem vopred za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“