VU+ ZERO

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Re: VU+ ZERO

Příspěvek od w.o.l.f. »

četl jsi na co jsem se ptal? Pokud neuvedeš relevantní info, nikdo Ti není schopen pomoct
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
Kenaj
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Kenaj »

Na image vti cccam 2.3 neustale pada a treba ho pravidelne restartovat, ale doscam slape super.
Vu+ zero
@Maximum E85 Multibeam
@diseq prepinac-23,5°E-19,2°E-16°E-13°E-9°E-4.8°E-0,8°W
@140,motor Optibox 3800
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

samozřejmě,
holt vypadlo mi "f", ale ta tvoje připomínka asi tazateli nepomůže...takže asi tak
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Pak bych poradil, aby na cccam zapomněl a věnoval se něčemu co má smysl. Z mého pohledu je to oscam.
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

CCcam jsem na Vu používal dlouho a nikdy jsem s ním neměl problém. Je pravda, že jsem převážně používal image BH.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Re: RE: Re: VU+ ZERO

Příspěvek od toprun »

Kenaj píše:Na image vti cccam 2.3 neustale pada a treba ho pravidelne restartovat, ale doscam slape super.
Použij starší verzi image a uvidíš, že padat nebude.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
napep

Příspěvek od napep »

pouzivam image vti 9.0.1 jsem zacatecnik a s pocitacem taky nekamaradim dekuji
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

hm ,no aj ked si začiatočník a máš linux tak asi inú možnosť nemáš ako sa s kamarátiť aj s pc pokial ho chceš inštalovať a obsluhovať . [-o<
Všetko 4K
robis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ ZERO

Příspěvek od robis »

Zdravim, kúpili sme rodičom k HD Tv Zero. Aj na základe toho že mám rok doma tiež Zero.

Mám však dva velke problemi. Nahhravanie na USB a diseq.

Teraz o nahravani. Nedá sa mi inicializovať usb kluc Patriot 32GB. Zero spozná že je zapojený ale nedá sa inicializovať
každý pokus skončí chybou "error at partitioning device /dev/sda".
Zero je z ellano s VTI 9.
Prosím Vás co sa stým dá urobiť?.
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Zformátuj flešku v PC nějakým programem na ext4 (ext3). Určitě najdeš něco co je free a umí i linuxové souborové systémy.
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

robis:
Hlavní menu
VTI
Správa disku
Model :Storage ( usb které chceš nástavit ( media/usb/ )
musíš se s tím pohrát .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
robis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ ZERO

Příspěvek od robis »

Ďakujem, skúsim, este sa formátuje usb.

emilsat:
mam vti 9, ale nie je to ako na tvojom screene. nemam ako spravit screen sat nei je pripojeny na internet
Postup je ale rovnaky len nejde dokončit inicializácia raz to vyzeralo že už sa to podari ale spadla cela enigma, takže formatujem už vyše hodiny a potom sa uvidi.

Ďakujem.

Takze naformátované na ext4 ale ..
dam device manger dam inicializovať a vyberem One partition a potvrdim OK a potom sa zobrazí len chyba error at partition ......

Neviem ako dalej. Hladal som v menu niečo ako mountnut device ale nasiel som len device manager.
Zoberem USB kluc ku mne domov a skusim to na starsej verzii VTI mam 8. tiez z ellano.

Doplnené 29.12.2015
Nerozumiem ako a prečo ale keď som doma pripojil usb kľuč na moje zero s VTI 8 všetko išlo ako malo usb sa dalo inicializovať ponúklo mi možnosti ext 2 3 aj 4 a odporučilo ext 2 pre usb Flash. Zaniesol som ho k otcovi a bez problémov sa dal mountnúť a ide, len som mal problém s nastavením cesty pre nahrávky. Musel som najskôr vytvoriť adresár az potom nastaviť záznamové cesty cez menu inak to nešlo.
Dokonca sa mi podarilo spojazdniť aj WIFI USB Adapter zyxel G202 je síce len G-eckova ale ide.
LEn neviem akú má zero adresu - resp. neviem to v routry nájsť - ale to je už o inom.
Subjektívne sa mi zdá moje zero s VTI 8 spoľahlivejšie ako nové VTI 9.
Ďakujem.
PS: potreboval by som pre otca, má 74r. zrozumiteľný návod resp popis prostredia on je stará škola a zatiaľ so zo zerom moc nekamaráti - zatiaľ som nenašiel poradíte?
Naposledy upravil(a) robis dne 29.prosinec 2015 - 10:18, celkem upraveno 1 x.
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Zkus jiný klíč. I když Patriot mi chodil ve Vu i teď úplně bez problémů.
Pepo323232

Příspěvek od Pepo323232 »

Zdravím. Zvažujem kúpu prijímača, VU+ Zero ma celkom oslovilo čo sa týka pomeru ceny a výkonu (Prismcube som zavrhol)ale mal by som pár otázok.
-aký je najvhodnejší image
-má niekto skúsenosti s tým image čo dodáva elano
-funguje tam oscam v pohode (z predchádzajúcich príspevkov usudzujem že áno)
-má niekto možnosť porovnať IP box 99 s týmto stb (IP box sa mi občas zasekával a bolo nutné vypnúť a zapnúť box alebo zelená smrť)
-zvládne 2 TB externý HDD bez napájania
-je tam problém s veľkosťou flash ako u IP boxu

Dúfam, že môj príspevok bol vhodnejší do tejto témy ako do aký sat. prijímač kúpiť

Za všetky odpovede vopred ďakujem
IP Box 99HD Plus, Parabola 80 cm, Astra 23,5
VU+ Zero VTi 8.2.1 Img, HD Glass 16
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

Img odporucam openpli http://openpli.org/download/vuplus/vuzero/ (neviem aky img dava elano, ale prehratie img je do 1-2 minut)
oscam funguje bez problemov
IP box 99 s vu+ zero sa neda porovnavat ... vu+zero je omnoho lepsi vo vsetkom.
Nespominam si aky zdroj ma vu+ zero, ale podla niektorych neofic. webov ma vu+zero spotrebu 13W a zdroj sa k tomu dodava 12V, 3.5A, cize tych 4-5W pre HDD na ten zdroj nema zasadny vplyv
S internou flash urcite problem nebudes mat, kedze ma 256 MB, na rozdiel od IP box 99 (tam bolo myslim 64MB (alebo dokonca len 32 MB))
Spencer
Odborník
Odborník

Příspěvek od Spencer »

Zero má zdroj 12V, 2A . Ja používam k nemu 2,5" HDD WD cez USB bez problémov.
IPB 99som nikdy nemal, ale 9900 s original softom, mala podľa mňa lepší obraz v SD ako mips linuxy.
Inak všetko ako píše gusto1 .
Xpeed LX3,SF8008,T 90.
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

Mam Samsung UE55H7000 a na SD programoch je obraz velmi pekny (skylink).
Co sa tyka freesatu, tak tam som neskusal, ale viem, ze tam bol o hodne horsi obraz ako na skylinku (na freesate bol na beznom SD kanaly BR 1-2 Mbps)
bob.99
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ Zero 4K

Příspěvek od bob.99 »

Mám také cca 2 měsíce tento přijímač. Zkoušel jsem image VTI, Openpli a Openatv a u toho jsem zůstal. Grafický mi vyhovoval už z image. Oscam, ArchivCZSK, CSFD bez problémů. Nahrávám na NAS Synology...

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk
Vu+ Zero 4K + Vu+ Zero (OpenATV), Synology DS115j
23,5E, 19,2E, 13,0E, 1,0W
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

@pepo,
dost toho bylo popsáno. Mám doma už jeden přijímač z "rodiny" Vu+ (solo2) a po nedávném prodeji xpeeda lx1 jsem uvažoval o zeru. Nakonec jsem to neudělal a vzal gigablue hdx1. Má sic o něco menší podporu v E2, ale tolik se nepřehřívá a má výstupy e-sata a s/pdif. Oba přijímače jsem měl v ruce (Zero koupil kolega z práce) a recenze na ellano.sk i jinde měly pravdu.
Jinak z mého pohledu je Enigma z ellano zbytečně "přecpaná" strakaté bootlogo, skin hd glass, picony a třeba hbbtv nepotřebuje každý user. Je dobré si vyzkoušet pár imagí a ta co Ti vyhoví tu si vybrat. Nahrát čistý image doinstalovat pluginy co zajímají Tebe a ne ostatní. Vyrobit vlastní setting.
Stejné je to s oscamem bude Ti chodit tak jak si ho nastavíš, u obou boxů s tím není problém, nemrznou nesekají se.
Ellano je fajn obchod-dobré ceny, vstřícnost a rychlost. Koupil jsem tam už hodně boxů pro sebe i své známé, naposledy to gigablue, bohužel vždycky jsem se setkal s tím, že setting byl starý a některé pluginy nefunkční. Chápu, že objednávek a kšeftů mají dost, ale jsou i prodejci, kteří vše aktuální stáhnou těsně před odesláním boxu.
Z logu jsem vyčetl, že u mého gigablue byla nějaká záloha nahrána v září-septembri. Pro mě je to maličkost, ale pro někoho může být potíž si vše doinstalovat a změnit.
Máš IP box takže s linuxem máš zkušenosti a neměl by to být problém.
Na svých boxech jsem používal i externí disky, ale zpravidla to řeším přes aktivní hub.
Přeji dobrou koupi.
Naposledy upravil(a) w.o.l.f. dne 28.prosinec 2015 - 21:54, celkem upraveno 1 x.
Pepo323232

Příspěvek od Pepo323232 »

ešte taká otázočka, konfigy oscamu, ktoré som používal v IP boxe stačí prekopírovať do Zera a všetko frčí ? (matne si spomínam, že na IP boxe sa riešilo kdesi niečo s duckbox)
IP Box 99HD Plus, Parabola 80 cm, Astra 23,5
VU+ Zero VTi 8.2.1 Img, HD Glass 16
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“