Zmena bootloadera pre modely FORTIS HS-7810 HD PVR

Sekcia určená pre užívateľov s vyšším stupňom znalostí ! Návody a postupy tu uvedené, môžu pri neodbornej manipulácii poškodiť Váš prístroj !
Pravidla fóra
Pred požitím tu uvedených návodov pozorne prečítajte postup ! Vysoké riziko poškodenia prístroja !
Steiner
Moderátor
Moderátor

Re: Zmena bootloadera pre modely FORTIS HS-7810 HD PVR

Příspěvek od Steiner »

Nezmení sa na 7.26, prečo by sa menil. Každý novší firmware pokiaľ obsahuje aj loader tak vždy najnovší a loader sa zmení iba spôsobom "CH+ ..." - tak ale netreba robiť update ak netreba zmeniť aj loader.
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
vodka
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: AB IP Box 99HD

Příspěvek od vodka »

vdaka uz je aj najnovsi FAC.HD BOX.FS9105plus.v2.12.15_new aj 7.27
enigma2 OpenDroid 9105+,AB IP Box 99HD
wladys
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wladys »

Steiner píše:Bootloader pre HDbox 9105 plus ver. 7.27
Mám taky 7.26 a chtěl bych to zpět na 7.27. Jak ho tam dostanu? Klasika na flashku, vzadu vypnout, pak p+? nebo je v tom nějaký jiný figl. Myslel sem, že když tam dám nový fw. 2.12.16, tak tam automaticky bude i loader 7.27.
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

cez vzadu vypnout, pak p+ daj FAC.HD BOX.FS9105plus.v2.11.77 - dostane sa tam loader 7.27
potom normálny update priamo diaľkovým z boxu akéhokoľvek FW aký chceš a 7.27 už zostane
loader sa zmení iba postupom "vypnout, pak p+" za predpokladu že FW obsahuje aj loader
FW v2.11.77 obsahuje loader 7.27
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
wladys
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wladys »

Díky Steiner! :poklona:
swistik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu Zero 4K, Uno 4K SE

Příspěvek od swistik »

Chcem sa spytat ci sa neda pomocou HD Flasher zmeniť Gekko plus na HD Box ? Mam tam loader 7.06 a menil som aj FW a ziadna zmena na Loader verziu 6.20 alebo 6.40 . ?
By.Bob
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od By.Bob »

swistik píše:Chcem sa spytat ci sa neda pomocou HD Flasher zmeniť Gekko plus na HD Box ? Mam tam loader 7.06 a menil som aj FW a ziadna zmena na Loader verziu 6.20 alebo 6.40 . ?
ahoj ano da pripravim ti navod jak na to.
Obrázek
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

gekko plus ma totozny hw ako hdbox7119 .
loader je L7.07 - prechod na nizsiu verziu je neziaduci .
princip update je velmi jednoduchy .
pomocou resseler changerID zmenis sw pre hdbox7119 na Optibox gekko plus.
prijimac nastartujes s poslednym funkcnym sw (2.11.07) a pomocou USB disku nahras v originalnom rozhrani upraveny HDBOX7119 . Restart , vyrobne a je to hotove.
tomko
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: odoslane z PC

Příspěvek od tomko »

Ahoj.dostal som sa zo svojim prijímačomnoho do stavu kedy mi bliká zelená a červená ledka
Displej nič neukazuje.ide o skytec Jobi a predtým tam bol enigma2 hdready.viete mi poradiť? Skúšal som aj vyčistiť pamäť ale neskomunikoval sa pomocou rs232.Dakujem
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Obecná rada pro všechny linux boxy. Může se stát že box nedetekuje usb flešku. Je to známá věc a pomáhá většinou pomalé formátování flešky. Někdy stačí použít přímo formát z win a jako alternativu jsem používal i HP USB Disk Storage Format Tool. Tím bych určitě začal. Pokud máš připojený log přes rs232 tak ti to i napíše jestli box flešku inicializoval.
Pokud ani po pomalém formátování se nechytne ,tak zkusit jinou. Flešky s ledkou maj výhodu že vidíš hned jestli bliká a nebo jenom svítí a nic se neděje.

Měnit bootloader je riziková věc a pokud tam dá člověk něco co tam nepatří tak už jedině servis. Pokud je bootloader funkční tak zase jen soft ,který je pro něj určený. Musíš přesně vědět co dělat abys box neumrtvil pokud si hraješ z bootloaderem.
By.Bob
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od By.Bob »

tomko píše:Ahoj.dostal som sa zo svojim prijímačomnoho do stavu kedy mi bliká zelená a červená ledka
Displej nič neukazuje.ide o skytec Jobi a predtým tam bol enigma2 hdready.viete mi poradiť? Skúšal som aj vyčistiť pamäť ale neskomunikoval sa pomocou rs232.Dakujem
Ahoj problem bude uvnitr prijimace. Pokud po pripojeno rs232 kabelu a spravnem nastaveni rychlosti portu 115200 se nic neukáže znamena to ze je problem s napajenim presne nejaky kondezator nefunguke spravne a pri nejhorsim je poskozena flash. To by znamenalo jedno Jtag. A servis.
Pokud se neco ukaze da se stim jeste neco delat ale jak ne plati to co jsem psal..
Zmena boodloaderu se nedoporučuje. Kazdy zavadec je určen pro dany software a prijimac. Po jeho zmene nebo zásahu do zavadece bede k jiste smrti prijimace a 100% Jtag a servis.
Obrázek
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

I hw závada to může být, ale určitě je to ještě v záruce. Zas tak staré ty Skytecy nejsou.
tomko
Odborník
Odborník

Příspěvek od tomko »

Keďže má externé napájanie tak nie je problém zmerať napájanie.Tak ak som to dobre pochopil ak je potom dobrý zdroj,potom pomôže jtag eventuálne servis.dobre tomu chápem?
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Typnul bych si že jtag = servis. Nejdřív zkus jestli teda vůbec chodí ten log přes rs232 jestli máš možnost.
By.Bob
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od By.Bob »

Zaruka? Na skytec jobi? To asi uz nebude.. a pokud je na desce nejaky kondik nafoukly je to snadna oprava. Pokud je vytvrdly tmel pod chladicem na procesoru muze to servis opravit.nevim zda na skytec jobi bude nekde nahradni deska. A pochybuji ze by jej i servis vymeninl nebo prodejce nebo nejsou uz dlouho nikde skladem. A totazka zni.. vyplati se pokud je po zaruce jej nechavat opravovat? Ale pokud vzaruce je poslal bych jej na opravu. Pokud ne otevri jej koukni na kondenzatory jesli neni nejaky nafoukly a nebo jestli kolem.procesoru jak je chladic neni tmavy tmel.. muze totiz probijet a tim nedava co ma.. nejdrive se podivej jak mas nastaveny rs232 a zda se obevy boot po zapnuti. Pak muzes hledat pricinu co by to mohlo.byt.
Obrázek
tomko
Odborník
Odborník

Příspěvek od tomko »

ahoj, cez program hercules mi okrem ineho vypisalo taketo info
## Booting image at 80000000 ...
Image Name: Linux-2.6.32.46_stm24_0209
Image Type: SuperH Linux Kernel Image (gzip compressed)
Data Size: 2320345 Bytes = 2.2 MiB
Load Address: 80801000
Entry Point: 80802000
Verifying Checksum ... Bad Data CRC
7119 >

to znamena co? zly bootloader. lebo ked doplnim info co a jak sa stalo. nainstaloval som e2, isla, isiel som ku kamosovi mu to spustit, kvoli nejakej veci ohladne softcamu som resetov, restartoval enigmu a potom sa nenastaroval. softcam fungoval. dik za info
By.Bob
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od By.Bob »

tomko píše:ahoj, cez program hercules mi okrem ineho vypisalo taketo info
## Booting image at 80000000 ...
Image Name: Linux-2.6.32.46_stm24_0209
Image Type: SuperH Linux Kernel Image (gzip compressed)
Data Size: 2320345 Bytes = 2.2 MiB
Load Address: 80801000
Entry Point: 80802000
Verifying Checksum ... Bad Data CRC
7119 >

to znamena co? zly bootloader. lebo ked doplnim info co a jak sa stalo. nainstaloval som e2, isla, isiel som ku kamosovi mu to spustit, kvoli nejakej veci ohladne softcamu som resetov, restartoval enigmu a potom sa nenastaroval. softcam fungoval. dik za info
ve startkit hd ready je slozka back tam je usb_uboot dej jej na usb a naistaluj pak dej posledni original ird software a melo by to byt ok. kousl se ti zavadec bootloader. kdyz to nenajde usb vyzkousej jinou
Obrázek
tomko
Odborník
Odborník

Příspěvek od tomko »

to je to ze najde usb prebehne erase...flash...end a pri spusteni stale vypise 7119 (namiesto L....) a blika striedavo cervena a zelena ledka
ctiforum
Odborník
Odborník

Příspěvek od ctiforum »

tomko píše:to je to ze najde usb prebehne erase...flash...end a pri spusteni stale vypise 7119 (namiesto L....) a blika striedavo cervena a zelena ledka
Stale tam mas ENIGMAcky bootloader. Ten vypisuje Fortisacku verziu HW/dosky (7119,7810,7819.....) namiesto verzie bootloadera. Skus vratit naspat povodny bootloader ako ti radil "By.Bob". Skus iny kluc, pripadne na naformatovany USB kluc nahraj IBA "navratovy" bootloader(usb_uboot.img) bez inych suborov (nie zmazat stary bordel a nakopirovat subor, ale naformatovat USB a nakopirovat subor, nic viac). Som uz zazil takychto nevyspytatelnych stavov a pokusov... :-)

Alebo nahraj na USB kluc "usb_kernel.img" a "usb_rootfs.img", ci ti natiahne aspon enigmu..
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
tomko
Odborník
Odborník

Příspěvek od tomko »

to vsetko skusam, dokonca formatovanie vykonavam nie rychle ale pomale formatovanie, u_boot mi dokonca vypisuje hlasku flash...erase...end. ale vysledok je taky ze stale pri bootovani je stale 7119 namiesto L.... :(
Odpovědět

Zpět na „Zmena bootloadera a jtag pre Fortis prijímače.“