VU+ ZERO

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
robis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ ZERO

Re: VU+ ZERO

Příspěvek od robis »

Ahoj.
Vrátim sa k mojej otázke ohľadne nahrávania prehrávania na 3,5" HDD zo 7.11.2015.
zdá sa, že som sám s takýmto špecifickým problémom.

Máte niekto odskúšané 2,5" disky s USB 3.0, s napájaním cez USB, nahráva a prehráva Vám to v pohode?
Zvládne Zero napájať takýto disk?

Plánujem kúpiť Samsung M3 portable 1TB. Máte ho niekto? Alebo podobný a ide bez problémov?
Ďakujem.
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Teoreticky ano (nemám zkušenost). Pak je možné uvažovat o prodlužovacím kabelu kde je dodatečné usb napájení a nebo přímo aktivním usb hubu.
vlastvs499
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K

Příspěvek od vlastvs499 »

Taky si myslím, že by to neměl být problém, píšou, že problém se může vyskytnout u starších notebooků s USB 1.1.
Osobně bych zainvestoval o něco víc a koupil externí 2TB 3,5" s externím napájením, taky USB 3.0. Zrovna dneska jsem to náhodou kupoval jako dárek. U nás je rozdíl necelých 500,-.
http://pevne-disky.heureka.cz/seagate-e ... bv2000200/
Zero, DM7080HD, DM920
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

A nedělá to moc velký hluk ta 3,5". Jak je to s uspáváním takového disku?
vlastvs499
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K

Příspěvek od vlastvs499 »

Zvukově v pohodě, protože ho mám ve skříňce pod televizí protažený. Venku mírně bzučí, vůbec nic extrémního.
Mám 3 už 5 let a protože nebyl jediný problém, tak jsem ho teď volil právě jako dárek.
Taky jsem váhal, ale ty malé přenosné disky jsou prostě tak blízko ceny tohoto, že jsem váhal jen chvilku. Vypínání funguje normálně, nebyl problém, že by se někdy točil dál třeba po vypnutí stroje, vypínání po určitém čase nastaveném v menu taky funguje na 100%.
Jinak ještě dodám, že v pondělí, kdy jsem ho objednával, měl ten obchod kilo slevu na nákup (to je asi i teď + doprava zdarma) a za tu cenu se nedá koupit ani 2TB disk holý bez redukce na USB.
Zero, DM7080HD, DM920
miroB12

Příspěvek od miroB12 »

dobrý otázka dá sa nastaviť zdielanie tak že zero je na priamo napojený do wifi routra cez lan kabel a další STB nelinuxový sa bude nan pripájať cez router ale wifinou ? ďakujem
cin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cin »

miroB12 píše:dobrý otázka dá sa nastaviť zdielanie tak že zero je na priamo napojený do wifi routra cez lan kabel a další STB nelinuxový sa bude nan pripájať cez router ale wifinou ? ďakujem

Ano da sa to kedze defaultne je WIFI v bridge s LAN portom na WIFI routri.

Na zere si nastavis oscam server.
Klienov budes mat mgcamd alebo cccam zalezi ake budes mat nelinuxove STB.

Panasonic tx-p46g30e
VU+ UNO 4K SE OpenBh 5.0
VU+ DUO 2 1*TWIN tuner DVB-S2 VTI-15
DM 500HD Orig Gemini

DiSEqC motor DG 380S
100cm Al Emme Esse
miroB12

Příspěvek od miroB12 »

ako mámto oskúšané zdielanie cez wifi ale chcel som vedeiť aku iP zadávam do druhého STB zera alebo routru lebo ked to mám aj v zere wifi aj v druhom STB wifi tak davam ip zera a ide to v pohode ale chcem skusiť aj inak tak preto sa informujem aká IP do toho STB ďakujem klient cccam druhý STB ab cryptobox 600HD
miroB12

Příspěvek od miroB12 »

a ešte sa chcem spýtať je možné že volačo v STB zero taha data z internetu lebo teraz ako mám cartshare a pripojim sa do siete NB tak to zacne sekať aj internet ide pomali na NB pred tým ked som mal ab cryptobox 600HD ako hlavný STB+ cartshar tak to bolo v pohode internet DSL od orange dovnload 5.0 Mbit/s a upload 0.5 Mbit/s ďakujem za postrehy
cin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cin »

miroB12 píše:ako mámto oskúšané zdielanie cez wifi ale chcel som vedeiť aku iP zadávam do druhého STB zera alebo routru lebo ked to mám aj v zere wifi aj v druhom STB wifi tak davam ip zera a ide to v pohode ale chcem skusiť aj inak tak preto sa informujem aká IP do toho STB ďakujem klient cccam druhý STB ab cryptobox 600HD
Do dalsieho STB das zasa IP zera(prijimaca v ktorom mas kartu)
Serves mas len jede a tu IP musis zadat do kazdeho STB.

Panasonic tx-p46g30e
VU+ UNO 4K SE OpenBh 5.0
DM 500HD Orig Gemini

DiSEqC motor DG 380S
100cm Al Emme Esse
cin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cin »

miroB12 píše:a ešte sa chcem spýtať je možné že volačo v STB zero taha data z internetu lebo teraz ako mám cartshare a pripojim sa do siete NB tak to zacne sekať aj internet ide pomali na NB pred tým ked som mal ab cryptobox 600HD ako hlavný STB+ cartshar tak to bolo v pohode internet DSL od orange dovnload 5.0 Mbit/s a upload 0.5 Mbit/s ďakujem za postrehy

EE toto bude skor sposobene agregaciou DSL a preto ide internet pomalsie.
Prijimac nema co tahat z netu sam od seba.

Panasonic tx-p46g30e
VU+ UNO 4K SE OpenBh 5.0
DM 500HD Orig Gemini

DiSEqC motor DG 380S
100cm Al Emme Esse
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

miroB12 píše:a ešte sa chcem spýtať je možné že volačo v STB zero taha data z internetu lebo teraz ako mám cartshare a pripojim sa do siete NB tak to zacne sekať aj internet ide pomali na NB pred tým ked som mal ab cryptobox 600HD ako hlavný STB+ cartshar tak to bolo v pohode internet DSL od orange dovnload 5.0 Mbit/s a upload 0.5 Mbit/s ďakujem za postrehy
nebolo by od veci precitat si co si napisal pred odoslanim prispevku... pre zjednodusenie, pretoze miestami mam pocit, ze to pisalo 5 rocne dieta.
BTW. k veci: vsetko je mozne (no v tomto pripade je to malo pravdepodobne)
Vu+ Uno 4K SE [E2 - ATV], lcd4linux - SAMSUNG SPF-107H
auto update picons, ASUS router OSCam, enigma2 OSCam
Kenaj
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Kenaj »

robis píše:Ahoj.
Vrátim sa k mojej otázke ohľadne nahrávania prehrávania na 3,5" HDD zo 7.11.2015.
zdá sa, že som sám s takýmto špecifickým problémom.

Máte niekto odskúšané 2,5" disky s USB 3.0, s napájaním cez USB, nahráva a prehráva Vám to v pohode?
Zvládne Zero napájať takýto disk?

Plánujem kúpiť Samsung M3 portable 1TB. Máte ho niekto? Alebo podobný a ide bez problémov?
Ďakujem.
Momentalne mam doma 2,5 hdd 1 tb od kamosa neviem aku znacku-pozriem az budem doma.
Mal som ho najprv pripojeny na arive a potom som ho zapojil na zero.
V zere som ho neformatoval.
Slape dobre. Skusal som aj timeshift, ktory slape tiez.
Momentalne mam pripojene dva hdd. Jeden 2,5 a druhy 3,5 -1 tb v hdd boxe s externym napajanim vo formate ext3.
Hdd pekne uspi po case nastavenom v menu.
Vu+ zero
@Maximum E85 Multibeam
@diseq prepinac-23,5°E-19,2°E-16°E-13°E-9°E-4.8°E-0,8°W
@140,motor Optibox 3800
robis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ ZERO

Příspěvek od robis »

Kenaj:
Ďakujem za info.
Dnes som kúpil ten samsung M3 ale rozhodol som sa že dám k Zeru môj 500MB WD MyPassport čo som mal na zálohy a ten odskúšam. A nový samsung si nechám.

pôvodný 3,5 HDD disk som otestoval v HD tune a má vadné sektory, ani sa test nedokončil.
mal som ho v boxe s napájaním a tiež sa uspával cez menu, mám tam myslím nastavených 5 min.
ghoast

Příspěvek od ghoast »

zdravím,
mám doma tento prijímač s image VTi 8.2.2 , Cam:Oscam 1.2, potreboval by som poradiť nejaký druhý prijímač pre Cardshare po Lan sieti. Momentálne mám odskúšanú kartu Skylink ide všetko aj prehrávanie po sieti na Pc (pre nezávisle pozeranie na TV a PC potrebujem priviesť ďalší signál z paraboly? reps. viac-tunerový prijímač? ) premýšlam nad týmito :Ab cryptobox HD 650, Amiko HD 8260+ , Amiko mini alien... prípadne aký by ste mi odporučili
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

Dalsim ZEROm nic nepokazis, dalsi kabel je potrebny, aby si mohol pozerat nezavisle. Sharing pojde aj s cryptoboxom aj s alienom (hd 8260+ nepoznam).
Vu+ Uno 4K SE [E2 - ATV], lcd4linux - SAMSUNG SPF-107H
auto update picons, ASUS router OSCam, enigma2 OSCam
miroB12

Příspěvek od miroB12 »

Zdravim chcem sa informovat da sado openPli dostat webovyprehliadac lebo v moduloch som to nenasiel dakujem
kura1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ Solo 4K

Příspěvek od kura1 »

Zdravim,mal niekto moznost testovat kvalitu obrazu medzi zero a solo2? Je tam niejaky rozdiel ? Dakujem za info.
lahr

Příspěvek od lahr »

Už v tomto tématu na tuto otázku odpověď zazněla, v obrazu není rozdíl..
tetelete

Příspěvek od tetelete »

Zdravím predvčerom som zakúpil vu+ ZERO z portálu ellano.sk. Nastal problém. Nainštaloval som cez spravovanie pluginov vlc media player a youtube. Po zapnutí youtube pluginu a pokúsení sa spustiť video, vyskočila fialová obrazovka s chybou a reštartoval sa prijímač. Problém je v tom, že sa už nechce zapnúť, ostane to na uvítacom obrázku (nápis enigma, tapeta zemegule, logo ellano.sk). Viete mi pomôcť? Alebo to poslať hned na reklamáciu?
HDBOX FS-9105 , vu+ zero , Skylink 0D96 ,
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“