Plugins - tipy

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Re: Plugins - tipy

Příspěvek od toprun »

CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
jano73
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jano73 »

efly1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od efly1 »

....mozete poradit na akom image funguje korektne plugin acestream player.
VU+ uno, VTi 8 - [-X
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Příspěvek od havana »

Johny Akbuk píše:Zdravím. Rád bych nějaký pěkný plugin na počasí, tak aby zahrnoval i Kolín....
Já bych ti doporučil ne plugín, ale skin HD Glass16 - počasí má zahrnuto v sobě a řekl bych dost solidní...
:poklona:
1_0_1_1F46_BC6_3_EB0000_0_0_0.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
Johny Akbuk

Příspěvek od Johny Akbuk »

Díky za tipy. No musím říct, že HD Galss16 se mi celkově nelíbí, tak jsem ho vyměnil za AtileHD. Koukal jsem ale na skin Pingu TM, ten se mi moc líbí a jestli se nemýlím, tak má v sobě taky pěkný počasí už zahrnutý...asi na něj přejdu.
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Koukni na MyMetrix, ten obsahuje počasí taky.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

havana píše:
Johny Akbuk píše:Zdravím. Rád bych nějaký pěkný plugin na počasí, tak aby zahrnoval i Kolín....
Já bych ti doporučil ne plugín, ale skin HD Glass16 - počasí má zahrnuto v sobě a řekl bych dost solidní...
1_0_1_1F46_BC6_3_EB0000_0_0_0.jpg
HD glas ani nahodou !! tento pasqil uz nikdy nesmie do mojho dreamboxu 7080 !!
cv slabej chvili som ho nainstaloval do openatv lem preto ze som chcel nieco odlogovat .. tento nedodelek dodrbal co sa dalo.. kazde prepnutie kanalu malo za nasledok spustenie HDD, plugin bitrate viewer zase zelenace..
a jak si myslis ze kecam, tak si kukni trebars dreamelite, newenigmu, geminy image pre dm7080 - tie vobec nemaju tento skin.. striktne sa distancuju od neho prave ktoli tomu ze si zoberie 60 % systemovych prostriedkov, poprepisuje odbrucha systemove subory a sposoby destabilizaciu inak stabilnych image..
jediny kto ho myslim este maju v downloade je openpli team ale de facto to je uz mrtvy team - veci na nove boxy nedostali prave koli shitnym vuo a unikom zdrojakov pre tieto boxy, coz bolo proti gustu dream teamu

@ Johny Akbuk

daj si nejaky my metrix, kludne aj lite odlahcenu verziu a budes to mat bez problemov
Johny Akbuk

Souhlas..HD Glass ne. Doporučili byste mi ten skin Pingu_TM. Fakt se mi líbí. Máte někdo osobní zkušenost?
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

HDG používám léta a tebou popisovanými neduhy netrpí... Proč by se měl po každém přepnutí roztáčet HDD??? Leda , že by sis tam dal komponenty HDG, a v návodu k instalaci je doporučeno nepoužívat na komponenty HDG hard disk...
Bittrate wiever nepožívám - proč taky , když ho má HDG implementován v sobě..
K dreamboxu se nemůžu vyjádřit - pokud vím tak i tam funguje, ale jestli i na tebou zmiňovaných image :unknown: ? HDG je univerzální skin a určitě půjde za určitých podmínek i na tebou zmiňovaných dreamboxech...
O nejaké destabilizaci systému, nebo obsazení 60% systému nemůže být řeč..
A že není downgrade???? A který z plugínů je??? Naprostou většinu stahujeme jinde a ne z image...
pele1
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od pele1 »

Johny Akbuk píše:Souhlas..HD Glass ne. Doporučili byste mi ten skin Pingu_TM. Fakt se mi líbí. Máte někdo osobní zkušenost?
S pingu budeš na tom zo záťažov podobne ako u HD Glass 16.
Johny Akbuk

Mně HD Glass nijak nezlobil. VU DUO2 bylo i s ním stabilní a vše běhalo ok. Jen se mi nelíbí grafika tohoto skinu. HD Glass je hodně oblíbený, případné problémy budou spíše v nějaké konkrétní konfiguraci....
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

@Johny Akbuk
Nechci spamovat, ale zarazila mne tvá kritika grafiky HDG. To se ti opravdu z těch cca 50 screnů co HDG má, asi 15 možností menu, a seznamu programů opravdu žádný nelíbil?????
Potom chci vědět, jaký se ti líbí, co používáš, protože si to nedokážu představit.
Johny Akbuk

Momentálně používám AtileHD a vyhovuje mi více než HD Glas, ale nic proti němu nemám, každý si může vybrat. S linuxem pracuji krátce, tak jsem možná neprozkoumal všechna nastavení.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

havana píše:HDG používám léta a tebou popisovanými neduhy netrpí... Proč by se měl po každém přepnutí roztáčet HDD??? Leda , že by sis tam dal komponenty HDG, a v návodu k instalaci je doporučeno nepoužívat na komponenty HDG hard disk...
ale ano trpi.. pisem o dm7080, nie o starsich. s openatv to ma tento neduch, ked som ho dal do dreamelite image spustu poloziek v menu skoncilo zelenacom

Bittrate wiever nepožívám - proč taky , když ho má HDG implementován v sobě..
ano o tom bitrate viewery v hdglas hovorim.. externy samostatny plugin funguje Ok
O nejaké destabilizaci systému, nebo obsazení 60% systému nemůže být řeč..
skus si to dat do starsieho dreamu trebars dm800 .. daj si v telnete prikaz top pred instalaciou tohto skinu poznac hodnoty. nasledne nainstaluj tento skin a po restartoch opat na tom samom kanali ako predtym zadaj "top" a uvidis

A že není downgrade???? A který z plugínů je??? Naprostou většinu stahujeme jinde a ne z image...
downgrade netreda, ale kludne by stacilo keby pri odinstalacii prepisalo s5 nim zmenene subory.. cize bolo by to tak ako keby tam ten skin v zivote nainstalovany nebol.. lenze ono si to nielen neodinstaluje vsetko - ostava tam balast, v enigma settings si to tiez nezmaze svoje nastavenia, a zmenene subory ostanu tak ako ich zmenil hlass pri svojej instalacii..
keby to bezalo bna platforme windows sa necudujem, ale toto je preboha linux !
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

Kua, nechcem podcenovat pracu vyvojarov skinu hdg (ma aj ine vychytavky, nie je to iba obycajny skin), ale co vam zalezi na skine????!
Ved sledujete tv vysielanie a nie kochate sa skinom!
Ja som tiez niekedy skusal a pouzival rôzne skiny a v sucasnosti pouzivam najjednoduchsi a bez pig. Podstatna je citatelnost info o programe, epg... Zbytok su picoviny.
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

Kasr píše:Kua, nechcem podcenovat pracu vyvojarov skinu hdg (ma aj ine vychytavky, nie je to iba obycajny skin), ale co vam zalezi na skine????!
Ved sledujete tv vysielanie a nie kochate sa skinom!
Ja som tiez niekedy skusal a pouzival rôzne skiny a v sucasnosti pouzivam najjednoduchsi a bez pig. Podstatna je citatelnost info o programe, epg... Zbytok su picoviny.
tak tak, preto uz zasadne nechavam default skin presne tak ako ho vyvojari nechali v tom ktorom image ... de facto aj vsetky ostatne zasahy su len minimalne, openvpn, oscam, loger..
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

Aj ked najnovsie high end linux stb disponuju dostatocnym vykonom cpu a maju dostatok ram, naco je dobre pouzivat napr hdg??????
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
radek_dr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Zero4K-T2, image různě

Příspěvek od radek_dr »

Musím se přidat k havanovi. Používám BH + HDG16 v podstatě od doby, co mám Uno ( 3 roky) a nemám s ním nejmenší problémy, nevím, co je zelenáč a o nějakém spouštění disku nevím - neslyším ho a nesleduji to. Za tři roky používání disk funguje jak z praku a při posledním testu (v notebooku) nevykazuje žádné nadměrné opotřebení. TOP ukazuje jediný proces, trvale zatěžující procesor kolem 20% - "sched_high" - nevím k čemu patří, ale podle googlu to nějak souvisí s přehráváním HD, což celkem chápu. Paměť obsazená na cca 40%, swap prázdný, flash ROM neřeším, používám Meoboot a 8GB flashku.
Takže problémy 'dlhe_pole' nechápu. Možná na nových strojích...
Jen dodám, že nikdy neinstaluji nejnovější image ani pluginy hned, když vyjdou. Napřed čekám, až se projeví a odstraní chyby a nedodělky. Navíc poslední dobou už prakticky neupgraduji, protože nejlepší je zásada: "funguje to - nevrtej do toho". A zatím jsem neobjevil v novinkách nic, bez čeho bych nemohl žít.
VU+ Zero 4K (DVB-T2), Black Hole - poslední verze
pele1
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od pele1 »

Ja tento skín používam už istý čas a v podstate som s ním spokojný ale tvrdiť že nadmerne nezaťažuje CPU sa proste nedá stačí si to porovnať s inými skinmi.A čo sa týka tých starších boxov ja som zaznamenal problém s vysokým bitrate,síce takých staníc je minimum ale sem tam sa niečo nájde.
hdglass.jpg
metrix.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Konečně někdo objektivní.
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“