AMIKO ALIEN 2
Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
- logan
- Pokročilý

- satelitni prijimac: Zgemma H7S
Re: AMIKO ALIEN 2
Flash i RAM mám podobné hodnoty. Flash ešte je pomerne voľná, len RAM-ky je málo ak pridávaš a používaš pluginy, resp. robíš online aktualizácie a pod. rýchlo sa zmenšuje a potom máš to točiace sa "koliesko"... Niekedy je to i od ATV zbabranou aktualizáciou. Preto vždy treba mať zálohy.
Prosim Vas chlapi vie mi niekto poradiť,aký typ boxu je nutné uviesť v mgcamconf pre tento prijimač? B = ???. Ďakujem.
P.S. Image E2 OpenATV 4.2.
P.S. Už som na to prišiel.Pomohlo B = 11.
P.S. Image E2 OpenATV 4.2.
P.S. Už som na to prišiel.Pomohlo B = 11.
Ahoj..Uvazujem o kupe tohoto zariadenia..
1.Ste s nim spokojny.Halvne co sa rychlosti tyka..?? Lebo som sa tu docital ze vraj to niektorim seka alebo neide tak rychlo ako ma...
2.Predpokladam ze s nahodim cardsahre nebue problem do tohoto zariadenia?. napr na path PKT GM E2 HYPERION V4.5 IMAGE
vdaka za oddpovede..
1.Ste s nim spokojny.Halvne co sa rychlosti tyka..?? Lebo som sa tu docital ze vraj to niektorim seka alebo neide tak rychlo ako ma...
2.Predpokladam ze s nahodim cardsahre nebue problem do tohoto zariadenia?. napr na path PKT GM E2 HYPERION V4.5 IMAGE
vdaka za oddpovede..
Vyzkousel jsem E2 'euro-sat-image v1.5 sti7162 & amikoalien2' a je to hodne zajimava enigma.
A to i presto, ze se me podarilo ji shodit v pluginu pro pocasi (Foreca weather) tak, ze jsem musel znovu nahrat celou image (vsechny menu byly uplne nefunkcni kvuli rozhozene grafice, po restartu se sice menu infobaru ukazalo na dve vterinky ale pak se to vzdycky prepnulo do toho zmrseneho modu a vsechny menu byly zase nepouzitelne). Taky se me pri hrani s nastavenim podarilo zpomalit prepinani programu v kanalovem menu (az dvou vterinova prodleva nez se zvyraznil dalsi kanal), ale to se opet po nejakem tom vrtani v nastaveni vratilo na puvodni rychlost a snad to vydrzi. Rovnez knoflik OK na DO, ktery zobrazuje infobar ho zobrazi az na druhe zmacknuti, nekdy na prvni, ale vzdy na dve rychle zmacknuti, ale to bude nejspis tim, ze jsem neco menil v nastaveni pro zobrazovani infobaru.
Presto vse to muze byt enigma ktera me odtrhne od Sparku, ma zajimave resene menu, taky nahrava na FAT32 format. Je tu nekdo kdo tento image pouziva? Jestli ma nekdo zajem, dal jsem to na uloz.to vcetne .ipk ktery prida adresy pro stahovani softcamu jinak je k mani na tam je ale nutna registrace.
A to i presto, ze se me podarilo ji shodit v pluginu pro pocasi (Foreca weather) tak, ze jsem musel znovu nahrat celou image (vsechny menu byly uplne nefunkcni kvuli rozhozene grafice, po restartu se sice menu infobaru ukazalo na dve vterinky ale pak se to vzdycky prepnulo do toho zmrseneho modu a vsechny menu byly zase nepouzitelne). Taky se me pri hrani s nastavenim podarilo zpomalit prepinani programu v kanalovem menu (az dvou vterinova prodleva nez se zvyraznil dalsi kanal), ale to se opet po nejakem tom vrtani v nastaveni vratilo na puvodni rychlost a snad to vydrzi. Rovnez knoflik OK na DO, ktery zobrazuje infobar ho zobrazi az na druhe zmacknuti, nekdy na prvni, ale vzdy na dve rychle zmacknuti, ale to bude nejspis tim, ze jsem neco menil v nastaveni pro zobrazovani infobaru.
Presto vse to muze byt enigma ktera me odtrhne od Sparku, ma zajimave resene menu, taky nahrava na FAT32 format. Je tu nekdo kdo tento image pouziva? Jestli ma nekdo zajem, dal jsem to na uloz.to vcetne .ipk ktery prida adresy pro stahovani softcamu
Kód: Vybrat vše
http://ulozto.cz/xhALeJ9F/e2-euro-sat-image-rarKód: Vybrat vše
http://linuxsat-support.com/showthread.php?t=97794Re: AMIKO ALIEN 2
vinov ak je to image čo stojí za skúšku vytvor diskusné vlákno s informáciami čo to dokáže, kde je čo a ako na to, nech sa to nemieša do jedného guľáša.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
Zvazoval jsem dat to do vlakna downloadu pro Alien2 a tady se jen zminit, ale nikdy jsem tam nic nedaval, ani nevim jestli tohle forum dovoli nahrat sem soubory... taky vim ze jen to zminit (navic kdyz ke stahnuti by byla nutna registrace na foru) neni to prave a rikam si abych prece jen dal neco do placu. Ziju v domeni, ze tohle je jedine vlakno na foru pro Aliena2...
Mimochodem doufam ze tahle enigma neni moc bezna mezi lidmi tady, aspon ne pro Aliena2, ty 'obehrane' enigmy jako hdmu, hyperion, openatv, neutrino apod me mimochodem prisly s prominutim jedna jako druha, coz me vedlo k vyzkouseni enigmy Graterlia a ted Eurosat, ktera me prijde jako nejvic 'zajimava' (i pres ty mouchy) a myslim ze tu nikdy nebyla zminena pro tenhle satbox.
Mimochodem doufam ze tahle enigma neni moc bezna mezi lidmi tady, aspon ne pro Aliena2, ty 'obehrane' enigmy jako hdmu, hyperion, openatv, neutrino apod me mimochodem prisly s prominutim jedna jako druha, coz me vedlo k vyzkouseni enigmy Graterlia a ted Eurosat, ktera me prijde jako nejvic 'zajimava' (i pres ty mouchy) a myslim ze tu nikdy nebyla zminena pro tenhle satbox.
Tak som euros@t nahodil. Dlho som hľadal v menu skyny, nakoniec v extended system/osd.
Stáva sa mi v skyne Kraven hd že mám nekedy po prepnutí menší obraz ako by som zapol PIP, pomôže vojsť a výjsť z menu. Archývy pri inštalovaní cez telnet vypisovali niečo ako kolektínva chyba ale po reštarte sa ukázali a fungujú, aspoň čo som skúsil Markízu a RTVS. Prepínanie je pomalé, možno je to skýnom, škoda že v ponuke nie je Metrix hd.
----------------------
Doplním, v Europanel/Extra Addons je možnosť sťahovania skunov z All images a tam Metrix je, stiahol som ho a zrazu je prepínanie staníc ako si tredstavujem. Tak asi nejakú dobu mi euros@t pobeží.
Stáva sa mi v skyne Kraven hd že mám nekedy po prepnutí menší obraz ako by som zapol PIP, pomôže vojsť a výjsť z menu. Archývy pri inštalovaní cez telnet vypisovali niečo ako kolektínva chyba ale po reštarte sa ukázali a fungujú, aspoň čo som skúsil Markízu a RTVS. Prepínanie je pomalé, možno je to skýnom, škoda že v ponuke nie je Metrix hd.
----------------------
Doplním, v Europanel/Extra Addons je možnosť sťahovania skunov z All images a tam Metrix je, stiahol som ho a zrazu je prepínanie staníc ako si tredstavujem. Tak asi nejakú dobu mi euros@t pobeží.
Naposledy upravil(a) tras dne 21.prosinec 2015 - 9:12, celkem upraveno 1 x.
Bežný užívateľ
Čo je to rýchle? Napríklad v porovnaním so skynom openATV v AA2 a v Xpeed LX1 je to rovnaké pri bežnom sledovaní, napríklad.Tak neviem odpovedať čo je pre Teba rýchle alebo pomalé.sepilko píše:Ahoj..Uvazujem o kupe tohoto zariadenia..
vdaka za oddpovede..
S bodom 2. je to na tvojej šikovnosti.
Za viac peňazí býva aj viac muziky.
Bežný užívateľ
Tak normalny chod... nic ine:) Pisem to tu preto o tej lebo som si prechadzal toto forum a viac uzivatelov co pouzivaju toto zariadenie sa stazovalo na lagovanie ze to sem tam sekne. napr ked nahravas a pozeras nieco ine. atd.. neviem .?? co mi mozes na to povedat..Je to pravda?...Tak vies nemam problem zainvrstovat..
a ten cardharing.. hmm tak viem ze vsetko sa da aj novy windows naprogramovat ak vies:)) ale od toho su tu iny.. ide mi len o to ako normalny uzivatel mam potom kde zadat klienata a take veci aby to slo.. cez nez.. alebo je to blokovane...
a ten cardharing.. hmm tak viem ze vsetko sa da aj novy windows naprogramovat ak vies:)) ale od toho su tu iny.. ide mi len o to ako normalny uzivatel mam potom kde zadat klienata a take veci aby to slo.. cez nez.. alebo je to blokovane...
- efendy55
- Legenda Fóra

- satelitni prijimac: Všetko-4K
to najlepšie už má tento bazmek za sebou
ak chceš naozaj niečo rýchlejšie tak by som určite išiel do mips procesoru aspon 750-ku . radšej si priplať a určite budeš spokojnejší to mi ver . napr. nejaké : zero , xtrend, gigablue , optimus, enibox atd. podla toho kolko tunerov potrebuješ ,ale osobne by som si v dnešnej dobe a pri súčasných cenách mipsov amiko v žiadnom prípade nekupoval radšej 100-ku doplatím a mám pokoj .

Všetko 4K
Pouzivam posledni dobou USB klic a zalezi jaky klic mas, vsechny nejsou stejne, s nekterym se nahravky sem tam jakoby seknou, vubec myslim ze je to spis nouzovka, mnohem lepsi zkusenosti mam s HDD 2.5" v krabicce s usb portem.
Po letech s Alienem2 tripple tunerem bych koupil neco lepsiho jen kdyby to melo vic tuneru kvuli PiP (a s rychlejsim cipem aby to zvladalo rychlostne a s rezervou) a aspon dva z nich aby byly DVB-T (nemam skylink kartu), to kvuli nahravani, aby nebyla kolize s transpondery... Ten Xpeed LX3 by splnoval me prani, jen se me moc nelibi ten DO, i jen z obrazku k nemu mam tuny vyhrad, skoda, asi ho navrhnul nejaky deb*$% (pro zacatek, kdo jeste porad potrebuje cisla nahore a barevna tlacitka hodne nizko a play/pause knoflik taky az dole a navic mezi ostatnimi knofliky...
Kdyz mluvim o pomalosti, tak pochybuju ze je to kvuli hardwaru, ze trochu lepsi chip a trochu vic pameti by to vyresilo, spis me to prijde jako kvuli nejakemu spatnemu reseni v enigmach, nektere se me nekdy povedlo primet aby bezely 'rychle', tedy jako Spark, takze box jako takovy je postacujici. Pomalost u me znamena ze kdyz zmacknu knoflik OK, coz vyvola to menu s vyberem kanalu, tak kdyz potom zmacknu sipku nahoru nebo dolu, muze to trvat vterinu az dve nez se zvyrazni jiny kanal a to same s prejitim na dalsi kanal v poradi, anebo kdyz zmacknu sipku nekolikrat za sebou, nic se vterinu a vetsinou i dele nedeje a az po chvili preskoci volba o nekolik kanalu, podle toho kolikrat jsem zmacknul tu sipku. Rozumim tomu, ze nekdy ma box neco na praci v pozadi, zvlast kdyz byl prave zapnuty, mluvim o beznem provozu.
Ceho bych se pri nakupu noveho satboxu nedotknul je android, pro me uz jedine neco na bazi linuxu. Mam zkusenost s androidovym boxem na kterem mam Kodi a podarilo se me flashnout box na linux s Kodi a uz Android nechci ani videt, tedy krome mobilu. Novy Alien s Androidem ma taky jen jeden tuner, tragicky malo.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Jak jsem psal, ma to sem tam mouchy, napriklad kdyz chci aby obraz 4:3 mel ty cerne pruhy po stranach, musim zvolit Pan&scan, nikoli Pilarbox jak bych myslel ze to ma byt, ale mozna se mylim? V panelech nekdy neni na liste dole zobrazena cervena (cancel) a zelena (OK-save) barva (zrejme ale jen v zakladnim skinu), takze neni jasne jak ulozit zmenu, ale to nejsou podstatne problemy. Instaloval jsem skin XTAforME-HD (dle 'rady' georga11 z tohoto vlakna http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... at#p623797 ) ktery je visualne i organizacne lepsi nez ten zakladni skin ale ma tu mouchu jak pises - po prepnuti na jiny kanal z menu kanalu zustane povetsinou 'viset' ten maly nahled, coz je tzv PiG (obraz v grafice), mimochodem ten modry deaultni skin to nedelal.
Edit: nasel jsem reseni - V Menu=>Setup-System-Channel selection settings-> v polozce 'Channel list preview' jsem zvolil jsem 'Yes' a ted kdyz najedu na jiny kanal a zmacknu OK tak zustanu v tom menu a v tom malem obrazu je preview toho kanalu, po druhem zmacknuti OK se ten program prepne na celou obrazovku, cimz je ta moucha vyresena. Mimochodem, Ktery presne je ten 'tvuj' Metrix skin? Na M je tam asi ctyri nebo pet skinu.
Menu jsou trochu jinak strukturovane nez v bezne enigme ale davaji vetsi smysl, nez napriklad v enigme ViX4E2PROJECT kterou jsem nedavno zkousel a kde navic bylo i hodne (a dluzno rici nevhodne) predelane ovladani. Jsem rad ze tu nekdo naskocil na muj vlak, zkusenosti ostatnich me zajimaji, vypada to, ze mozna ted uz u enigmy zustanu. Jeste musim testovat nahravani, jaky typ diskoveho formatu bude nejlepsi, rad bych ale zustal u FAT32.
Po letech s Alienem2 tripple tunerem bych koupil neco lepsiho jen kdyby to melo vic tuneru kvuli PiP (a s rychlejsim cipem aby to zvladalo rychlostne a s rezervou) a aspon dva z nich aby byly DVB-T (nemam skylink kartu), to kvuli nahravani, aby nebyla kolize s transpondery... Ten Xpeed LX3 by splnoval me prani, jen se me moc nelibi ten DO, i jen z obrazku k nemu mam tuny vyhrad, skoda, asi ho navrhnul nejaky deb*$% (pro zacatek, kdo jeste porad potrebuje cisla nahore a barevna tlacitka hodne nizko a play/pause knoflik taky az dole a navic mezi ostatnimi knofliky...
Kdyz mluvim o pomalosti, tak pochybuju ze je to kvuli hardwaru, ze trochu lepsi chip a trochu vic pameti by to vyresilo, spis me to prijde jako kvuli nejakemu spatnemu reseni v enigmach, nektere se me nekdy povedlo primet aby bezely 'rychle', tedy jako Spark, takze box jako takovy je postacujici. Pomalost u me znamena ze kdyz zmacknu knoflik OK, coz vyvola to menu s vyberem kanalu, tak kdyz potom zmacknu sipku nahoru nebo dolu, muze to trvat vterinu az dve nez se zvyrazni jiny kanal a to same s prejitim na dalsi kanal v poradi, anebo kdyz zmacknu sipku nekolikrat za sebou, nic se vterinu a vetsinou i dele nedeje a az po chvili preskoci volba o nekolik kanalu, podle toho kolikrat jsem zmacknul tu sipku. Rozumim tomu, ze nekdy ma box neco na praci v pozadi, zvlast kdyz byl prave zapnuty, mluvim o beznem provozu.
Ceho bych se pri nakupu noveho satboxu nedotknul je android, pro me uz jedine neco na bazi linuxu. Mam zkusenost s androidovym boxem na kterem mam Kodi a podarilo se me flashnout box na linux s Kodi a uz Android nechci ani videt, tedy krome mobilu. Novy Alien s Androidem ma taky jen jeden tuner, tragicky malo.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ano, skiny se stahuji v tom Europanelu jak pises, v tom menu 'extended system/osd settings/Skin setup' pak mezi instalovanymi skiny prepinas a muzes je odinstalovat. Mel jsem vcera prepnuto do Sparku a dnes kdyz jsem zapnul tuhle enigmu, byla zase pomala, ale to trvalo mozna par minut, asi kvuli stahovani epg nebo neco, ted uz je zase cely vecer pekne svizna, mozna ta pomalost nema co delat se skinem.tras píše:Tak som euros@t nahodil. Dlho som hľadal v menu skyny, nakoniec v extended system/osd.
Stáva sa mi v skyne Kraven hd že mám nekedy po prepnutí menší obraz ako by som zapol PIP, pomôže vojsť a výjsť z menu. [...] Prepínanie je pomalé, možno jem, škoda že v ponuke nie je Metrix hd.
----------------------
Doplním, v Europanel/Extra Addons je možnosť sťahovania skinov z All images a tam Metrix je, stiahol som ho a zrazu je prepínanie staníc ako si tredstavujem. Tak asi nejakú dobu mi euros@t pobeží.
Jak jsem psal, ma to sem tam mouchy, napriklad kdyz chci aby obraz 4:3 mel ty cerne pruhy po stranach, musim zvolit Pan&scan, nikoli Pilarbox jak bych myslel ze to ma byt, ale mozna se mylim? V panelech nekdy neni na liste dole zobrazena cervena (cancel) a zelena (OK-save) barva (zrejme ale jen v zakladnim skinu), takze neni jasne jak ulozit zmenu, ale to nejsou podstatne problemy. Instaloval jsem skin XTAforME-HD (dle 'rady' georga11 z tohoto vlakna http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... at#p623797 ) ktery je visualne i organizacne lepsi nez ten zakladni skin ale ma tu mouchu jak pises - po prepnuti na jiny kanal z menu kanalu zustane povetsinou 'viset' ten maly nahled, coz je tzv PiG (obraz v grafice), mimochodem ten modry deaultni skin to nedelal.
Edit: nasel jsem reseni - V Menu=>Setup-System-Channel selection settings-> v polozce 'Channel list preview' jsem zvolil jsem 'Yes' a ted kdyz najedu na jiny kanal a zmacknu OK tak zustanu v tom menu a v tom malem obrazu je preview toho kanalu, po druhem zmacknuti OK se ten program prepne na celou obrazovku, cimz je ta moucha vyresena. Mimochodem, Ktery presne je ten 'tvuj' Metrix skin? Na M je tam asi ctyri nebo pet skinu.
Menu jsou trochu jinak strukturovane nez v bezne enigme ale davaji vetsi smysl, nez napriklad v enigme ViX4E2PROJECT kterou jsem nedavno zkousel a kde navic bylo i hodne (a dluzno rici nevhodne) predelane ovladani. Jsem rad ze tu nekdo naskocil na muj vlak, zkusenosti ostatnich me zajimaji, vypada to, ze mozna ted uz u enigmy zustanu. Jeste musim testovat nahravani, jaky typ diskoveho formatu bude nejlepsi, rad bych ale zustal u FAT32.
Naposledy upravil(a) vinov dne 22.prosinec 2015 - 4:22, celkem upraveno 2 x.
Stiahol som naraz viacero skynov, 2 znich boli metrixové. V rijímači som však našiel iba jeden nazvaný iba metrix. Skúsil som aj iné, potom keď som ich chcel vyhodiť niektoré v prijímači už nevidím, cez ftp však áno. Že je prijímač po štarte pomalší? Áno, sťahuje epg, scanuje TP a pridáva nové stanice.
Bežný užívateľ
No prave, to odmazavani ne vzdy pracuje jak by melo, proto se ptam a naslepo tam nehazu skiny s tim, ze je pak odmazu, dik za info. Ten skin co jsem tam hodil se zda dobre fungovat i dobre vypada, pro dalsi experimentovani radsi udelam zalohu ze Sparku (ty zalohy uvnitr enigmy nevim jak funguji).
Nahravam na 32GB FAT32 USB3 klic, nevim jestli je v enigmach taky testovani rychlosti jako ve Sparku, kolik nahravek najednou by to umelo. Ve Sparku pouzivam 128 GB USB3 Fat32 klic (FAT je v testu ve Sparku nejrychlejsi na zapisy), ale neradil bych nikomu koupi klice vetsiho nez 64GB, myslim ze kapacita flashky tu presahuje moznosti vyvoje teto technologie, ci rozhrani (USB), proste a jednoduse uz nic tak velkeho v tomto 'baleni' kupovat nebudu.
Mimochodem, Italsky sice nerozumim, ale forum pro podporu teto eurosatove image stoji za mrknuti, maji tam rozkosnou vanoncni zvonkovou zvukovou vyzdobu (registrovat neni treba, jen mit zapnuty zvuk a povoleny flash), my tady zase mame lepsi vanocni wallpaper na pozadi...
Nahravam na 32GB FAT32 USB3 klic, nevim jestli je v enigmach taky testovani rychlosti jako ve Sparku, kolik nahravek najednou by to umelo. Ve Sparku pouzivam 128 GB USB3 Fat32 klic (FAT je v testu ve Sparku nejrychlejsi na zapisy), ale neradil bych nikomu koupi klice vetsiho nez 64GB, myslim ze kapacita flashky tu presahuje moznosti vyvoje teto technologie, ci rozhrani (USB), proste a jednoduse uz nic tak velkeho v tomto 'baleni' kupovat nebudu.
Mimochodem, Italsky sice nerozumim, ale forum pro podporu teto eurosatove image stoji za mrknuti, maji tam rozkosnou vanoncni zvonkovou zvukovou vyzdobu (registrovat neni treba, jen mit zapnuty zvuk a povoleny flash), my tady zase mame lepsi vanocni wallpaper na pozadi...
Kód: Vybrat vše
http://www.euro-sat-image.com/forum/index.phpRe: AMIKO ALIEN 2
S tim bych plne souhlasil, co se nynejsi koupe tyka, ovsem my co mame Aliena2 doma uz par let jsme myslim neprohloupili a porad je ve sve tride solidni, rekl bych.efendy55 píše:to najlepšie už má tento bazmek za sebouak chceš naozaj niečo rýchlejšie tak by som určite išiel do mips procesoru aspon 750-ku . radšej si priplať a určite budeš spokojnejší to mi ver . napr. nejaké : zero , xtrend, gigablue , optimus, enibox atd. podla toho kolko tunerov potrebuješ ,ale osobne by som si v dnešnej dobe a pri súčasných cenách mipsov amiko v žiadnom prípade nekupoval radšej 100-ku doplatím a mám pokoj .
![]()
Ohledne toho 'mips procesoru aspon 750-ku', splnuje tuto podminku 'Golden Interstar Xpeed LX3' ktery ma procesor BCM7424 Dual Core 2x 1300 GhZ ? Anebo nektere prijimace maji jeste lepsi procesor? Uz jsem delsi dobu nezkoumal co je na trhu. Rozhodne bych chtel ctyrtunerovy prijimac, i kdyz by me stacil trituner 1x DVB-S a 2x DVB-T ovsem takove se myslim ani nevyrabi, fixovane tunery jsou vzdy 2x DVB-S jako vychozi konfigurace (pokud tedy mluvime o vicetunerovych prijimacich).
- efendy55
- Legenda Fóra

- satelitni prijimac: Všetko-4K
robia sa aj trojtunerové bazmeky aj v ellane ich majú . 1,3-ka procesor to je už samozrejme lepšie ako 750-ky o tom potom .
teraz je v predaji nové VU+ 4K to je momentálne asi špička , super je aj dreambox nové modely ,ale už majú prísť na trh tiež v 4K napr: dreambox goliash , gigablue 4K a taktiež xtrend-11000 . uvidíme čo to budú za zázraky. xpeed-lx3 je vraj tiež v pohode ,taktiež xtrend 10000 alebo 8xxx modely / mám ich doma / super ide aj gigablue ten mám tiež doma .
alien triplex bol v tej dobe a za tú cenu v pohode ,ale už by som ho nechcel ani ,,sadarmo " aj ked ešte občas idem tieto bazmeky preladiť a všetko čo sa používa funguje v E2 ,ale ide len ako satelit nič iné sa tam nepoužíva a skin je tam kraven-hd ale ten najstarší ,lebo tieto nové skiny dokážu spomaliť aj xpeed-lx1 a lx2 /to mám tiež odskúšané / samozrejme tie sú mips ale jednojadro . takže to už tiež nestíha na nové skiny . 
Všetko 4K
Jedno v čom je Alien dobrý je učenie sa a skúšanie E2. To že to má aj Spark a inštalační plugin v ňom je super. Spojazdním Spark a Enigmu môžem testovať a spojazdňovať aj pár dní, ak poseriem inštaláciu žiaden problém veď stále je k dispozícii fungujúci Spark. Aj zálohovanie a inštalácia E2upgraderom trvá o hodne kratšie ako v prijímačoch bez Sparku. Skusil som openPLI, HDMU, openARP, RSP, openNRF, openATV, ViX4,PBnigma,eurosat, martinxp a ušte zopár ďalších.
Bežný užívateľ
Na to bych si nechal zajit chut kvuli prechodu na jiny (Arm) processor a nutnosti vyvijeni enigmy, leadaze nekdo ma 4k televizi. Dlouholeta zkusenost s novym vyvojem a stavani se obeti vyvojaru me veli dat od neceho takoveho pracky prycefendy55 píše:... teraz je v predaji nové VU+ 4K to je momentálne asi špička ...
Velky souhlas ohledne toho experimentovani s enigmami, kdyz je Spark v zaloze, ani se nemusi prehazovat kabely, jako kdyby byl v zaloze druhy prijimac. Pro me osobne byl Spark velka spasa, pri koupi noveho prijimace bych k tomu prihlednul, kdyby prijimac aspon umoznoval soucasne instalovane dve enigmy, nevim jestli uz neco takoveho existuje (asi jen druha enigma z externiho disku ovsem asi vyzadujici znacnou zkusenost s temito vecmi, asi to neni pro obycejne smrtelniky).tras píše:Jedno v čom je Alien dobrý je učenie sa a skúšanie E2. To že to má aj Spark a inštalační plugin v ňom je super. ...
Existuje Egami, neskúšal som zatiaľ, pracuje na princípe rôznich image nainštalovaních na HDD a cez Egami si vyberáš ktoré image z HDD nabootuješ. Podobné ako Spark a E2. Egami však nie je pre AA2.
Bežný užívateľ
Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“
Přejít na
- Informace AB-Fóra
- ↳ Informace ABF
- VOLNÁ DISKUSE
- ↳ Volná diskuse
- ↳ Poradna pri nákupe
- ↳ Satelitné / terestriálne / IPTV / a iné ... platformy
- ↳ Skylink, Antena+
- ↳ FreeSat
- ↳ Digi TV
- ↳ Telly
- ↳ Magio Sat, Magio IPTV, Magio Go
- ↳ Antik Sat, Antik IPTV
- ↳ Orange TV
- ↳ Pantelio (Obecné siete)
- ↳ Plustelka
- ↳ Magenta TV, Magenta TV SAT
- ↳ DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-C2
- ↳ DVB-T prijímače
- ↳ DVB-C prijímače
- ↳ DVB-T regióny
- ↳ DVB-C regióny
- ↳ DVB-T/C antény a meracia technika
- ↳ DVB-T2, HEVC 265, 4K
- ↳ Všeobecný F.A.Q.
- ↳ Návody na inštaláciu sat reciverov a príslušenstva
- ↳ Zoznam a poloha satelitov na orbite
- ↳ Satelitná encyklopédia
- ↳ Užitečné odkazy
- Satelitné příjímače so systémom Linux
- ↳ Octagon
- ↳ Octagon HD SF 918, SF 1008, ...
- ↳ DOWNLOAD - Octagon HD SF- 918
- ↳ OCTAGON SF3038
- ↳ DOWNLOAD - OCTAGON SF3038
- ↳ Octagon SF4008 4K UHD Triple
- ↳ DOWNLOAD - Octagon SF4008 4K
- ↳ Návody, postupy - Octagon SF4008 4K
- ↳ Octagon SFX6008/6018
- ↳ DOWNLOAD - Octagon SFX6008/6018
- ↳ Octagon SF8008 4K UHD
- ↳ DOWNLOAD - Octagon SF8008 4K UHD
- ↳ OCTAGON SF108
- ↳ DOWNLOAD - OCTAGON SF108
- ↳ OCTAGON SF208
- ↳ DOWNLOAD - OCTAGON SF208
- ↳ OCTAGONS SX Family
- ↳ DOWNLOAD - OCTAGONS SX Family
- ↳ Dreambox
- ↳ Diskuse - Dreambox
- ↳ Dreambox Seven Ultra HD
- ↳ DM-9XX UHD
- ↳ DM-ONE UHD
- ↳ DM-8000 HD
- ↳ DM-820 HD
- ↳ DM-800 HD
- ↳ DM-800 HD SE
- ↳ DM-7080 HD
- ↳ DM-7020 HD
- ↳ DM-52X HD
- ↳ DM-500 HD
- ↳ DM-DVB-S
- ↳ DM-7025S
- ↳ DM-7020S
- ↳ DM-7000S
- ↳ DM-600 PVR
- ↳ DM-56x0
- ↳ DM-500S
- ↳ DOWNLOAD - Dreambox
- ↳ DM-9XX UHD
- ↳ DM-ONE UHD
- ↳ DM-TWO UHD
- ↳ DM-8000 HD
- ↳ DM-820 HD
- ↳ DM-800 HD
- ↳ DM-800 HD SE
- ↳ DM-7080 HD
- ↳ DM-7020 HD
- ↳ DM-52X HD
- ↳ DM-500 HD
- ↳ DM-DVB-S
- ↳ DM-7025S
- ↳ DM-7020S
- ↳ DM-7000S
- ↳ DM-56x0
- ↳ DM-600 PVR
- ↳ DM-500S
- ↳ Plugins
- ↳ Tools
- ↳ VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K
- ↳ VU+ SOLO 4K
- ↳ Diskusia VU+ SOLO 4K
- ↳ Download image VU+ SOLO 4K
- ↳ Download plugins VU+ SOLO 4K
- ↳ VU+ Uno 4K
- ↳ Diskusia VU+ Uno 4K
- ↳ Download image VU+ Uno 4K
- ↳ Download plugins VU+ Uno 4K
- ↳ VU+ Uno 4K SE
- ↳ Diskusia VU+ Uno 4K SE
- ↳ Download image VU+ Uno 4K SE
- ↳ Download plugins VU+ Uno 4K SE
- ↳ VU+ Duo 4K
- ↳ Diskusia VU+ Duo 4K
- ↳ Download VU+ Duo 4K
- ↳ VU+ Ultimo 4K
- ↳ Diskusia VU+ Ultimo 4K
- ↳ Download image VU+ Ultimo 4K
- ↳ Download plugins VU+ Ultimo 4K
- ↳ Download VU+ DUO2
- ↳ Download VU+ DUO
- ↳ Download VU+ SOLO
- ↳ Download VU+ SOLO 2
- ↳ Download VU SOLO SE
- ↳ Download VU+ UNO
- ↳ Download VU+ ULTIMO
- ↳ Download VU+ ZERO
- ↳ Download VU+ ZERO 4K
- ↳ Download plugins
- ↳ Download tools
- ↳ Formuler
- ↳ Zgemma
- ↳ PULSe 4K
- ↳ uClan
- ↳ Gigablue
- ↳ GigaBlue UHD Quad 4k Pro
- ↳ DOWNLOAD - GigaBlue UHD Quad 4k Pro
- ↳ Gigablue Trio 4K Pro
- ↳ DOWNLOAD - Gigablue Trio 4K Pro
- Satelitní příjímače Globo / Opticum / Optibox / Amiko
- ↳ Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko
- ↳ DOWNLOAD - Globo / Opticum / OptiboX / Amiko
- Satelitné prijímače so systémom ANDROID
- ↳ AB IPBox ONE, TWO, TWO Combo
- ↳ GTMEDIA
- Satelitní příjímače
- ↳ AB Cryptobox 4XX,5XX,6XX,7XX,8XX
- ↳ AB Cryptobox 800UHD, ...
- ↳ AB Cryptobox 700HD, 750HD, 752HD Combo DVB-T2/S2/C
- ↳ Download ABCRBOX 700 HD
- ↳ Download ABCRBOX 750 HD
- ↳ Download ABCRBOX 752 HD Combo
- ↳ Download ABCRBOX 700 HD mini
- ↳ Návody , postupy 7xx HD , 752 HD Combo
- ↳ Pomôcky a pluginy 7xx HD , 752 HD Combo
- ↳ AB Cryptobox 600HD , 600HD mini, 650 HD, 650 HDC, 652 HD Combo
- ↳ Download ABCRBOX 652 (Combo)
- ↳ Download ABCRBOX 650 HDC (Cabel)
- ↳ Download ABCRBOX 650 HD
- ↳ Download ABCRBOX 600 HD
- ↳ Download ABCRBOX 600 HD mini
- ↳ Návody , postupy 600 HD, 650 HD , 650 HDC, 600HDmini, 652 HD Combo
- ↳ Pomôcky a pluginy 600 HD , 650 HD ,650 HDC, 600HD mini, 652 HD Combo
- ↳ Diskusia - AB Cryptobox
- ↳ Ferguson Ariva 102,202,100,200,4K
- ↳ Diskuse- Ariva 102, 202
- ↳ Diskuse - Ferguson Ariva 200
- ↳ Diskuse - Ariva @Link 200
- ↳ Diskuse - Ariva 4K
- ↳ Download - Ariva 100,200
- ↳ Download -Ariva combo 120,200,210,220,250
- ↳ Download -Ariva 102E,202E,102mini,52E
- ↳ Download - Ariva @Link 200
- ↳ Download - Ariva 4K
- ↳ Dreamsky
- ↳ DOWNLOAD - Dreamsky
- Satelitní přijímače - nezařazené
- ↳ Satelitní přijímače - nezařazené
- ↳ Nelinuxove prijimače
- ↳ Linuxové prijímače
- ↳ GoSAT
- Hardware ostatný /LNB, CI moduly, Motory, Switch-e .../
- ↳ LNB konvertory
- ↳ CI moduly
- ↳ T-REX / DRAGON / DIABLO CAM
- ↳ DOWNLOAD - T- REX / DRAGON / DIABLO CAM
- ↳ Motory
- ↳ Switch-e / prepínače
- ↳ Meracie zariadenia
- Softcams / Camds / Emulators / Keys
- ↳ Oscam - multiprotokolárny kartový server
- ↳ oscam - vseobecne
- ↳ i386-pc-linux - diskusia
- ↳ mips-wrt54g - diskusia
- ↳ Oscam - TV API
- ↳ Oscam - konfigurácie
- ↳ CCCam
- ↳ Softcams / Camds - ostatné
- ↳ DOWNLOAD - Keys, Emulators
- Doplnky/nastavenia/pomôcky univerzálne
- ↳ Picons
- ↳ Enigma
- ↳ Bílé
- ↳ Černé
- ↳ Transparentní
- ↳ Oscam
- ↳ Bílé
- ↳ Černé
- ↳ Transparentní
- ↳ Neutrino
- ↳ Bílé
- ↳ Černé
- ↳ Transparentní
- ↳ Spark
- ↳ Bílé
- ↳ Černé
- ↳ Transparentní
- ↳ Ostatné
- ↳ Enigma2 Settings
- ↳ Plugins
- ↳ Skins
- ↳ Editors / tools
- Alternativní příjem
- ↳ Alternativní příjem
- ↳ Diskuse
- International Board
- ↳ International Board
- ↳ AB DSR xxx / DMSIS
- ↳ AB IP BOX / DREAMBOX
- ↳ Globo
- ↳ Openbox
- ↳ AB Cryptobox
- Fotovoltaika
- ↳ Fotovoltaika (pro domácnosti, firmy a svépomocí)
- Smart home - chytré ovládání domácnosti
- ↳ Home Assistant
- ↳ Tuya Smart - Smart Life
- Kamerové systémy a zabezpečení domu
- ↳ Vše kolem kamerových systemů
- ↳ Vše kolem zabezpečovacích systémů
- Ostatní - provoz fóra
- ↳ Názory, informace a připomínky k tomuto fóru
- ↳ Mimo mísu
- ↳ Inzerce
- ↳ Darujem - vymením
- Archív
- ↳ SATELITNÉ PŘÍJÍMAČE SO SYSTÉMOM LINUX
- ↳ AB IPBox PRISMCUBE RUBY
- ↳ AB IPBox PRISMCUBE RUBY - download
- ↳ Firmware download
- ↳ Plugins download
- ↳ Návody , postupy .....
- ↳ Tools download
- ↳ ABcom HD prijimace - IPBox9900, IPBox99, IPBox55
- ↳ Návody a rýchla pomoc
- ↳ Download 9900 HD
- ↳ Download 99 HD
- ↳ Download 55 HD
- ↳ Download -pluginy, návody ....
- ↳ DGS HD prijimace - IPBox9000, IPBox900, IPBox910, IPBox91
- ↳ Download 9000HD
- ↳ image Enigma2
- ↳ image DGS
- ↳ image Neutrino
- ↳ Download 900HD
- ↳ image Enigma2
- ↳ image DGS
- ↳ image Neutrino
- ↳ Download 910HD
- ↳ image Enigma2
- ↳ image DGS
- ↳ image Neutrino
- ↳ Download IPbox 91HD
- ↳ image Enigma2
- ↳ image DGS
- ↳ image Neutrino
- ↳ Download HD spolecne
- ↳ Download - Plugins
- ↳ Ipbox - uzavrene forum /rady, vyvoj, zkousky/
- ↳ X-Trend ET 10000, 9xxx,8000,8500,6500,4000
- ↳ X-Trend ET4000
- ↳ ET4000 - postupy, návody
- ↳ ET4000 - download plugins
- ↳ ET4000 - images E2
- ↳ X-Trend ET 6500
- ↳ ET6500 - postupy, navody
- ↳ ET6500- download plugins
- ↳ ET6500 - images E2
- ↳ X.Trend ET 7x00
- ↳ X-trend ET8000 , ET10000
- ↳ ET8000 - postupy, návody
- ↳ ET8000 - download plugins
- ↳ ET8000 - images E2
- ↳ ET10000 - images E2
- ↳ X-Trend ET 8500
- ↳ ET8500 - postupy, navody
- ↳ ET8500- download plugins
- ↳ ET8500 - images E2
- ↳ X-Trend ET 9x00
- ↳ ET9x00 - postupy, návody
- ↳ ET9x00 - download plugins
- ↳ ET9x00 - images E2
- ↳ X-Trend : download spoločné
- ↳ HD-BOX Enibox
- ↳ Download HD-BOX Enibox
- ↳ Download image -Enibox
- ↳ Download - Navody , postupy
- ↳ Download emu, plugins
- ↳ Download - PC nástroje na správu prijimača
- ↳ Download settimgs
- ↳ F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6
- ↳ Dreamsky HD6
- ↳ Diskusia Dreamsky HD6
- ↳ Download Dreamsky HD6
- ↳ HD-BOX Enigma2 v internal flash
- ↳ Download
- ↳ enigma2 7819 -HDBOX9105 plus
- ↳ enigma2 7919 HDBOX 7119
- ↳ enigma2 7119
- ↳ enigma2 8200
- ↳ HD-BOX Neutrino - internal flash
- ↳ Download - HDBOX Neutrino
- ↳ Download - HD-BOX
- ↳ Návody - HD-BOX pre IRD sw
- ↳ Návody - HD-BOX pre enigma2 USB verzia
- ↳ Zmena bootloadera a jtag pre Fortis prijímače.
- ↳ SHOWBOX -Vitamin - enigma2
- ↳ Download - enigma2 image
- ↳ Download -plugins
- ↳ Návody , postupy
- ↳ Downloads - utils
- ↳ Downloads -settings
- ↳ IQON Force
- ↳ Download IQON Force -1
- ↳ Download IQON Force 2+ combo
- ↳ Edision
- ↳ Download Edision
- ↳ QVIART
- ↳ Download Qviart LUNIX
- ↳ Download Qviart LUNIX CO
- ↳ Download Qviart LUNIX 4K
- ↳ Download Qviart LUNIX3 4K
- ↳ SATELITNÍ PŘÍJÍMAČE GLOBO / OPTICUM / OPTIBOX / AMIKO
- ↳ SATELITNÉ PRIJÍMAČE SO SYSTÉMOM ANDROID
- ↳ HDBOX -XBMC
- ↳ Download HDBOX -XBMC
- ↳ WeTek Play
- ↳ WeTek - enigma2
- ↳ WeTek - Android
- ↳ SATELITNÍ PŘÍJÍMAČE
- ↳ AB CRYPTOBOX 4XX,5XX,6XX,7XX,8XX
- ↳ AB Cryptobox 450,400,400 mini,200
- ↳ Diskuse -AB Cryptobox 450HD, 400HD, 400HD mini
- ↳ Diskuse - AB Cryptobox 200 SD
- ↳ Download - spoločné - návody, postupy, pomocný sw ...
- ↳ Download - AB Cryptobox 450HD
- ↳ Download - AB Cryptobox 400HD , 400HD mini
- ↳ Download - AB Cryptobox 200SD
- ↳ AB Cryptobox 500, 550, 500 Mini ,550C
- ↳ Diskuse - AB Cryptobox 500HD , 550HD , 500HD Mini
- ↳ Download - AB Cryptobox 550HD
- ↳ Download - AB Cryptobox 500HD
- ↳ Download -AB Cryptobox 500HD Mini
- ↳ Download AB Cryptobox 550 HD C
- ↳ Download - spoločné , návody, nástroje
- ↳ AZBOX
- ↳ DOWNLOAD - AZBOX
- ↳ Golden Interstar
- ↳ DOWNLOAD - Golden Interstar
- ↳ Satelitní přijímače - Neutrino HD
- ↳ Coolstream Link , Trinity DUO
- ↳ Základné informácie o prijímači Coolstream Link
- ↳ Diskusia Link
- ↳ Download image Link
- ↳ Coolstream Tank
- ↳ Základné informácie o prijímači Coolstream Tank
- ↳ Diskusia Tank
- ↳ Download image Tank
- ↳ Coolstream Trinity
- ↳ Základné informácie o prijímači Coolstream Trinity
- ↳ Diskusia Trinity
- ↳ Download image Trinity
- ↳ Coolstream ZEE 2 , Trinity V2 (nie DUO !!!)
- ↳ Základné informácie o prijímači Coolstream ZEE 2
- ↳ Diskusia ZEE 2
- ↳ Download ZEE 2
- ↳ Diskusia Neutrino HD1 , HD2
- ↳ Download - spoločné Tank, Trinity ZEE 2, Link
- ↳ Rady a návody
- ↳ Emulátory a Softcamy -Tank, Trinity , ZEE 2
- ↳ Download subory - ostatné
- ↳ Download - pluginy
- ↳ Mutant HD51
- ↳ Diskusia Mutant HD51
- ↳ Download Mutant HD51