Telekom VDSL a router ADB VV3212 = katastrofa :(

Pokud má někdo touhu napsat něco na toto fórum a přitom to svým obsahem sem napatří, tak tady je to vhodné místo.
Odpovědět
iqual

Re: Telekom VDSL a router ADB VV3212 = katastrofa :(

Příspěvek od iqual »

ahojte, od dnes som presiel na vdsl 20/2 internet od telekomu, zial ten adb vv3212 by som aj hned vymenil... je to ale vobec mozne, ak si zadovazim nejaky lepsi vdsl router bude "kompatibilny" aby rozbehal vdsl internet ? chcel som vyuzit media bridge lebo pred pol rokom som kupil asus rt-n18u ale zial s tymto to nepojde... menil niekto adb ze kvalitnejsi ? byvam v rodinnom dome a pokrytie adb teraz je poslabsie + to rozhranie naproti asusu je jak za dob 20 rokov dozadu... :(
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

Podla mna t-com poskytuje sluzbu a mne by sa nepacilo ak by mi dodali aj router. Pripada mi to tak, ako keby nam dialnicna spolocnost dodavala auta a mi by sme po dialnici mohli jazdit len s vypnutou klimou, na autoradii by sme mohli pocuvat len jemne a melodie :) atd .... preco by mal t-com diktovat co mas pouzivat ty doma, dokonca nam este zacne blokovat porty, ipecky atd ....
Ja mam vdsl od orangeu a modem mam od zaciatku vlastny
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

Oni su aj majitelia infrastruktury, takze maju pravo hovorit ,ake zariadenia mozu uzivatelia pouzivat na ich sieti .
To je zas pohlad zo strany operatora.
Pravdu mate ale obaja . Tretia strana by zas mohla argumentovat - mate licenciu na standart vdsl a nie na vlastnu mutaciu celosvetoveho standartu, kde ine zariadenie nefunguje.
Treba pouzit vlastny mozog , poobzerat sa po rieseniach a pouzit vlastne zariadenie. Ale nastavenie treba tiez pouzit vlastne . Tazko cakat pomoc od providera .
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ale funkcnost sluzby ti predsa nebude garantovat na nedodavanom zariadeni. To da rozum, ze ani ty neberies zodpovednost za nieco co si nedodal, alebo nerobil. Nakoniec vsetci dodavaju svoje zariadenia pokial viem.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
bugmenot64

Příspěvek od bugmenot64 »

005jon píše:Už o tom vie aj tcoom a tuto možnosť upraví nedovolí /tmp/cfg/main sa aktualizuje pokiaľ sú tam neoprávnené upraví nahradí povodni. :unknown:
Keby že račej vydaju FW z rozšírením webovým rozháraním tak ako to ma byt !!!!!!
Zdravicko 005jon :) Ako sa da povolit rozsirene web menu t.j. ake subory a co v nich treba zaeditovat? Vdaka
zbojnik

Příspěvek od zbojnik »

Cavte,
chcem poprosit tych co sa snazia rozchodit full web rozhranie ci by nevyskusali pristupit na

Kód: Vybrat vše

http://192.168.1.1/ui/dboard/settings/management/webgui/permissions
a zmenit pristup k jednotlivim sekciam....

Ked som to spravil ja uz na spristupnenom gui tak mi zostal k dispozicii len menu s wifi, cez krok spat som sa dostal znovu do tohto menu a vratil som nastavenia nazad...
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

zbojnik píše:....zostal k dispozicii len menu s wifi...
To je ok, v tejto polohe treba kliknúť na "Advanced Mode"
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Vikinger

Příspěvek od Vikinger »

Zdravim,

potrebujem radu, ako si zapnut na ADB bridge mod a nasledne ho pouzit ako konvertor signalu, tj použit ho ako modem.

dakujem za pomoc
scorpion1211
satelitni prijimac: VU+ Solo2

Příspěvek od scorpion1211 »

Caute, mate niekto nakonfigurovanu tlaciaren cez to nestastne ADB? Mal som doma aj Zyxel 2812 P3 a tam som to rozchodil, ale potrebujem pevnu linku tak som sa vratil k ADB. A tu to neviem nijako rozbehat.
Dik.
VU+ SOLO2 (500GB HDD, openATV) , VU+Zero (openATV)
zzzs
satelitni prijimac: AB IPBox 99HD

Příspěvek od zzzs »

Páni! otázočka... Mám sieťové úložisko dlink DNS-320 - podporuje dlna a mám smart tv... A odkedy mám tento "úžasný" router z telky sa na úložisko nedostanem... Dokonca ani z mobilu. Na web rozhranie úložiska sa dostanem len z počítača s win7, kde ako predpokladám je nastavený rovnaký názov skupiny ako na DNS-320. Viem to poriešiť nejako priamo v tom ADB alebo si mám zaň zapojiť nejaký normálny router?

A ešte otázočka... Má zmysel pokúšať sa sprístupniť rozšírené nastavenia, či sa to vždy prepíše pôvodnými?
Lebo ak som správne pochopil tak @zbojnik prišiel na to ako vypnúť vzdialenú správu od telekomu???
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Vcera som bol vo firme, kde cez tento zazrak niektore pocitace vidia sietovu tlaciaren, niektore len obcas. :lol:
Tak sa ti vobec necudujem........
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

zzzs píše:... mám zaň zapojiť nejaký normálny router?
Ano
zzzs píše:A ešte otázočka... Má zmysel pokúšať sa sprístupniť rozšírené nastavenia, či sa to vždy prepíše pôvodnými?
Mne sa nič neprepisuje.
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )

Příspěvek od avatar_7 »

Necital som cele vlakno, len ma napadlo, ked ste tu spominali, ze mate problemy v lokalnej sieti s FTP. To znamena, ze ten router pouzivate aj ako sietovy switch. Nebolo by rozumnejsie pripojit lokalnu siet na samostany switch ? A ten router tam tiez zapojite, potom kde vam bezi DHCP a atd ...
VU+ SOLO SE V2
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Problem je v tom, ze to dostanu ludia ktorí si to nevedia sami vyriesit, napr. pridanim vlastneho routra pre LAN. Alebo inym sposobom.Tragedia je to ze niekto taketo nieco ponuka pre obycajneho zakaznika, ktory potom stoji pred problemom.
Skusal niekto ziadat vymenu za ine zariadenie, ako sa tvari telekom? Pripadne z akej vysky to treba pustit,aby to bolo nefunkcne?? :D

Příspěvek od avatar_7 »

Ano v takom pripade to treba vratit.
Ak chcete doma bezpecny a konfigurovatelny router tak toto stoji za pozornost.
http://www.root.cz/clanky/tvurci-router ... es-rameno/ - Turris router
https://www.turris.cz/cs/ - stranka projektu
VU+ SOLO SE V2
marecek29
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od marecek29 »

avatar_7 píše:Ano v takom pripade to treba vratit.
Ak chcete doma bezpecny a konfigurovatelny router tak toto stoji za pozornost.
http://www.root.cz/clanky/tvurci-router ... es-rameno/ - Turris router
https://www.turris.cz/cs/ - stranka projektu
Kdyz ti nevadi ze te to online spehuje a za ty penize to asi moc na doma neni.
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum
samulo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od samulo »

Kazdy dalsi router, ktory chces pouzivat za ich telekom adb routerom je ti na nic, ked potrebujes pouzivat vlastne ftp a pristup z vonku. Treba proste vymenit adb za nieco ine ktore podporuje vdsl + pevna linka (voip). Ked uzivatelia maju len samotne vdsl, tam ja som osobne nevahal ten srot adb vyhodit von oknom a kupil asus, mam pristup z von + ftp atd. Tí ktorí maju s vdsl aj pevnu linku tak maju problem, okrem adb neexistuje ziadna varianta. Cize mozu zabudnut na korektne FTP, pristup z vonku v ziadnom pripade. Ten blby adb si ani nevie zapamatat 5 statickych adries! Kolonka tam je ale pri druhej adrese stvrdne. Ked pouzivate viacero pocitacov treba samozrejme dat za adb este jeden wifi router, na adb wifi vypnut a vsetko nakonfigurovat za nim. Hoc jaky iny router co stoji cca 13€ je lepsi ako adb.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

No mne je to jasne, len lutujem ludi, lebo ako pozeram maju/mali to v ponuke aj ini provideri. To museli byt slusne vsimne ......... nie treba na to pozerta, ze nie kazdy potrebuje a vobec bie o nejakom ftp zvonku , len ked to ma problem s niecim tak jednoduchym ako som pisal, tak potes koste... ](*,)

Příspěvek od avatar_7 »

Ten cinsky ADSL router co mas doma na ktorom mas FW z roku 2009 je vacsie riziko ako Turris.
Vysvetlim.
Tu ide o to, ze SW a firewall bude stale aktualizovany, tak isto blacklist IP-ciek z ktorych sa casto utoci, alebo sa skusaju rozne veci.
Co sa tyka zberu dat, tak uz nechcu rozsirovat clenov. Maju ich dost.

A tiez sme na spravnom mieste ... tu si ludia casto ledva volaco do STB naflesuju rozbehnu a vobec ich netrapi bezpecnost. Nechavaju sa rovnake hesla ... na STB bezia rozne sluzby ... a myslia si, ze ked to ma v lokalnej sieti ze nikto sa na ten linuxovy stb nedostane ...
VU+ SOLO SE V2
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Samotný problém, možnosť riešiteľnosti/neriešiteľností výmenou routra v prípade pevnej linky od Telekomu čo tu teraz riešite som popísal už v prvom príspevku.
Ja mám za ADB-čkom teraz ďaľšie dva routre. :)
PS: cez FTP sa zvonka dostanem aj na jednotlivé zariadenia v sieti, aj cez viac routrov, prvý je v ceste zvonka samozrejme ADB. Ale všetko tu už bolo popísané.
„Cross of Iron“
Odpovědět

Zpět na „Mimo mísu“