TP-Link TL-WR1043ND

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Re: TP-Link TL-WR1043ND

Příspěvek od revis »

ipk balik obsahuje vzdy len zopar suborov. Tie sa daju prekopirovat do adresarov aj manualne . Zmena atributov je potrebna zvycajne len u spustacieho scriptu a samotneho suboru, ktory spustam .
Vobec nieje potrebne zaoberat sa funkcnostou *.ipk.
Rozbalim, ipk na pc, nakopirujem cez zabezpeceny ftp , konzolou zmenit atributy a prvky krat manualne spustim oscam, aby som videl vo vypise konzoly, ci mu nieco nechyba (spravidla nejake *.lib) .
Co na tom treba programovat ? Sak vsetko netreba robit len automaticky. Este aj tie chybajuce lib si pohladam na nete a skopirujem,kde ich oscam ocakava - lebo to vypise v konzole.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

revis píše:ipk balik obsahuje vzdy len zopar suborov. Tie sa daju prekopirovat do adresarov aj manualne . Zmena atributov je potrebna zvycajne len u spustacieho scriptu a samotneho suboru, ktory spustam .
Vobec nieje potrebne zaoberat sa funkcnostou *.ipk.
Rozbalim, ipk na pc, nakopirujem cez zabezpeceny ftp , konzolou zmenit atributy a prvky krat manualne spustim oscam, aby som videl vo vypise konzoly, ci mu nieco nechyba (spravidla nejake *.lib) .
Co na tom treba programovat ? Sak vsetko netreba robit len automaticky. Este aj tie chybajuce lib si pohladam na nete a skopirujem,kde ich oscam ocakava - lebo to vypise v konzole.
jo, lenze v dnesnej konzumnej spolocnosti on ocakaval ze mu sem niekto nakopci *.ipk so vsetkym vsudy... hladat nieco na nete ? preco ? sak sa najde niekto kto mu to sem praskne, staci len pockat, pripadne drzat thread zivy aj za cenu vlastnych siahodlhych nicnehovoriacich monologov, tak ako tomu bolo doteraz
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

Nie, problem je v tom,ze kazdy si mysli,ze IPk je cosi ako exe instalacka vo windows. Ale staci opisat sposob, ako si to jednoducho spravit a niet co riesit.
Potom ked nepochopi, az potom je problem .
joe6pack
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od joe6pack »

dlhe_pole píše:jo, lenze v dnesnej konzumnej spolocnosti on ocakaval ze mu sem niekto nakopci *.ipk so vsetkym vsudy... hladat nieco na nete ? preco ? sak sa najde niekto kto mu to sem praskne, staci len pockat, pripadne drzat thread zivy aj za cenu vlastnych siahodlhych nicnehovoriacich monologov, tak ako tomu bolo doteraz
- takze najskor povinna jazda: ako obycajne si "vedle jak ta jedle" - polozil som jedinu otazku, ci to ma niekto zmaknute na verzii 2; od nikoho som ziadny ipk subor nechcel, co potrebujem si viem najst - normalni ludia si sem chodia predovsetkym vymienat skusenosti - naproti tomu histericki paranoici (vacsiou splnaju tieto kriteria) tu dookola prskaju o nepoctivych umysloch, zlodejoch, somrakoch, lenivcoch... a ked uz z nich vynimocne vypadne nieco uzitocnejsie, tak len v pripade ked im ide o kseft - asi nejaky test noveho revolucneho marketingu :lol: - to uz radsej mileho trulka, ktoremu sa podari dobre polozit otazka.
- a teraz nieco k veci: okrem vykuchania ipk suboru mozno ho len staci spustit vynutene:
opkg --force-depends install oscam_blablabla.ipk
skusim to az ked sa dostanem k routru - momentalne mam cez den prioritu motojazdy a noc patri rybacke :D
- na zaver ospravedlnenie: aj ked sam nemam rad, ked sa zasiera uzitocne vlakno, no myslim, ze protest proti invektivam je povinnostou - nezucastnenym sa ospravedlnujem
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

joe6pack píše: polozil som jedinu otazku, ci to ma niekto zmaknute na verzii 2; od nikoho som ziadny ipk subor nechcel, co potrebujem si viem najst
ok, odpoved na tvoju otazku znie: ano na verzii 2 je to zmaknute..
sufam ze teraz nebudes pokracovat s tymi tvojimy hlboko komunistickymi uvahami a nechas si ich ako rozpravocku rybkam na dobru nocku ..
joe6pack
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od joe6pack »

mno, takze som instalaciu oscamu spustil vynutene (opkg --force-depends install oscam_blablabla.ipk) - dokonca sa to tvarilo chodivo - rucne oscam isiel spustit, ale po restarte nenabehol ani po uprave cesty ku konfigom - nejaky problem so symlinkami - to uz nezistim kde, pretoze som mu asi "upravami" sliapol na otlak a router stvrdol... lepsie sa mi ani nemohlo stat, lebo po failsafe mode, tovarenskom (firstboot) a sysupgrade na dnesnu verziu openwrt, router schlamstol instalacku oscamu uz bez protestov aj nevynutene a po doinstalovani kniznic to frci...
domnievam sa, ze pri jednotkovych verziach tohto routru je situacia jednoduchsia v tom, ze sa da stahnut overene openwrt, co pri V2 este asi potrva :D
Cvacho
satelitni prijimac: Vu+ Zero 4k

Příspěvek od Cvacho »

da sa z nejakych svn skompilovat oscam ymod pre tplink ? skusil som verzie ymod52 a nejde potom verziu ymod53 a ta nema webif...
Vu+ Zero 4k @ Samsung Q65Q70R @ Multibeam E-85 (1W 4.8E 13E 16E 19E 23E 28.5E)
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

Cvacho píše:da sa z nejakych svn skompilovat oscam ymod pre tplink ? skusil som verzie ymod52 a nejde potom verziu ymod53 a ta nema webif...
no urcite hej.. ale prvy predpoklad skompilovania je mat zdrojaky... takze skus napisat ruskemu autorovi ci ti ich neposle :D
Josefskopik92
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Josefskopik92 »

Cauko, prosim o radu,

mam na touteru openwrt, router je tplink, verejnou IP mam, chci se zeptat, co zde, viz. screen mam na portech nastavit, aby se satelitni pristroj, ktery je napojen na internet, u jineho poskytovatele mohl napojit na server, kde je jiz zprovoznen oscam.

Moc dekuji.

Obrázek
marecek29
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od marecek29 »

Forwardovat asi nic ale upravit firewall.
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum
Josefskopik92
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

a jak nastavit dal prosim ?
marecek29
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od marecek29 »

Jak dal ? Vsechno mas popsany v tomto threadu.

Josefskopik92
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

zkousel jsem postup co je na druhe strane, firewall jsem i vypl, zkousel sem vsechno mozne, proste ven se mi to nedostane... nevim kde uz muze byt chyba :-(
Josefskopik92
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

zkousel jsem postup co je na druhe strane, firewall jsem i vypl, zkousel sem vsechno mozne, proste ven se mi to nedostane... nevim kde uz muze byt chyba :-(
Josefskopik92
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

tak jsem castecne zjistil kde je problem, kdyz dam verejno IP z mobilniho netu tak do routeru se nedostanu, kdyz chci na oscam dam verejnou ip:1206 (port oscamu) tak se tam nedostanu, a satelit z venku se mi taky zadny nepripoji.... nevite v cem muze byt jeste prosim zakopany pes?? Dekuji.
marecek29
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od marecek29 »

Jestly mas zkutecne dobre nastavenej firewall vyzkousej tak ze si pocitac zapoj do WAN ( za pouziti spravnejch adres ) a zkus se prihlasit na web oscamu.

RAMSES
Odborník
Odborník

Příspěvek od RAMSES »

Chalani veď sa na to už vykašlite veď ten model TP link je už prežitok pre Vaše potreby už existujú lepšie HW..
satmont.online
Home site * s u p p o r t s a t *
VU+
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

Josefskopik92 píše:tak jsem castecne zjistil kde je problem, kdyz dam verejno IP z mobilniho netu tak do routeru se nedostanu, kdyz chci na oscam dam verejnou ip:1206 (port oscamu) tak se tam nedostanu, a satelit z venku se mi taky zadny nepripoji.... nevite v cem muze byt jeste prosim zakopany pes?? Dekuji.
v tom ze nemas vlastnu verejnu IPcku.. ...teda respektive pod tvojou verejnou IP vystupuje dalsich xy ludi . Inet providery automaticky neposkytuju kazdemu verejnu IP - ta je aspon na slovensku za mesacny priplatok
marecek29
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od marecek29 »

U nas velci operatori UPC,O2,T-Mobile dodavaji verejku na koncovy zarizeni,plati se aby byla staticka.

dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

ano. telecom DSL ano, tam platis aj za statiku - verejnu dostavas, ale mali wifi mestskí lokajovia maju zvacsa par ipeciek na cele sidlisko
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“